Jump to content

Sava

Jäsenet
  • Viestit

    27
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    3

Sava last won the day on 11. Toukokuuta 2016

Sava had the most liked content!

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Sava's Achievements

  1. Vika korjattu vaihtamalla merkkihuollossa moduli 550 eur + työ 330 eur
  2. Mini F56 vm 2014 antaa pysäköidessä tällainen vikailmoituksen. Ja vikokoodi ilmoitus. Onko muilla "Ministereillä" kokemusta vastaavasta? Onko miten korjattavissa ja kuinka hinnakas remontti tiedossa? Kiitos!
  3. Sava

    Vikakoodeista

    Omassa Mini Cooper R56 vm 2007 oli välillä mm. epätasaista tyhjäkäyntiä ja huollossa annettiin vikaraporttituloste jossa luki: "nokka-akselin ajoituksen säätö (B1), imupuoli viallinen". Merkkihuollossa vaihdettiin Vanos-solenoidi (osan hinta 147e) ja auto käy taas normaalisti eikä keltainen moottorivalo ole vilkutellut enää vaihdon jälkeen.
  4. Sava

    Vikakoodi 287D

    Tuo ilmoittamani vikakoodi on näkynyt parissa huollossa aiemmin, mutta ei ole tuolloin sytyttänyt vikavaloa. Kysyin molemmilla kerroilla mitä on tarpeen tehdä kun tuollainen tieto tulostuu. Mutta sille ei tuolloin tehty mitään, asiaa seurattiin. Ilmoittamani vikakoodi on "kummitellut" ennen lambdojen vaihtoa ja kun katsoin raportit niin oli se sama virheilmoitus myös tulosteissa jossa ilmoitettiin lambdan vikaantuneen. Ennen lambdojen vaihtoa syttyi vikavalo molemmilla kerroilla, käytin auton "ei merkkihuollon" testerissä ja sen myötä vaihdettu sitten 1.5vuoden välein pre-cat lambda. Merkkihuollossa olivat epäileviä onko lambdat vikaantuneet noin lyhyessä ajassa. Minun auto tietämykseni ei riitä tuota asiaa kyseenalaistamaan. Solenoidin vaihdon jälkeen auto käy taas tasaisesti ja liikkuukin mielestäni paremmin. Ei kun kilometrejä taas nielemään :)
  5. Sava

    Vikakoodi 287D

    Mini Cooper R56 vikakoodi 287D ongelma vihdoinkin ratkaistu merkkihuollon toimesta: Vanos solenoidi. Ongelma poistuu perjantaina hintaan: varaosa 147e + vaihtotyö. Autoon vaihdettu lambda-anturi 01/2014 ja 10/2015. Sananlasku sanoo "jälkiviisaus on paras viisaus", liekö nuo lambdat olleet kuitenkaan viallisia vai olisiko ollut aihetta jo tuolloin tutkia tuo solenoidin kunto... No, vahingosta viisastuneena ja vaihdetuista osista lompakko kevenneenä tiedän olla itsekin tarkempana jos vielä vastaavat viat/vikakoodin ilmestyy.
  6. Sava

    Vikakoodi 287D

    Kiitos kommenteista! Vikaraportti tuli viimeisimmän huollon mukana ja näyttää Bosch lukevan tulosteessa. Aloitan vian eliminoinnin Vanos -solenoidin vaihdolla.
  7. Sava

