Jump to content

Arsk

Jäsenet
  • Viestit

    16
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    1

Arsk last won the day on 21. Maaliskuuta 2023

Arsk had the most liked content!

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

Toiminto on estetty, eikä se näy muille käyttäjille.

Arsk's Achievements

  1. Arsk

    Kannen sauma vuotaa

    Joo, vedän 70iin ja katon mitä tapahtuu. Jos ei auta niin sit ei auta ku irti ja tarkastus. Pituus suunnassa vaikutti kyllä suoralta kun niin tasaseen kostu sauma. Kiitos vinkeistä!
  2. Mikähän nyt on vialla... mini 1000, kunnostettu kansi, lohko hiottu suoraksi, tiiviste tietysti uusi, kiristetty 58nm. Kun nyt pistin käyntiin, puhalsi koko leveydeltä nestettä kannen välistä eteenpäin, tais vuotaa myös pakosarjan suuntaan. Eikö tuo 58nm riitä, vai mikä sen pitäis olla? Momenttiavain kyllä piti kutinsa pienemmillä voimilla, mutta tuollasta 50-60nm en ole mittaillut. (Väitän että kiristystekniikassa ei ole ongelmia ja väliin ei ole jäänyt mitään sinne kuulumattomia osia) Kunnostetun kannen suoruutta en kyllä tarkastanut kun en sitä epäillyt, voihan se silti olla. Onko ehdotuksia vuodon syystä? Tarviiko esim kannantiiviste, jossa molemmat pinnat on metallia, jotenkin paljon kovemman kiristyksen, tms.?
  3. Nyt taas loppu tekninen tietämys kesken kun yritin asetella virranjakajan pohjaa paikalleen. Kun vauhtipyörä on 1/4 merkin kohdalla ja 1 pytty tdc, niin pitäiskö saarnaajan olla 1 pytyn nastan kohdalla vai vasta menossa siihen?
  4. Arsk

    Runkolaakerit

    Jep, sehän se oli, pukki ympäri ja nyt pyörii herkästi. Kiitos Kimi ja muut vastanneet
  5. Arsk

    Runkolaakerit

    Onko ihan normaalia että kun laittaa uudet std runkolaakerit ja kiristää keskimmäisen kiinnikeen pultit kiinni, niin kampiakseli jämähtää niin ettei ainakaan paljain käsin saa pyörimään? Vai tarviiko turvautua vanhaan laakerin puolikkaaseen, sillä vielä liikkui, ei ny herkästi, mutta kummiskin sormin t: arsk
  6. Arsk

    Ei käynnisty

    No nyt ei sitten lähde tonninen käyntiin, pesun jälkeen. Bensaa tuntuis tulevan kun tulpat kastuu käynnistäessä ja kipinääkin tulee, mutta ei käynnisty, edes lupaa. Alko epäilytyämään tuo kipinän laatu ja siksi puolan kunto. Ensiökäämin vastus kylmänä on 3.6 ohm, se on ok, mutta mikäköhän pitäis olla toisiokäämin vastus? Aika vanhahan tuo puola on, mutta miten puolat yleensä edes hyytyy? Ennen pesua oli ihan ok käynnistys niin kun aina, mutta mitäköhän mää ny kastelin niin ettei 2 päivän kuivattelukaan ole auttanut?
  7. Vuosimalli -80. Mitään ilmapumppuja tai muita emission control systeemiin liittyviä osia tuossa ei enää ole, joskus varmaan ollut, kun on jotain outoja tulppauksia koneen kyljessä ja imu/pakosarjassa. Osaiskohan kukaan kertoa mikä virka tuolla hiilisuodatinpöntöllä on ec-systeemissä?
  8. Onko kenellekään tuttu juttu tuo Minin emission control systeemi ja lähinnä siihen liittyvät osat? Mulla on ollut iät ja ajat tuosta systeemistä joku suodatinpönttö konehuoneen nurkassa, kun se siinä oli ja eikä oo haitannut oikeestaan mitenkään. Mutta eikö se oo aika turha värkki, mikä virka sillä edes on ollutkaan? Kolme pletkua siitä lähtee, yksi kopan kanteen, yksi kohon kanteen ja yks luultavasti tankille. Millasiin vaikeuksiin joudun, jos vaan nakkaan sen tuosta tallin nurkkaan? Ja mitä noille kopan, kohon ja tankin liitoksille siinä tapauksessa tarvis tehdä?
  9. Arsk

