Jump to content

Nik0

Jäsenet
  • Viestit

    177
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Nik0

  • Syntymäpäivä 27.05.1981

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sijainti
    Espoo
  • Autotalli
    Minit 64,65,74,78 & 93, VW Polo GTI, VW Sharan, Jaguar XJ12L S1

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

Toiminto on estetty, eikä se näy muille käyttäjille.

Nik0's Achievements

Yhteistyökumppani

Yhteistyökumppani (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Maine sivustolla

  1. Hakusessa olisi A+ moottorin kytkinkoppa. 1275 versiona eli paikka huohottimelle. Omasta hajosi välipyöränlaakeri. Ebayssä näyttää 50€ maksavan englannista kotiin. Mutta jos lähempää löytyisi niin olisin hyvin kiinnostunut. Kevennettyä vauhtipyörää yms osaa jotka vaihtaisi samalla saa myös tarjota. -Niko 040-6603753, yv tai niko.ostrow(at)gmail.com
  2. Nik0

    Video klippejä

    Ajo-opetusta minillä 1965. Elävässä arkistossa
  3. Nik0

    avomini remmillä

    Jokos täällä kuulee sen toisen tarinan mitä palikkaa koneeseen on laitettu? :) Kiinnostais tietää kuinka isoja muutoksia tuo remmiahtimen lyönti vaati. Hauskan näköinen peli poikkeaa kyllä normi minin rakennus linjasta piristävästi.
  4. Nik0

    Remmiahdin vanhaan miniin

    Tässä on linkki tuohon kuvaan. On kyllä todella asiallisen näköinen konehuone. Ei todellakaan häpeä yhtään noille brittien versioille. Tommosta pelia olisi hieno päästä kokeilemaan.
  5. Nik0

    Minin turbotuksesta??

    Ainoastaan 4-mäntäiset jäähdytetyt. Joo niin mä muistelin kanssa. Ihmettelin vaan tota kuvaa. Toi Minizzin linkin mini willams turbo on ihan A-Sarjalainen 5 reikäsellä kannella tehty turbo mini. Mulla on jossain Ultimate Mini dvd missä tuo peli on. Torque steeriä ainakin löytyy runsaasti radalla :) Viimeksi kun on fastest mini in the world kisaa ajettu se on voitettu ihan vapaasti hengittävällä A-series koneella ja 5 reikäsellä kannella. Linkki Tiedän että se on marcos mutta silti se on mini toisinkun tuo JiiKoon selittävä kahden auton joukkoraiskaus :) Vaikka vastassa oli opelin 2l 16v, M3 koneisia yms. minejä. Mua ei 0-100 ajat tai varttimailit kiinnosta, joten tärkein ominaisuus on kierrosaiaka :) Siitä syystä tosiaan arvostus Cabrion ahveniston mini tonni kierrosaika ennätystä 1:37.674 kohtaan on suuri. Itekkun häviän n.2.5 sekunttia parhaallani :-[ Henry Tanskanen on näköjään tän vuoden historic grand racessa päässyt 1:35.570 Morris Cooper S '71 GTS luokassa. Olen kyllä nähnyt joskus jonkun tulos liuskan 80 luvulta missä Ruusu on ajanut muistaakseni reilusti alle 1:30 vitosryhmäläisellä minillä. Mutta tuo on tainnut olla 8-porttisella kannella. Noita vanhoja aikoja olisi hauska nähdä jos niitä jostain löytäisi.
  6. Nik0

    Minin turbotuksesta??

    Onko ERAa ollut molemmilla jarruilla? Turbo metro 8.4" 4-mäntää Mini 8.4" 2 mäntää
  7. Nik0

    Minin turbotuksesta??

    ERA turbo vertailukohtana 100 heppaa siinäkin. Akella on kyllä kaikki tarvittavat paperit ERAsta, jos katsastus mies ei usko. Eli auto teknisesti vastaaman ERA turboa. Ja dokumentit mukaan millä sen todistat.
  8. Nik0

    Minin turbotuksesta??

