Jump to content

R53Coop

Jäsenet
  • Viestit

    39
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

Toiminto on estetty, eikä se näy muille käyttäjille.

R53Coop's Achievements

  1. R53Coop

    R56 etupalkin vaihto

    Juurikin näin ja tarkoitus on käyttää suuntauksessa kunhan saa katsastettua ensin. Ehti seikkailussa mennä jo ajokieltoon joten ennen katsastusta ei saa suuntausta tehtyä. Ratin suuntaus kannattaa tarkistaa paikalleen laitossa kun tuossa irroitetaan ohjausvaihde ratin akselista. Itsellä jäi yhden pykälän pieleen niin sai nostella keulan uudestaan ilmaan jotta sai pyörät takaisin suoraan.
  2. R53Coop

    R56 etupalkin vaihto

    Leebmanilta tuli uusi osa ja nyt on asennettu onnistuneesti paikoilleen. Sellainen 14h meni kaikkineen pihassa asentaessa ja tuo Bilteman tunkki oli oikein hyvä ostos tähän projektiin. Samalla tuli vaihdettua koiranluut, alapallonivelet yms. kaikki irti oleva ja auton ohjaus muuttui kertalaakista paremmaksi. Achse24 palautti koko summan ja maksoi itse palautusrahdin eli hyvä mieli jäi tuostakin vaikka vähän kuraa ensin tuli tontille. Voin kuitata että onnistuu kotipihassa ilman nosturia. Akkukäyttöinen pulttipyssy pelasti pulttien kanssa eli sitä suosittelen.
  3. R53Coop

    R56 etupalkin vaihto

    Nyt on saatu itsekin kokemuksia Achse24 -puljusta. Tilattu tuollainen kunnostettu etupalkki, postikulut aika suolaiset eli 200e, toimitus tuli 1-2 viikossa perille. Muuten hieno mutta kunnostetussa osassa on ollut ruostevauriota aivan samassa paikassa kuin itselläkin ja hiekkapuhalluksen jälkeen on kohta jäänyt aika ohuelle pellille + keskellä vielä pikkusormenpään kokoinen reikä. Mutta ovat hienot maalit päälle vetäneet siitä huolimatta eli ei kovin tarkkaan tai tarkalla sihdillä ole tarkistettu ennen maalausta. En siis alkanut asentamaan paikoilleen, reklamoin tilauksesta ja sain heidät tilaamaan kuljetuksen osalle takaisin. Nyt sitten tuli kuittaus että palautus vastaanotettu eli enää odotellaan rahojen palautumista. Mutta ihan hyvä palvelu vaikka laatu ei ollutkaan osassa kohdillaan. Ei vain ollut itsellä tuuria osan kanssa. Tilattu nyt alkuperäisosa Leebmanilta ja taas toimituskulut 200e. Paketti lähti tulemaan ja nyt odotellaan mitä tällä kertaa saapuu paketissa.
  4. R53Coop

    R56 etupalkin vaihto

    Kiitoksia drmrfi:lle ja muillekin vinkeistä. Pitää vielä harkita alkaako itse tekemään vai myykö puoleen hintaan pois ja ostaja saa korjata haluamillaan osilla. Jos auto päätetään pitää pidempään niin hommaan tuollaisen pulvelimaalatun kelkan ja vaihdan samalla kaikki alapallonivelet, koiranluut ja vakaajan kumit kun on kaikki purettuna muutenkin valmiiksi. Mutta olisi painetta vaihtaa viisioviseen isompaan autoon lasten kuskaamisen vuoksi niin ei välttämättä kannata enää alkaa elvyttämään ainakaan isommalla summalla. Ostaja voi sitten itse päättää millaisen kelkan hankkii ja paljonko vaihtaa osia samalla. Esim. joku kortin saanut nuori saattaa mielellään korjata tuosta auton itselleen. Kiva peli muuten mutta kahden teinin kanssa ei kaikkein kätevimmästä päästä
  5. R53Coop