    Käynnistys kuumana

    Niin joo, neula ja suutin on kyllä vanhoja, vois hyvinkin olla että vuotaa. Eikö neulan vuotaminen aiheuta muita oireita?
  10. Morjes, onko minin kaasarin (HS4) mitään viilennysvirityksiä olemassa/kukaan tehnyt? Viime kesän helteillä kun kuumalla koneella hetkeksi pysähtyi esim. huoltoasemalle sumpille, niin sieltä ei sit ihan heti päässytkään jatkamaan matkaa kun kone ei halunnut käynnistyä. Vaikuttaa siis polttoaineen kaasuuntumiselta liian kuumassa, kun muutenkin mentiin kiehumisen rajoilla. Vaikka on imu/pakosarjan ja kaasarin välissä pakeliitit paikallaan ja ainakin jonkinlainen peltilevy (aika pieni tosin) estämässä säteilylämpöä, niin ei juuri auta. Ainoo mikä nopeutti oli pysäköidä varjoon ja nostaa pelti pystyyn, sit pääsi vartissa jatkamaan matkaa. Kylmänä lähtee tosi kevyesti ja helposti tulille ja kuumanakin käynti ok vaikka H on jo neulan vasemmalla puolella. Kysymykseni kuului siis kuten alussa, onko kaasarille olemassa joku isompi peltinen hässäkkä (ja auttaako se edes mitään) tai kenties joku toimivaksi todettu taukopuhallin viritys tms. mikä vaan häkkäys liian kuuman konetilan viilennykseksi? Sähköflekti tietysti viilentäisi jos se jäis pyörimään, ei vaan ny millään juuri nyt sellasta jaksais lähtee vaihtamaan... toki jos se oikeesti käytännössä poistaa ilmiön niin sitten. Vai onko ko. ominaisuuden syy jotain ihan muuta kun tuo polttoaineen kaasuuntuminen? t: Ari
  11. Arsk

    Takatukivarret

    Kuvien perusteella liukulaakeri puuttuu kokonaan ja tilalla toinen neulalaakeri, eli neulalaakeri molempiin päihin. Jossain tuollasta settiä oli tarjottu Mokeen, onko sen tukivarsissa sitten jotain eroa tavalliseen Miniin. Enkä tiä sitten miten kaks neulalaakeria saa asettumaan suoraan linjaan, jos eivät sitten suoriltaan asetu. Toisaalta en ymmärrä miksei se pusla sitten asetu tukivarressa suoraan linjaan, vaan sen läpi on kairattava akselille suora reitti. Onko sitten joku valutoleranssijuttu tms. Monta ihme asiaa muaalimmaan vaan mahtuu... useimmiten kuitenkin syy on löytynyt aina ittestä jos ei oo jotain ymmärtänyt.
  12. Arsk

    Takatukivarret

    Näyttäis olevan tarjolla akseleiden korjaussarjoja myös kahdella neulalaakerilla, mitä ne sellaset on? Onko muka mahdollista korvat pusla laakerilla? Aika syöpyneet päistään oli mulla akselit, ei ehkä saa niistä tuota työkalua tehtyä... tai no ehkä tekemällä pitkän viisteen ja leikkuu-urat.
  13. Arsk

    Takatukivarret

    Niin siis se messinkipusla, vai mitä se nyt on, on ainoa joka tarvii kalvaa? Laakeriko menee akselille sellasenaan, entä se väliputki? Jossain korjaussarjassa akseli ei mahtunut putkeen... voiko olla mahdollista, vai oliko mulla vaan jotenkin jotkut eriparin vehkeet käsissä. Mikä virka sillä putkella edes on, niitä on näköjään muovisiakin, lieneekö muoviset käyttökelposia.
  14. Arsk

    Takatukivarret

    No nyt tajusin, kiitos! Pitäsköhän sittenkin teettää, säästyis muutama "harjotussarja" ja lopulta jää kalvaimet ja ohjurit hyllyyn. vieläköhän se Kaivo-oja Kangasalla minejä korjailee, tai joku muu?
×
×
  • Luo uusi...