Jump to content

MINI takaisinkutsu


Laza

Recommended Posts

BMW is recalling 235,000 Mini vehicles worldwide - 29,868 in the UK - because of a fault with an electric water pump.

 

http://www.bbc.co.uk/news/uk-16586961

 

Eli jotain vesipumppuvikaa. Saa nähdä tuleeko tästä suomessa mitään juttua, yleensä noi on aina onnistuttu "unohtamaan" täällä sohjolassa...

Link to comment
Share on other sites

Seurasin tätä itsekin mielenkiinnolla viikonloppuna, kun juurikin perjantaina keskusteltiin kaveriporukassa autojen takaisinkutsukampanjoista (Suomi vs. Saksa vs. USA).

 

Takaisinkutsu koski aluksi jenkkejä (n.89000 autoa), jonka jälkeen siitä tuli (ilmeisesti tänään) maailmanlaajuinen (n. 235000 autoa). Nyt sitten jännitetään, että sattuisko koskemaan myös Suomea :)

 

Ongelma koskee turbon vesipumppua ohjaavaa piirilevyä, joka saattaa ylikuumentua, hiiltyä ja "sytyttää auton tuleen".

 

Kampanja koskee kaikkia turbolla varustettuja uudemman sukupolven Minejä (valmistusaika marraskuu 2006 - tammikuu 2011) ja autoon vaihdetaan uusi vesipumppu.

Link to comment
Share on other sites

Takaisinkutsuissa punnitaan aina riskit. Yhtenä kohtuu tärkeänä tekijänä on, että mitä joudutaan korvaamaan mahdollisen onnettumuuden sattuessa. Tämän takia Pohjois Amerikassa ja Australiassa tehdään huomattavasti enempi takaisinkutsuja, koska mahdolliset sanktiot ovat tähtitieteellisen ja naurettavan välimaastossa (tämä tietenkin kuluttajan kannalta ensisijaisesti onnettomuuden jälkeen hyvä asia, mutta kokonaisuuden kannalta ei). Euroopassa sen sijaan valtaosissa maita ei ihmishenki paljoa maksa, vaikka vahinko olisi tapahtunut ajoneuvon valmistajan taholta laiminlyöntinä. Tietoisia riskejä siis otetaan aina, paljon on sellaisiakin vikoja tehtaiden tiedossa mitä ei ikinä korjata missään päin maailmaa takuuna. Voidaan ajatella että maine menee jos autoja poikii eikä reagoida takaisinkutsulla, mutta ei se ole niin mustavalkoista. Mainetta menee pois myös takaisinkutsujen takia, kun koko maailma huomaa että paskaa on tehty, eikä vain muutama käyttäjä ja heidän lähipiirinsä. Tämän takia pitäisi kaikki autot saada pysymään mahdollisimman pitkään merkkihuollon piirissä, jossa voidaan kaikessa hiljaisuudessa korjata asiakkaan tietämättä valmistusvikoja.

 

Pitkä sepostus, mutta vähän selitystä siitä miksi "ei koske Suomea" lausahdus pitää paikkaansa.

Link to comment
Share on other sites

Tokihan tuo menee noinkin, mutta täällä luistetaan myös noista merkkikorjaamoiden kampanjoista (TSB, technical service bulletin), joissa jokin tietty osa kuuluisi vaihtaa huollon yhteydessä. Kyseessä ei ole siis mikään kriittinen juttu, mutta sellainen mikä muualla maailmassa kuuluu vaihdettavaksi ei täällä kiinnosta ketään.

Link to comment
Share on other sites

Tuollainen toiminta kertoo siitä, että edustava korjaamo/maahantuoja on tehnyt huonon diilin valmistajan kanssa (plus tietenkin edustajalla on väärä moraali ja tuijottaa pelkästään hetkelliseen voittoon), takuuhommien tekeminen ei ole yhtä kannattavaa kuin normaalien töiden (muutenhan niitä varmasti tehtäisiin niin paljon kuin vain pystyttäisiin). Olisipa minunkin edustamani merkin kanssa samoin, tuntuu että ei edustajat halua tehdä mitään muuta kuin takuuhommia koska niistä saa hyvät ja varmat rahat :D

Link to comment
Share on other sites

MINI Suomi vahvisti Facebookissa, että takaisinkutsu koskee myös meitä täällä pohjoisessa.

 

MINIn maahantuonti tulee ottamaan kaikkiin kyseisten mallien omistajiin yhteyttä lähiaikoina. Pahoittelemme tästä aiheutavaa vaivaa. t: MINI Facebook -tiimi.
Link to comment
Share on other sites

Jäämme innolla odottamaan historiallista tapahtumaa, eli mini saa takaisinkutsun suomessa!

 

Se että korjataanko auto, onkin sitten eri asia.

 

BMW:llä on tällöin mahd. nostaa perseensä sieltä tietokoneen ja naamakirjan äärestä ja käydä siellä korjaamollakin katsomassa mitä kentällä tapahtuu.

Link to comment
Share on other sites

Jäämme innolla odottamaan historiallista tapahtumaa, eli mini saa takaisinkutsun suomessa!

 

Se että korjataanko auto, onkin sitten eri asia.

 

BMW:llä on tällöin mahd. nostaa perseensä sieltä tietokoneen ja naamakirjan äärestä ja käydä siellä korjaamollakin katsomassa mitä kentällä tapahtuu.

