Jump to content

Tommik

Jäsenet
  • Viestit

    77
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    11

Tommik last won the day on 19. Marraskuuta 2022

Tommik had the most liked content!

Profile Information

  • Sijainti
    Keski-Suomesta löytyy
  • Autotalli
    R56S 07 JCW Dealership

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

Toiminto on estetty, eikä se näy muille käyttäjille.

Tommik's Achievements

  1. Tommik

    R56 etupalkin vaihto

    Nelipyöräsuuntaus kannattaa tehdä vaikka irrottaisi pelkän apurungon ja laittaisi takaisin.
  2. Itse vaihdoin juuri Esen SKV merkkisen jolla oli joku 120€ hintaa. Kaippa nämä tarvikkeet nyt sen seuraavan 100t kestää.. Koeponnistusta tulee kesällä niin näkee sitten. Ei kai tuolla huollettavaa ole kuin isommalla rahalla. Jakopään ja yleiskunnon tarkastaus.
  3. Tommik

    Mini R56 Takaluukun lukko

    Mulla oli nappi pois paikoiltaan ja hiukka kosteutta päässyt rikkinäisen kumin kautta. Korjattu;
  4. Tommik

    Mini R56 2010

    Jos huoltohistoriaa ei saa maahantuojalta ja +100t niin vaihtaisin. Suht edullinen osa. Mulla tempuili luukun avauspainike. Katso että painikkeen kumi ehjä ja naru löytyy takapenkin alta. Sitten kun ei toimi niin uusi tai korjausta.
  5. Tommik

    R56 etupalkin vaihto

    Kyllähän tuossa on "pihaolosuhteissa" hiukka haasteita. Perus pultin vääntöä eli onnistuu kunhan hermoja ja ruosteenirroitinta.. Auto sen verran ilmaan että pääsee alle. Pohjapanssari irroitettava ainakin etuosasta. Tuon vaihtaa ilman puskurin irroitustakin. "eturaudat" irti puskuripalkista. 7-14 min tästä löytyy hyvä ohje;
  6. Tommik

    Tommin R56

    2020 kesän ajoihin varauduttiin vaihdelaattikkoöljyn vaihdolla Red Line MLT sekä samalla RVS T3 käsittelyllä. Tuota öljyä laatikko vaati pahimmoisesti juuri yli 2 purkkia.. Jarruihin vaihtui Red Line RL-600 nesteet. Moottoritukea vahvistettiin rytkytyksiin Wurthin Ultimate tuulilasiilimalla. estänyt Tuli jämäkkä ja näin jälkeenpäin tarkastettuna kestänyt hyvin. Ei nätti mutta toimiva. Kosmeettista meikkausta tuli pienet helmalistat ja maalausta.. Juhannuksena haettiin 29c helteessä optimointia jolloin hupiastetta nostettiin 217hv/ 284Nm Ja rataluukkiin kokeiltu punaista teippausta. (jonka aurinko poltti hätäseen pois )
  7. Tommik

    Tommin R56

    Korkeapainepumppu tuli vaihdettua samalla kun tuo LPFP alkoi tinttailemaan. Tuon liittimen irroitukseen olisi ilmeisesti pitänyt olla joku erikoispihti. Siihen tuli tuunattua pari pienempää haulia teipeillä niin ajoi asiansa. Tuon ylimmäisen liittimen kanssa sain aikaan pienen palovaaran kun työnsin tuota putkea pumppuun kiinni ja kiristin ruuvia. Sain pienen pensasuihkun aikaiseksi. Kun liittimen kiristi niin että tuon liittin "vei" putkea kohti pumppua niin vuoto korjaantui. 2020 kesälle tuli hommattua ensimmäiset semit ratapyöritykseen. Alkuperäisien 17" nallevanteiden päälle hommasin Toyo R888R 205/50 Pienellä arvalla tuli tuon korkeuden puolesta mutta hyvin mahtui Koni Sport alustasarjan kanssa. Hiukka yllätyksenä tuli tuo 205 leveys semissä vastasi normaalia 225 rengasta. ,,,
  8. Tommik

