Jump to content

Kaitzu

Jäsenet
  • Viestit

    190
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    4

Käyttäjän Kaitzu kaikki viestit

  1. Löytyi paketti käyttämättömiä pyyhkijäsulkia eli 450mm & 475mm Sopivuus : MINI (BMW) > Mini > 09.2013-Nyt [F55,F56] (Sarja) Sijainti : Oulu HP .... 10€ + postikulut
  2. Kaitzu

    Kaitzun Works '15

    87633 oli mittarissa perjantaina 29.11. kun jätin MINIn autoliikkeen pihaan. 4v5kk hauskoja ajoja takana, mutta nyt jatketaan autoilua jenkeissä tehdyllä ruotsalaisella
  3. Nyt tarpeettomana niin etu- kuin takavalojen "kromikehykset", samoin eturitilän "kromikehys". Löytyy myös krominen bensakorkki. Lisäksi konepellin "scooppi" Volcanic Orange-värillä. Hinta tyyliin tarjoa jotain. Sijainti : Oulu
  4. Kaitzu

    Uudet JCW:t

    Kuten myös tuo Countryman, ainoastaan F56:n on edelleen 231 hv. Uusi GP3:ssa on sitten sama kone kuin Clubman/Countryman:ssa, ainoastaan erona että se on etuvetoinen.
  5. Kaitzu

    Uudet JCW:t

    Ai niin se GP3, mitähän lie se kustantaisi ?
  6. Kaitzu

    Uudet JCW:t

    Katselin tuossa uusia hinnastoja kun hieman poltellut nykyisen JCW '15:n päivittäminen. Nelikkoja tutkaillut, mutta kyllä nyt on hinnat ihan pilvissä noissa 4wd-malleissa: - Clubman JCW .... 62 489,74€ - Countryman JCW .... 69 989,74€ Samanlaisen kuin nykyiseni hinta on näemmä pysynyt lähes samana kuin 4 vuotta sitten eli 41 990,69€ Pitää ehkä sittenkin alkaa suunnittelemaan S60 T8 AWD Business R-Design aut:n laittoa, sen hinta ei ole kuin 56 621,03€
  7. Kaitzu

    Akku

    Webastokäyttö kulutti akun, joten eilen vaihdettiin merkkiliikeessä uusi akku tilalle. Jo aiempina talvina kylmillä keleillä (alle -20C) monesti auton järjestelmä ei antanut webaston käynnistää sisätilapuhallusta eli kone oli kyllä ajoon lähtiessä lämmin, mutta kabiini kylmä. Tänä talvena matalan varauksen varoitusteksti ilmaantui autoon vähän väliä vaikka laturia ja pitkiä ajoja tuli käytettyä/suoritettua. Paikalliset "akkutalot" eivät osanneet palvella asiakasta, joten hoidin asian sitten merkkiliikkeessä. Remuc:n softa näytti vanhalle akulle jännitteeksi aina jotain 12,2 - 12,3 V, mutta uudessa se on tyyliin 12,6 - 12,8 V. Toki tämähän ei kerro mitään akun varauksesta.
  8. Kaitzu

    Kaitzun Works '15

    3,5 vuotta & 70 000km ajoja takana ja edelleen tällä mennään Huolenpitosoppariinkin otin jatkoa eli nyt on huollot maksettu 5v/100tkm asti eli ei ole vielä mitään vaihtohinkua ollut. Toiminut lähes moitteetta. Vajaa vuosi (~55tkm) sitten alkoi takajarrut vinkumaan eli jarrut laahasi. Uusilla paloilla ja puhdistuksella korjaantui. Viikko sitten auto halusi etujarrupalat vaihdettavaksi. Levyjä ei tarvinnut vielä vaihtaa. Akku varmaan pitäis vaihdattaa. Jo viime talvena kovemmilla pakkasilla järjestelmä ilmoitteli ajottain virran vähyyttä. Toki auto on aina käynnistynyt, mutta "vikatila" estää webastoa käytettäessä sisätilapuhalluksen käynnistymisen.
  9. Kaitzu

    Mini Countryman Hybrid

    Ei ole noita edustajia kuin siellä eteleässä, niin varmaan tänne reilu 600km:n päähän koeajoauton saaminen ei liene helppoa Tätä tietoa olen yrittänyt välillä etsiä löytämättä kuitenkaan. Kiitos siitä. Firman parkkialueen tolpat on "surkeat", virrat päällä vain talvisin ja silloinkin kahdelle autolle tolpassa 6A eli jos molemmissa lohkot ja toinen säännöistä huolimatta laittaa sisälämppärin päälle, niin "POKS" eli jos minä lataisin MINIä ja toinen laittaa lohkon, niin taas palaa sulake.
  10. Kaitzu

