Jump to content

Heppu

Members
 • Posts

  2,185
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Heppu

 1. Moro kaikille tutuille ja tuntemattomille! En ole vuosiin tällä foorumilla käynyt ja mukava nähdä että perustamani foorumi on vielä olemassa. Ja mikä kaikkein hienointa löysin tästä viesti ketjusta vanha minini. Eli olen tämän works:n ensi omistaja. Muistan kun sen rekisteröintiä väännettiin muutama kuukausi Laakkosella. Tämä autohan oli ensimmäinen, joka muutoskatsastettiin works:n sarjalle. Itsellä ei ole tallessa tästä autosta kuin hienoja muistoja ja joitain satoja kuvia viime vuosikymmeneltä.
 2. Sama homma nykyisellä kärrylläni pösö rcz -10. Akku ollut irti monet kerrat ja ei mitään ongelmia ole. Ainut minkä joutuu säätään on kello. Saattaa jopa tehdä hyvää välillä nollata ajomuisti yms.
 3. MCS -04:n akun vaihdoin aikoinaan itse uuteen. Tarkistin vain, että ampereeritunnit ja koko oli sama. Myös monena talvena sen jouduin viemää sisälle lataukseen, kun ajelin lyhyttä matkaa talvella. En enää muista mitä jouduin säätään sen jälkeen uusiksi.
 4. Jopa on muuttunut foorumi/sivut viime käynniltä! Löysin paljon unohduksiin jääneitä kuviani gallerian puolelta. Itse en edes muista näitä kuvia ottaneeni joskus ... Viimein on poistettu minun vanhoja viestejä, kun olin ylläpitäjä ... hyvä näin. Nehän ei olleet enää ajan tasalla vuosiin. Nyt alkaa näyttään hyvältä :)
 5. http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288556284008.html Tuossa on mallia, miten toukokuussa voi Mobiliassa kokeilla parkkeerausta. ;)
 6. Hyvää Uutta Vuotta ministeille! Eipä ole täällä tullut vierailtua aikoihin. Hyvä kun foorumi elää ja voi hyvin. :) Kun perustin foorumin 2005, niin tarkoitus oli vain jonkin aikaa pitää foorumi pystyssä. Syynä perustamiseen oli se, että muutama aktiivinen kirjoittelija jäi tyhjän päälle kun edellinen keskustelufoorumi (omorf) loppui. Pikku hiljaa tämä foorumi keskittyi vain mineihin, kun minulla sattui sellainen olemaan. Vuoden 2009 lopuilla skithund otti foorumin hoitoonsa ja homma tuntuu olevan paremmissa käsissä mitä minun aikaan!
 7. Miten olisi Fiat 500 abarth ? Mie sitä vähän harkitsin reilut vuosi sitten, mutta en malttanut enää odotella. Nythän sillä olisi oikeen virallinen maahantuoja. Toi fiat olis tarpeeksi pieni ja juuri passeli kaupunkiin. Eihän kaikkien tarvitse hommata niitä farkku-autoja, joita valitettavasti näkee enemmissä määrin Suomen teillä. :( Nyt on mennyt lähes vuosi ilman miniä ja joka kerta semmoisen vastaantullessa tulee hyvälle mielelle. :)
 8. Alkaa noita minejä oleen jo nuotitus-autoina ... Tämmöstä vaan tänään bongasin j-kylässä pyörälenkillä ... kuva ei vaan ole kaksinen, kun oli wanha kännykkä matkassa.
 9. Heppu

  morjestatko

  Millä autolla nykyään ajelet? Oliko se kenties se pöpön pikku sportti, josta muistan lukeneeni jostain? Pöpöllä sitä ajellaan ... Viime aikoina vaan aviksen vuokra-autoilla enimmäkseen. Jos kinnostaa murheet, niin tuossa linkissä on eräs ongelma mikä on pöpöä alusta asti vaivannut: http://peugeot-foorumi.com/index.php?topic=54245.0
 10. Heppu

