Jump to content

Juge

Jäsenet
  • Viestit

    382
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    12

Juge last won the day on 25. Syyskuuta 2023

Juge had the most liked content!

Tietoja käyttäjästä Juge

  • Syntymäpäivä 15.01.1979

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.elisanet.fi/hanhikosket

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sijainti
    Nurmo
  • Autotalli
    Austin Mini 1000 Mayfair Automatic -88, Mini Cooper S Countryman All4 Automatic -11

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

Toiminto on estetty, eikä se näy muille käyttäjille.

Juge's Achievements

  1. Viikonlopun aikana tuli avattua apukuskin ovi. Aloitus oli vähän paskamainen kun ovi ei auennut sisältä eikä ulkoa. Kunnes yks kaks se vain aukes jolloin homma helpottui huomattavasti. Syy aukeamattomuudelle oli todennäköisimmin ulkokahvan vaijerin ruostuminen: villi veikkaus että se ei ollut palautunut täysin toiseen ääriasentoon, jolloin lukkomekanismikin sekoili. No, aika näyttää kuinka käy. Käsittelin vaijerin useampaan kertaan ruosteenirroittimella, perinteisellä öljyllä sekä spray-vaseliinilla ja ainakin liikerata muuttui liukkaaksi vrt. ennen käsittelyä. Katsotaan kuinka kauan tuo korjaus kestää.
  2. Viikonlopun aikana tuli avattua apukuskin ovi. Aloitus oli vähän paskamainen kun ovi ei auennut sisältä eikä ulkoa. Kunnes yks kaks se vain aukes jolloin homma helpottui huomattavasti. Syy aukeamattomuudelle oli todennäköisimmin ulkokahvan vaijerin ruostuminen: villi veikkaus että se ei ollut palautunut täysin toiseen ääriasentoon, jolloin lukkomekanismikin sekoili. No, aika näyttää kuinka käy. Käsittelin vaijerin useampaan kertaan ruosteenirroittimella, perinteisellä öljyllä sekä spray-vaseliinilla ja ainakin liikerata muuttui liukkaaksi vrt. ennen käsittelyä. Katsotaan kuinka kauan tuo korjaus kestää.
  3. Nostetaas tätä juttua: Miten hankala oli saada ovipahvi irti / raolleen kun ovi ei auennut? Vaimon R60:iin iski nyt viikolla sama vika apparin oveen ja kuntoon se pitää saada. Mistä hommasit sen kahvan?
  4. Terve, Mini R60 vm 2011, apukuskin etuovi ei aukee, ei sisältä eikä ulkoa. Lukosta se oletettavasti aukee kun se tappi nousee ylös, mutta siltikään ovi ei aukee. Ulkokahvan napin tuntuma on samanlainen kuin aiemmin eikä ulkokahvan nappiin tunnu mitään eroa onko ovi lukossa vai ei eli onko se tappi ylhäällä vai ei. Ja ulkokahvan nappi painuu edelleen yhtä sisään kuin ennen. Sisäkahvassa tuntuu pieni vastus noin puolessa välissä, mutta ei muuta. Vastuksen tuntuvuuteen ei ole merkitystä onko lukkotappi alhaalla vai ylhäällä. Jos tappi on alhaalla, se noin puolenvälin vastuskohta nostaa sen tapin ylös. Oliko tuo sisäpahvi miten hankala irrottaa kun ovi on kiinni? Kuskin puolelta oon tuon ovipahvin pari vuotta sitten avannut kun aina kostean kelin tai autopesun jälkeen kun kunnolla pakasti niin kuskin oven ulkokahva ei painunut tarpeeksi syvään eikä ovi sitten auennut. Ulkokahvan ja lukon välisen vaijerin rasvaamisen ja voitelun jälkeen se on toiminut moitteetta (koputan puuta...). Oliko näissä joku tyyppivika tai -ominaisuus kun tuo oven kahva tekee tuon tenän? Mikä siellä on irti tai rikki? Edit: en tiedä onko tällä vaikutusta: ovi lakkasi aukeamasta kertaheitolla, ei antanut mitään varoitusta (raskas tai kankea kahvan nappi tai muuta), ja sekä sisä- että ulkokahva lakkasi toimimasta yhtäaikaa.
  5. Joo ei mitään. Itekin kyllä olisin olettanut että pienempi on perus-S:ään ja isompi JCW:hin, mutta tuo minifans vahvisti asian samantien. Mutta tässä tapauksessa myös varaosaliikekin tarjosi hetimiten oikeita levyjä.
  6. Ei ollut. Kahdesta vaihtoehdosta isompi meni tähän Cooper S:ään.
  7. Kiitos, tuo oli hyvä sivusto, piti laittaa suosikkeihin samantien. Selvisi heti oikea levyn korkeus.
  8. Hei, Rouvalla Mini Cooper S Countryman 4-vetoisena automaattivaihteistolla, ja siihen pitäisi hankkia nyt uudet etujarrulevyt. Autodoc kertoo rekkarin perusteella että siihen menisi joko 294mm tai 307mm halkaisijaltaan olevat levyt. Kumpi on oikea? Meneekö toi suurempi vai onko se kenties JCW -malleihin? Vai onko ainut vaihtehto mitata?
  9. Juge

