Jump to content

Mini R56 Takaluukun lukko


timo.i

Recommended Posts

Mini Cooper D -09

Lukenut pääni puhki juttuja takaluukun aukaisusta ulkomailta sekä Suomesta mutta ei tälläistä ongelmaa ole tullut vastaan.

Eli ongelma seuraava:

Vika alkoi ilman varoittelua.

Takaluukku ei aukea mutta surahtaa ja "koittaa avata salpaa" kun painaa avaimesta tai takaluukun katkaisijasta. Sisäkautta kun pitää kättä niin selvästi tärähtää lukko.

Kun painaa taas ovia lukkoon ja auki niin ei pidä ääntää eikä tunnu liikettä. Ovissa ja tankin luukussa tuntuu selvästi kun napsahtaa lukosta.

Yleensähän ongelma takaluukun mikrokytkin taikka osalla oli vaatekappale tms. ja sen takia lukko piukassa ja lähtenyt väkivalloin auki.

Eli takaluukun lukko luultavasti rikki tai jumissa mutta en pääse vaihtamaan kun lukossa. Voi olla lukon aukaiseva johto myös poikki? 

Onko jollain ollut sama ongelma ja saanut auki ja miten? 

Aikanaan entisessä Volvosta sai takaluukun kautta ruuvattua lukon auki rungosta ja nostettua puoliväkisin luukun auki lukkoineen päivineen ja sai korjattua rikkoontuneet johdot.

Minissä näyttäisi että lukon päällä olevaa muovia ei saa ehjänä pois ilman muovin rikkomista kun takaluukku kiinni.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tämä homma kunnossa.

Vaijeria ei tosiaan ollut. Takapenkin istuinosan alapintaan oli vaijerin silmukan kuvio painunut että on sellainen joskus ollut..

Lukon päällä olevaa muovia sai sisäkautta nostettua puoliväkisin niin paljon että koitin nyppiä nipukasta johon vaijeri kuuluisi. Ei apua koska juuri se valkoinen muoviosa rikki lukon sisältä ja esti aukeamisen.

Liittimen ja lukon ruuvit sai irti samasta välistä. Takaluukku lukkoineen päivineen auki ja rälläkällä lukko varovasti muutamaan osaan että sai irti vastakappaleesta.

Uusi lukko tilattu. Hinta noin 6-70e

Ja takaluukussa ei erikseen "lukitusta" vaan sähköinen aukaisu ei vain aukea kun ovet lukossa. Sen takia luulin että lukitus rikki kun kun avaa keskuslukituksen niin takaluukun lukosta ei kuulu mitään..

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mulla oli samanlaista vikaa, mutta sain sen takaluukun kuitenkin auki en muista enää miten.

Samalla vahingosta viisastuneena otin sen muoviosan irti takaluukun reunasta, että pääsi lukkoon käsiksi jos sama toistuu niin pääsee auton sisältä

avaamaan luukun. Oli näin pitkän aikaa.

Eipä se sitten enää sitä tehnytkään, toimi ihan hyvin jotain säätöä tein muistaakseni samalla.

Laitoin sen muoviosankin takaisin paikalleen, mutta mietin miten vastaisuudessa estää moisen.. 🤔.. porasin siihen muoviosaan semmosen ihan pienen reiän lukon sivuun mistä pääsee kääntämään lukon auki.

Testasin niin auton sisältä pääsee takaluukkuun, mun pienet kätöseni 😄 mahtuu juuri ja juuri penkin ja hattuhyllyn raosta takapenkin vipuun ja kaatamaan penkin

niin pääsee takaluukkuun.

 

Tossa kuvassa näkyy se reikä ja siellä valkoinen lukon vapautusvipu, pitää olla vaan sopiva tappi millä kääntää tuota vipua.

Tuohon reikään voi laittaa jonkun tulpan vaikka niin on siisti (Hifi). 🙂

PS. Ei ole mitään aukaisuvaijeria mun Minissäkään.

 

MINI takaluukun lukko.jpg

Link to comment
Share on other sites

Uutta lukkoa vielä odotellessa ja takaluukku köytetty kiinni. En uutta vaijeria ottanut ja toivotaan ettei enään hajoa. Mutta ei se nyt loppuen lopuksi ollut paha homma avata takaluukun kautta. Tuommoisen "huoltoreijän" voisi porata joka FD100L:äkin. Kyllä mäkin koitin meisselillä tuosta kuvassa näkyvästä osasta vedellä ja liikutella mutta oli ihan eloton kun oli sisältä rikki. Itellä oli rikkoontunut muoviosa lukon sisällä mennyt poikittain eteen ettei sen takia auennut. Luulen että rouva vähän turhan rajusti paiskannut takaluukun kiinni ja siinä ottanut itseensä..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...