Jump to content

Turbo 69

Jäsenet
  • Viestit

    2 059
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    81

Reputation Activity

  1. Sad
    Turbo 69 got a reaction from hartsa112 in R.I.P Mini -66   
    Okei, koirankoppi oli oikeassa, lähti lapasesta. Koko päivän olin tehny remppaa, säädin nokan ajoitusta myöhäsemmälle. Sitten illalla koe-ajoon, pääsin noin kilsan, kun oli pieni nyppy. Suora sora tie, vauhtia n.90, takapäässä jokin 'muljahti', lähti vetämään vasemmalle. Korjaus ohjaus, kääntyi samantien oikealle poikittain. Kuskin kylki edellä ojaan päin, keula osui vastapenkkaan. Siitä lentoon, perä ja katto edellä alas. Siitä vielä kierähdys ja apparin puoli edellä alas. Siitä viimeinen pomppu takaisin tielle pyörilleen. Jälkeen päin kävin nämä tutkimassa, ei ollu itellä havaintoo sen jälkeen, kun oli jo ojaan menossa. Havahduin siihen, kun ambulannssi oli paikalla.
    Todistettu syy tähän oli, että takatukivarren akseli katkesi sisäpuolelta ja kampesi pyörän jumiin. Sama kun ois tehny kässärin. Kävin paikan tutkimassa metallin paljastimella, löysin pultinpätkän ja mutterin nypyn jälkeen. Kassillinen irto palikoita löytyi myös pellolta, mm. kromikaari 10 m päästä. Siitä, kun eka kerran osui, pysähtyi n.30 metrin päähän. Jos ois ollu matalampi oja, ois menny siististi vilja peltoon.
    Oli helppo kattoa nuo alastulo kohdat, ekassa takavalon ja ikkunan sirpaleet. Tokassa keltaista pakkelia apparin lokarista ja umpio ehjänä.
    Näköjään tekniseen vikaan ei osaa varautua tien päällä, vaikka auton käytöksen muuten oppii tuntemaan.
  2. Confused
    Turbo 69 got a reaction from hartsa112 in R.I.P Mini -66   
    Nonnii, tämä Mini tuli tiensä päähän 11.07. Klo 20.10. Saa arvailla, mitä tapahtui. Kuski jäi henkiin. Ja pystyi jo kahden päivän päästä kävelemään "pienillä" kivuilla.





  3. Like
    Turbo 69 got a reaction from koirankoppi in R.I.P Mini -66   
    En kyllä kolmatta kertaa toivos, mutta Mineistä en luovu. 4 aihiota löytyy, aloitan syksyllä uuden teon. Mikä ei tapa, se vahvistaa.
  4. Thanks
    Turbo 69 got a reaction from Sibe70 in Käyntihäiriö   
    Hienoa, että kerrankin osasin neuvoa oikein, tuon pyörimis suunnankin laitoin vaan varmistukseksi. Tosiaan, koneissa on eroja. Aikoinaan törmäsin yhteen Tojotan koneeseen, joka pyöri vastapäivään. Ei millään meinannu tajuta laittaa sytkää kohilleen.😅.
  5. Like
    Turbo 69 got a reaction from next in Ikkunannostin rikki - tälle ja tulevaisuuden korjaustarpeille tekijää?   
    Merkki liikkeessä aina kovempi hinta, monet pienemmät pajat osaa nykyisin korjata minejäkin.😉.
  6. Like
    Turbo 69 reacted to next in Ikkunannostin rikki - tälle ja tulevaisuuden korjaustarpeille tekijää?   
    En osaa sanoa muuta kuin osan hinta luultavasti puolittuu kun tilaat sen aeromotorsilta ja työhön menee 2-3h en muista tarkasti. Hämeessä tuntiveloitus pienemmillä pajoilla 65-85€ tunti niin siitä voi päätellä että noin puoleen hintaan merkkihuoltoon verrattuns saa laitatettua kun viet pienemmälle pajalle.
  7. Like
    Turbo 69 reacted to Sibe70 in Käyntihäiriö   
    Juu, aloittelijan moka. 35V. Chevrolettien kanssa touhunnut niin en hokannut tuota jakajan pyörimissuuntaa kun niissä pyörii myötäpäivään ja Mini on uus tuttavuus. Vaihdoin johdot oikeaan järjestykseen suunnan mukaan niin johan pelittää. 
  8. Like
    Turbo 69 got a reaction from PanuPetteri in Rekkarikilpi.   
    No niin, saimpahan tilalle ne 'oikeat' kilvet. Väitti katastus mies sillo 7 vuotta sitten, ettei saa lyhkäsiä mustia, kuin museo autoon.😁.
  9. Like
    Turbo 69 got a reaction from PanuPetteri in Mini- 66:n turbo päivitys   
    Tuli vissiin laitettua ennakkoa vähän liikaa, kone ei mielellään kierrä, mutta veto on erittäin 'vilkasta' pienillä kierroksilla. Menee ihan hullua vauhtia jo pinta kaasulla, saa melkein soratiellä jo toppuutella, kun vauhti huitelee jatkuvasti yli 80.😃😁.
  10. Like
    Turbo 69 reacted to mini850 in Morris Mini Van   
    Nyt on taas yx projekti saatu liikenteeseen