    Mini Countryman Hybrid

    Hetken mietin/suunnittelin vaihtavani nykyisen JCW:n hybridiin, mutta kun työmatkaa tulee 30km sivu ja töissä ei ainakaan kesäaikaan latausmahdolisuutta (ja talvellakin lienee mahdottomuus tolppien pienistä sulakkeista johtuen, vaikuttaa tämä lautaukseen? ). Niin jäi sitten suunnittelun asteelle, kun joutuis toisen suuntaan ajamaan pelkällä polttomoottorilla eli vajailla tehoilla. Ajotyylini kun on hieman ronski eli haluan käyttööni kaiken tehoreservin aina
  11. Aika heikkoa on tarjonta heillä F5x-sarjalaisiin https://www.chip-tuning.fi/brand/car/Mini/
  12. Kaitzu

    F5X ECU piristystä

    2018 alusta myös brittiläisen CelticTuning-softia Suomessa asentavat paikat myös alkavat tekemään päivityksiä suoraan OBD:n kautta eli ei tartte ECU:a irroitella. Hinnoiltaan vaikuttavat edullisemmilta kuin tässä ketjussa mainitut.
  13. Nuo lämpötilaerot ja niiden tuomat ongelmat on MINIllekin ominaisia. Oma JCW kun on tovin webastolla lämmitetty, niin käynnistäessä moottorilämpömittari ei osaa näyttää lämpöjä ja järjestelmä ymmärtää että kone on huomattavasti lämpimämpi kuin imuilma, niin huudattaa flektejä (ja pahimmassa tapauksessa sytyttää vikavalon). Flektien huudattamisen ja lämpömittarin näyttämän saa aisoihin sammuttamalla auton ja käynnistämällä heti uudestaan. Vikavalon saa pois OBD-palikan avulla, yleensä en jaksa tuota poistaa kun on koko talven ominaisuus, yleensä satunnaisesti tutkin ettei muita koodeja ole kuin P10D5 - Coolant temperature sensor, plausability, cold start: Temperature too high.
  14. Lisää testailuja .... Löysin laatikosta vanhan iPhone 3GS:n ja eiku sen lataamista ja autoon testaamaan. Pariliitoksen jälkeen lähti puhelimessa olevat musiikit hienosti soimaan auton kaiuttimista. Samalla huomasin kyllä että musiikkikirjaston selattavuutta ei löydy kummoisesti eli ainoastaan seuraava / edellinen kappale on mahdollista valita autosta. Muut valinnat täytyi tehdä sitten puhelimesta. Lopputulemana taitaa fiksuin vaihtoehto olla parille vuosittaiselle pitemmällä ajomatkalle valita musiikit USB-tikulle (tämäkin vain sen takia että aika heikosti nuo kuuntelmani radiokanavat kuuluu isompien taajamien ulkopuolella).
  15. Päivityksen jälkeen tuo Sony toimii edelleen tuolleen että ohjaus onnistuu autosta, mutta musiikki kuuluu puhelimesta. Ainoa ero päivityksen jälkeen on että kappaleiden tiedot näkyy näytöltä eli ei enään lue "tuntematon kappale tuntemattomalta esittäjältä" :D
  16. Takuu mennyt umpeen kesällä eli tämä ei enään vaihtoehto.
  17. Kun kytkee puhelimen USB-kaapelilla ja puhelimeen asennettuna Mini Connected-sovellus, niin tällöin toimii multimediat eli mp3:set soi hienosti ja autokin näyttää niin levyn kansikuvat kuin kappaleiden tiedot. Tässä tavassa vaan työläänä ongelmana on se, että aina pitää muistaa puhelimesta valita USB-tilaksi "tiedostojen siirto" eli oletus mod (lataus) ei käynnistä tuota sovellusta. Mutta tässäkin tapauksessa on suurimpana ongelmana se että jos puhelimesta on BT päällä ja se yhdistyy autoon, niin samalla lakkaa kuulumasta taas musiikki. Eli pitemmillä matkoilla kun ei radiokanavat toimi, niin pitää valita HandFree-toiminto tai musiikinkuuntelu. Sama soimattamuus oli vaimokkeen Sony M4 Aqua:ssa silläerolla että jos autosta pistää kappaleet soimaan, niin ne kuuluu puhelimen kaiuttimesta ei auton. Kaapelikytkentää en edes testannut. Eli lopputulemana musiikit autoon pitemmille matkoille USB-tikulla, niin toimii myös HandFree puheluiden aikana.
  18. Auto ollut käytössä jo 2 vuotta ja puhelimet ovat hienosti kytkeytyneet laitteeseen eli puhelut onnistuu. Auton varustelistauksesta: S6FPA Radio MINI Visual Boost S6NMA MINI CONNECTED Nyt tuossa testailin OnePlus3:seni musiikkitoistoa ja ei pelitä sitten millään (kokeiltu niin bluetoothilla kuin USB-kaapelilla). BT:llä autosta ohjattessa kyllä musiikkikappaleet vaihtuu laitteessa, mutta mistään ei kuulu ääntä. Auto ei kyllä osaa näyttää mp3:sten tietoja, mutta se ei nyt se tärkein, pitäis saada äänet ensiksi kuulumaan. Päivitykset tein autoon, mutta ei apua siitäkään. USB-tikulla kyllä toimii musiikin.
  19. Kaitzu