  R56 JCW dyno

  Nätit on lukemat ... ;) Mutta pitkään tuntui kestävän toi mittaus. Omasta ministä ne otettiin paljon hätäisemmin ja ei ollut auto kiinni missään ...
 11. Seitsemän vuotta ja kahdet uudet runflat rengas-sarjat tuli kulutettua minissä. Olin tyytyväinen renkaisiin ... jos vielä olis mini käytössä, niin samat rinkulat olis alla. Aikoinaan kun täällä kehuin moisia rinkuloita, niin minut leimattiin melkein rikolliseksi. Tässä on samoja piirteitä kuin kitkat vs. nastat keskusteluissa ... ;)
 12. Sie vaan huristelet ulkomaan reissuja vielä minillä. :) Mulla on ens kuussa lomareissua, mutta jätän oman auton rajalle + hyppään tilauskyytiin. Omalla kärryllä en tiijä noista ulkomaan ajeluista, ehkä parin vuoden sisällä voin harkita etelämpää Norjaa kukaties. Onhan toi mun uusi kärry ollut jo viikon korjaamolla (viides kerta). Nyt on alla tiisseli RCZ, joka on lainassa paikalliselta avikselta. Linkissä pari fotoo em. kärrystä, kun eilen kruisailin savon rajamailla ... https://picasaweb.google.com/jcwrcz/PeugeotRCZHDI163# Onkohan tässä tulossa wanhaksi, kun alkaa tommoinen tiisseli miellyttään. Sillä on mukava ajella taajamaa + pisempää matkaa. Mutkapätkällä vielä kaipaa bensa kärryä ...
 13. Eläs nyt ... ;) Mulle sanottii tismalleen samoin, kun uutta pösöä huollosta hain reilu kuukausi sitten. Ei tarvitse varoitusvaloista välittäää ... kovaa ajoa vaan. Jotenkin ennätyksen makua RCZ:n kanssa > ensimmäinen aamu ja ajettu vajaa 20 km > ei meinannut saada wermettä käyntiin jne. Vieläkään ei ole ratkennut mikä on vikana ja uutta (kolmatta) käyntiä tässä odotellaan. Autossa on se uudistettu painos tuosta THP-myllystä ...
 14. Heppu