  11. Like
    Turbo 69 got a reaction from PanuPetteri in Mini- 66:n turbo päivitys   
    Tähän on nyt sitten päädytty, vapariin. Hyvin on pelittäny, mutta,mutta, jotain puuttuu...Keksin käyttöä tuolle entiselle turbon putsarin ilman otolle, pistin putken jäähdyttämään puolaa. Kuskin puoli. Ilman putsarin siirto sen takia, että vähän vähenis meteli ja saa kylmempää ilmaa. En tiijä vielä, onko vaikutusta. Just asennettu. Ainakin mahtuu enemmän äänieristettä kaasarin taakse.
  12. Like
    Turbo 69 got a reaction from PanuPetteri in Mini- 66:n turbo päivitys   
    Niin, se Minin metelöinti ei muuten haittaa, mutta yleensä tällä ajetaan pitkiä matkoja yhtä soittoa. N.150 km ennen taukoa, kun reissuun lähetään.😉.
  13. Like
    Turbo 69 got a reaction from MiniKö in Mini 1000 vm. 1978   
    Tässä yks kuva vaijerin linjasta, yhtään ei jumeta.
  14. Like
    Turbo 69 got a reaction from next in R53 - Traktorimainen ääni ja osat asfaltille konehuoneesta (edit. uusi kone tulossa, mitä ottaa huomioon)   
    Mie lähinnä tarkotin sitä, että ennen vanhaan oli sitkeemmät veivikanget. Mutta, lopputulos ihan sama, kaikki lähellä paskana.
  15. Like
    Turbo 69 reacted to jvaho in Mini 1000 vm. 1978   
  16. Thanks
    Turbo 69 got a reaction from Igor in Mini R53 ropausta   
    Harraste peli vimosen päälle!! Viri vehkeen kuuluukin olla vähän vaikee hallittava! Eihän se muuten vakiosta erotu, tykkään!
  17. Like
    Turbo 69 reacted to Igor in Mini R53 ropausta   
    Vaikea sanoa, riippuu vähän siitä haluaako säilyttää ns. normaalin ajettavuuden. Itse menin suoraan päätyyn asti, ja laitoin Catcams 469:n, joka vaati aika paljon säätöä, että sen sai käymään nätisti tyhjäkäyntiä. Siltikin se satunnaisesti sammuilee tyhjäkäynniltä täysin varoittamatta, tai nikottelee kun lähtee paikaltaan liikkeelle. Ja kylmänä käynti on muuten vaan ailahtelevaa. Vakio-ECU ei oikein taivu kaikkeen mitä tuo vaatisi.
  18. Like
    Turbo 69 got a reaction from Samuli Koivusalo in Isolohko Maileri   
    On se hienoo, että maailmalla jaksetaan tehdä kunnon vehkeitä!!!
  19. Like
    Turbo 69 reacted to Niclashki in Sinistä savua ja öljyä palaa... Rakkaus koetuksella   
    Unohtunut ihan päivittää tilannetta. Primpexillä tosiaan vaihtoivat venttiilinvarren kumit, hydrauliset nostajat ja halusivat VVT pyörän (orkkis) samalla vaihtaa. 1130€ koko höskä. Eivät tarvinneet irroittaa kantta. Samalla tsekkasivat öljypohjaankin ja sieltähän löytyi vanhoja jakopään laahaimen paloja... Nyt kun lämpinä käynnistää, niin ei ole enää pöläystä ja vie ehkä sen 2dl/1000km öljyä. Alussa tosin kun rajumman moottorijarrutuksen teki niin sen jälkeen pöläytti "harmaata" takana, mutta sekin rauhoittunut.
  20. Like
    Turbo 69 reacted to olut- in Austin Mini 69 IM-757 Projekti   
    Kiitos Turbo 69 Neuvoista .Purin jo monenen kerran taas kytkin paketin ja kasasin uudelleen en tiedä mitä tein tai mikä oli vikana mutta sain ku sainkin pelittämään sen. nyt ei enää luistanut vaan saan vaihteet  narahtamatta päälle.Eli on säädöissä ok.  Nyt ei kun loput hilkkeet kasaan ja katsastukseen. Tosin viikonloppuisin ehtii laittamaan mutta nyt näyttää että tänäkesänä vihdoin liikenteeseen.
  21. Like
    Turbo 69 got a reaction from MiniKö in Austin Mini 69 IM-757 Projekti   
    Täytyy nyt jo tunnustaa vanha moka, kerran kasattiin yks kone kaverin kaa ja käyntiin lähti. Mut kytkin ei suostunu toimimaan millään, vauhti pyörä uudelleen irti ja paljastui, että ensiöpyörän lukitus U-sokka oli päässy irti, kannitti siellä välissä. Osat kunnolla paikoilleen ja vot, toimi. Tosin oli kyllä se ensiö rattaan laakeriholkkikin oli saanut siipeensä, se piti vaihtaa ehjään.😬😪.
  22. Like
    Turbo 69 got a reaction from MiniKö in Austin Mini 69 IM-757 Projekti   
    Nyt meni vaikeeks, pirun paha sanoo näkemättä, mikä vikana.
  23. Like
    Turbo 69 reacted to Arsk in Runkolaakerit   
    Jep, sehän se oli, pukki ympäri ja nyt pyörii herkästi. Kiitos Kimi ja muut vastanneet
  24. Like
    Turbo 69 reacted to Jarge in Jargen Mini Cooper S (äänieristys, kevythifistys, ahdinhommaa)   
    Toyo Proxes Sportit väännetty vanteille ja toiselle puolelle autoo tuli testattua fitmenttiä. Lauluntekijän sanoin ”hyvält näyttää niinku kuuluuki”
     






