Jump to content

Jaska

Jäsenet
  • Viestit

    33
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    1

Jaska last won the day on 10. Huhtikuuta 2017

Jaska had the most liked content!

Tietoja käyttäjästä Jaska

  • Syntymäpäivä 21.06.1976

Profile Information

  • Sijainti
    Kuopio - Finland
  • Interests
    MINI Cooper S

Jaska's Achievements

  1. Jaska

    Takaluukun kannatus

    Toinen takaluukun kaasujousi alkoi hyytyä ja vaihdoin molemmat. Löytyi Kuopion Bilteman hyllystä. Kiitos vinkistä Heppu!
  2. Jaska

    AUX liitäntä stereoihin

    Jos pysyy kolvi ja työkalut kädessä niin on helppo tehdä AUX liitin alkuperäisradioon alle 3 eurolla! TARVIKKEET: Hain sähkökierrätyspisteeltä puretun kahden USB-liittimen portin. Siitä sain stereoiden taakse sopivan 10 paikkaisen naaraspistokkeen. Maksoi 0.50€ (Muistakin tietokoneporteista saa rakenneltua ja tarvitset käytännössä naaraspistokkeen runkoa vain 3 johdolle joista kaksi yläriviin ja yhden alariviin) Pistoke tulee stereon taakse 12 napaiseen paikkaan. Tällä 10 paikkaisella pistokkella jätin oikeasta reunasta viimeisen sarakeen eli reunimmaiset ja pinnit 6 ja 12 ulkopuolelle. C-paikan ylärivin napa 3 on vasen kanava, 4 oikea kanava ja alarivin 10 - molempien kanavien maatto. C pinnistö sijaitsee stereon oikeassa alareunassa takaa päin ja on 10A sulakkeen alla oleva paikka. mp3 soittimelle tai puhelimelle tai naville miniplug hansikaslokeroon maksoi uutena irtokappaleena 1.20€. Noilla saa jo toimivan pistokkeen jos ei tarvitse latailla soitinta... Jos haluat että AUX toimii myös kun soitin / puhelin on kiinni tupakansytytin laturissa niin tarvitset myös: Kaveriksi kaksi kondensaattoria 0.22uF ja 330kOhm vastus Maksoivat Bebecistä 1€. 330kOhm vastuksella sillataan autoradion puolelta vasen ja oikea kanava. 0.22uF kondensaattorit kytketään sillatun vastuksen jälkeen vasempaan ja oikeaan kanavaan ennen miniplugia. Tämä eristää käytännössä laturin ja autoradion välisen silmukan joka muuten saa autoradion hukkaamaa AUX liittimen lataillessa soitinta. AUX tuon piirin jälkeen näkyvissä myös tyhjänä ilman soitinta ja saattaa tyhjänä ollessaan hurista hieman. Hurina lakkaa heti kun kytket miniplugiin mp3-soittimen eikä se sekoita stereokuvaa. Piuhaa, tinaa, kutistesukkia ja sähköteippiä oli omasta takaa ja kustannuksia tuli yhteensä 2.70€ eli hieman alle kolme euroa! Laitoin miniplugin hansikaslokeroon josta voi vetää piuhan mukitelineessä olevaan Nokia X6 luuriin josta voi nähdä esimerkiksi navigaattorikäytössä kartan. Siitä saakin sitten musiikit ja navigoinnit AUX linjan kautta alkuperäiseen MINI stereoon (Cooper S 2004). Valokuviakin taisin jonkun ottaa mutta ne on vielä puhelimessa... Löysin ohjeet netin kautta lontoon kielellä ja myytävä alkuperäsipiuha joka maksaisi Kuopioon tilattuna 64€ on käytännössä samanlainen liitäntävalmis värkki. ps. jos et halua irrallista miniplugpiuhaa hansikaslokerosta mp3 soittimelle niin voi piuhan tietysti kytkeä suoraan soittimelle menevään AUX piiriin ja soittimellesi sopivan urospistokkeen voi jätää haluamaasi paikkaan.
  3. Jaska

