Jump to content

Riittääkö Cooper vai ässä?


minimania

Recommended Posts

Olen etsimässä käytettyä miniä, aluksi ajattelin Onea, vaan arveluttaa vain 90 hv teho. Cooper toki 115 hv vaan suurin vääntö reilusti ylemmillä kierroksilla (3000/4500). Ässähän se olisi se herkku, vaan käytetytkin vielä liki 30 donaa. Entä vakuutuskulut, onko äsässä huimasti kalliimmat?

 

Mitä sanotte kuumakallelle, joka nautiskelisi ministä ja sekä motareilla, kaupungissa että asfalttimutkissa: Cooper vai S?  ???

Link to comment
Share on other sites

Ässä on aina ässä, ei voi mitään... Kyllä tottakai Cooperillakin hauskaa voi pitää etkä varmasti pety siihenkään.

 

Vakuutukset eivät itselläni muuttuneet mitenkään kun vaihdoin Cooperin Ässään elokuussa, joten sen puoleen ei ässä aiheuta lisäkustannuksia.

 

Kannattaa varmaan käydä koeajolla kummallakin mallilla, niin tiedät sitten minkälaiset erot ovat.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 viikkoa myöhemmin...
  • 1 kuukausi myöhemmin...

Palaanpa tähän vanhaan topiikkiin, kun oon tossa pari kertaa ajellu Tampereen suuntaan pimeessä, ja siinä sitte vertaillu Minin xenonvaloja ohittajien / ohitettavien valoihin. Valot on samaa luokkaa ihan tavallisilla valoilla olevien vanhempienkin autojen kanssa.

 

Eli omana kantanani paras ostos on ässä ilman ylimääräisiä varustepaketteja. Chili-paketin hinnasta ehkä puolet on ne xenonit.

 

Tai sitte One ja chippaus jälkikäteen.  :)

Link to comment
Share on other sites

Samaan tulokseen tulin itsekin eli otin Minin ilman varustepaketteja. Puolinahkaverhoilu jäi hieman harmittamaan, kyllä se olisi kuulunut tän hintaiseen autoon  :'(...

 

Mutta niistä valoista, Xenonien valintaa miettiessäni päätökseen vaikutti forumilaisten valitus (siinä vanhassa forumissa) vioista Xenoneissa ja lisäksi TM -03 talvitestin mukaan ne vanhat Xenonin eivät kyllä ole mitenkään erityisen tehokkaat. Ilmeisesti ne kuitenkin päivittyi -05 ainakin aggressiivisemman näköiseksi(?). Onko sulla (Hiffe) -05 vai minkä vuoden Mini?

 

-05:n halogenit lähivalot eivät ole kyllä häävit, näyttävät kohtuu leveälle alalle, mutta kantama on kai jotain 50m, pitkät on jopa ihan hyvät. Ehkä niitä vois säätää näyttämään hieman ylemmäs, saavat huollossa tarkistaa. Pitäs varmaan säädättää samalla ovia, menevät kiinni paukahtaen kuin jossakin Ladassa :P. Tuskin kuuluu asiaan...

Link to comment
Share on other sites

;D ;D Jälleen kerran... ei tainnut olla kenelläkään muulla kuin maksylla ongelmia xenoneissa :-/

 

Hmm...muistan kai sitten väärin :o...joka tapauksessa ei kiinnostanut ottaa riskiä ;-)...On noissa Xenoneissa ollut ongelmia muissa merkeissäkin mm. VW...ja nehän häikäisee aika useita joilla ei sellaisia ole ;-)...taas yksi huono puoli löytyi  ;D

Link to comment
Share on other sites

On noissa Xenoneissa ollut ongelmia muissa merkeissäkin mm. VW...

Ongelmia on Suomessa (jossa ajovalot pitää olla aina päällä). Kaveri on taksikuski ja mitä hänen kanssaan olen keskustellut, niin monissa autoissa on ollut ongelmia noiden valojen kanssa. Erääseenkin mersuun on lamput vaihdettu moneen kertaan vuoden aikana ja oli kuski sanonut että onneksi ei itse tartte nuita maksaa, kun menee takuuseen. Taksikuskeilta kyllä kuulee parhaiten mikä missäkin merkissä on vialla. Surutta kertovat viat, kun jokainen korjaamollakäynti (vakuutuksesta huolimatta) näkyy heti ansioissa.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...