Jump to content

Pullis

Jäsenet
  • Viestit

    62
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    3

Käyttäjän Pullis kaikki viestit

  1. Pullis

    Mini Countryman Hybrid

    On sama perustekniikka. Akku on se isompi 10kWh eli matka pidempi. En ole sillä uudemmalla Countryman versiolla ajanut mutta tohon vanhempaan Countryyn verrattuna X2:n softapuoli on kehittynyt ihan älyttömästi. X2 käyttää paljon enemmän akkua avustavana eri tilanteissa kovemmissa nopeuksissa. Toinen persuksissa tuntuva asia on sen ZF:n parantunut softa. Ei rykasä enää 2-3 vaihteiden vaihdossa vaan menee huomaamattomasti niinkuin automaatin pitääkin. Lämpösellä X2:lla pääsee oikeasti ~50km akulla kun nopeus on max 90km/h. Kylmästä ei oo vielä kokemuksia muutakuin nää =:n pinnassa olevat lämmöt ja silloin pääsee vielä >40km. Facen puolella joku kyseli siitä adaptiivisen vakkarin helposta poisputoamisesta niin sama on X2:ssa. Kova sade tai kirkas vasta-aurinko pudottaa sitä pois päältä mutta onnex sen saa perinteiseksi niissä tilanteissa ettei oo niinkuin VAG, joka on vain adaptiivinen.
  2. Pullis

    Mini Countryman Hybrid

    Itellä oli 2019 malli ja ei valittamista toiminnasta eikä huollosta. Sen verran tykästyin ominaisuuksiin, että samassa tekniikassa pysyin mutta malli vaihtu emoyhtiön X2 hybridiin.
  3. Pullis

    Mini Countryman Hybrid

    Appi ei oo eikä muutu maksulliseksi mutta noi palvelut mitä viestissä on listattu muuttuu maksullisiksi, jos niitä haluaa käyttää. Esim lämmityksen etäkäyttö ja auton tietojen seuranta toimii ilman noita lisäpalveluitakin. Ite en ainakaan ottanu noita, koska kartta on riittävän uusi kuitenkin ja se oli ainut mitä noista ominaisuuksista edes käytin.
  4. Pullis

    Mini Countryman Hybrid

    Ainakin -19 mallissa tulee albumikuvat automaattisesti näytölle, kun kuuntelee Carplayn kautta. Pelkällä BT:llä en oo ikinä kokeillu.
  5. Pullis

    Mini Countryman Hybrid

    Ei helpota tuskaasi yhtään mutta ota öljyn täyttökorkki auki ja kato missä kunnossa on nokka-akseli. Näissä ja Bimmereissä (samoja p*****a kun ovat) on ollu ongelmaa nokan kulumisen kanssa ja se on juuri se nokka mikä näkyy korkin avaamalla. Se on ilmenny mm. tollai, että kylmänä ei venttiilikoneisto toimi kunnolla.
  6. Hyvä tietää että on rajoittamaton toi voimassaolo.
  7. Mulla on ainakin toiminut koko tässä kuussa ihan normaalisti eli luulisi silloin palvelimenpään olevan kunnossa. Eihän sen toimimiseen ole olemassa mitään aikarajaa? Meinaan jos sulla on toi 2018 mallinen niin ootko kysyny ettei Minillä oo mitään aikarajaa kuinka monta vuotta se toimii ilmatteex? Monella muulla valmistajalla ainakin on aikaraja sen ilmaiselle toiminnalle.
  8. Pullis

    Mini Countryman Hybrid

    Eikö 2017 mallissa green mode pysy päällä sammutuksessa? 2019 mallissa sen ainakin saa valittua pysyväksi lähtömodeksi tieturista.
  9. Pullis

    Mini Countryman Hybrid

    Toi on aika hyvä lisäys matkaan, kun kelitkään ei oo enää lämpimiä. Laittaa kyllä mietintään vaihtoa tohon isompiakkuseen malliin.
  10. Pullis

    Mini Countryman Hybrid

    Kilsoja ei tietystikään ole vielä paljoa takana mutta kiinnostaa kokemukset, että kuinka paljon enmmän kilsoja sillä uudemman mallin isommalla akulla pääsee.
  11. Pullis

    Harrastajia Hämeenlinnassa?

    Ite kans Hämeenlinnassa harrastelen näitä uudempia "käyttö" Minejä. Haaste miitteihin pääsyssä on toi matkusteleva työ mutta mukana kyllä jos aika sopii.
  12. Pullis

    R58 ei käynnisty.