     
    Nyt vaan ku poistuis tuo valkoinen sotku auton ympäriltä 😂
  25. Like
    Turbo 69 reacted to Jule in MYYTY: -69 Cooper S replika kunnostusprojekti   
    Auto myyty 4.3.2023
    Kokeillaan olisiko jollakin toisella kovempaa intoa laittaa auto takaisin kasaan viime kesän kolarin jäljiltä. Auto on -69 Mini 1000 mk2 alunperin, mutta rakennettu vastaamaan aikakauden Cooper S:ää.
    Moottorina viritetty Marinan kone, johon on tehty kansiremontti 2020. HIF 44 kaasari. Dynotettu 2016, silloin paukkuja 61 kW. Kulkee kivasti, ja moottori käy edelleen. Perimätiedon mukaan koneessa on 320 nokka yms., mutta meidän omistuksessa konetta ei ole koskaan purettu osiin kokonaan, kun ei ole tarvinnut. Muita auton speksejä:
    7" Cooperin levyt edessä jarrutehostimella, takana leveät rummut Sähköt uusittu Paradise Carsilla 2016, samalla laitatettu mk7 mittaristo (autossa oli ennen Weberin kaasari, jonka takia tulipeltiä muotoiltu uudelleen, oikean aikakauden mittaristoa ei siihen saanut kiinni). Maksoi 3100e, kuitti on. Autossa on nyt Recaron puolikuppipenkit (lämmitysmahdollisuudella, ei kaapeloitu). Kuskin penkki säädettävissä syvyyssuunnassa, rakennettu kiskot sitä varten. Jos Recarot ei lämmitä (mieltä) niin voidaan laittaa tilalle tavallisen Minin penkit (joita ei ole verhoiltu sisustan väriseksi) Sisusta rakennettu käytännössä kokonaan uusiksi oikeine mattoineen ja sivupahveineen jne. Laitoin autoon myös viime kesänä ovien potkusuojat ja etusivuikkunoiden kromilistat (ulkopuoliset), mutta kuvat on otettu näiden laittoa ennen Lasit tummennettu, etu- ja takasivulasit uusittu menneinä vuosina, jotta takalasit sai avattaviksi ja etusivulaseihin lukot kunnolla kiinni. Lasit hankittu ammattimieheltä. 10x6 Revolutionin vanteet, Yokon A008-renkaat. Halutessasi saat auton näiden sijasta Cooperin ulospäin levittävillä peltivanteilla (pyöreät reiät) ja Dunlopin renkailla Kori tehty 90-luvun lopussa pelleiltään ja maaleiltaan, seisoi vajaat 20 vuotta pressun alla parkkihallissa ennen kuin pelastettiin se sieltä Massattu pohjasta 2017. Kori aika hyvässä kunnossa kokonaisuutena, ei ruosteita. Maalipinnan suurimmat sanomiset takakontin luukussa, toisen parempikuntoisen saa maalaamattomana kaupan päälle. Konepelti oli pois nostettava, mutta nyt aika käyttökelvoton Äänenvaimennuspaloja asennettu lähes jokaiseen mahdolliseen paikkaan, joihin niitä on Englannista valmiina saanut ja vähän muutakin. Katsastus voimassa 6/2024 asti Kuvista näkee aika hyvin mitä töitä auton kanssa olisi, ennen kuin sen saa taas ajoon. Kuvan mukaisen varaosalistan osat kuuluvat hintaan (tarjous pyydetty kolarin jälkeen), osa uusia, osa vanhoja, mutta hyvälaatuisia ja ehjiä. Sivupeilit pois lukien, muistaakseni. Auto on säilytyksessä Hämeessä.
    Hinta: 3500 €
    Terveisin,
    Juha Lehtonen
     







×
×
  • Luo uusi...