Jump to content

JPTT

Members
 • Posts

  264
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JPTT

 1. JPTT

  MINI takaisinkutsu

  Hyvä että maahantuoja reagoi 6 kk viiveellä vs. muu maailma. Aiemmin ei reagoitu edes millään lailla. Ilmeisesti BMW suomen postitoimistossa painetaan tätänykyä forward nappulaa satunnaisesti deleten sijaan. Huhujen mukaan minillä on oma nimitty vastuuhenkilö 2012 ko. organisaatiossa. Liekkö pysähtynyt myynti saanut jotakin liikettä aikaan. Se että pystyykö ko. henkilö tekemään minin ongelmille Suomessa mitään, onkin eri juttu... Tuulilasin kestotestissä tuli taas 2012 Peogeotille THP:llä jakohihnan öljyvuoto eteen - erikoista. :-X
 2. Esim. Mclaren tyyliset "sateenvarjo" matkarattaat menee takonttiin, kun muksu takapenkillä, eikä tarvi kipata selkänojia, hattuhylly piti kai ottaa poies. Yhdistelmä oli kerran kyydissä siten, että Rengasosa oli muksun vieressä penkki kipaten ja itse koppaosa takapaksissa. Pura ja kasaa koe jäi vain yhden matkan mittaiseksi, en suosittele. Kannattanee testata myös jotain Phil & Tedsejä, koska soveltuvat kaikkeen käyttöön ja menee todella pieneen tilaan. Ensinhän ostetaan auto ja sitten sellaiset rattaat, jotka mahtuvat sinne, eikä toisinpäin... :)
 3. Kannattaa tutustua tähän ketjuun: viewtopic.php?f=3&t=1492 Ilmeisesti autoosi ei ole tehty asianmukaisia takuukorjauksia.
 4. Jarrupalat tosiaankin kuluu nopeesti minissä, indikaattorit sinänsä kätevät, että ei mene palat rungoille huomaamatta. Pelkääjänpuolen ikkunan repsottaminen on ihan normi mini ominaisuus. Ikkunat voi opettaa uudestaan laskemalla alas, pitämällä ikkunanamiskaa n. 30 sek pohjassa ja nostamalla sitten ylös ääriasentoon n. 30 sekuntia, tämä opettaa ns. ohjelmalliset rajat ja ikkunoiden pitäisi taas pari päivää pelata. Jos ongelma jatkuu pitkään, niin ongemaan ei valitettavasti ollut olemassa korjausta, auton vaihto auttaa ainoastaan. Mulle vaihdettiin aikanaan suurinpiirtein kaikki paitsi ovipelti ja ikkuna ja yhä vaan repsotti. Todennäköisempi syy lienee, että vm. 2008 minien ovet/karmittomat ikkunat on tehty kaikki samoilla vääränkokoisilla muoteilla. Ilmeisesti myöhemmissä vuosimalleissa ongelma on hiukan harvemmin esiintyvä. Peruutustutkasta en osaa sanoa. Todennäköisesti senkin käyttötunnit on tullut täyteen. Sen tais saada disabloitua pois käytöstä ajotietokoneesta?
 5. JPTT

  Varoitusvalo?

