Jump to content

Koriste vai lelu ;D


jiikoo

Paljonko olette ajaneet minillä (uudet ja vanhat)?  

111 members have voted

 1. 1. Paljonko olette ajaneet minillä (uudet ja vanhat)?

  • 400-800tkm
   2
  • 200-400tkm
   2
  • 100-200tkm
   8
  • 50-100tkm
   21
  • 25-50tkm
   16
  • 10-25tkm
   26
  • -10tkm
   35
  • 800-1600tkm
   6


Recommended Posts

Eli, paljonko mineillänne (uusilla ja vanhoilla) on kelattu ajonautintoja mittariin omistusaikananne?

 

Ja tähän siis yhteensä kaikilla kautta-aikojen omistamillanne mineillä (uusilla&vanhoilla) ajetut kilometrit. Arvioin, että joku veteraani saattaa päästä jopa tuonne miljoonan päälle (MCFF:n lehdessä oli joskus juttu henkilöstä, joka oli aikoinaan ajanut todella paaaljon).

Link to comment
Share on other sites

...stetty  :) (=koriste? :-/)
;) , molempia, kulkuneuvostahan ei ole kyse, koska "mini on käsite", joka yhdistetään lukuisiin erilaisiin asioihin... Seuraava kysely voisikin liittyä siihen, kuinka monta vuotta on tullut omistettua minejä. Kolmas vuos alkaa täyttyä ja innostus tuntuu säilyvän aika hyvin. Innostus ehkä jopa lisääntyy, sikäli kun se yleensä on mahdollista. :P
Link to comment
Share on other sites

enemmän tullu noita rakenneltua ku ajeltua ;D  (siis noita vanhoja)
Tässä ei ollut tarkoitus rajautua pelkästään vanhoihin, koskapa olleen Mini yleistä -osastolla. Korjasin gallupin nimeä ja lisäsin uusi&vanha -mainintoja... Ja iloahan se on omistamisen (tai rakentamisen) ilokin. Hiekkalaatikko se pitää aikuisillakin olla. Jaa, no mulla tais kyllä lapsena olla lelut vähissä ja hiekkakin oli aika karkeeta ja isommat vielä kiusasivat... :'(

;)

;D

Link to comment
Share on other sites

...stetty  :) (=koriste? :-/)
;) , molempia, kulkuneuvostahan ei ole kyse, koska "mini on käsite", joka yhdistetään lukuisiin erilaisiin asioihin... Seuraava kysely voisikin liittyä siihen, kuinka monta vuotta on tullut omistettua minejä. Kolmas vuos alkaa täyttyä ja innostus tuntuu säilyvän aika hyvin. Innostus ehkä jopa lisääntyy, sikäli kun se yleensä on mahdollista. :P

Tarkennuksen vuoksi... mähän ostin caaran vuoden käytettynä (alla 18tkm)... ja nyt on 70 tkm mittarissa yhteensä  :) Omistajana kaksi ja puoli vuotta.

Ja sama... enpä ole vielä kyllästynyt autooni.

Link to comment
Share on other sites

Ittellä on noita kilometrejä tullut hieman enemmän siitä kun kortin sain -99 keväällä niin syksyllä oli jo ensimmäinen mini liikenteessä. Siitä lähtien tuli ajeltua niillä ympäri vuoden neljän vuoden verran. Nyt on muutaman vuoden ajan tullut ajettua kyllä ite tullut ajettua aika vähän ja vaan kesäisin :'(.  Neljällä minillä on tullut ajettua katu käytössä, joista kolmella ympäri vuoden. Kilpaa olen ajanut 2000 vuodesta lähtien n. 25 kisaviikonloppua siihenkin muutama kilometri tulee kun kisa viikonloppuna rataa tulee kierrettyä ainakin 100 - 150 km. Laskujeni mukaan kilometrejä on minillä tullut ajettua reilusti yli tuon 100 tkm . Tarkkaa lukemaa ei ole tiedossa melkeen joka autossa ollut kilometrimittarikin pimeä jossain vaiheessa  ;D Koristeita ei nuo minit koskaan ole olleet eikä siltä kyllä suureksi osaksi näytäkkään. ;) Oikeen tulee ikävä liukkaalla talvikelillä minillä taiteilua kun nyt ajattelee.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Mun Minillä on kilometrejä kelattu alle 3 vuodessa siis hieman yli 50tkm. Ajan vielä ensi talven ns. vuodenympärimeningillä, mutta moottoritie, kehä&päätieajot minimissään, kuten aiemmin. Syyt on tunnetut. Ajan siis vain taajama-ajoa ja toivon, että ois mahdollisimman suuren osan talvea kuivaa pakkaskeliä. ;) Sinällään on mielenkiintoista se, että tuulilasinpesunestesäiliötä on tarvinnut täyttää käsittääkseni vain 5 kertaa omistusaikanani. Että eipä sitä autoa ole tullut paljon tarkkailtua/huollettua vaan pelkästään ajettu ja mieluiten puhtaissa olosuhteissa (=sateella tai kuivalla kelillä). 2½-3 v kuluttua siirryn kaiketi tuonne 100-200tkm luokitukseen. Noin 2 vuoden kuluttua pääsen tilanteeseen, jossa auton käyttökulut ovat saman suuruiset kuin auton hankintahinta. Ja noin 5-6 vuoden kuluttua bensaa on palanut auton hankintahinnan verran. Tuon viimeisen rajan ylitys tarkoittaa mulle, että olen hankkinut auton käyttöä varten ja myös saavuttanut tavoitteen. Toivottavasti noiden kaikkien tavoitteiden saavuttamisenkin jälkeen auto on siinä kunnossa, että sitä voi edelleen kutsua koristeeksi ja leluksi...