  morjestatko

  Tästä morjestamisesta ei tahdo päästä eroon ... On ollut 1,5 kk eri merkin auto alla ja vahingossa olen muutaman kerran heilauttanut kättä. Eipä tunnu käpälä enää nousevan vastaan ... ;)
 15. Täällä on ollut paljon negatiivista kirjoitusta new minin ominaisuuksista, joten tässä omat kokemukset merkistä. Voin sanoa ettei koskaan ole minulla ollut näin hyvää ja varmatoimista autoa. :) Mini Cooper S Chili vm. 2004 oli käytössäni lähdes 7 vuotta ja kilometrejä tuli 95 tkm. Tapahtumia vuosien aikana: - 2004 works:n 200 hv kitti asennettu - 2004 tuulilasi vaihdettu ilkivallan takia - 2005 etuovien lukot vaihdettiin uuden tyyppisiin takuuna - 2005 talvena hajosi takaluukun ilmasylinteri (uuden hain biltemasta) - 2005 works:n päivitys 210 hv - 2006 alusta massattu + maalipinta käsitelty - 2006 tuulilasiin tuli halkeama, joka saatiin pysähtymään reijän porauksella - 2007 oikea raidetangon pään välys, jonka takia meni katsastus uusiksi. Laakkonen hoiti korjauksen + uusintakatsastuksen. Myös xenonit piti korkeus-säätää, kun katsastuksessa siitä huomautettiin. - 2007 uudet 17”-kesärenkaat ostettu (runflat) - 2008 alustan uusinta massaus + maalipinta käsitelty - 2009 syksyllä paloin ensimmäinen polttimo (etuparkki) - 2010 talvella uusi akku ostettu - 2011 talvella mini pääsi uuteen kotiin … Miniin tehtiin kaikki normaali huollot Laakkosella noin vuoden välein, vaikka kilometrejä ei tullut kuin 15 – 20 tkm/v. Loppuajasta kun ei tullut kilometrejä näin paljoa, niin aikaa venytettiin 1,5 vuoden mittaiseksi. Suurin osa minin kilometreistä tuli ajeltua kesäaikaan. Muuta mainittavaa ministä: - Yksi ominaisuus minissä oli, että se söi jäähdytysnestettä pari litraa vuodessa. Siihenkin tottui ja puhallin ilmoitti ajoissa milloin tarvitsee lisätä. - Moottoriöljyä ei tarvinnut lisätä huoltojen välillä - Jarrupalta/levyt oli alkuperäiset koko tämän ajan. Ehkä tähän kestoon vaikuttaa miten/missä ajelee. - Ohjaustehostin vinkui viimeiset 1,5 vuotta - Works:n putkisto näytti kuin uudelta, kun viimeksi auton alle vilkaisin - HKP5- nastarenkaat kesti hyvin nämä vuodet, mutta iän puolesta ovat nyt vaihtokunnossa - pientä kitinää/natinaa on autossa, mutta siihenkin tottuu - plussaa on jälleenmyyntiarvo
 16. MYYTY. Kauppa kävi ja minin luovutus oli tänään. :) Aika tuuria oli ... kun tässä viestiketjussa oleva ilmoitus oli ainut milloin koko autoa kauppasin julkisesti.
 17. Pari viikkoa olis minulla vielä cooper s -04, works:n 210 hv kitillä. Sen jälkeen se menee Laakkoselle vaihdossa. Voisin sen myydä suoraan, jos vaan kiinnostusta löytyy. Kuva em. ministä tässä.
 18. Nyt alkoi joulupäivä "mukavasti" ... 8) Mini oli 1,5 tuntia lämmityksessä ja startatessa vain kuului naks. No säästyipä sukulaisten kinkut ja herkut ... Vaikka on noin vuoden vanha akku ja ajelee lyhyttä matkaa kerran pari viikkoon ... näin voi käydä. Hiukan auto varoitti viime tiistaina, mutta ajattelin että pelaahan se vielä näiden pyhien yli. Aika herkkä hipiäinen tuntuu mini olevan, kun virtaa piisaa vielä valoihin/ikkunannostimiin jne. No huomenna ongelma selviää ainakin akun osalta, kun se on yön yli sisällä latauksessa. Toivottavasti riittäis pelkkä akun lataus, kun ei viitsis enää tähän jo "lähes liikkeen" miniin mitään investoida. Minin akku on Exide Classic 55 ah.
 19. On se vaan tuo Hepun mini sellainen, että kannattaa käydä heti hakemassa pois, kun tulee myyntiin. Onnea vaan vielä Hepulle :) :) :) Mie oon huono kauppamies ... 8) Unohdin mainita pari kuukautta sitten, että voin myydä minin suoraan ohi laakkosen. Arvioitu luovutus 18.2.2011, jos vaan jotain harrastajaa kulkine kiinnostaa. Kuvatuksia löytyy linkistä: http://picasaweb.google.com/jcwrcz/MiniCooperS04#