  Se jälkiasenteinen keräysastiahan pitää tyhjentää aika ajoin. Monesti ne on sellaisia kahvimukin - alle litran astioita. Vesi ei niissä tahdo pysyä, jos ei ole kunnolla tehty ja jos ei ole viileässä paikassa, vaan jatkaa matkaa moottoriin.. Tyhjennysväli on helposti sellaista parin kuukauden luokkaa. Vaikea sanoa ilman kokemusta miten paljon tavaraa tulee ministä. Ei siitä mitään haittaakaan ole, jos sitä ei päästä tulvimaan. Nyrkkisääntö on että välijäähystä ei saa löytyä öljyä. Silloin turbo mitä tod näk. vuotaa ja on pian vaihtolistalla. Niitten putkien peseminen ilman irroitusta ei oikein tahdo onnistua. Tulppaus toki yks vaihtoehto, mutta motoristina kiroan tätä ratkaisua... Diesel and oil kills - keep them inside the engine. Eihän yksi autoilija teitä saastuta, mutta jos kaikki rupeavat näillä nykyvehkeillä moista harrastamaan, niin tervetuloa luistinradalle. Kyllähän tässä kevään korvalla taas autokuumetta iskee, mutta kun on kuullut 1,4T VAG koneiden vastaavista ongelmista, kuin THP:ssä, niin pitää siirtää etsintä kohti vanhempaa teknologiaa ja isompia moottoreita... Ei kiinnosta tuotekehitys enää.
 6. JPTT

  Varoitusvalo?

  Tuli tuossa hiljattain jututettua Veholla Citikka myyjää, jolla lattialla C5 ja DS3 ja DS4 eri THP tehoversioina lattialla. Konepellin alla citikassa nykyään alipainepumppu paremmin suojattu kuin minissä, mutta turbon letkut sekundaa, 156 heppasessa letkut kierrätetty mitä ilmeisemmin tarkoituksella koneen ja turbon päältä. THP 200 oli lähes mini kone sellaisenaan. Kysyin, joko THP kone toimii. Ei ollu myyjä kovinkaan otettu, mutta tunnusti että viime talvena muutamia tullut imusarjat jäätyneinä takaisin. Ei suostunut kertomaan että toimivat 100% talvella, joten oletin että sama huolto rumba jatkuu tänäkin vuonna. Citikallahan on muotia tarjota autot muovimaskilla (70-luvun mallia pahvilaatikko syyläriin) ja nykyään webasto ilmeisesti vakiovaruste THP vehkeisiin. Webasto lienee fiksu veto, sillä sillä saatta jopa pärjätäkin talvessa. Ainakin c5:ssa näytti siltä, että moottorin suojaukseen oli ees hiukan panostettu. Toki hintalappukin on suurin. Muovi maksaa. Mä en kyllä käsitä miksi THP:tä väkisin suomeen myydään hirveällä persnetolla, varmistaen että asiakastyytyväisyys on runsaasti moottorin kanssa pakkasenpuolella. Tuo suoraruiskukoneiden karstoittuminen venttiileillä on ihan normaalia. Himpun kalliimmissa suoraruisku autoissa bensaa laitetaan myös imusarjaan. Öljyn ja veden keräys huohottimesta on vakiona monessa moottorissa. Eli THP on ns. halpismoottori, jossa kaikki toimivat ratkaisut on ruksattu yli ja toivottu parasta. Tavoitteena ei ole ollut tehdä talviautoa. Kesti itselläni valitettavasti 2 talvea tajuta asia. Eipä silti, kiva kesäauto. Kallis sellainen.
 7. Jaa. Ilmeisesti BMW diagnostiikka kertoo jo iltasatujakin ja laulaa karaokea... ;)
 8. JPTT

  Varoitusvalo?

  Joo kun muistat laittaa takaisin ennen teiden sulamista. Kukaan ei ilmeisesti ole kokeillu öljynkeräysastiaa? Esim. tällaista: http://www.waymotorworks.com/bsh-oil-catch-can-r56.html Se huohotin öljy laskettiin vielä 60 luvulla suoraan tielle moottoripyöräilijöiden iloksi ympäri vuoden.... On sittemmin tullut säädöksiä tieliikenneturvallisuuden parantamiseksi. Ts. huohotinöljyt pitää kerätä takaisin moottoriin. Olis mielenkiintoista tietää, paljonko joudut keväällä laittamaan öljyä lisää koneeseen.
 9. JPTT

