Jump to content

Wile

Jäsenet
  • Viestit

    231
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Wile kaikki viestit

  1. Wile

    Mini Countryman Hybrid

    Esilämmitys ajastettuna siis tietenkin auto johdon päässä.
  2. Wile

    Mini Countryman Hybrid

    Todella kova vesisade, niin että pyyhkijät täysillä, ja eritoten vastavaloon ajaminen heittää kyllä adaptiivisen herkästi pois päältä. Myös tietenkin jos joku roska/jäätä/lunta jäänyt lasiin kameran kohdalle niin silloin ei mene adaptiivinen edes päälle. Akun kantamaan. Varsin tavallisena syys/talvi/kevätpäivänä kun lämpötila on sen nyky-Suomelle tyypilliset +2 astetta, kantama näyttää aamulla töihin lähtiessä kabiini esilämmitettynä n. 30-35km. Lämmitys ajon aikana ottaa sen verran että käytännössä tuolla menee ”nollakelissä” sen 25 kilsaa pelkällä sähköllä. Kesällä sähköllä pääsee kaupunkiajossa käytännössä sen 40 kilometriä. Optimaalisin säähän on joku +15, kun lämmitys tai ilmastointi kumpikin toimivat varsin kevyellä kuormalla.
  3. Wile

    Mini Countryman Hybrid

    Kiitti vinkistä, täytyy tarkistaa tuo karttaohjelma. Parissa uuden mallin koeajossa on mainittu tuo reitin laskeminen korkeuserojen mukaan, mutta voi olla että koeajajan mutuilua. Täytyy selvitellä. Ja plugari-Countrymanin hyvänä puolena voi tosiaan vielä pitää sitä että reitiltä uskaltaa poiketa myös niille pienemmille teille seikkailemaan, kun ei ole pakko suunnitella matkaa pikalatureiden mukaan. Nehän ovat toistaiseksi käytännössä poikkeuksetta vain pääteiden varsilla. Ja ainakin tällä omalla - ja naapurin - sähköautokokemuksella moottoritienopeuksissa akkujen varaus sulaa silmissä. Siispä ehkä seuraavaksi, muutaman vuoden kuluttua, uskaltaa jo ostaa sen puhtaan täyssähköauton. Tuo Susirajan Helsinki-Turku on hyvä kulutustesti kun on niin mäkinen reitti, mäet ovat Suomen oloihin yllättävän pitkiä ja jyrkkiä. Countrymanilla ongelmaa ei ole, mutta hiemankin tehottomammalla autolla 120-vauhti on mahdoton ylläpitää niissä nousuissa - tätäkin tullut kokeiltua, oli meinaa Smartin ratissa mielenkiintoista, siis rekkakaistalla. Onneksi alamäkeä on enemmän kuin ylämäkeä, ainakin toiseen suuntaan
  4. Wile

    Mini Countryman Hybrid

    Oletteko kokeilleet syöttää naviin määränpään, että miten vaikuttaa kulutukseen? Näin ollen auto kuulemma pystyy laskemaan optimaalisen moottorien käytön reitille sen profiilin perusteella. Olen jostain lukenut että tällä tavoin pienin mahdollinen kulutus olisi ainakin teoriassa saavutettavissa. Itse en siis ole tätä testannut. Ensi kuussa pääsee tosin sitten rauhassa kokeilemaan kun 15 vuoden tauon jälkeen tulee taas Mini alle Koeajolla testasin pelkällä sähköllä ajoa vielä kertaalleen ja -6 asteen pakkasessa facelift-mallilla pääsin melko tarkalleen 30km kun pätkä oli aikalailla 50/50 kaupunki- ja maantieajoa (80km/h alueella). Tämä siis valmiiksi lämpimällä autolla. Kulutus oli ajotietokoneen mukaan luokkaa 23 kwh mikä on talviliukkaalla vielä ihan ok. Niin ja Sport-tila oli tässä päällä kun ajettavuus sillä tuntui miellyttävimmältä. Varmaan noilla muilla moodeilla olisi siis mahdollista päästä pienemmällä.
  5. Wile