    KOKEMUKSIA MINISTÄ

    MINI Cooper S 2004 ajettu kohta 90000km. Tyytyväinen omistaja vuodesta 2006 ;D Perushuoltojen lisäksi: - asennutin sisätilalämppärin ja vaihdatin samalla ovien kahvat "kiikkumalleihin" muistaakseni 2006 - Kaasuläppä ohjausyksikköineen takuuhuoltona muistaakseni 2006 - Ohjaustehostimen moottori 50% takuuhuoltona muistaakseni 2008 - Jarrupalat 2010 - äänentoistoa ja äänieristystä paranneltu itse 2010 Omassa käytössä kauppakassina ja 10km työmatkat yleensä saristokatua ja taajamia pitkin puikotellen. Kuopion suunnalla suosittelen MINI huoltojen osaltakin Puijon Autohuoltoa. http://kalenteri.kuopio.fi/php/selaus/i ... =3&id=1831 Näillä yrittäjillä toimii palvelu. On tarvittavat laitteet ja järkihinnat - Kiitos ;)
  4. Jaska

    6x9 taakse

    En nyt aloittanut uutta aihetta kun takana remusin... Eteen laitettu aiemmin 6,5" erillissarja alkuperäisiin paikkoihin. Alkuperäinen CD-radio ...laitettu edellisen kirjoituksen jälkeen taakse 8" subwooferelementti oikealle puolelle http://www.audio-outlet.fi/cat/product_ ... .php?p=928 Sitä ohjaamassa takakontissa vahvistin http://www.audio-outlet.fi/cat/product_ ... .php?p=834 Ja motonetistä äänieristystä koko hyttiin... * 1cm foliopintaista liimattavaa äänieriste"patjaa" takapenkkien alla ja takakontin maton alla ja ovipaneleiden alla hytin puolella * foliopintaista liimattavaa butyylikumiseos äänieristemattoa OTR Basic Silent seinissä ja takaelementtien "koteloihissa" * takaelementtikoteloissa peltien välissä olevia "superloonikorvia" tukevoitettu äänieristepatjoilla Oli alunperin aikomus laittaa samanlainen elementti 8" Sub myös kuskin taakse mutta onneksi kokeilin alkuperäisen 6x9 elementin kanssa joka jäi soimaan kuskin taakse hiljaisemmin. Pelkkä koteloinnin ja seinien äänieristys parasnsi myös tuon elementin sointia. Tuolla saa äänikenttää taaksepäin avarammaksi ja yksi 8" subwoofer riittää MINI hytissä mainiosti. Tuli erittäin toimiva paketti ja suosittelen sijoittamista äänieristyksiin ja äänentoistolaitteistoihin + saa helposti säädettyä tasaisen toiston koko äänialueelle käyttämällä vahvistimen säätöjä subwooferille ja CD-radion fader säätöä takakaiuttimelle + subwoofer kytketty takakanaviin joten fader säätää myös sitä + lisäksi subwooferin vahvistimen oma volyme hansikaslokerossa + rengasmelu pieneni niin että ennen renkaita häiritsee ilmastointi + huomattu että hytti lämpenee entistä nopeammin ja pysyy parkissa entistä pidempään lämpimänä Otin noista projekteista kuviakin mutta niitä ei ole nettieetterissä. Voin lähettää sähköpostina kuvia ja saa käydä kuuntelemassa... (pyynnöt yksityisviestein)
  5. Jaska

