Jump to content

minorv8

Jäsenet
  • Viestit

    1 690
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    29

Käyttäjän minorv8 kaikki viestit

  1. minorv8

    Ilmastointilaite

    https://www.northamericanmotoring.com/forums/classic-mini-talk/224693-mini-aircon-kit.html
  2. minorv8

    Kohta savut?

    Sen enempää asiaa kommentoimatta mutta noissa jakopään lyhyissä ruuveissa kannattaa kasatessa tsekata että alimmat ruuvit ovat riittävän lyhyet. Muuten ne kantaa vaihteiston koppaa vasten ja tuntuu käteen siltä että ovat kireällä. Koppa ei kuitenkaan ole kunnolla kiinni.
  3. minorv8

    Ilmastointilaite

    Olisko Japanin markkinoille ollut ERA Turbossa tai MPi:ssä ?
  4. Totas noin, täytyy kyllä todeta että mä en oikein tajua tämän rempan logiikkaa. Paitsi rahan säästö ? Sulla on iankaikkisen vanhat männät 3 puristusrenkaalla. Sitten siitä ja lohkosta vielä hilpaistaan huolella matskua pois jotta saadaan ruttua nostettua. Paljonko sulla jää milleissä kannasta männän laen ja ylimmän renkaan väliin, alle 5 mm ? Ja puristukset tulee olemaan 11:1 päällä ? Aika helvetinmoinen riski että mäntä tulee pettämään noista kannaksista. Vanhoissa Hepoliten Powermax männissä oli aika usein kannakset paskana ekan ja tokan renkaan välistä ja ne oli sentään kisakäyttöön tarkoitetut männät. Nämä lienee jotkut matalapuristeiset vakiomännät. Itse en olisi uskaltanut tehdä konetta samalla reseptillä jos sen olisi tarkoitus kestää pidempään.
  5. Komppaan Laria, ei ole mullakaan tullut tommoista vastaan. Ja jos ajattelee miten paksu päittäisliuska on niin varmaan on kytkinkin ollut vähän niin ja näin liian suuren päittäisvälyksen vuoksi. Ajettu kirjaimellisesti tappiin asti... Todennäköisesti ohueksi kuluneet liuskat päässeet pyörähtämään ja menneet päällekkäin. On voinut kampurakin saada kipeää .
  6. minorv8

    Minit idässä.

    En oikein tiedä miten mun vaimo liittyy millään lailla mun koneiden rakenteluun mutta vastataan nyt että ei mitenkään. On joskus ajanut mun turbolla eikä juuri innostunut. Liikaa voimaa ja liian vähän jarruja tais olla kommentti. On toki istunut paljon kyydissä. Ei ole kyllä innostunut Minoristakaan. Enkä ihmettele, eihän se ole mikään matkustusmukavuuden huippu... Mun tekniikkapäivitykset ovat olleet siinä mielessä turhia ettei voimapuolella ole uupunut mutta silti on pitänyt parannella. Tosin ne parantelut ovat sitten porsineet lisää töitä kun muu tekniikka ei ole ollutkaan enää ns. yhteensopivaa.
  7. minorv8

    Minit idässä.

    Ei ole Mini mutta mullakin jo melken 200 kilsaa mittarissa tällä viimeisimmällä tekniikalla. Pitäiskö suunnitella talveksi jotain päivitystä
  8. minorv8

    Austin mini mix-2 -70

    Maniflow:lla on ollut ristikoille passeli peltisarja.
  9. minorv8

    Kierretappi kysymys

    Pitäis olla. Tosin briteistä ei ole koskaan ihan täyttä varmuutta... https://www.gewinde-normen.de/en/unified-fine-thread.html
  10. Tehostin pienentää poljinvoimaa mutta ei sinänsä lisää jarrutustehoa. Periaatteessa 7,5 tuuman levyt vaatii tehostimen mutta ymmärtääkseni niitä on leimattu ilmankin. 8,4 tuuman levyt oli esim. 1275 GT malleissa ilman tehostinta. Vuonna -89 tuli sitten se uusimman mallin paketti apparin puolelle konehuoneeseen. Makuasia, mulla oli sekä Clubissa (turbon levyt) että pikkiksessä (7,5" levyt) toi uusin tehostin/2-piiripääsylkky ja tykkäsin kevyestä polkimesta. Clubi oli aikaisemmin tehostamaton ja pysähtyi hyvin.
  11. Löysin kätköistä 2 paria kokopunaisia pickupin takavalon laseja, NOS (eli new old stock) . Normaalilaseissa oranssi vilkku, nämä kokopunaiset. Alkuperäiset ja käyttämättömät. Toiseen pariin löytyy myös NOS kehykset. Onko pikkis miehillä kiinnostusta ? Halpoja nämä eivät tietenkään ole Jukka 040-1871449
  12. minorv8

    Käsijarru.

    Piankos noi oikaisee
  13. Sama mielikuva kuin Tatulla.
  14. Noiden akselien 19 ja 22 puslat ovat usein aika väljät. Niihin olen sorvannut uudet tilalle. Ongelma on se että myös akselit ovat kuluneita eikä uudet puslat ihmeitä auta. Tuo akselin 22 silmä taitaa olla pintakarkaistu.
  15. Jep, ekassa osassa ei ollut oikein muuta mielenkiintoista kuin se tumpulointi koneen kanssa.
  16. Kyllä se pääakseli löytyi. Hintaa 75€ postitettuna. T. Jukka

  17. minorv8

    Öljynjäähdytin.

    Omassa turbossa oli öljynlämpömittari ja öljyn lämmöt oli reippaassa rappauksessa max. 110 astetta, normaalisti alle 100 astetta. Ihan käypäset lukemat nykyöljyille. Katuautoon jäähdytin mun mielestä turha, eri asia sitten haluaako omistaja siitä luopua.
  18. Vuosimalli vois auttaa mutta haiskahtaa jännitteen säätimelle. Se löytyy nopeusmittarin takaa, pieni suorakaiteen muotoinen kikkare.
  19. Eikä hätävilkun katkaisijaakaan pääse kehumaan. Yhden uuden ostin muutama vuosi sitten ja tuntui olevan aika herkkä kapistus.
  20. Tietääkseni pelkkää tiivistettä ei saa, pitää vaihtaa koko suutinputki.
  21. minorv8

    Laakereiden irroitus

    Migillä olen noita irrottanut.
  22. minorv8

    Morris Mini van -60

    Piti kaivaa vanha Morriksen service parts list opus (joulukuu 1960, 2nd edition) esiin ja katsoa löytyykö tuosta mitään faktaa. Kirja antaa ainoastaan yhdet vaihtoehdot noille paneeleille. Liitteessä varaosanumerot, items 7, 8 ja 18. Jos jolla kulla on uudempi luettelo niin voisi verrata vaihtuuko varaosanumerot jossain vaiheessa. Nämä numerot ovat korinumerosta 101 alkaen (commencing (B) 101) eli ihan alusta.
×
×
  • Luo uusi...