    Automaattivaihteistosta

    Riippuu varmaan pitkälti siitä onko kyseessä ensimmäisten korimallien uus-Minit vai nämä tyyliin 2007 ja uudemmat. Muistaakseni ekoissa korimalleissa automaatti oli CVT vaihteisto, ja näissä 2007 ja uudemmissa on sitte bemarin automaattilaatikot. Rouvalla ollu nyt viisi-kuusi vuotta ajossa tuommonen R60 4-veto automaatti, mittarissa vasta vähän alle 85tkm, ja ainakin siinä se automaattilaatikko toimii ainakin vielä todella siististi (koputan puuta.... )
  10. Huomenta, Vaimolla R60:ssä Minissä on Mini Boost CD, joka toimii muuten ihan täydellisesti, mutta cd-soittimen puoli antaa erittäin monta kertaa "CD Error" -tekstin kun CD:tä yrittää laittaa sisään ja kuunnella sitä. Mitä kylmempi keli (eli nyt talvella) sitä kauemman se tuon virhetekstin antaa. Kun laite lämpenee, se alkaa pelaamaan ja pelaa hienosti, kunnes jähtyy. Yllättävän huonosti nimenomaan noin uuteen löytyy Googlella mitään, vanhempiin kyllä. Ja mitä Googlella löysin, jollakin jenkkilässä oli tullut pysäköintikuitti laitteen sisältä jonka jälkeen oli alkanu toimimaan... Koittanut PRF Air Dusterilla painaa paineilmaa pölyyntymisen toivossa, mutta en muuta eikä . Kompuralla en vielä ole tuonne ilmaa koittanut painaa... Ei oikeastaan ole merkitystä, onko poltettu levy vai originaali, kummassakin tapauksessa se tuota tekee. En tunne ketään jolla olisi BMWn inpa/ista, jolla saisi koodit pihalle että onko tuo rikki vai ei, ja paikallinen bmw firma todennäköisesti ei lue Minien koodeja... Onko tuo cd-soitin rikki vai onko normaalia...? Edit: onko jollain antaa kuvaa, millainen tuo laite on takaa? Mulla on joskus ajat sitten hankittu Parrotin Bluetooth/usb liitin setti ja ekana tuli mieleeni upottaa se tuohon, mutta en tiedä meneekö se heittämällä tuonne Minii Boost CDn taakse.
  11. Juge