    6x9 taakse

    Ihmettelin tuota takakanavien alataajuuksien suodattamista joista lontooksi kirjoitellaan. Ovat vaihtaneet region 2 MINI malleista etu ja takakanavien johdoitukisia että saa taaksekin alataajuudet. Jotkut tehdasasenteiset 2.gen MINI soittimet suodattavat alle 100Hz taajuudet pois takakanavista. Kannattaa näköjään tarkistaa testilevyllä ennenkuin alkaa noita piuhoja ristiinkytkemään... ...etu ja takakanavien vaihto lienee hyödyllinen vain uudempiin MINI malleihin. Testailin nimittäin juuri oman 2004 MINI Cooper S (R53) eli 1.gen soittimen kanavia testilevyn pistetaajuuksien ja soittimen säätöjen avulla.... ...helpotus oli suuri kun sekä taka että etukanaviin tulee samalla tavalla koko taajuuskaistan informaatio eli myös alle 100Hz taajuudetkin tulevat taakse. Käytössäni siis kyseisen MINI mallin alkuperäinen CD autoradio. * AUX kaapelin tein siihen mp3 soittimia ja NOKIA X6 navigaattorikäyttöä varten itse. * Etuoviin olen päivittänyt HERTZ 6,5" erillissarjan sovittamalla ne alkuperäisiin paikkoihin. 6,5" kaiuttimille rakensin sovittimet alkuperäisistä kaittimista eli "ne hajoittamalla". Samalla lisäsin oviin äänieristystä. Äänen laadun parantumisen ja äänieristyksen eron kuulee selvästi mutta mitään ei huomaa päälle päin. * ...taakse olisi vielä jotain päivityksiä ajatuksena tehdä kun alkuperäiset 6x9 kaiuttimet on nyt hiljennetty tukkoisina sotkemasta pois. Onneksi ei tarvitsekaan noita etu ja takakanavoita alkaakaan vaihtelemaan kun tulee bassotaajuudet taakse takakanavien alkuperäispiuhoillakin. Pelkkä alkuperäistenkaiuttimein vaihto laadukkaampiin ja samalla kertaa äänieristys parantaa jo kummasti äänimaailmaa vaikka ei vahvistimia laittaisikaan. Jos ei laita vahvistimia niin sitten sellaiset kaiuttimet jotka eivät vaadi niin paljoa tehoa eli herkät mallit (desibelilukemat yli 90dB). LYHYT VASTAUS 1.gen MINIn kohdaalla Taakse saa bassoa enemmän vaihtamalla paremmat kaiuttimet ja käyttämällä vahvistinta. ...jos alataajuuksiin asti oikeasti haluaa niin sitten subwoofer jolle saa (ainakin oman CD MINI Cooper 2004 S soittimesta) linjatasoisena bassot alkuperäisistä takakanavien piuhoista ;) PS. 2.gen MINI soittimista ilmeisesti joutuu tuomaan bassotaajuudet etukanavista...? Tuota ovat siis kiertäneet vaihtamalla etu ja takakanavat päikseen. Ja kanavien vaihto siten tuo 2.gen MIN soittimilta bassoa enemmän taakse ...tai oikeastaan siirtää ne sieltä edestä sinne taakse ja karsii ne sitten edestä pois. Näin asian ymmärsin.
  6. jatkoksi... ...juutuupista löytyy viteoita joista kuulee ääninäytteitä. Edelleen kiinnostaisi kuulla LIVEnä
  7. Jaska

    Mitä mieltä Ministä?