    Tuohon perustan juuri sen väitteen että kaiken muun pitää olla kohdallaan kun tehoa on enemmän. Sillä en ole varmaan koskaan pelännyt yhtäpaljon minkään vehkeen kyydissä :) Alusta ei tainnut olla mitenkään älyttömän loistava, mutta lujaa se meni.. En olisi halunnut olla kyydissä kun siinä oli vielä 100 heppaa lisää. Tosiaan tehoa hakiessa enemmän on enemmän, mutta pidon ja ajettavuuden kannalta järkeviin lukemiin pääsee varmasti minin omaa konetta turbottamallakin, kuten MinorV8sin kokemuksista pääsee selville.
  9. Nik0

    Minin turbotuksesta??

    Pitääpä pitkästä aika oikeen kirjotella tännekkin kun on mielenkiintoista vääntöä vaikkakin täysin aiheen vierestä :) Mun milestä on täysin turhaa syrjiä vieras moottorisia tai tehokkaita A-sarjalaisia. Noissa vieraissa moottoreissa itseäni arveluttaa juuri tuo painopisteen siirtyminen edemmäs. Suzukin 16v tekniikka olisi loistava vaihtoehto tässä mielessä. Hondan koneet yms. missä ei käytetä minin jousitusta on täysin turhanpäiväsiä keksintöjä. Poikkeuksiakin on esim Ringmini missä hondan kone on saatu tarpeeksi taakse ja minin omalla jousituksella. En usko tuohon että opelin tekniikka opelissa olisi parempi kuin minissä teoriaan myöskään. Mulla on ollut rakenttettuja Opeleita eikä ne silti ole hyvän minin veroisia. Jokatapauksessa nurkissa lojuu parikin opelin tekniikkaa, mutta silti seuravassa minissä varmaan on 1380 minin kone. Suzukin tekniikka kiehtoisi kun Ruotsissa ja Norjassa noita on tehty paljon hyvillä kokemuksilla. Mini tonni on nopea radalla mutta silti, ehkä hieman hankala jokapäivessä ajossa, vaikka munkin kilpa-auto käy sivistynyttä 1500 kierroksen tyhjäkäyntiä. Toisaalta sekin vaatii oikean neula, imusarja, kansi, pakosarja, pakoputkisto ja jakaja kombinaation. Eli ei niin helppoa aloittelijalle. Mini ratapäivillä en ole koskaan ollut jaloissa liki vakiolla SPI minillä vaikka tuntuukin siltä että peilit alkavat mutkissa kulua pian. Ja ehkä eniten ikinä on ollut hauskaa hyvä alustaisella vakio tonnisella minillä. Eli ehdottomasti alusta ja kuski kuntoon ennen tehoja. En haluaisi kuvitella mini tonni kilpa-auton tehoja autossa missä ei olisi muut asiat (alusta, jarrut, renkaat, penkki) kunnossa. Tämä keskustelu on varmasti semmoinen mikä ei ratkea koskaan varsinkin kun on niin vahvat osaajat kummankin puolen kannalla. Aivan sama mikä tekniikka minissä on kunhan sitä osaa käyttää.
  10. Nik0

    Mini käyttöautona?

