Jump to content

TimoJussi

Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TimoJussi's Achievements

 1. Tässä uudessa kun on tuo adaptiivinen vakkari . Kyllä on herkkä tänäänkin kun oli vähän sumua niin löi vähä väliä pois päältä. Onneksi sen voi kytkeä pois. Entäs vesi tai lumisateella ? Onko muilla kokemusta moisesta herkkyydestä. Tämähän on turvallisuus riski voi peräänajot lisääntyä. Muuten ole edelleen tyytyväinen.
 2. Semmoinen 40% enemmän eli semmoinen 45-48km. Näillä keleillä ja kitka renkaat alla.
 3. No nyt on vaihdettu uudempaan ja ajettu noin parisataa km. Uusi on vähän erilainen jo senkin takia että varustetaso korkein. Penkit on paremmat. Auto on hiljaisempi mutta se voi johtua siitä että kitkat oli alla heti. Sähköllä pääsee pitemmälle. Mittaristo on parempi ja helppolukuisempi. Tämmöisiä mietteitä huomioin heti. Toukokuussa tilasin ja parikertaa valmistuminen siirtyi, mailmanlaajuisen komponentti pulan vuoksi.
 4. Onkohan uuteeni ohjelmistoon juuri tuota pakkasta silmälläpitäen muutettu pakkasrajaa. Tänään oli töistä lähdettäessä -2 eikä Mini lähtenyt kuin moottorilla. Kyllä se oli ennen lähtenyt korkeammalla pakkas lukemilla jossain -7 vaiheilla.
 5. Moottorin keltainen vikavalo syttyi pari viikkoa sitten. No Mini huoltoon ihmettelemään. Uusin ohjelmointi versio sisään, sitä ei kuitenkaan olisi tarvinnut päivittää. Vian mahdollinen syy, polttoaineen pääsy öljyn sekaan, öljy ja suodatin vaihdettiin. On kuulemma hybriidin ominaisuus. Kun polttomoottori ei kunnolla lämpiä jos ajetaan lyhyitä matkoja pelkällä sähköllä. Moottori käy turhan rikkaalla ajoittain ja joku anturi alkaa herjaamaan rikkaasta seoksesta, siitä siis vikavalo. Tämä siis talvella. Eikä näin koronan aikaan ole päässyt pitkää siivua vetämään. 50km voi riittää silloin tällöin. Mini kyllä toimi ihan normaalisti ja tehot oli tallella. Siispä kovaa ajoa oikein luvan kanssa
 6. Tänäänkin kun lädin lumiselle tielle laitoin save battery tilan päälle. Ministä tuli etuvetoinen ja sähkö moottori avittaa tarvittaessa takapäätä jolloin siitä tulee nelivetoinen. Senhän tuntee oikein hyvin. Kun tulin takaisin ja keli oli parantunut laitoin battery tilan päälle ja ajoin sähköllä (takavetoisena). Kitkarenkailla ainakin neliveto jäisellä lumenpeittämällä pinnalla tuntuu turvalliselta.
 7. Tuossa viime viikolla kun oli -30 pakkasta. Lähdin Minillä lämpimästä tallista jolloin toimii akuilla, Minillä pääsi vain vajaa 16 km. Aika hintsusti. Autossani on laitettu oletus asetukseksi Max e Draiv. Eikös Sports asetuksessa ole aika voimakas moottorijarrutus ?
 8. Joo jossain -5 ja -10 välillä jolloin ei toimi sähköllä ja tietenkin siitä kylmemmällä. Sähköä vie kuitenkin eikös nää vielä lämpiä sähköllä. Laitan Battery saven päälle jos haluan ajaa nelivedolla. Niin olen ainakin oppinut. Eilen viimeksi kun aura auto oli tehnyt vallin ja sähköllä ja takavedolla jäin jumiin portille. Battery save moodi päälle ja kone käynnistyi ja lähdettiin nelivedolla kui hauki rannasta.
 9. Moi Ei valittamista vajaa 60.000km ajettu. Ei kolise eikä rämise kaikki toimiin kuin uudesa. Eikä mitään vikoja ole ollut. Mitään nesteitä ei ole joutunut lisäämään. Yhdessä määräaikais huollossa käynyt, Talvella kitkarenkaat ja neliveto, menee vaikka puuhun. Akun kapasiteetti ehkä aavistuksen hiipunut. Keskikulutus Minin oman tietokoneen mukaan 4,1. Veikkaisin että parin vuoden sisällä tulee ihän uusi malli. Osta pois muistaakseni akuissa on 100.000km takuu
 10. TimoJussi

  IMM 2020

  Tuolta voi sivulta katsella www.Finnlines.com messu yms tarjouksia
 11. TimoJussi

  IMM 2020

  Vuosikaudeolen käyttänyt Finlinesiä, mitä aikaisemmin tilaat se halvemmalla saa. Kesällä on juhanus rajana hinnalle, hinta nousee. Mustana perjantaina tilasin kaksi aikuista ja Mini edestakaisin, paremmalla hytillä. Ajankohta on kyllä helmikuun alku, hiihtolomat taas nostaa hintaa. Hinta oli karvan päälle 600€. Kesämatkalle tilaan Autoliiton kautta, se on osoittautunut halvimmaksi. Maksu heti eikä voi muuttaa on halvin. Ateriapaketteja ei ole ostettu, saahan siellä muitakin annoksia baareista.
 12. Sähkö lämmittää sisätiloja mutta en tiedä lämmittääkö se moottoria ja miten . Lämmin Mini kyllä on. Töistä ulkoa kun lähtee kovilla pakkasella lähtee moottori käyntiin mutta kun akut lämpiävät toimii sähköllä. Mutta muista se on silloin takavetoinen. Talvikitkoilla lipsuu joskus, neliveto auttaa. Muuten Mini majailee kotona lämpimässä tallissa. Mini Connected älypuhelin sovellutuksella voi ohjelmoida ohjaamo lämmitystä, niinkuin Webasto yms. Sähköä kyllä kuluu lämmitykseen silloin.
 13. Hyvä valinta. Kyllä toimii talvella ja pakkasessa. Jos on tosi kylmää jossain 10-15 asteen huitteissa muistaakseni niin ei lähde sähköllä. Työpaikalla ei tallia kotona on. Kolmessa kympissä ei toimi siis sähkö. Talvella huonossa kelissä tulee ajettua bensa koneella kun sähkötoimisena on takavetoinen. Joten bensa koneella on nelivetoinen kun sähkö avustaa takapäätä.
 14. En ole ainakaan omassa hybridissä huomannut moista. Vaikka viikonlopun seisoisi on lataus määrä sama.
 15. Kohta 25000km moisella vehkeellä ajaneena voin sanoa, edelleen hauska. Tänää palattiin kolmen viikon Saksa/Itävalta alppi matkalta. Aika herkästi ottaa autobaanalla 180, ihan huomaamatta. Ei ollut tarpeen koittaa enempää (lomalla ei kiire). Kaikki matkat keskimäärin on Minin tietokoneen mukaan kulutus 4L. Kyllähä oikeissa olosuhteissa sen 42 km ajaa sähköllä. Ja talvella tietysti neli veto.
×
×
 • Create New...