    Koriste vai lelu ;D

    JCW:n ensimmäiset 2 vuotta: 07/2015 - 07/2016 ... 23 500km 07/2016 - 07/2017 ... 20 000km
  20. Kaitzu

    Mini talviautona

    Nyt toinen talvi lähdössä JCW:llä ja ainoa "harmitus" on että vakiovanteilla/rengaskoolla takarenkaan ja alustaosien välillä on tilaa jotain millejä, joten välillä joutuu lumi/jääkeräytymiä poistamaan/sulattamaan. Harkinnassa jo spacereiden ostaminen. Tietoinen valinta oli tämän JCW:n hommaaminen, mutta välillä kyllä tosissaan kaipaa toista paria vetäviä pyöriä (aiemmin ollut symmetrisellä nelivedolla olevia menopelejä).
  21. Näitä säteilylämmittimiäkin on monenlaisia, toiset on moottorin kyljessä "lämmittäen" ja sitten öljypohjan kylkeen tulevia, joiden tarkoitus on vain öljyn lämmittäminen. Sitten soppaa kun lyödään kaksi eri valmistajaa ja heidän "valikoimat", niin esim. Fiestan tapauksessa näemmä Calix:lta olisi löytynyt oikea lohkolämmitin eli vastus jäähdytysnesteessä ja sitten Defa:lta vain näitä "silitysrautoja". Omaani JCW:siin Defa tarjoaa "ei oota" ja Calix:lta näemmä löytyy "letkulämmitin" .
  22. Onko MINIn lämmittimet "säteilylämmittimiä"? Ainakaan vaimokkeen Fiestassa moisella ei kyllä tee mitään, valitettavasti.
  23. Kaitzu

    Kaitzun Works '15

    Näissä on vaan sitä jotain, edelleenkin reilun vuoden ajamisen (~29000km) jälkeen virnuiluttaa joka kerta kun autolla lähtee ajamaan. Muiden autojen kohdalla tässävaiheessa on jo uusista otettu vaihtotarjouksia jne.
  24. Eli heinäkuussa 2015 saapui maahan tilaamani JCW, joka tosiaan oli yllätykseksi manuaalivaihteinen (tilattiin automaattina, kun muuta ei toukokuussa ollut vielä mahdollista), joka ei haitannut. Ja kun en noista "kromimuoveista" pidä, niin jotain oli tarve tehdä. Joten ostoksille ja tilaamaan. Ovenkahvat ja benstankin luukku saivat muovisuojat ja valojen ympärille BlackLine(OEM)-osat. Samalla sitten takaspoikan päälle "lisäsiivet", jotka maalautin korin väriin. Samalla sai mustan värin, niin uusi skuuppi kuin keula "kromikehys", jota kumma kyllä ei valmiina ollut BlackLine-osana. Harmittavasti kesä meni hiukan nopeaan ja en kerennyt asentamaan "teippausta" tuohon ikkunoiden alareunassa olevaan kromiin :-[ No jotain puuhastelua ensi vuodellekin ;D Viime viikolla sitten auto sai osakseen huolenpitoa ja pintaan tuli Nanolex:n Si3D HD-kestopinnoite eli nyt saa talvi tulla.
  25. Kaitzu

    Mini hintava auto

    Alcantara-penkit tulee Chilipaketin mukana. Pro-putkisto ei kuulu mihinkään pakettiin, sekin kustantaa jotain ~2,5k€ eli toihan on edullinen oikeastaan :D
×
×
  • Luo uusi...