 20. http://picasaweb.google.com/jcwrcz Sivulle lisätty wanhoja kuvia MCFF:n tapaamisista ym. autoiluun liittyvää. Olen yrittänyt lisätä vain omia otoksia, ehkä muutamissa kohdin on jonkun muun ottama kuva. Valtaosa kuvista on mini2-finn.com perua ... jotain ihan uuttakin löytyy > tämän vuoden mobilian tapaamisen kuvia.
 21. Seuraavassa videossa on vertailussa Cooper S, sitikan DS3 ja pösön RCZ. Nehän on kaikki periaatteessa samalla koneella ... Harmi kun en ymmärrä tuosta ulkomaan höpinästä mitään. Mutta sen huomion tein, että mini on paljon ketterämpi mitä toi rcz. Se vaikuttaa aika kohlolta noiden keilojen pujottelussa. Juuri nämä kolme vaihtoehtoa oli mulla mielessä jo viime keväänä. Mini putosi heti pois, kun ei ole huoltoa täällä peräkylällä. Anakin se DS3 200 hv:n koneella olisi ollut ripein vaihtoehto ... olisi kai pitänyt varata ennakkoon, vaikka tulevasta hinasta ei ollut tietoa. Nää on makuasioita, mutta tykkään myös tuon DS3:n ulkonäöstä, mutta ohjaamo on mielestäni aika kohlo.
 22. Jaaha ... en osaa sanoa, kyllä täällä tulee varmaan jonkin verran käytyä jatkossa. On vaan auto aiheiset foorumit olleet viime ajat minulla pannassa. Mennyt aika muissa jutuissa ihan täysin. Mutta, mutta ... aina nämä kiinnostuksen kohteet muuttuu. Rekisteröidyin jopa peugeot foorumille jokunen viikko sitten. Viimeksi niillä foorumeilla tuli roikuttuu noin viisi vuotta sitten. Tässä ollut muutama viime viikko aikaa touhuilla omien harrastusten kimpussa. Hävitin jopa sen vanhan mini-sivuni (joka oli profiilissani) ja tein tilalle jotain yleishöpinää autoista sun muusta. Ihan tarpeeksi tuli välirahaa kaupoissa ... olihan pösön hinta varusteineen noin 43 t egee. Lopullinen summa määräytyy talvella, jos vaikka saan eräälle mini harrastajalle jcw:n myytyä suoraan. Jos en, niin mini menee vaihdossa Laakkoselle.
 23. Juu ... se on sitä nykyaikaa tämä käteisen puute. Pankki on ahistellut mua mikä lie uusilla korteilla, piti tilata joku visa debit kortti viime viikolla. Luottokorttia en suostunut ottamaan ... Toi tilattu auto arveluttaa sen takia, että muuttuuko harraste-auto käyttöautoksi jatkossa. Koska ei tiijä missä ja miten tulevaisuudessa joutuu liikkumaan. Vai miltä kuulostaa se, että RCZ:n takapenkillä joutuisi joskus muutama siro 180 cm uros matkustaan + tuolla myllyllä ajaan 50 tkm vuodessa. No silloinhan mun pahin painajainen touteutuisi eli neliovinen tiisseli auto pitäis hommata ... huh. No eiköhän sen ens keväänä nää, miten on. ;)
 24. Juu ... olen kahden vuoden aikana joutunut useamman kaverin työpöydän siivoamaan, kun on työsuhde loppunut. Eli ei se sen kummenpaa. Olen vuosikymmenien aikana jo muutamia kertoja tämän kokenut ... Mitä tulee tähän uuteen "leikkikaluun", maksan sen käteisellä. Olen sen verran wanhan kansan hemmo, etten vielä koskaan ole lainaa autoon ottanut. ;)
 25. No ei tässä mene itselläkään hyvin ... Tänään tuli YT-neuvottelu ilmoitus, että vähennetään väkeä . Olen jo kahdesta vähennyksestä selvinnyt ja lomautuksessa olin valtaosa viime vuotta. Nyt kun juuri näytti positiiviselta ja töitä on ollut lähes koko vuoden tein autokaupat. Jos olisin vielä miettinyt viikon, niin olisi kai jäänyt kaupat tekemättä. Laitetaanpa oikeen RCZ:n kuva piristämään tätä apeaa mielialaa ... Kuvassa on väri yms. ulkoiset varusteet samat mitä minulle tulevan kärryn.
×
×
 • Create New...