Jump to content

Minin takaosassa kolisee! Missä vika?


Mini CC

Recommended Posts

Mini Cabrio vm. 2009.

Takaosassa on kuulunut jo tovin kova kolina, kun ajonopeus 1-40kmh. Kolina kuuluu töyssyisellä tiellä tai jos rattia kääntää nopeasti edestakaisin.
Sellainen metallinen kolina.. Ei olla osattu paikantaa mihinkään tiettyyn kulmaan, tuntuu että vaihtelee tai sitten ääni vaan kantautuu erilailla.

Missähän voi olla vika?

Takakontti tyhjennetty - mikään irtioleva tavara ei aiheuta kolinaa, myös turvavyöt tarkasettu, ettei ne metalliosat heiluessaan aiheuta ääniä. Auton alla kaikki ok. Pakoputki kiinni, kallistuksen vakaajat ok ja takapuskurikin on kiinni. Hattuhylly ei heilu..
Teki tätä talvirenkailla ja nyt myös kesäkumeilla sama homma, eikä renkaanvaihdossakaan huomattu mitään kummallista.
Ajettavuus on ihan normaali.
 

Kokemuksia?

Link to comment
Share on other sites

Jos auton alta ei vikaa löytynyt voisit tutkia katon mekanismit.

Siellä on molemmin puolin aika paljon metallivarsia ja itselläni ainakin 2004 mallissa jouduin kiristelemään vaijereita sekä etupään lukkoja.

Takapäässä sinne näkee helpoiten katto kiinni ja kaadat takapenkit. Kontin puolelta sitten näkee.

 

Kuuluuko samalla lailla katto auki tai kiinni?

Link to comment
Share on other sites

No ompas hölmöä, ei olla kokeiltukkaan vielä ajaa katto auki kun säät ovat olleet vähän sellaisia. Harmi kun nytkin sataa, muuten menisin heti kokeilemaan.
Jotenkin jäänyt huomioitta koko katto..

No, otetaan se seuraavaksi projektiksi! Kiitos vinkistä!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 6 months later...

Jonkin aikaa Clubmanin takapää kolissut. Pikainen guugletus aiheesta antoi tuloksen, että takavakaajan puslat saattavat olla loppu. Päätin tilata ne ja vaihtaa itse.

 

Suht helppo homma vaihtaa (hippasen ahdasta nakkisormille) ja kolinat loppui siihen. Kumeissa ei näkynyt mitään havaittavaa virhettä, mutta lienee ajan rasittamat. Autossa kilsoja 52000 nyt. Helppo ja halpa korjaus tällä kertaa, osat 18 euroa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Piru vie, kolinat hävis mutta helkutinmoinen narina tuli tilalle. Kylmillä alle 5-asteen keleillä narisee takapää todella voimakkaasti. Oiskohan noihin vakaajan kumeihin pitänyt laittaa jotain rasvaa tai vaseliinia väliin?

Link to comment
Share on other sites

Joo,laitoin taannoin taakse Altan paksumman 22mm takavakaajan ja kovemmat puslat(kumit).Lueskelin ennen asennusta , että narinaa tiedossa...joten juotin messingillä rasvanipat metallisiin kiinnikkeisiin ja porasin pari n.3mm reikää puslaa nipan kohdalle.Nyt tulee öljyn vaihdon yhdeydessä painettua prässillä hieman jotain "rasvaista" nipoista,ei narise/kolise! Jollain valmistajilla nipat löytyy valmiiksi, ei tarvi rakennella...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...