    Vikakoodi 287D

    Käytin ajokkini huollossa ja sain mukaani vikaraportin jossa lukee: "287D nokka-akselin ajoituksen säätö (B1), imupuoli viallinen". Mikä saa aikaan tällaisen vikailmoituksen? Ajokkini R56 vm 2007 (bensa). Tuolloin raportin otto hetkellä ei vikavalo ei palanut taulussa. Lauantaina tauluun syttyi aamulla moottorin vikavalo, mutta se poistui iltapäivällä liikkeelle lähtiessäni. Liekö tästä aiheutuva vai oliko kuraloskan aikaan saama hetkellinen häiriö? Olen vikonut tyhjäkäyntiä välillä ettei ole tasainen.
  8. Edellisessä vm 2001 R50 Mini Cooperissani sai tankata jäähdytysnesteen ja tarkistaa bensat. Ongelmaa tutkittiin joka huollon yhteydessä reilun vuoden ajan. Ei näkynyt vuotoa missään. Kun säiliö alkoi olemaan jo 500km ajon jälkeen täyttöä vaille ajoin huoltoon pelkästään ko vian vuoksi. Jäähdyttimessä/syylärissä vika (huollon mukaan paikassa, josta se ei ihan helpolla näkynyt). Vaihdon jälkeen loppui nesteen jatkuva katoaminen.
  9. Merkkihuollon tiskillä vierailessani kysyin onko vaihteistoöljyt tarpeen vaihtaa kun huoltokirjassa ei ole merkintää ja itse olen saanut ristiriitaista informaatiota ko aiheesta. Mini huoltotiskin henkilö sanoi että hän suosittaa vaihdattamaan n 80tkm välein vaihteistoöljyt. Autoni on manuaali, en tiedä oliko ko kommentti ainoastaan manuaalivaihteistoa koskeva. Kysyin merkkihuollolta miksi huoltokirja ei ohjeista näiden vaihteistoöljyjen vaihdossa, kun se ei sisälly huoltokirjassa mihinkään huoltoon (aiempi autoni oli R50, nyt R56). Hän ei osannut vastata. Yhden vaihdelaatikon vähäiseksi pääseen öljyn määrän vuoksi vaihdattaneena (ja maksaneena) pidän huolen, että ko öljyt tulee vaihdettua jatkossa.
  10. Sava

    Moottorin vikavalo

    No nyt on paikallaan uuden karhea jakoketjun kiristin, jonka tilasin itse netin kautta ja hinnaksi tuli 25e. Ja "mikrokytkin" = takaluukun kahva ja hintaa tuli kromatulle versiolle 127e. Minulta puuttuu kädestäni "autoremppa peukalo", joten olen tällaisissa vaihdoissa ammattilaisten avun varassa. Kiitos asiantuntevista kommenteistanne, joista oli apua - jälleen!
  11. Sava

    Moottorin vikavalo

    Olet "Holkki" oikeassa, autoni on normi Mini Cooper R56 vm 2007. Auto liikahtaa tällä viikolla takaluukun mikrokytkimen vaihtoon ja samalla reissulla vaihdatan tuon ketjukiristimen. Tuo tyhjäkäynti tarkistettiin pyynnöstäni kun vein auton tuon moottorin vikavalon jälkeen tarkistettavaksi. Huoltaja kuittasi sen olevan ok. Kiitos kommenteista ja vinkeistä! Olen ottanut tavaksi tarkistaa ajosta riippuen 2-3krt/kk öljyt. Pieni "vaiva" siihen tuhoon mitä tapahtuu jos pääsee käymään öljyt liian vähissä. Tuo öljyn tarkistamisen tarve pitäisi olla huutomerkillä huoltokirjassa ensimmäisellä sivulla niin että ensi kerran Minin hankkiva osaa kiinnittää siihen huomiota. Ensimmäisen gen1 Minini hankittuani ainakin minulle oli yllätys öljyn kuluminen vs aiemmat autoni. Ei se ole mikään ongelma vaan pitää vaan tietää seurata että sitä on riittävästi....
  12. Mini Cooper R56 2007 (ed R50 2001)

  13. Sava

    Moottorin vikavalo

    Kiitos vastauksista! Vaihdatan siis tuon ketjunkiristimen ensi viikolla samalla kertaa kun takaluukun mikrokytkin vaihdetaan toimivaan versioon.
  14. Sava

    Moottorin vikavalo

    Tyhjäkäynti on ok, ainakin tällä hetkellä. Ennenkuin tuo moottorin vikavalo syttyi eilen niin auto "nykäisi" kerran ajon aikana, aika nopeasti liikkeelle lähdöstä. Noin 1-2km ajon jälkeen syttyi tuo vikavalo. En tiedä oliko näillä mitään tekemistä keskenään? Mini menee takalunkan mikrokytkimen vaihtoon ensi viikon alussa. Voiko tuota ketjua/ketjukiristin mahdollista vikaa todentaa muulla kuin tuolla tyhjäkäynnin rallatuksella? Jos pyydän tarkistamaan samalla huoltoreissulla myös ko tilanteen.
×
×
  • Luo uusi...