    Mukavaa on ollut 2004 MINI Cooper S:llä puikotella ja on edelleen.... ....lyhyesti tiivistettynä oma mileipide rullaa tässä.... Jos teillä on kerta kuumetta niin että täällä jo surffailette niin eikun rohkeasti MINI / mini alle ja menoksi! ;) ....kun nyt kerta aloin kommentoimaan niin naputtelen joutessani lukemista omista kokemuksista. Sellaista autoa ei ole olemassakaan, jota ei tarvitsisi huoltaa tai josta ei löydy netin kautta liuta jonkinlaisia vikoja. Itse olen ollut laatuun tyytyväinen eikä ole ollut valittamista. Sellainen juttu on erittäin positiivistä että MINI /mini tietoa ja huolto-ohjeita löytyy tekniikkapuolelta todella hyvin netistä varsinkin englanniksi. Tehtyjä huoltoja ollut perushuoltojen lisääksi kaasuläpän vaihto ja ohjaustehostimen moottorin vaihto. Kaasuläpän vaihto meni takuuseen. Ohjaustehostimen moottorista olisi ollut kuvalliset puhdistus ja korjausohjeet. Sain kuitenkin uuden ohjaustehostimen moottorin 50/50 takuuseen takuuajan ulkopuolelta ja sille annettiin tietysti vielä takuukin. Kesän aikana olis tarkoitus vaihtaa uudet jarrupalat ja varoitusvalojenanturit, jotka löytyi edullisesti Motonet kautta. Nettiä surffaamalla löytyi värivalokuvalliset ohjeet tuohonkin perushuoltoon ja mahdollisesti roplailen ne itse (tai jos ei jaksa inspiroitua roplaamaan niin vien jollekin pienyrittäjälle roplattavaksi) Noissa jarrupaloissa on vielä yllättävän reilusti pintaa jäljellä ja yllättävän aikaisin sytytti ilmeisesti takapalan anturin kautta varoitusvalon. Ei siis tarvitse huollon kanssa hötkyillä heti kun se jarrupalojen varoitusvalo syttyy. Varoitusvalon saa sammumaan vain vaihtamalla anturin joka kuluu palojen välissä rikki. Toinen anturi edessä toinen takana. Yleensä takana kuluu ensin (halkaisijaltaan pienempi levy). Tuo anturi ei ole kallis ja se vaihdetaan piuhoineen pikaliittimellä joka löytyy helposti ilman valokuviakin. ....jos nyt joku tietää tässä välissä automerkin, jossa ei koskaan vaihdeta jarrupaloja niin tässä olisi hyvä sauma siitä merkistä kertoa ;D Sähkövikoja on monet "valittaneet" mutta niitä ei ole tullut vastaan. Lohkolämmittimen kaverina on myös sisätilanlämmitin ja talvisin MINI lähtee liikenteeseen mukavasti lämmitettynä. Omassa käytössä MINI on talviauto ja lämpimän tallipaikan vie kaksirenkaiset kesäkulkineet. PERUSVINKKI kaikkiin tämän päivän "sähköistyneisiin" autoihin: Annetaan auton rauhassa tarkistaa kaikki sähköjärjestelmät ennenkuin käännetään se avain sinne starttiasentoon asti. Tuon kun muistaa niin sähköviat vähenee tai häviää monessa merkissä ellei jopa kaikissa! Hankintaa harkitseville rohkaisuna ja kaikkien surffailijoiden iloksi vielä videolinkki: http://www.break.com/usercontent/2009/1 ... ni-1492784 AURINKOISTA KESÄÄ KAIKILLE 8)
  8. Jaska