Link to comment
Share on other sites

Koriste JA lelu, ei mitkään niistä ole käyttöautoja.  ;)

 

Omassa elämässä Ministä ei kyllä ole mihinkään järkevään käyttöön. En ole koskaan mennyt Minillä minnekään sillä perusteella, että se olisi ollut ainoa järkevä auto, jolla lähteä. Sillä mennään ensin pähkäiltyään, että onko nyt varmasti sellainen reissu, että ei tarvi ottaa mitään isoa mukaan. VW Transporter tänäkin aamuna oli se ainoa ja oikea vaihtoehto, kun Matkahuollossa sai purkaa koko kontin täydeltä Minin osia lähtemään maailmalle - Minillä hommasta ei olisi selvinnyt sitten millään, kun paketit olivat niin isoja ettei niitä saisi edes kyytiin!

 

Mutta ihmisellä pitää olla koristeita ja leluja, joiden hintaa ei koskaan saa kuoletettua ja joiden hankintaan ei löydy järkevää syytä.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Omani ostin uutena 3/03 ja ihan ainoana moottorikulkuvälineenä toimii, välillä huomaten ettei siitä oikein mihinkään ole kun pitäis jotain kuljettaa. Vaihtoa en vaan ole jaksanut suorittaa, kun mitään muuta noin hauskaa ei ole ilmaantunut sopivalla hinnalla.

 

Kilometrejä on kerääntynyt tasaisesti:

3/03 - 3/04 -> 18 500

3/04 - 3/05 -> 17 800

3/05 - 3/06 -> 17 200

3/06 - 9/06 ->   9 000

yhteensä ---> 62 500

 

Rahaa on Miniin ja sen ylläpitoon kaikenkaikkiaan mennyt hankintahinta ja rahoituskulut mukaanlukien => 42 429,09 -> 0,68/km. Toki edellisestä kulkimesta sain hyvitystä, mutta laskeskelin tuon summan siten että olisin täysin nollasta aloittanut Minin kanssa.

 

Jos jätetään sitten hankintahinta pois, niin 0,23/km oli tilanne kun laina loppui 12/05 (mukana vajaan 3 vuoden rahoituskulut).

 

Nykyisin sitten ollaan 0,17/km tasolla, kun ei ole lainaa :D

Link to comment
Share on other sites

Harvoin tulee näin hyvää tilaisuutta kirjoittaa täysin otsikon mukaan, mut myös samalla täysin asian vierestä  ;)

 

Tilasin tossa Minin pienoismallin, otin siitä muutaman kuvan:

 

http://s108.photobucket.com/albums/n18/ ... noismalli/

 

Tosi hienoa tekoa niinku kuvistakin näkyy, merkki on AutoArt. Kattokaapa vaikka esimerkiksi kynnyslistan tekstejä tai mitä vaan muita yksityiskohtia. Tuolta tilasin http://www.modelcar.de/ ja hyvin toimi.

 

Eihän tätä voisi tuhota leikeissä, eli tää on koriste, ei lelu  :)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Nostetaanpas (voiko tän äänestyksen nostaa jotenkin pysyvästi listan yläosaan?) pikkuisen...

 

Oon nyt ajanut 23tkm mittariin viimeisten 9kk aikana. Tulossa on varmaan jonkinlainen ennätys tai melkein ennätys, kun mittariin tullee väkisin joku 27tkm tai enemmän vuoden suoritteeksi seuraavien 3kk aikana. Että näin harrastepelillä saa omistamisen lisäksi "ajonautintoja(kin)" aikaan. Tätä aikaa on sitten kiva muistella eläkkeellä kiikkustuolissa...

 

Edit: Ei sitten ihan täydellisesti toteunutkaan syyskuussa sanomani (tuolla yllä):

"Ajan siis vain taajama-ajoa ja toivon, että ois mahdollisimman suuren osan talvea kuivaa pakkaskeliä." :D

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Pojat on poikia... ;)

 

Kai se on koriste ja pakollinen talvikäyttöinen lelu...?

 

MINI on talviajan lelu jolla kuljetaan töihin lumen peittäessä asfalttia...

tällä "työmatkalelulla" tulee ajoja arviolta 15000km vuodessa.

 

Asfalttikaudella vaihdan sitten kevyempään leluun...

normal_140307Puutossalmi.jpg

 

Tämä oli minulle ensimmäinen MINI talvi ja  MINILLÄ on todella mukava vaihtaa talvimaisemaa.