  Lukot jäätyy

  Kokeile jotakin öljymäisempää kamaa kuin wd40 koska se on melkoista litkua ja valuu nopeasti pois. Joissakin autoissa lukkopesä on kuin viemäri ja ainoo keino on pitää pitkin talvea pikku putelia taskussa minigripissä (jottei takki mene pilalle). Perinteinen lukkoöljy tai aseöljy siis. Jotkut aseöljyt tosin ei ole tarkoitettu talvikäyttöön. Niin ja tiivisteet kannattaa vain puhdistaa hyvin, eikä sotkea mitään silikoneja sinne. Ittelläni oli minin avaimeton systeemi uudessa minissä ja sen ovenkahvojen kanssa ei ainakaan koskaan ollut mitään jäätymis / avautumis ongelmia. Tosin avaimien ja ikkunoiden kanssa sitten niitä harmeja riittikin....
 10. JPTT

  MINI takaisinkutsu

  Ministä ei jäänyt traumoja. Oli kiva auto ajaa. Yritin pitkään ja hartaasti saada sitä kuntoonkin, kun oli kiva auto ajaa, mutta jouduin heittämään lopulta pyyhkeen kehään. BMW suomesta jäi - ehkä - traumoja. Eipä sittemmin ole tarvinnut mm. Veholla tai VV-autolla kysyä huoltotiskillä ensimmäiseksi, onko maahantuoja muistanut päivittää kaikkitietävät tietokoneensa, jotta löydetään edes auton perustiedot systeemeistä.. Hyvä että tämä palsta on olemassa, että asiakkaat saavat edes jostakin apua ja tietoja ongelmiinsa. Peugeot antaa nyt muuten 5 vuoden takuun THP ongelmamoottorille eräissä malleissa - siinä ajassa auto on pakko saada takuuseen kuntoon, tai sitten metalli paalaimeen, niin kuin jotkut tekevät...
 11. JPTT

  MINI takaisinkutsu

  Jäämme innolla odottamaan historiallista tapahtumaa, eli mini saa takaisinkutsun suomessa! Se että korjataanko auto, onkin sitten eri asia. BMW:llä on tällöin mahd. nostaa perseensä sieltä tietokoneen ja naamakirjan äärestä ja käydä siellä korjaamollakin katsomassa mitä kentällä tapahtuu.
 12. JPTT

  MINI takaisinkutsu

  Joku ottanee todisteeksi valokuvan tänne palstalle siitä, että on saanut takaisinkutsun minilleen. Olipa formaatti kutsulle mikä tahansa. Ei nimittäin kuulu bmw suomen toimintamalleihin. Bmw Goodwill. Goodluck. Onnea ja menestystä taisteluun. http://blogs.insideline.com/roadtests/2 ... ssues.html
 13. Joo tämä leikattavuus ei ole mikään vitsi. Näin on käynyt parillekin tutulle, jotka ovat ns. nyrkkipajoilla käyneet autoa korjaamassa ruuhkasuomen ulkopuolella. Kyseessä ollu lähinnä vanhemmat riisikupit. Ja itselläni suodatin, joka oli liian suuri, oli lähinnä liian pitkä ja lytätty kätevästi molemmista päistä kotelon sisään... Ei siitä mitään haittakaan tosin ollu, kun lukitussalvat sen paketin kiinni pitää. Itänaapurimeininkiä joo, mutta ei mitenkään poissuljettua myös suomessa.
 14. Niin laakkosen pitäisi tuollainenkin perusasia tarkistaa. Itselleni on käynyt kerran niin (ei tosin minin kohdalla), että kiisseli autoon on huollossa laitettu vääränkokoinen ilmansuodatin - sen kerran onneksi "liian suuri" eli ohivuotoa ei ollut. Eipä tällläistakaan voinut mitenkään aavistaa, opettaapahan tarkistamaan, mitä onkaan tullut maksettua. Yleensä jo heti huollon pihassa. Jotkut korjaamot käyttävät kuulemma myös ns. leikattavia suodattimia, eli otetaan saksilla ylimääräiset poies... Ei niitä 200+ erilaista merkkikohtaista mitenkään aina hyllystä löydy.
 15. Jos valohoidossa ei ole löytynyt mitään (kiisselisuodatin, puolat, ohjaustehostin tms. tsekattu), niin yksi villi veikkaus on maadoitusongelma. Riittää, että joku liitin saanut siipeensä kun OBD:tä käyty ropeltamassa tai kun on tehty joku lukuisista takuuhuolloista tms. Vaihtoehtoisesti käyntinopeusanturi menossa. Minissä sekin kun voi näyttää mitä sattuu. Suosittelen auton jättöä huollon pihaan pariksi viikoksi - yleensä vika löytyy helpommin, kuin itse arvaten. Ja jos vikatahti on jokapäiväistä, ei selitykset auta laakkosellakaan.
 16. JPTT