    LED-polttimoita

    Kyllä pitää olla innokas katsastussetä jos alkaa irroittelemaan noita toimivia parkkipolttimoita sieltä ulos ja niistä niuhottamaan....? Ei niitä sieltä lasin takaa toimivina voi tuomita. ...ottaa sinne konttorille vaikka taskuunsa tavalliset parkkipolttimot niin voi sanoa siinä vaiheessa että tämä virkaintoinen katsastussetä on hyvä ja vaihtaa nämä sinne paikoilleen jos haluaa... Paikallaan siellä oli toimivat parkkipolttimot konttorille tullessakin... ...ja ne saa kyllä sinne vaihdettua takaisinkin ;) Jos epäilee elävänsä noin niuhossa kylässä niin voi tietysti vaihtaa ne polttimot jo ennen katsastusta. Meni ne ainakin täällä savon Paradice Cityssä katsastuksesta läpi. Enemmän heitettiin vaan mukavan letkeästi läppää katsastussetän kanssa. Kelpaa ajaa samalle konttorille toistekin kun siellä on ystävällinen palvelu ;)
  9. Noiden kilpipolttimoiden kannat hapettuvat tosi helposti kun sinne pääsee väkisilläkin likaa. Ne muoviset "lasit" kun eivät pysy tarpeeksi tiiviinä... Pari kertaa on tullut ne putsattua... Kävi tällainen muokkaus mielessä jos nuo kannat pääsee hapettumaan piloille asti: Sinne saisi istutettua tilalle alaspäin suunnatut valkeat LED-polttimot :o
  10. Onkohan kukaan vielä Suomessa tehnyt tätä melko suosittua "MINI Cooper S - One Ball-exthaust" muokkausta eli poistanut ensimmäisen äänenvaimennuskammion... LINKKI: http://reviews.carreview.com/blog/mini-cooper-s-one-ball-exhaust-upgrade/ ...kiinnostaisi kuulla miten suuren eron tuo muokkaus tekee. Tuolla muokkauksella voi käytännössä säästää euroja jos on tuo ensimmäinen pönttö vaihtokunnossa ;) Vaikuttaa näppärältä ratkaisulta ja lontoon kielellä löytyy aika monta tyytyväistä toteuttajaakin....
  11. Jaska

    LED-polttimoita

    Oli aikaisemmin tuollaiset siniset Philips polttimot, joista toinen paloi. Sitten laitoin tuollaiset valkeat LED polttimot noihin parkkeihin. http://www.nettiosa.com/product_details.php?p=622 Motonetissä oli hintaa 4.90€. Tuo teksti "ei tieliikenne käyttöön" tarkoittaa, että ne eivät riitä ajovaloiksi. Kyllä ne parkkivaloina voi olla. Kirkkaus on samaa luokkaa ja valkeaa valoa - noissa ei sinerrä lampun lasi. Huom! asennusvaiheessta LED plttimon pitää sitten olla oikein päin että se toimii. ...eli testatkaa asennussuunta ennenkuin survotte takaisin paikoilleen. ...nuo LED polttimot ovat niin herkät että ne jäävät hehkumaan hetkeksi keskuslukituksen yhteydessä kun väläyttää vilkuillä lukkoon tai auki. Tuota ei sitten tarvitse ihmetellä. ...parkit sammuvat siis pienellä viiveellä ja syttyvät jo keskuslukituksen villkujen välähdellessä 8) (...sammuu siis viiveellä kuten kotona olevat LED polttimotkin.) Normaalilla hehkupolttimolla se sama purkausvirta menee hehkulangan läpi mutta ei riitä hehkulangan hehkumiseen.
  12. ...ikkunoiden sähkövikaan auttaa kevyt nyrkkihuolto Luit ihan oikein.... Eli jos kopauttaa nyrkillä iskun kuskinoven sisäpaneelia kaiuttimen reunalta noin kello kymmenen suuntaan niin sähköikkuna saa taas kontaktin normaalisti. Tämä nyrkkihuolto-ohje koskee vanhemman MINI cooper mallin sähköikkunoita. Yhden kerran temppuili omasta 2004 Cooper S mallista kuskin oven ikkuna sulkemis tilanteessa eikä nostanut loppuun asti. Kerkesin purkaa ja käydä sisältä kaikki sähköliittimet puhdistellen läpi. Sitten luin tästä nyrkkihuollosta ja kyseinen "taikakopsautus" sai ikkunan pelittämään taas normaalisti. ...sen jälkeen onkin toiminut jo toista vuotta moitteetta ;D
  13. Jaska

    Vasen xenon syttyy, tai ei...