Pari kertaa olen eksynyt työmatkalta kotiin tullessani ajelemaan kesällä tuttuksi tulleita lähialueen maisemareittejä MINIllä  ;)

Entisellä kotilolla en moista gruisailua harrastanut koskaan - se ei kai sitten ollut tarpeeksi mukava lelu?

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Kun katsoo tästä päivästä vuoden taaksepäin, niin auton mittariin on pyörähtänyt 29500 vuodessa. Juuri kesälomareissun jälkeen oli jopa hieman yli 30000 pyörinyt mittariin vuodessa, koska jaksolle sattui molempien kesälomien ajot. Ajamisen pitäisi kuitenkin vuoden 2008 aikana olla pienemmät kuin viime vuonna 2007 (jolloin mittariin pyörähti 27000), koska olen yrittänyt vähentää ajamista - mielestäni jopa onnistuneesti. Jos tässä tulee muutettua kauemmaksi työpaikalta, niin pahimmillaan kilsat vielä nousee nykyisestä... Kuinkahan pitkään harrasteajoneuvo voi ylipäätään kestää tämmöistä 25000-30000 per vuoteen arkiajoa muuttumatta todelliseksi harrasteajoneuvoksi ::) Varaa uuteen autoon ei näillänäkymin ole vuosiin... Viikon kuluttua näyttäisin voivan vaihtaa oman ajosuoritteeni askelen pidemmälle eli 100000-200000:een ;)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...
Onkos tuo nyt sitten koko ajalta mitä Mini on ollut omistuksessa? Antaa vaan aika mielenkiintoisen tuloksen, kun osalla on Mini ollut vuoden tai kaksi ja toinen vastaa 30v ajokilometreillään =)
No, jos on ajanut 30v. Minillä/MINIllä, niin on sekin mielenkiintoista, jos on ajanut pelillä samanverran kuin joku toinen, joka on ajanut saman 5v. vuodessa. Tuon aikaperspektiivin kun vielä sais taulukkoon, niin näkisi, että onko ajettu 1000km "vuodessa" vai 30000km vuodessa... Eroja ajokokemuksissa on vähintään yhtä paljon kuin on harrastajiakin (joillakin harrastajilla kun on vielä monia erilaisia kokemuksia eri mineistä). O0 Ajetuista kilsoista kyse ja keskimäärin porukka ajaa sen vajaa 20tkm vuoteen, joten siihen verrattuna saadaan näitä kilsoja katsoen, monenko vuoden keskimääräisen ajokokemuksen edestä vastanneet ovat suoriutuneet...
Link to comment
Share on other sites

"...se meni seisontaan..."

Tuliko Ässän kilometrit totaalisesti täyteen?

Ei kai? Ostin toisen auton... MINIstä olisi kai tarkoitus tulla harrastelelu jollain aikavälillä= kunhan saisi tallipaikan= rakennetttua... taijotainsinnepäin... *muminaa* ???

 

Ei mun autossa ole ollut mitään suurempaa vikaa... se on ollut poissa liikenteestä kokonaista kaksi ja puolipäivää yhteensä minun omistusaikanani... yksi oli huohotinletkun alakiinnityspisteen halkeama, joka korjattiiin takuuseen ja toinen kun akku loppui...

...ja sitten se kun tulppa ampui kannesta irti konepeltiin :))

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...
 • 6 months later...

Onhan se vähän kuin ison pojan lelu, mutta kyllä sillä on tullut ajettua jonkin verran jo. Käytän sitä enimmäks töihin ajamiseen ja kaupassa käymiseen, mutta en pidempiä matkoja varten. En tiedä mikä siinä on, mutta Minit on vaan niin helkkarin siistejä autoja :) On se vaan siistiä omistaa Minin.

Link to comment
Share on other sites

Sekä, että. Koriste ja lelu. Koska noita siviiliautoja ei jaksa oikein tahkota ja kiilloittaa, niin Minin kiilloitusvahaus ihan mukavaa terapiaa ja lisäksi kiilloitettavaa on niin vähän. Kiilloituksen jälkeen lelusta tulee koriste. Ajaakin sillä voi. Kaasuttimen säätö on myös sellaista "harrastusta" saisiko sen käymään vielä tasaisemmin tyhjäkäyntiä. Se hauska muuttuva(juuttuva)kurkkuinen SU. :) Hauska sillä on ajella kauniina kesäpäivänä. Yhdellä huoltoasemalla nuori kassa (nais) sanoi aivan vilpittömästi "vähäk se on hiano". Lämmitäähän se mieltä ja töitäkin tehtiin paljon ennen, kuin näin voidaan sanoa. Olin joskus aikanaan kova Saab mies 7 kpl. niitä oli ja sieltä on peräisin tämä "juuttuva" kurkkuinen kaasutin. Mitähän minullakin lienee silloin päässä liikkunut. 7 Saabia ja melkein miljoona kilometriä. No yhtä kaikki vähän erikoislaatuisia autoja molemmat ovat ja olivat. Sielukkaita sanoisin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...