  Varoitusvalo?

  Lambda menny. Alle 400 Eur marmoritiskillä.
 17. Kyllä se vara-akku on pakko ostaa eberille, jos meinaat umpijäätyneen akun ladata. Ei se lataus onnistu nopeesti, kun akku on autossa pihalla kiinni. Pari päivää akku sulaa ja sit lataukseen menee päivä -> akku pois käytöstä ainakin 3 päivää. Tietysti voi sen auton pistää joka ilta sähkölaturiin kiinni, mutta mikäs silloin se eberin pointti onkaan...
 18. Eberi ei tee autuaaks. Joutuu ostamaan vara-akun ja latauslaitteen kaveriksi, jos meinaa tien päällä pysyä nykyvehkeiden kanssa koko talven. Mut tietty ei se akun vaihtelu iso vaiva oo kerran kuussa sydäntalvella. Defan sähkölämmitin akunlatauslaitteella ja kellolla on kaikkein kätevin talvivaruste, jos sähköä vaan on tolpassa. All4 on ilmeisesti BMW:n mielestä siis kesäauto ja perusmini talviauto... kun kerran lisävarusteet ja asenne niin kertoo. Turha syyttää defaa tai calixia. On autovalmistajia, jotka ottavat asian erikoismalleissakin huomioon. Ihan vaan osaavat tehdä niin automaattisesti ja ilman sen suurempaa sirkusta. Laitteet on heti saatavilla, kun auto on myynnissä jne. Mut hinausauton numero kannattaa pitää hanskalokerossa, siitä on paljon hyötyä ministeille taasen talvella.
 19. Kuullostaisi enemmänkin siltä että konepelti ei ole kiinni tai konepellin tiiviste fuskaa. Scoopin rei-istä ei mene suuria määriä vettä sisään lyhyellä ajalla. Talvella lunta kyllä menee moottoritilaan scoopista niin parkissa kuin maantiellä. Tosin tässä viimeisimmässä faceliftissä on hieman erilainen puskuri, joten enpä mene vannomaan. Eikä vettä pääse moottoritilaan yleensä kuin ajamalla isoon lätäkköön, sillä moottori on alta suojattu Jos jäähdyttäjän paisuntasäiliössä on tarpeeksi nestettä, ei moottorin ylilämpenemisvaaraa ole. Jäähdytysnesteen vuotaminen/katoaminen on ollut gen1 ja gen2 minin perusominaisuus, jonka kanssa on elettävä. Ts. auto voi viedä litran tai enemmän per 10 000 km, eikä huollossa aiheesta huolestuta ollenkaan. Mini "sammuttaa" itsensä melko hitaasti kun kääntää virrat kiinni. Joskus kuuntelin niitä ininöitä, pöhinöitä ja tuulettimen ääniä minuuttitolkulla ajon jälkeen pihassa. Ilmeisesti auto jälkijäähdyttelee jonkun syklin mukaan itseään. BMW on ollut pitkään sitä mieltä, että autossa ei tarvita öljytikkua ja moottorinlämpötila mittaria. Kustannussäästöä.
 20. R56:ssa oli alumetreillä täysin samoja ongelmia. Valmistaja unohtaa jokaisen uuden mini mallin kohdalla talvikäytön kokonaan. Korjaus aiheeseen tullee jossakin softaversiossa parin vuoden päästä. Tai sitten countryman mark 2:ssa. Sillävälin suosittelen kokeilemaan lämppäriä eri asennoissa auton sisällä / käyttämään pienintä lämmitysasentoa. Lämppärin pitäisi kylläkin toimia repsikan jalkotilassa normaalisti. Jos ei auta, pyydä maahantuojaa disabloimaan hälytin / vaadi rahat takaisin toimimattomasta tuotteesta. Sillä saat ainakin paljon ystäviä bmw leirissä....