    Oli täysin samanlainen vika 2004 Cooper S kuskin puolen Xenonissa ja lopulta polttimo sitten sammui kokonaan. Uusi D2R mallin Xenon polttimo maksoi 120 Kuopion Hartikaisella ja löytyi hyllystä. Polttimon vaihto on erittäin helppo. Polttimon vaihtoon ei edes tarvitse mitään työkaluja. Näin se käy: 1. Tietysti virrat pois virtaavaimelta ja konepelti auki 2. Kumisuojus lampun takaa pois 3. Sähköliittimen kanta kevyesti kiertämällä auki ja pois 4. Kaksi lampun kantaa painavat "lukitteet" sivuun 5. Lampun vaihto ja kasataan käänteisessä järjestyksessä (Lampun kannan reunassa on lovi ja se menee paikoilleen vain oikeassa asennossa) ...vaihtoon menee ehkä 2min ja hyvin pelittää :o Ainakin tässä tapauksessa vika oli siis tullut vanhaan polttimoon. Jos häiritsee sävyerot niin voi vaihtaa samalla kertaa molemmat ja jättää sen ehjän varapolttimoksi. Vanha oli Osram ja uusi on Philips.
  14. Jaska

    Ohjaustehostin vinkuu?

    http://www.mini2.com/forum/faults-fixes ... no-17.html Tuon linkin sivulla 17 on noita huoltokuvia ja ohjeita englanniksi. Tästä voitte ihastella noita samoja kirjoittajan MINIMANIAUK huoltokuvia suoraan: Pumppu runkoineen ja tärinänvaimennin/kiinnike http://www.mini2.com/forum/attachment.p ... 1186164870 Tärinänvaimennin irti http://www.mini2.com/forum/attachment.p ... 1186164983 Kansi auki (staattorin magneetit vetää kantta kiinni vielä ruuvien jälkeenkin eli voi olla tiukka aukaista) http://www.mini2.com/forum/attachment.p ... 1186165169 Kopan sisältä likaa http://www.mini2.com/forum/attachment.p ... 1186165342 jota saa sieltä pois näköjään ihan jonkin verran... http://www.mini2.com/forum/attachment.p ... 1186165360 roottorin akseli tulee rakenteen läpi - sokka pitää kiinni http://www.mini2.com/forum/attachment.p ... 1186215800 irroitettu roottori, sokka ja hiilet joista tuo pöly lähtee http://www.mini2.com/forum/attachment.p ... 1186215840 Kuvistakin näkee miten tuota ohutta hiilipölyä pääsee tässä rakenteessa sinne minne sen ei pitäisi päästä ja aiheuttaa lopulta häikkää = todettu tyyppivika. Ei ihme jos tuo kuiva hiilipöly aiheuttaa vinkumista ja lopulta ongelmia. Saattaa toimia silloin tällöin kun alkaa temppuilemaan riippuen mihin asentoon roottori pysähtyy. Eli ei välttämättä lopeta kerralla toimintaa - selkeä merkki tämän huollon tarpeesta jos ohjaustehostin lakkaa hetkeksi. Ei kannata ajella ilman ettei polta virtapiirejä flektistä tai muualta. Osat kuumenee tavallista enemmän jos roottori ei pyöri ja voi rikkoa kääminkin. Ei ole hengenvaarallista jos ajaa erittäin varovasti huoltoon kunhan muistaa että OHJAUS ON JÄYKKÄ. VOI OLLA VAARALLINEN jos lakkaa toimimasta kesken tiukan mutkan. :-/ Harmi kun ottivat vanhan pumpun takuutapauksessa pois... olisi voinut sen putsailla itse ja pitää hyllyssä / pistää kiertoon sinne missä on tarvetta. Eiköhän se putsattuna pelittäisi siinä missä uusikin. Tarvittaessa nuo hiilet voi vaihtaa niinkuin sähkömoottoreissa yleensäkin. Sitä en tiedä onko uudessa tilalle laitetussa pumpussa nuo hiilet erilaiset tai jotain muuta rakenteellista eroa? Auto - sillä kulkee kaikki ja sitä huoltaa kaikki ;) Ensimmäisen linkin kautta löytyy vielä muutama kuva lisää... huoltotoimenpide ei ymmärtääkseni välttämättä vaadi tuon pidemmälle purkamista. Kannattaa tutustua mini2.com sivustoihin muutenkin... (Heppu - ehkä nuo kuvat kannattaisi varuilta napata talteen) THANKS TO MINIMANIAUK AT www.mini2.com!
  15. Jaska

    Ohjaustehostin vinkuu?

