Jump to content

Ek1

Members
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Ek1 last won the day on June 28

Ek1 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ek1's Achievements

 1. Ek1

  Vettä jalkatilassa

  Kyllä lammikkoa syntyy auton alle eli ainakin osa kondenssista löytää tiensä autosta pihalle. Glykoli vuoto kuulostaa varteenotettavalta vaihtoehdolta, tosin jäähdytysnestettä ei ole tarvinnut lisäillä. Mutta tuota täytyy tutkia kun pääsen reissusta takaisin kotiin.
 2. Ek1

  Vettä jalkatilassa

  Raittari oli kuiva. Lattiat ovat myös kuivat, mutta huurtuu silti. Olen melko varma että kosteus tulee ilmakanavista. Heti kun laittaa lämppärin puhaltamaan ilman ilmastointia, kabiini täyttyy ummehtuneen kosteasta hajusta ja ikkunat vetävät huuruun. Jos puhallusta ei laita niin ilma pysyy normaalina ja ikkunat eivät vedä huuruun.
 3. Ek1

  Vettä jalkatilassa

  Joo vaihdoin uuden suodattimen keväällä, minä vielä vilkaisen jos se olisi saanut kosteutta. Nyt on viikon verran kiirettä, mutta voidaan sen jälkeen katsoa yhdessä jos ei siihen mennessä selviä.
 4. Ek1

  Vettä jalkatilassa

  Mysteeri syvenee. Sain lattiat kuivattua, mutta ikkunat huurtuivat silti välittömästi heti jos ajaa ilman ilmastointia. Mitä voimakkaampaa on lämppärin puhallus, sitä nopeammin huurustuu. Täydellä teholla kestää alle minuutti niin ei edes näe ikkunoista ulos. Eikä huurustu vain yksi lasi vaan kaikki lasit yhtä aikaa. Onko mahdollista että kosteus tulee lämppäristä? Jos nimittäin lämppäriä ei käytä niin lasit pysyvät kirkkaana pidempään. PS Sisätilan kierto ei ole päällä ja lämppärin lämpötilan säätö ei vaikuta huurustumiseen.
 5. Ek1

  Vettä jalkatilassa

  Vedenpoistoreikiä etsiessäni huomasin että tuulilasin alatiiviste ei ollut hyvin paikallaan. Sekä kuskin että repsikan puolilla on rakoja joista vesi pääsee varmasti sisään. Klipsuja oli myös poikki, siksi se ei paikallaan tahdo pysyäkkään. Olisikohan tuosta vedellä pääsy kuskin jalkatilaan? Jokatapauksessa täytyy alkaa metsästämään uusia tiivisteitä ja klipsuja.
 6. Ek1

  Vettä jalkatilassa

  Onko antaa havainnekuvaa mistä kohdasta ne pitäisi löytyä? Yritin niitä etsiä mutta en löytänyt.
 7. Ek1

  Vettä jalkatilassa

  En ole. Täytyy vilkaista.
 8. Aika kostea tunnelma ollut r53:sessa jo jonkin aikaa, ikkunat huurtuu välittömästi jos ilmastointi ei päällä. Tänään viimein kurkistin mattojen alle ja märkänähän se lattia sieltä oli. Ei seisovaa vettä, mutta ne vaahtomuovit oli litimärkiä. Kuskin jalkatilassa maton alla märkänä oli kaasupolkimen luona ja repsikan puolen matkustajan jalkatila oli myös märkä maton alta. Löytyi myös ruostetta sen verran että hyvän aikaa on päässyt kosteus muhimaan. Onko hyviä vinkkejä heittää mistä kosteus tuonne päässyt? Varsinkin matkustajan jalkatilan kosteus hämmästytti. Kyseessä 2003 r53 ilman kattoluukkua.
 9. Vika löytyi ja on nyt korjattu! Kirurgilla oli tarjolla vaihto BCU, kokeiltiin sitä kiinni ja kas kummaa ilmastointi pörähti käyntiin, samoin nyt myös toimivat takalasin lämmitys ja sisätilan kierto. Joku edellinen omistaja oli vaihtanut minun r53:seen, r52.sen BCU:n. Varmaan täysin ehjä osa mutta käypä vain avomalliin. Nyt on onneksi oikea BCU ja kaikki näyttää toimivan moitteetta.
 10. Laitan vielä tännekkin kyselyn jos jollakin Hämeenlinnan lähellä olisi mahdollista lainata r53:sen BCU yksikköä hetkeksi. Omassa mahdollisesti vikaa, mutta ei tiedä ennen kuin saan ehjän osan jolla testata. Osan vaihto kestää vain noin 10 minuuttia ja löytyy sieltä apukuskin jalkatilasta.
 11. Hämeen autosähkö ei löytänyt varsinaista vikaa mistään, mutta löysi kosteutta apukuskin jalkatilasta BCU:n läheltä ja jotain syöpymää liitoksista. Puhdistus ei auttanut mitään. Eli sieltä suunnalta yritän nyt vikaa lähtä metsästämään. Seuraava askel on saada vaihto BCU kokeiluun josko se auttaisi.
 12. Ek1

  Tuulilasi!

  Itse just vaihdatin viikko sitte omaan r53:seen lasi-autossa janakkalassa. Peruslasi ja asennus yhteensä 335€.
 13. BCU näytti ulkoisesti hyvältä. Ei korroosiota tai kosteutta johdoissa, liittimissä tai piirilevyssä. Mutta vasta vaihtamalla tuo selviäisi onko se rikki. Jos Hämeenlinnan läheltä löytyy r53 ehjällä BCU:lla jota voisin kokeilla niin saa ottaa yhteyttä!
 14. ahaa, kiitos vinkistä, täytyy vilkaista sitä seuraavaksi. 2 viikon päähän varasin ajan Hämeen autosähköön jossa yrittävät vikaa tonkia esille jos en sitä itse siihen mennessä löydä.
 15. Onko muilla tullut vastaan kyseistä vikaa että r53:sen ilmastointi, takalasin lämmitys ja sisätilan kierron napit kaikki mykkiä? Kaikki napithan ovat siinä samassa konsolissa vierekkäin. Mihinkään noista ei syty itsellä valot eikä ilmastointi edes hyrähdä. Itse se konsoli missä napit ovat, on vaihdettu, Vikakoodeja ei korjaamo löytänyt ja ilmastoinnin aineet ovat pysyneet paikallaan. Sulakkeet on myös katsottu. Voisi kuvitella että se on yksi ja sama vika joka aiheuttaa nuo kaikki kun samasta paneelista lähtevät.
×
×
 • Create New...