 21. Nyt alkaa kuullostaa normaalilta. Tai siis epänormaalilta bmw suomelle. ;) Myös legendaarisista toyotoista, mazdoista jne. hajoaa moottoreita (mm. öljypumppurikkojen takia). Pääsääntöisesti japsikoneita leviää vähän, mutta maahantuoja vaihtaa koneen ja matka jatkuu. Monesti japanin pojilla vie tosin n. 3-4 kk motin vaihto, koska niitä ei tehdä vaihtokoneiksi varastoon, mutta asiakkaalta ei aleta kinuamaan rahaa, koska autot on suunniteltu niin, että hajoamiset on harvinainen tapahtuma ja epäoleellinen kulu valmistajalle. Minin moottoreita hajoaa jatkuvasti, jonka takia ilmeisesti kokeillaan, saako asiakkaan maksajaksi. Tuotekehitys ja kustannuspaikka on siis käännetty nurinpäin. Onkohan tässäkin syy miksi bmw on laittanut uusiin mineihin oman diesel koneensa... Luulis olevan helpompaa lähettää omistajille kirje, jossa kerrotaan, että hihnan vaihtoväli puolitetaan, kun on tullut luvattua puppua hihnan vaihtovälin kohdalla (kuten opel aikoinaan teki eräille malleille).
 22. Moottorin vaihtohinta on 6-10k Eur nykyään merkki kuin merkki. Ei ne rupea niitä korjaamaan kun venttiilit iskee tonttiin. Eipä tuossa ole mitään ihmeellistä ja uutta mullistavaa. BMW Suomi haluaa testata asiakkailla, kuinka kauan jakohihna kestää ja sitten kun tulee ongelmia, on vaihtoväli asiakkaan vika, ihan sama mitä papereissa lukee. Jaapaanilaisissa autoissa ketjun vaihtoväliksi suositellaan 300 tkm vaikka niitä ei monet vaihda koskaan, sillä ohjekirjassa ei ole edes vaihtoväliä. Opel on opettanut: jakohihnan turvallinen vaihtoväli on sakemanneissa 60tkm. Tällöin ei tarvitse kikkailla moottoririkoilla 100 tkm välein. Säälittävää on toki se, että sama virsi minin kohdalla, ihan sama mikä menee rikki, ei bmw suomi sitä korvaa. Tästä voisi asiakkaat pikkuhiljaa vetää johtopäätöksiä, kannattaako....
 23. Niin kyllähän totuuden nimissä bmw osaa tehdä mielenkiintoisia tuotteita. Uusimmat lelut periaate edellä kun mennään, niin se luotettavuus on sit hieman pienmmällä painoarvolla. Sillä maineella ratsastetaan, ei laadulla ja luotettavuudella. Ja vanha asiakas on tähän jo tottunut. Uusi tottuu tai on tottumatta. Nettiautokin on täynnä läpättömäksi modattuja bemuja joilla pääsee talvella eteenpäin. Itse edustan koulukuntaa, jonka mielestä auton alunperin valmistavalla organisaatiolla on päävastuu korjata puutteelliset tuotteensa. Joillakin merkeillä on olemassa toimivat organisaatiot suomessa, joilla on myös paukkuja, taitoa ja päätäntävaltaa toteuttaa lupauksensa ja korjata erheensä. Enkä nyt puhu siitä, että jos ruuvi tai tiiviste puuttuu, että sitä ei itse osaa takaisin laittaa vaan siitä, että pitää itse opetella kertomaan merkkiorganisaatiolle, missä vika on ja kuinka se korjataan ja samalla tutustua koko organisaation toimintamalleihin pohjamutia myöten, jotta jotain edes tapahtuisi. Jännä seurata näin sivusta, onko asiat yhä rempallaan vielä ensi talvenakin.