    Omassa Cooper S mallissa päätti syksyllä ohjaustehotin lopettaa toiminnan - pysäköinnin aikana. Toimi taas toisena päivänä ja taas lakkasi. Oli ollut vinkumista jo pidemmänkin aikaa. Tiestin tämän olevan tyyppivika mini2.com kautta ja mainitsin asiasta huoltoon viedessä. Kannattaa selvittää tyyppivikaan liittyen takuu maahantuojan kanssa tapauskohtaisesti. Tämän 2004 Cooper S tapauksessa kilometrejä oli huoltohetkellä mittarissa 62 000km. Maksoin lopulta asennuksesta ja uudesta ohjaustehostimen pumpusta puolet. Ja lisäksi sain 2 vuoden takuun ohjaustehostimen toiminnalle. Löysin silloin netistä myös kuvallisen englanninkielisen korjausohjeen jossa purettiin ohjaustehostin auki ja puhdistettiin sähkömoottorin hiilistä irronnut pöly rakenteen sisältä - ilmeisesti tuo pöly aiheuttaa kitinän ja lopulta katkonaisen toiminnan sähkömoottorille kun kontakti ei toimi enää normaalisti. Tyyppivika on siis todettu tuon hydraulisen sähkömoottoripumpun puolelta. Harmi kun ei jäänyt linkki talteen. Jos on tilat huoltaa niin sekin on ilmeisesti mahdollista kun pumpun irroittaa, puhdistaa ja kiinnittää takaisin puhdistuksen jälkeen. Tosin lopullinen jumiutuminen on voinut rikkoa sähkömoottorista käämin ja siinä tapauksessa huoltotoimenpide on jo myöhäistä. Tosi huonolla tuurilla saattaa rikkoutua myös tuulettimen flekti jos ajelee kauemmin niin ettei ohjaustehostin toimi ollenkaan ja osat pääsevät ylikuumenemaan. Helpoin ja varma tapa saada tehostin toimimaan on vaihtaa tilalle uusi ja puhdas pumppu. Joko 100% uusi tai huollettu ja tarkastettu. Takuu tapauksissa ottavat vanhan pois. Huomasin myös että toimivia pumppuja voi tilata netin kautta myös halvempana tarvikkeena (ilmeisesti huollettuja). Vaihtotyön osaa varmasti tehdä mikä tahansa automekaanikko tai kuvallisten ohjeiden kanssa itsekin jos pysyy työkalut kourissa ja on paikka missä pääsee auton alta päin vaihtotyön tekemään. Paikat on ahtaat mutta pumpun saa siis vaihdettua auton alta. Tämä huolto tehtiin Kuopion Autotalo Hartikaisen BMW huollossa. VINKKI KAIKILLE: Ohajaustehostin pääsee tietysti vähemmällä kun kääntää rattia vain kun renkaat liikkuu eli ei kääntele täysin parkissa paikoillaan. Taajamassa ja taskuparkkeerauksissa on ohjaustehostimelle töitä ja taajaman ulkopuolella se käytännössä lepää. Kannattaa myös jättää pysäköinnin ajaksi ohjaus suoraan (ei tietenkään jos on pysäköitävä mäkeen). Uusi pumppu on hiljaisempi ja toimii kuin munuainen puhtaana ;) Uudemmissa 2gen MINI malleissa on tietääkseni täysin elektroninen ohajaustehostin joten tämä ei koske niitä.
×
×
  • Luo uusi...