Jump to content

Osien tilaaminen kun Brexit tulee


Juge

Recommended Posts

Hei!
Tulee jonkunverran tilailtua Saarelta vanhaan Miniin osia. Ja tuo Brexitti häämöttää - mikäli se toteutuu ja koska ja millä ehdoilla.

Itseä kiinnostaa, mitä tapahtuu Brexitin jälkeen osien tilaamiselle Briteistä. Hinnat varmasti nousee tullimaksujen myötä - vai nouseeko? Riippuu varmaan ihan Brexit -sopimuksen sisällöstä?

Link to comment
Share on other sites

Moi,

Ostot muuttuu ihan samanlaisiksi kuin mikä tahansa kauppa EUn verotusalueen   ulkopuolelta ostettaessa. 

Kamat jää tulliin, tullimaksut moottoriosien mukaan ja alvit päälle, myös kuljetusmaksulle. Kannattaa tilata isoja eriä, jolloin samalla

kuljetusmaksulla saa enempi tavaraa sisään.

Ebay ostot muttuu verolliseksi. Koko britannian ebay kauppa tulee kätytännössä kuolemaan.

Jos sopimus allekirjoitetaan, niin tavaran veroton ja tullaamaton liikenne jatkuu 2020 loppuun, jos sopimusta ei synny, niin silloin tullit ja verot alkaa 31.3.19.

 

Ei mitään sen ihmeellisempää. 

/kimi

 

Link to comment
Share on other sites

Minihän on tunnetusti kallis värkki harrastaa joten onneksi Brexit ei köyhää kirpaise 🤣 Vielä jun saisi sillä kalliilla hinnalla laadukasta kamaa.

Just nauratti kun yksi jenkkikaveri tuskaili tarvikeosien kanssa (laturi, jarrupääsylinteri). Uusi tarvikeosa oli valmiiksi susi, tilalle saatu tarvikeosa sama juttu. Oli säästänyt pari kymppiä ostamalla tarvikeosan. Kolmatta kertaa jarrujärjestelmää ilmatessa oli ollut jo vähän jortikka pystyssä otsassa.

Link to comment
Share on other sites

5 tuntia sitten, Kimi kirjoitti:

Moi,

Sä maksat sen alvin tullatessa jos ei ole LY:tä esittää. Jos et ole maksanut alvtä niin et voi tehdä siitä vähennystä.

Eli tilanne on oikeesti ihan sama, paitsi yritykselle joka ostaa sisään ja pistää hävikkiin tai hylyyn makaamaan.

 

Niin mutta alv:ia ei tarvitse maksaa kahteen kertaan, vain Suomeen.

Link to comment
Share on other sites

Ennen EU:ta, nettiä, ebayta, kännyköitä jne, mentiin Mini vanilla Englantiin ja ostettiin auto täyteen Halpaa, alkuperäistä varaosaa ja tullissa leimattiin kuitit ja saatiin verot, VAT:it takaisin. Sitten ajettiin auto täynnä kamaa vihreää linjaa Suomeen kylmä rinki jossain 😉

Vanhan kivikautisia muisteloita

Link to comment
Share on other sites

Eiköhän se ainakin tässä vaiheessa näytä siltä että sopimusta ei tulla hyväksymään eli tulli-skenaario on todennäköinen. Meillä töissä arvotaan että missä vaiheessa tilataan raaka-aineita (pakko ostaa UK:sta) että ehtii vielä enne "sulkua".. Saapi nähdä miten käy.

Link to comment
Share on other sites

Joo, onhan tuo tympeä juttu:
Jos joku haluaa EUsta lähteä niin miksi hitsissä se tehdään EUn puolelta jos ei erittäin vaikeaksi niin vaikeaksi (olen seurannut tuota Brexittiä ja olen lukenut että vikaa on sekä Briteissä että EUssa: Mayllä on ollut EUlle antaa useampikin paperi ehdotukseksi Brexitiksi, mutta EU ei ole sitä hyväksynyt).

No, onhan tuo selvää: EU ei halua hajota, ja ihan ensimmäinen valtio joka siitä lähtee on erittäin iso sellainen, niin EU itse laittaa mahdollisimman pahoin hanttiin ettei vaan tulisi joukkopakoa EUsta.

Tuskin esim. Minispareksessa laittavat 20kg painavaan pakettiin tekstiä "Gift" ja "Commercial value 10£" että menisi tullista heittämällä läpi (kuten esim. Aliexpress tekee....... 😄 ). Mutta jos Minispares laittaa byroon Irlantiin niin sittenhän tuo ei olekaan enää ongelma.

Jäämme odottelemaan mielenkiinnolla...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 viikkoa myöhemmin...

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...