    Toivottavasti ei oo footwell yksikkö sipannu. Mulla teki aikanaan R56 saman. Virtaa oli, bensaa oli mutta footwell oli pimentany koelaudan toimintaa. Kaikki oli siis ihan ok oloista mutta napista vaan ei tapahtunut mitään. Aikani testailin siellä mihin se sippas ja kerran yht äkkiä sytty, jolloin sain ajettua sen himaan. Ei ollu silloin lukijaa, niin en tiedä antoko jotain koodeja ja oli ollu niin vähän aikaa mulla, että liike hoiti kuntoon.
  13. Samat kokemukset tosta sivustosta. Päivittelin aikoinaan X1:n kartat sitä kautta ja hyvin toimi.
  14. Mulla on 2019 Ruotsin tuonti ja oon pari kertaa ladannut sieltä uusimman kartan ilman ongelmia. Joskus viime vuonna sieltä Connect:stä vaan latasin koneeseen sen donwload managerin ja download manager kysyy sitten sen VIN-numeron. Tää ei tietty auttanut sua, koska mulla se näkyi siellä ongelmitta. Uusin kartta versio on 1-2021 mikä siellä on saatavana.
  15. Pullis

    Mini Countryman Hybrid

    Toka talvi 2019 mallilla menossa Etelä-Suomessa ja latailen säännöllisesti kotona. -5 asti toimii täyssähkömoodilla mutta kankeuden huomaa. Esim. kankeudesta motarilla kiihtyminen hyytyy 90km/h vauhdissa täyssähköllä. Kulkee kyllä sähköllä sitä 110 km/h mitä tulee ajeltua mutta kiihtyminen rauhottuu. Yli -5 pakkasilla lähtee yleensä bensalla mutta lämmettyään voi ajella taas täyssähkömoodilla. Sähköä kuluu kyllä liukkaalla koko ajan, koska takapää avittaa sähköllä myös kovalla pakkasella. Akku ei tietenkään tarjoa mitään ihmematkoja sähköllä mutta sehän nyt on selvä asia. En harrasta ennakkolämmitystä vaan katoksesta liikkeelle, kun autoa tarvitaan ja töissä en edes pysty lataamaan. Ainakin kaupunkiliikenteessä talvella sähkömoottorin vääntö vie pidon tosi helpolla takapäästä, jonka takia bensakone käynnistyy vetoavuksi. Mutta hienosti ja aidosti toimii nelkkuna bensa/sähkö yhdistelmällä. Voi jopa tiettyyn rajaan asti "harrastaa" urheilullisempaa ajoa. Liukkauden takia pidän talvella pääsäätöisesti automoodissa ja muuten ajelen täyssähkömoodissa. Battery savea en juuri käytä, koska bensan kulutus kasvaa ja pääsen lataamaan aina himassa. Summa summarum oma kokemus on kans, että -5 on raja suoralle täyssähköilylle.
  16. BMS eli Battery Management System toimii. Mini eli BMW on perinteisesti rakentanut sen BMS systeemin siten,että mukavuus puoli kärsii ekana. Siinä softassa on juuri se suojaus, että lämppärin puhallin ei putoa kokonaan pois vaan jää pyörimään vain hitaalla nopeudella. Se onko BMS:n järjestys fixu on taas eri juttu. Oliko muuten takalasi tai penkki lämmennyt vai olikovain pelkkä napin valo päällä?
  17. Pullis

    O:käyttöopas

    Pahimpaan hätään mulle on jääny 2007 R56 Suomen kielinen manuaali, jos tarviit.
  18. Pullis

    Mini Cooper D Clubman 2016

    Mulla ainakin Countrymanin naviääni ottaa kielen sen mukaan mikä on kojelaudan kieli.
  19. Pullis

    Mini Countryman Hybrid

    Samanlaisesta Hybridistä hieronu kauppoja, jos palais Ministeriksi. Niin muutama kyssäri heränny talvikäytöstä eli lämmittääkö lataus mitenkään moottoria ja mihin asti pakkasta se on käytännössä pelannu pelkillä akuilla (onx se toi 10-15 astetta vai enemmän)? Jos ei lämmitä niin ootteko heittäny jotain lisälämmittimiä motorille?
  20. Mulla saattas olla 2011 vuosimallin HPFP varastosssa (tosin on siis N18 koneen mutta just sitä vanhempaa mallia) mutta en oo varma. Säästin sen silloin mutta en muista heitinkö siivotessa meneen. Palaan työreissusta Suomeen vasta syyskuun lopussa joten silloin saan varmuuden. Jos se mulla vielä on niin sen saat postikuluilla kyllä tutkittavaksesi.
  21. Peruutuskamera ei tosiaan mee ihan vaan plug and play. En itsekään viitsinyt aikanaan laittaa, kun mikään edullisempi tarvikesysteemi ei sovi suoraan vaan vaatisi sen Minin oman kytkentäpurkin. Kartan saat helpoiten netistä esim bmw-navigation.com on toimiva paikka tilata se koodeineen. Päivityshän on autossa helppoa sillä eikun tikku hanskalokeron usb:n ja pitkälle ajelulenkille. Kesti ainakin itellä yli tunnin päivittää se, kun oli 6 vuotta vanha kartta alla.
  22. Poistettu myytyjä ja lisätty uusia
×
×
  • Luo uusi...