Jump to content

koneremontti


marko v

Recommended Posts

Koneen kunnostus olisi tarkoitus aloittaa. Tuli hankittua 1275cc kone. Koneella ei ole paljoa ajettu täydellisen remontin jälkeen, mutta remontissa joku mennyt pieleen ja 2 ja 3 pytyn välistä haljennut lohko ja kansi. Kone on a+ mallia. Voiko tohon vaihtaa a mallin lohkon ja kannen. Koneeseen on jotain viriosia laitettu laitan niistä lisää tietoa myöhemmin. Koneita en ole ennen rempannut joten neuvoja varmasti tullaan tarvitsemaan. Kone pitäisi laittaa 72 vuoden miniin.

Link to comment
Share on other sites

Jos moottorista on kansi ja lohko romua, niin vaihtoehto melkein on löytää toinen moottori, jonka remontoinnissa voi sitten hyödyntää mahdollisia osia tästä toisesta. Männät jos sattuu löytymään sopivilla reijillä oleva lohko. Nokka-akseli..

Kytkin on A+.ssa ainakin erilainen, muuten en tiedä kuinka osia voi sekoitella.

Taitaa olla helpoin alkaa alusta ja hakea koko paketti toinen.

Paitsi jos on tiedossa juuri sopiva lohko/kansi

Link to comment
Share on other sites

Kytkin ei vaikuta moottoriin/kanteen. Muutenkin preverto ja verto kytkimet voi laittaa kumpaan vaan A+ tai A kytkinkaaveliin. Ensiövedon laakeroinnissa on eroa, A+ moottorissa on vahvistettu keskipyörän laakeri. Siihenkin saa valmiina adapterin jos haluaa sekoitella A osia A+ ensiövetokaaveliin/laatikkoon.

 

Samoin lohkot ja kannet ovat täysin ristiin meneviä. Ainut mikä tulee mieleen on virranjakaja, se täytyy olla lohkon mukaan, ne ei siis sovi ristiin ilman sorvailua ja protoilua.

Link to comment
Share on other sites

Tiedä häntä noista vahvistetusta välipyörän laakereista,enemmän on A+välipyöränlaakereita korjattu( alle 100t.km ajettuja) kun  A 30v aikana.

 

Ensiövedon hammasprofiilit erilaiset eli laatikon ehdoilla mennään.Nokkaakselin ja öljypumppun yhteensopivuus myös varmistettava.

Link to comment
Share on other sites

Noihan luultavimmin lähtis pois plaanaamalla tasot, tuskin ovat hiushalkeamia vaan palaneella kansipahvilla ajettu jonkun aikaa ja palamiskaasut polttaneet jäljet kannen ja lohkon tasoihin. Kuulostaa ainakin tosi oudolta että olisi oikeen haljennut noi välit mut kai kaikki on mahdollista.....
Onko kuinka isoksi porattu lohko?

Link to comment
Share on other sites

Moi,

Tuo ei maksa paljoa, ja sitten tiedät enemmän.

http://www.laakerinetti.com/crick-hiushalkeamien-hitsisaumojen-tarkastus-spray-3x500-p-8752.html

 

Itse pyyhkäsen mattoveitsen kärjellä kevyesti mahdollisen halkeaman yli, ja jos se tarraa, niin on halki.

Kärjen pitää olla ihan uudesta segmettistä (tarkoittaaa että katkaise pala pois terästä). Tämän jälkeen

teen crickillä jos on epäillystä.

 

Toi välipyörän holkitettu laakeri on ihan toimiva, käytännössä voit laitta kaikki a:n romut plussaan tai pelkästään kammen välitys rattaat a:sta.

/kimi

Link to comment
Share on other sites

Joo, riippuu halkeamasta.. Mulla ilmaantu joskus kannen laskun jälkeen ihan pieni hiushalkeema ja vielä palotilaan.

Ajettiin monet vuodet ja välillä avattiinkin, ei ollut muuttunut miksikään eikä siitä koskaan mitään ongelmaa tullu.

Link to comment
Share on other sites

Mä ostin joskun 90-luvun alussa Seinäjoelta yhdeltä kisamieheltä 1275 GT:n koneen ns. suoraan ajosta Mahlen tasapäisillä männillä. No männät oli paskana, kampurassa eri kokoiset kaulat ja lohko muistaakseni +40 ylikoossa. Vein lohkon koneistamolle ja se porattiin 73,5 mm kokoon. Tason plaanauksessa sitten huomasivat että 2/3 väliseinässä oli halkeama joka ulottui vajaan sentin tasosta alaspäin. Joku näppärä oli onnistunut sulattamaan seinämästä kansipahvirikon yhteydessä kamaa ja se oli täyttöhitsattu !!! Hitsauksen jälkeen poraus ja kasaan... Oli aika kallis lohko markka-aikaan... Se lohko päätyi sitten lievän vi**tuksen saattelemana mökin ulkorakennuksen taakse ojan täytteeksi.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...