Jump to content

Laturin vaihto parkkipaikalla


Mika Hurtig

Recommended Posts

Tytön ministä R50 vm02 oli syttynyt latauksen merkkivalo ja latausjännite tippunut 12v pintaan. Auto nyt vähän hankalassa paikassa. Minkälainen homma on toi laturin irroitus? Joutuuko purkaa minkä verran? Eli onnistuuko helposti ahtaalla parkkipaikalla ilman että tarvi kömpiä auton alle tai purkaa autoa paljon. 

Link to comment
Share on other sites

Laturin vaihtamiseksi pitää purkaa koko etupää pois. puskuri, törmäysrauta, syyläri. Voi kokoeilla ilman että otat syylarin letkuja irti eli laittaisi minin front-end service modeen. Tiukkaa tulee olemaan ilman että syylärin letkuja otetaan irti. Itse olen laturin vaihtanut ja otin silloin syylärinkin pois kun huolsin ahtimen samalla.

Link to comment
Share on other sites

Väittäisin, että onnistuu ilman syylärin irroitusta. Keulan laittaminen huoltomoodiin ei ole läheskään niin iso urakka kuin miltä kuulostaa, mutta helpottaa hurjasti huoltotöitä.

Link to comment
Share on other sites

7 minuuttia sitten, FD100L kirjoitti:

Hmm.. sitä vaan, että saiskohan tuota nokkaa tehtyä sellaiseksi "nopeasti purettavaksi"? 😄

Onkohan kisakavereilla joitain kikkoja?

Hitsisti pultteja ..no, sitten sen näkee kun eka kerran joutuu purkamaan! 🤔

Siis huoltomoodihan on vähän sillä ajatuksella suunniteltu. Kun se on kerran aiemmin tehnyt, niin seuraavalla kerralla keula onkin auki yhdessä hujauksessa. Hienoa insinöörityötä. Ei se tietenkään mikään sellainen pit-stop juttu ole, mutta silitikin nerokas ratkaisu. Saisi olla muissakin autoissa!

Onkohan yleiskorjaamot muuten tietoisia koko hiltomoodin olemassolosta?

Link to comment
Share on other sites

Nyt on auto saatu siirrettyä talliin. Inhimillisemmät työskentely olosuhteet nyt. Löysin youtubesta videon missä kikkailee laturin pois ja paikoilleen ilman keulan purkua. Pitää miettiä että miten sen toteuttaa. Nyt vaan sen verran muuttui hommat että tytöllä ei enää parkkipaikkaa autolle ja se pitänee laittaa sitten myyntiin. 

Link to comment
Share on other sites

Flippikeulaa näihin uusiin ei ikävä kyllä pysty rakentamaan lain takia, toisin kuin vanhoihin. Tosin kuvassa olevassa ei ole flippi, vaan irrotettava. Joutuu tästäkin yli 20 pulttia aukomaan. 😅. Tehty n.15v sitten, omistaja ei halunnu flippiä. Nyt pajalla moottori rempan takia.20211113_201910.thumb.jpg.0b6dee3b24c269e905d28ee417214975.jpg

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...