    Mini Countryman Hybrid

    Hyviä kommentteja, kiitos kun jaoitte! Nämä ylipäätään hyvää käytännön infoa muillekin autosta kiinnostuneille. Koeajolla kyllä huomasi että neliveto lähti aika hanakasti mukaan. Kokemuksia kyselin myös siksi että nykyinen käyttis omaa 20 kilowattitunnin akuston ja sillä jo kovallakin n. -20 asteen pakkasella ajaa sen 50-60 kilometriä pelkällä sähköllä. Nykyisessä parinkymmenen kilometrin työmatka-ajossa paluu edes osittaiseen polttomoottorin käyttöön tarkoittaisi tietynlaisen henkisen kynnyksen ylittämistä. Toki jos auton kulutuksen saisi pidettyä hyvin pienessä, voisi Countrymanin muut ominaisuudet, kuten nelivedon, huomioiden sen vielä jotenkin hyväksyä. ”Pulliksen” kanssa aikalailla samat asuinolosuhteet, eli johdon päähän saan yöksi, mutta lämmintä tallia ei ole. Paras lienee ottaa auto koeajoon vielä yön yli ja ajatuksella käydä läpi minkälaista tuo moottorien käyttö realistisesti olisi omassa arkikäytössä. Jos kuitenkin odottelisi että taas vähän pakastaa niin saa sitten sen talvisemman kuvan autosta.
  6. Wile

    Mini Countryman Hybrid

    Kokemuksia talviajosta kaipailisin. Jossain ulkomaiden foorumilla sanottiin että auto ei anna ajaa max e-drive -moodissa kun lämpötila menee alle nollan? Pitääkö paikkansa? Koeajoautossa ei ainakaan suostunut pienellä pakkasella menemään täyteen sähkömoodiin. Lähti kyllä sähköllä ihan normaalisti käyntiin. Eli onko utopiaa talvella työmatkaa päästä puhtaalla sähköllä?
  7. Ostakaa nyt joku vaikka pahan päivän varalle... Turhaan ne tuolla varastossa lojuvat uudet osat, kun itsellä ei Miniä enää ole. edit: ahdin myyty
  8. Kyseessä siis kaikki Works-paketin vaihdon yhteydessä ylimääräisiksi jääneet alkuperäisosat. :)
  9. Myynnissä 2003 R53 Ässän pakoputki ja sylinterikansi. Uusia ja ajamattomia. Osat Lappeenrannassa ja mieluiten nouto. Tarjouksia tulemaan? Mail: vvuorinen@jippii.fi
  10. Wile

    Cooper S madaltaminen?

    http://www.mini2-finn.com/cgi-bin/yabb2 ... 37158318/0 Tuolla jotain parin vuoden takaista juttua kun itse kyselin samaa.
  11. Noita saa tosiaan Minin dealereilta, tilaamalla jos ei muuten. Yksi lojuu tyhjän panttina... Ehkä siihen joskus vielä avainkin saadaan. ;)
  12. Wile

    Cooper S (<=06) kulutus

    Mekaaninen ahdin ja heikko aerodynamiikka nostavat kulutusta jonkin verran. Run flatit ovat myös todella painavat ja veikkaisin että tällaisillakin asioilla on osuutta asiaan. Worksilla oli mahdoton päästä alle kympin lukemiin, todella hurja kulutus niin pieneen autoon.
  13. Wile

    Join the Clubman 31.10.2007

    Likaantuuko perä yhtä herkästi Clubmanissa kuin aiemmissa malleissa?
  14. Wile

    Perässä roikkujille

    Hyvä idea mutta tarttis olla mun mielestä tarkemmat kuvat jotta takana tuleva saa varmasti selvää. Onko noita jossain jo myynnissä? Täytyis nähdä livenä miten nuo toimii, välkkyvätkö tms. Kyllä varmasti ainakin pimeässä saa selvää ;) Isommassa mittakaavassa tuollaisia ei varmaan edes hyväksyttäisi tieliikenteeseen, saa nähdä miten noiden käy... Fiat 500 tulee Suomeen ensi vuonna, muuta en tiedä... En edes sitä, ovatko nuo jarruvaloja vai voiko niitä väläytellä muutenkin.
  15. Wile