    Ehdottomasti en nää mitään syytä mikä estäisi uudemman minin käyttämistä talvikäytössä paitsi ruostuminen. Mutta nuo 90 lukulaiset ruostuu ilman talviajoakin. ;) Mutta jos ostaa hyvän ei valmiiksi mädän ja ruostesuojaa, pesee ja vahaa säännöllisesti ja korjaa kun ruostuu. Uutta peltiä saa ja ennenkaikkea minit tykkää siitä että niillä ajetaan ja sääli on sairautta. Ite olen viisi talvea ajanut mineillä (77, 78 ja 74) niin taytyy sanoa, että ilman nelivetoa en yhtä hauskaa talvi autoa ole kokenut. (Siksi nyt käyttöautona perheen kasvun myötä Quattro ;D). Lyhyellä matkalla mini lämpiää nopeasti varsinkin jos vaan on lohkolämmitin mahdollisuus. Eikä oma 78 jättänyt pulaan vaikka seisoi viikkokaupalla intin parkkiksella kovissakin pakkasissa. Omalla ysikyt lukulaisella ei ole tullut täyttä talvea ajettua kun ei ole tullut 12" talvi pyöriä hommattua. Joka talvena ilman miniä on ollut muutamia päiviä että on ollut oikein miniä ikävä. Melkein väitän että talvella minillä ajaminen on jopa hauskempaa kun kesällä. Oikean jalan traction control ja vasemmanjalan ajonvakautusjärjestelmä ;D Ja minä en ole mikään homehtunut mini harrastaja vaan harrastus vuosia on yhtämonta kun ajokortin saannista eli yhdeksän kappaletta. Eli ehdottomasti suosittelen ainakin kokeilemaan.
  11. Bongattu ilmeisesti jiikoon mini Teboilin etulehtisen kannesta :) Saakohan siitä bonusta tossa kilpailussa jos arvaa omistajankin oikein ;D Helmikuun etuvilkku (pdf)
  12. Nik0

    Mini 1000 paino

    Meikäläisen auto on mun kanssa about 710 eli ilman kuskia n.620 kg. Pikkasen liian painava, mutta mk1 pelti painaa..
  13. Nik0

    Kevyet sporttipenkit

    Ehdottomasti suoraan kuppipenkit ihan oikea recaron kuppipenkki esim pole position on todella mukava istua pitkääkin matkaa. Ja jos ollaan tekemässä äärimmäisen kevyttä niin muut penkit on huijaamista. Tietysti kuppipenkinkin pitää olla hiilikuitua että paino saadaan mahdollisimman pieneksi. Jos nyt ehdottamasti pitää takapenkille päästä niin nämä. Halvat eivät varmasti ole mutta ovat myös kohtuu kevyet. En kyllä tiiä kippaako mitenkään ihmeemmin. Ainakin tässä niitä on käytetty ihan kotimaassakin: http://www.alien2nrs.com/blog/2007/11/beer-bride-gias-penkit-sisusta-osa1.html Toisaalta kaikki suomen Skylinet taitaa olla 3 paikkaisia niin takapenkille pääsyllä ei oo niin väliä ;D Paino ero on kuitenkin esim tähän Sparcon kuppipenkkiin verrattuna silti varmasti jonkin moinen.
  14. Nik0

    Join the Clubman 31.10.2007

    Kyllä sinne melkeen mahtuu istumaan. Itseni taakse en tuossa mahtunut, mutta pääntila oli positiivinen yllätys. Tuo kolmen hengen takapenkki on lähinnä vitsi. Keskipaikalla on 50kg painoraja ja penkki on muotoiltu kahdelle eli täysin tilapäiseen käyttöön tuo kolmepaikkaisuus. En ainakaan voisi ketään kuvitella takana keskellä istuttavani. Tilat oli lähinnä semmoiset mitkä 4-paikkaiseksi itseään kutsuvassa autossa olisi minimi vaatimukset. Meikäläisen vanhoissa mineissä on kyllä enemmän takatilaa (Paitsi british openissa pääntilaa kattoluukun moottorin takia).
  15. Terveisiä Uudesta-Seelannista! Minejä on tullut jonkun verran bongattua.. Yhteensä 16 kappaletta siis vaan klassikko malleja. Uudemmat ei kiinnosta mutta on niitäkin muutama nähty vähemmän kun vanhempia kylläkin. Lisäksi pari metroa ja yksi vaaleanpunainen minor :9 Ollaan täällä häämatkalla ja mikäs parempi tapa kun osallistua paikalliseen mini treffiin heti ekana päivänä :D Kuvia Aucklandista (Runsaasti mini sisältöä) Jos jotakuta kiinnostaa niin meidän matkaa voi seurata blogina Edit: Nyt olis jopa oikea linkki :-[ Jos ei osaa niin ei osaa.. Tänään bongattu 5 klassikkoa lisää. Niistä en saannut kuvia :(
×
×
  • Luo uusi...