 24. Kyseessä ei ole sama ongelma kuin uudessa bemun vitossarjassa, jossa "vara" läppä on menny kolinkolin läpi moottori aina männille asti ja tuhonnu moottorin. Ko. ilmiöhän on saanut bmw omistajat repimään "vara" kaasuläpän kaikista valvetronic koneista, olipa vikaa eli aihetta tai ei... Hinurihan on bmw:n omistajan paras kaveri muutenkin, ei siinä mitkään varajärjestelmät auta kun computer says no. Tosin silloin kun vielä mcs omistin, sain sen kuvan että bmw suomi on hyvin allerginen kaikille takuujutuille yo. ison hässäkän takia. Joutuivat käymään tuhansia koneita läpi läppien takia ja samaan aikaan vielä kaikista tuplaturbo koneista meni polttoainepumput, kuten meni mineistäkin.. Jenkit hermostuivat niin paljon, että minin pumppuihin piti antaa lisätakuu joukkokanteen pelossa - siellä kun ajellaan huonommilla polttoaineilla kuin täällä. BMW:n puolella hässäkkä kai hoidettiin jotenkin, ainakin jenkeissä. Kyseessä on vaan ihan normaalia ranskalaissuunnittelua, jossa oletetaan, että autoilla ei ajeta, kun lunta sataa maahan. Ongelmahan poistuu, kun vaihtaa pois bmw:n tuotteista....
 25. Ensi talvena olisi sulla meno katkennu, jos imusarjaa ei vaihdeta, eli autokeskus toimii oikein. R56 MCS ei kestä ulkona säilyttämistä talvisin. Jos ajat lämpimästä tallista lämpimään, voit säästyä teoriassa murheilta. Ilmeisesti Autokeskuksella on halu pitää MCS asiakkaat autojensa omistajina yli 12 kk ja jopa talven yli. Jos kyseessä olisi toyota, autot olisi takaisinkutsuttu ja hoidettu kuntoon jo 4 vuotta sitten. BMW taktiikka on hankkiutua asiakkaista eroon ja löytää uusia uunotettavia. BMW naulaa minin arkkuun nauloja kikkailemalla cooper s omistajan kustannuksella. Ilmeisesti kalleimman bensaturbo minimallin huoltaminen ei kiinnosta, vaikka muut koneet periaatteessa toimivat. Tosin THP konetta kaasuläpällä tai ilman ei ole saatu toimimaan PSA leirissäkään. Eli periaatteessa tuo R56 MCS kone on suunniteltu talvikäyttöä ajatellen jo alunperin täysin väärin, tekohengitys ei auta ja isot korjaukset maksavat. Ford ja kumppanit rakentavat kilvan suljettavia säleikköjä jne. ns. tippamoottoreiden jäätymisen suojaksi. Ei taida countrymani löytää uusia omistajia wrc:n varjolla. Minin rahat lapioidaan moottoriurheiluun ja todelliset asiakkaat murheineen unohdetaan. Suosittelen että tappelet kaikki takuukorjaukset kerralla kuntoon. En suosittele omaa kokemustani, jolloin huollossa käydään varsinkin talvisin n. kerran kuussa ja autolla pääsee ajamaan n. parin viikon pätkiä. Ei sun kuulu maksaa noista tyyppivika osista latinlatia.
×
×
 • Create New...