    Mini 1000 vm -88 etupyörät

    Kiitoksia vastauksesta. Siitä ei ole pitkä kun olen noi rasvanipat käyny läpi, mutta rasvaanpa ne tässä lähipäivinä. Tarkistan samalla noi vetoaksiloiden mutterit ettei ne ole löyhällä.
  12. Meillä kesäauton Mini 1000 vm -88 syyskatsastus alkaa lähentyä ja tuossa paikkoja tutkiessa huomasin että kummassakin etupyörässä on pieni välys pystysuunnassa. En kyllä millään muista onko ko. välys ollut jo aiemmin vai onko tänä kesänä tullut. Siitä on varma että viime syksynä katsuri ei ainakaan maininnut etupään välyksistä mitään. Etujarrulevy olen kesällä 2021 vaihtanut, ihan samalla lailla avasin ja irrotin navan mutterin että kiinnitysmomentti ei ainakaan pitäisi olla muuttunut. Joskus jossain ratapäivillä muistan jonkun harrastajan sanoneen että näissä pitää pieni välys ollakin etupyörien laakereissa. En saanut paikallistettua oliko ko. välys ala- vai yläpallonievelessä vai missä, ja siinä sitten tulikin tuo laakerin välys mieleeni. Mutta mitenkäs se nyt sitten menee, kuuluuko näissä olla se pieni välys vai ei?
  13. Juu, auto nosturilla -merkki on aikaväliin sidottu. Mutta kun auto nosturilla -merkkiä ei ole erikseen nollattu ja kun ko. ilmoitusta ei tullut, antoi auto käynnistyessään normaalin auton kuvan ja ilmoituksen että seuraavaan huoltoon on tyyliin 30tkm. Eli minkään huollon pian eteen tulemisesta ei tuo auto nosturilla -ilmoitus ollut. Aiempi Mini r55 tiputti ensimmäisenä kellonajan ja päiväyksen kun akun varaus alkoi olla huono. Eikä kertaakaan rajoittanut lämppärin tuulettimen nopeutta. Ehkä sakemannit ovat suunnitelleet Countrymanin sen verran erilailla. Heikon akun tuomat erikoiset virheilmot on tuttuja, sen verran paljon on tullut 2000 -luvun autoja omistettua ja niillä ajettua. Hauskana huomiona: peruutustutka, on se sitten jälkeenpäin laitettu tai alkuperäinen, kun se alkaa 15 pakkasasteessa peruuttaessa piippailemaan olemattomasta esteestä, on se ensimerkki siitä että auton akku tahtoo parempaa latausta. Näin on mulla käynyt ainakin kolmessa, vai oliko jopa neljässä eri autossa, merkistä riippumatta. Ja toisena erikoisuutena, jälkeenpäin asennettu tiettyyn automalliin tehty jälkiasenteinen vakkari: huonolla/vajaakuntoisella akulla vakkari ei toiminut kovissa pakkaskeleissa, tai muuten sekoilla. Kun kummassakin tapauksessa autoon vaihdoin akun (toisessa tapauksista akku teki tenän, toisessa vaihdoin varmuuden vuoksi), vakkarikin alkoi toimia, myös siellä 25 pakkasasteissa. Mutta eipä mitiä, minä seurailen miten tuo rouvan Mini kehittyy. Nyt Ministeri on ollut viikonlopun yli yhtämittaisessa latauksessa. Mutta edelleen se koodinlukija kiinnostaa, vai täytyykö hankkia itelleen inpa/ista vai-mikä-se-nyt-oli...
  14. Mulla on C-Tekin 10, kyllä sillä yön yli lataamalla pitäisi 90Ah akku tulla täyteen. Akku on joo vaihdettu olisko pari - kolme vuotta sitten, mutta akun arvot ei muuttuneet. Nyt tämän päivän ajellu tuolla työajoja, eikä ole enää "Auto nosturilla" -merkkiä tullut. Täytyy tarkkailla, ja laittaa vielä ensiyöksi lataukseen tuo pirssi.
  15. Sattuuko täällä olemaan ketään Etelä-Pohjanmaalta, joka saisi luettua luotettavasti näistä uudemmista Mineistä vikakoodit? Pakkaset yhdistettynä lyhyisiin ajomatkoihin teki taas sen, että lämmityslaitteen puhallin ei puhaltanut ykkösnopeutta kovempaa vaikka auto oli lämmin. Mutta tähän yhdistyi "vikakoodi" auto nosturilla, eli tarkista auto. Koitin lukea vikakoodeja vielä kun auto nosturilla -vikakoodi oli päällä, ei mitään. Koitin lukea myös jollain ns. yleislukijalla joka oli pyhitetty bemareille, ei mitään. Muutama tunti laturissa, koeajot ja puhallusongelma korjaantui siten että vain kolme nopeinta nopeutta oli käyttämättömissä, mutta auto nosturilla -vikakoodi hävisi. Kun tuo auto nosturilla -vikakoodi hävisi, auto antoi sen normaalin huoltoväli-ilmon että tyyliin 35tkm seuraavaan huoltoon. Auto yönyli latingissa ja pari tuntia roikassa, puhaltimen ongelma on korjaantunut kokonaan, mutta auto nosturilla -vikakoodi tuli heti takaisin. Jälleen vikakoodien lukua Scangauge II:lla, ei mitään. Koko tuona aikana auto käynnistyi kuitenkin normaalisti, vedot oli tallessa jne., mutta tuo samperin auto nosturilla -merkki kummittelee. Saisi selvyyden mitä se tahtoo kertoa jos pääsisi piuhan päähän sellaiseen paikkaan joka pääsee näihin käsiksi...
×
×
  • Luo uusi...