    R56 etupalkin vaihto

    Kiitos vinkeistä. Sen verran isompi homma että ei välttämättä viitsi toista käytettyä sinne laittaa tilalle eli ennemmin sen kuntoinen että ei tarvitse asiaan enää palata Pitänee ottaa tallista Cooper S kesäautoksi tilalle ja hakea motivaatiota vaihtotyöhön ja samalla odotella kelien paranemista. Kätevän oloinen tuo videon työkalu noille pakoputken kumeille.
  6. Onko muilla kokemuksia Mini R56:n etupalkin (subframe) vaihtamisesta. Itsellä 136000km ajettu 2008 mallin Mini One pomppasi katsastuksessa ja tuli etupalkin vaihtokehoitus kun on palkki ruostunut pohjamuovin päättymiskohdalta minne sonta kerääntyy muhimaan. Siis se kohta missä pystypalkki kohtaa subframen. Muuten pellit ja auto hyvässä kunnossa ilman ruostetta mutta alustan osat taitaa näissä ruostua aika lahjakkaasti jos ei ole uutena ruostesuojattu. Hintaa näköjään 1200e uudella osalla (Front Axle Support) ja käytetty tuntuu maksavan monessa paikkaa 600e. Onko joku tuota joutunut vaihtamaan eli millainen työ on kyseessä vai kannattaako ajaa suosiolla koko auto paaliin? Näyttäisi vaativan puskurin ja keulapalkin poistamisen, koiranluut irti alapäästä ja koko subframe ohjausakselin kanssa tiputetaan alas, vaihdetaan itse palkki ja paketti takaisin kasaan. Subframe painaa 45 kiloa eli on tosi kiva vaihtaa pihassa ilman nosturia
  7. Ihan mielenkiinnosta kun itselläkin on tuloillaan opetuspolkimen tarve lähivuosina niin onko tuollaiset vanerilevyratkaisut sallittuja vai pitääkö poljin olla oikeasti pultattu runkoon kiinni. Juurihan oli poliisi tehnyt ison ratsian trafin kanssa pariin sataan autoon ja olivat hylänneet puutteellisia poljinasennuksia. Ei vain jutusta käynyt ilmi tarkemmin mikä syy mutta kuvassa oli juuri tuollainen vanerilevyyn kiinnitetty poljin.
  8. Myydään OZ Ultraleggera 18 tuuman 4x100 vanteet. Värinä Chrystal Titanium. Olleet itsellä Minissä (R53 ja R56) ja keskireikä on 56,1mm mutta sovitinrengas on vaihdettavissa, vanteen keskiaukko on 68,1mm. ET-luku 42. Ei kanttariosumia, halkeamia tai rosoisia pintoja eli siistissä kunnossa kuten kuvista näkyy. Ainoastaan jotain yksittäisiä naarmuja ja yhdessä vanteessa päällä olleesta lastulevystä tulleita hankaumia puolissa jotka näkee kuvista. YV-viestillä tavoittaa parhaiten.
  9. Nuo edellä tarjotut olikin jo myyty heti alkuunsa joten saa laittaa uusia tarjouksia vaikka YV:llä. Laajennetaan skaalaa siten, että huomioidaan sekä 15 että 16 tuumaiset ja käy sekä alkuperäiset että myös muut aluvanteet kunhan ovat siistikuntoisia.
  10. Hakusessa olisi hyväkuntoiset kuvan mukaiset Minin 15 tuumaiset orkkisvanteet. Jos päällä kumit niin mieluiten kesärenkailla. Toki 16 tuumaisiakin voi tarjota. Auto lähdossä kohta myyntiin niin vaihtaisin nykyisten OZ Ultraleggera 18-tuumaisten tilalle jotka sitten voisi myydä erikseen. Ja tarve Etelä-Suomessa eli Lapista asti en viitsi hakea
  11. Tuohan tuossa erikoista onkin että jos esim. realoem:n kautta katsoo VIN-numerolla tai mallitiedoilla niin etujousen kohdalla lukee että no matching parts found eli ei anna mitään osanumeroa jousille. Tai jos schmiedmannin kautta hakee niin ei anna R56:lle jousia ollenkaan tarjolle. Pelkkiä iskareita. Pitää varmaan kahlata uudestaan tuo autodocin listaus läpi tai soitella Laakkoselle.
  12. Onko kukaan törmännyt missään Mini One R56:n jousien värikoodeihin. Pitäisi uudet jouset ostaa ja jousissa on kaksi valkoista raitaa mutta mistään ei oikein ole löytynyt noille osanumeroa tai mittoja. Tuossa on jo aiemmin asennetut Bilstein B6:set joten kannattaisiko tuohon hankkia vakiojouset vai sport-jouset eli onko tietoa noiden eroista?
  13. Tässä kuvat etujarrusatuloista ja kannakkeista. Ovat auton alkuperäiset eli BMW-kaiverruksilla ja ainoat ruosteenalut löysin tuolta männän sisäpuolelta. Letkut on ehjät mutta vähän muotoonsa kangistuneet ja satulan mäntien kumit ehjät sekä liukutappien kumit ehjät. Irroitettu autosta puolisen vuotta sitten täysin toimivina. Olisiko hinta kahdesta satulasta ja kannakkeista yhteensä 50e.
  14. Omasta projektista ylijääneitä ehjiä 88000km ajetun Cooper S:n osia. - Etujarrusatulat ja kannakkeet (vaihdoin itselle isommat levyt ja satulat) - Välijäähy MYYTY: Takapakoputki ilman kannakkeita Sijaitsee Lahdessa. Yhteystiedot YV:llä. Hinta voidaan neuvotella sen mukaan mitä tulee pakettiin ja mitä tarjotaan. Kuviakin saa tarvittaessa.
×
×
  • Luo uusi...