 

JPTT:lle on tosiaankin jäänyt ikuinen trauma yhden epäonnistuneen Minin omistamisesta. Oli mullakin aikanaan ongelmia -07 MCS:n kanssa, mutta ei oikeasti huvita kantaa noita menneitä murheita loppu elämä.

Hellitä vähän.

Link to comment
Share on other sites

Ministä ei jäänyt traumoja. Oli kiva auto ajaa. Yritin pitkään ja hartaasti saada sitä kuntoonkin, kun oli kiva auto ajaa, mutta jouduin heittämään lopulta pyyhkeen kehään.

 

BMW suomesta jäi - ehkä - traumoja. Eipä sittemmin ole tarvinnut mm. Veholla tai VV-autolla kysyä huoltotiskillä ensimmäiseksi, onko maahantuoja muistanut päivittää kaikkitietävät tietokoneensa, jotta löydetään edes auton perustiedot systeemeistä..

 

Hyvä että tämä palsta on olemassa, että asiakkaat saavat edes jostakin apua ja tietoja ongelmiinsa.

 

Peugeot antaa nyt muuten 5 vuoden takuun THP ongelmamoottorille eräissä malleissa - siinä ajassa auto on pakko saada takuuseen kuntoon, tai sitten metalli paalaimeen, niin kuin jotkut tekevät...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Kutsua ei ole kuulunut, mutta autoni oli eilen öljynvaihdossa ja samalla vaihtoivat tuon vesipumpun. Varasin siis ajan öljynvaihtoon ja kun vein auton aamulla sinne, sanoivat että tietokone ilmoittaa vesipumpun vaihdosta ja vaihtavat sen samalla, mikäli osia on tullut.

 

Huonosta saatavuudesta johtuen tästä ei ole tullut kirjeitä vielä. Ongelma on siis maailmanlaajuinen, ei ainoastaan "suomen bemarin vedätystä".

 

Auto kävi huollettavana Konalan Autokeskuksessa - Laakkosen täydestä kalenterista johtuen.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

TERE!Mulle tuli toi ahtimen lisävesipumpun vaihto...Pumppu saattaa ylikuumentua ja mennä oikosulkuun,äärimmäisen harvinaisessa tapauksessa?Auto 1.6 turbo countryman r60.VM 2011 toukokuu!Onkohan moottori tehty sitten aikapaljon ennemmin!Vai vaihetaanko varmuudella kaikkiin.Mutta hyvä niin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Hyvä että maahantuoja reagoi 6 kk viiveellä vs. muu maailma. Aiemmin ei reagoitu edes millään lailla.

 

Ilmeisesti BMW suomen postitoimistossa painetaan tätänykyä forward nappulaa satunnaisesti deleten sijaan.

 

Huhujen mukaan minillä on oma nimitty vastuuhenkilö 2012 ko. organisaatiossa. Liekkö pysähtynyt myynti saanut jotakin liikettä aikaan. Se että pystyykö ko. henkilö tekemään minin ongelmille Suomessa mitään, onkin eri juttu...

 

Tuulilasin kestotestissä tuli taas 2012 Peogeotille THP:llä jakohihnan öljyvuoto eteen - erikoista. :-X

Link to comment
Share on other sites

Tuli reissu maalta Isolle Kirkolle,ahtimen lisävesipumpun vaihtoon.Laakkonen hoiti vaihtotyön,aikaa kului 2-3h,asentaja muokkasi lukkojen ja vilkkujen toimintoja samalla.Tyytyväinen asiakas!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hohhoijjaa, Laakkosella/Hki kävi auto pumpun vaihdossa ja rikkinäisempänä tuli sitten takaisin... auto täynnä klähmäjälkiä, ratti vinossa ja auto vilkuttelee ties mitä huoltovaloja (mitä ei vilkuttanut ennen pumpun vaihtoa). Ei muuta kuin takaisin pajalle... :o >:(

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hei!

Nostetaas tätä aihetta.

 

Elikkäs mitenkä kaverit ovat täällä saaneet tuon vesipumppujutun vaihtoon?

 

Meidän MCS Clubmani on vuosimallia 2007, ja edellinen omistaja kertoi että tuo kyseinen takaisinkutsukamppanja on tähän autoon auki eli sitä ei ole tehty. Kaveri oli sitä yrittänyt saada hoidettua mutta tuloksetta. Entisen omistajan mukaan samalla vaihdetaan imusarja näihin S:läisiin, niissä kun on joku design vika jotta jäätyy pakkasilla jolloin kaara ei käynnisty ja heittää vikavalon päälle.

 

Ainakaan meille ei vielä muutaman viikon omistuksen aikana ole tullut bmw:ltä postia että tervetuloa huoltoon vaihdetaan se ja se osa.

 

Ne jotka ovat saaneet vesipumpun vaihdettua ilman että ovat vieneet autoa bmw / minille huoltoon, mitä teitte? Viestejä kun lukee, kirje on tullut heille joilla on tarpeeksi uusi MCS, eli vm. 2010, 2011 jne. Eli meinaako BMW että auto pitää olla takuunalainen, että kirje tuosta vaihdosta tulee kotiin? Ja muissa tapauksissa vaihdetaan jos auto sattuu tulemaan huoltoon?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...