    Perässä roikkujille

    Viimeinkin joku toteuttaa tämän, jollaista olen ideoinut jo pitkään: http://www.nuovafiat500.it/wp-content/u ... otto_3.jpg http://www.nuovafiat500.it/wp-content/u ... otto_2.jpg
  16. Kysehän ei ole missään muotoa minkäänlaisesta tyylivarusteesta, vaan noille on oikeasti käyttöä jos ajetaan hiekka- tms tietä jonossa, aavikoilla jne.
  17. Wile

    Kenen vanha mini?

    Ei puskuri vissiinkään repsota vaan konepeitto näyttäisi olevan auki.
  18. ...minä olen Lahdesta mutta ei ole Miniä enää :)
  19. Wile

    Kolinaa peräpäässä ?

    Tosiaan viimeisellä kerralla kun Worksillani ajoin, takaa oikealta alkoi kuulua ikään kuin kaiken kruununa jotain kolinaa. Ei harmainta aavistusta että mistä oli peräisin... Kunnon naurut ainakin sain ;D Munkin auto oli vähän reilu 50 ajettu...
  20. Wile

    Ohjaustehostin vinkuu?

    Eräs aamu joskus talvella väänsin tosiaan parkkipaikalla rattia sen verran, että tehostin ei kyllä takuulla ollut toiminnassa. Olen samaa mieltä, että 15 vuotta eteenpäin niin uus-Minejä ei enää ole. Todella hauskoja autoja ajaa, mutta valitettava totuus on, etteivät ne kestä. :(
  21. Wile

    Minin tuonti Saksasta

    Ei kannata tuoda Miniä Saksasta. Suomessa kukaan ei tajua näistä autoista mitään, joten täällä hinnat on todella alhaalla. Itse myin omaa Works Ässääni lopulta n. 22.000 euron hintaan, kun Saksassa vastaavasta pyydetään 18-19ke.
  22. Wile

    Ohjaustehostin vinkuu?

    Tuliko siihen vinkunaan loppu öljyjen vaihdolla? Kyllä tuli :)
  23. Wile

    Uusi Mini tullut - kysymyksiä

    Tuossa kaikki viat mitä tuli huomioon (MCS Works '03 > ajokilometrit 53.000): Voimakasta narinaa kojelaudasta matkustajan puolelta, ei tullut koskaan saatua sitä korjatuksi. Etuikkunat raidoittuvat avatessa, aina. Rengaspaineiden merkkivalo turhaan. Moottorivian tms merkkivalo turhaan - hylkäys katsastuksesta. Xenon paloi 45kkm:ssa, ja vielä toistamiseen 50:ssä. Jakohihna meni vaihtoon 40.000:ssa. Ohjaustehostimen nesteet vuosivat ulos. Lopussa vielä huohottimen letku viallinen ja viimeisen kerran kun Minillä ajoin, alkoi kuulua takaa jotain kolinaa, nauroin että nytkö tää levisi lopullisesti. En tiedä sitten mistä oli kyse kun auto meni juuri vaihtoon.
  24. Jaa-a. :-? Kannattaa tosiaan lukea tuo juttu ekaksi, ja sitten katsoa video...
  25. Wile

    Mitäs nyt hajosi...

    Huh, helpottavaa kuulla! :o Ensi maanantaina tuota tsekattaisiin huollossa, mutta koska kyseessä noin pieni juttu niin taidanpa perua tuon ja käydä kysäisemässä sitä pelkkää letkunpätkää sitten... :)
×
×
  • Luo uusi...