    Tommin R56

    Nyt laitetaan lonkalta päivitystä kun on tuota aikaa taas kulunut. K&N Ilmansuodattimeen oli jossain vaiheessa luiskahtanut pois paikoiltaan. Tähän täytyi tehdä pieni tuki päätyyn kun . Alkuperäisen suodattimessa ollut adapteri ei tähän käynyt. Forgen Blow offin asennuksessa ei ollut ihmeempiä haasteita. Hyvät ohjeet löytyy mukana. Jousia mukana oli 2 kpl joista jäykempi lastutettuun käyttöön. Jos haluaa välttää puhinaa mutta nopeampaa vastetta niin suositeltuna löytyy GFB DV+ T9352. Alatukivarren puslien Powerflex PFF5-201 vaihto osoittautui yllättävän tuskalliseksi. Tiedä olisiko tuo ollut helpompi rasiti jos olisi irroitellut apurunkoa. Ainakin silloin jos on samalla vaihtamassa jäykempää kallistuksenvakaajaa. Parit vinkit; Irroituksessa rälläkällä poikki tuo alatukivarren pultti joka kiinni apurungossa niin mahtuu helpommin pois. Jostain syystä alatukivarsi ei meinannut irrota millään puslasta ennen kuin ymmärsin kääntää "niskat nurin" ja samalla raudalla vääntäen pois Vanhan puslan leikkaus puukkosahalla mutta varoen ettei leikkaa tukikuppia. Kun saa yhden reunan poikki niin tuurna ja lekaa niin lähtee kyllä pois. Uusi pusla paikalleen parilla isommalla prikalla tms. + kierretankoa. Silikonia tuossa voi käyttää apuna. Uuden puslan sisuskalu tykkää puskea ulos niin nipparilla pysyy kasassa ja homma helpottuu. Alatukivarren pulttia kannattaa viistää niin menee helpommin paikalleen. Tuossa kun on aika ahdas paikka.. Ja tuuria oli myös kun tässä TruckTec tukivarressa oli hiukka lyhyempi pultti kun alkuperäisessä.
  9. Toi venttiili on käsittääkseni "on / off solenoidi" niin toi ahtopaine kyllä ei nousisi jos tuo ei toimi. Eli vetää hukkaportin heti kiinni kun auton käynnistää. Tarkistettu? Onko hukkaportin akselin mutterit kiinni? Alipaineletkut vilkaistu ettei halkeamia tms? Paljon ajettu? Jos yli 150tkm niin vaihtaisin muutenkin suosiolla alipainepumpun koska aiheuttaa aikamoisen tuhon. Helppo homma ja hinta 100€ luokkaa. Jos alkuperäinen Turbo/ 150tkm niin pakopesässä oleva hukkaportin akselikin saattaa takkuilla.
  10. Nyt löytyy R56 HEL öljylinjaa turbolle Suomesta suoraan hyllystä. Eli tämä https://fi.helperformance.com/bmw-mini-r56-cooper-s-braided-turbo-oil-feed-line Ja viestiä mittaletku@mittaletku.fi Tämän päivän hinta toimitettuna 69,94€ Edullisempi kuin alkuperäinen rimpula eikä tarvitse EBay tuotteita jännätä.
  11. Tommik

    R53 JCW -06

    En tiedä saako olla "punaiset" vilkut mutta polttimon kun maalaa vihreällä takavalomaalilla niin saa keltaisen vilkun.
  12. Tommik

    Bensan saanti ongelma

    Jos kyseessä R56 niin " Tank breather valve " eli kun auto sammuu niin käy aukaisemassa tankin korkki. Kova suhadus niin varma juttu. Mulla teki pari kertaa varoituksena kunnes vika jäi päälle. Laakkoselta 80€ OEM.
  13. Mulla kampiakselin stefa piti samanlaista ääntä mutta se oli vain tyhjäkäynnillä ja ei ihan noin voimakas...
  14. Muistetaan lisätä sitä öljyä..
  15. Tommik

    R56 tulpat / JCW

    Nuo ILZKBR7B-8DG (95770) tulpat toimineet ihan ok mutta viimeisimmän softan jälkeen olen huomannut selvää puutumista radalla. Etenkin kun motti alkaa olemaan kuumana. Nyt vaihdoin astetta vielä kylmemmäksi NGK ILKR8E6 ja tuntui tuossa pienen rääkin jälkeen raikkaammalta. Tuohon tulppaan pitää olla M16 avain. Tiukka on paikka mutta hyvin mahtui Bileman 20-040 hylsy https://www.biltema.fi/autoilu---mp/autotyokalut/moottorityokalut/sytytystulppatyokalut/sytytystulppahylsy-2000030037 ja momentti 23Nm. Motonetista avain MTX 76-5016 https://www.motonet.fi/fi/tuote/765016/MTX-Tools-Basic-momenttiavain-5-25-Nm-14
×
×
  • Luo uusi...