Jump to content

Lohkolämmitin, Cooper S


jaarvio

Recommended Posts

Marmoritiskillä taitaa päästä alle viidensadan. Pelkkä lohkari asennettuna muistaakseni alle kolmesataa ja sisähaara 150(?) + lämmitin oman maun mukaan.

 

Itse harkitsin sisälämmitintä, mutta se on oikeestaan turha ainakin täällä etelässä, kun tuulilasi on lämmitettävää sorttia ja penkinlämmittimet on hyvät.

 

Ainoo mihin sisälämmitin vois auttaa, on sivulasien nopeempi sulaminen.

 

Pistokkeen paikka menee valitettavasti puskurin kurarajan alle.

Link to comment
Share on other sites

Tampereella soittelin (pari vuotta sitten kun auto hankittiin) liikkeitä läpi, ja aika monelle MINI oli tuntematon joten eivät uskaltaneet sanoa tarkkaa arviota. Lopulta veimme sen sitten marmoritiskille eli Autokeskukseen. Oli silloinkin ensimmäisiä minejä mihin asensivat, sanoivat että voi kestää normaalia kauemmin kun arpovat miten se tehdään...kiva kun artisti maksaa tämänkin harjoittelun :F

 

Lohkolämmittimen johdon liitos tuli sitten rekisterikilven pidikkeen reunaan, ja siinä se on mielestämme ollut ihan OK. Sisähaaraa emme tilanneet, ei kehtaa porailla sinne mitään :P Ja tuo auto lämpiää muutenkin älyttömän nopeasti talvipakkasillakin.

Link to comment
Share on other sites

Just oon torstaina laittamassa omaan miniin lohkolämmittimen sisähaaralla. Ajattelin, että laitetaan nyt samantien sekin, kun ei hintaa tullut lisää kuin alle satanen. Täällä Seinäjoella oli ennen MINIn edustus Auto-Kaaressa, mutta vähensivät edustuspaikkoja Suomessa. Siellä työn kanssa 480-500. Tervajoella on Arton Auto, joka on ystävieni bemariminejä huoltanut, laittaa sen paikalleen 420e. Tämä vertaus voisi kuvastaa, mikä ero hinnassa on "valtuutetulla" ja valtuuttamattomalla huolto-/korjauskioskilla.

Link to comment
Share on other sites

Itse teetin autokeskuksella Tampereella. Lohkari+sisäpistoke+lämmitin asennettuna 422€

 

Piirsin itse, että mihin haluan sisätilanlämmittimen, sen pistokkeen ja ulkopistokkeen.

Ulkopistoke on kuskin puolen sumarin vieressä (parkit päällä näkee pimeässä laittaa piuhan tosi hyvin), pistorasia on sisällä sulakerasian kannessa (uusi kansi 9€ jos haluaa taas reiättömän asennuksen), lämmitin on hansikaslokeron alapuolella jalkatilassa 180 astetta ylösalaisin vaakasuoraan asennettuna.

 

Hyvä tuli. Oikein hyvä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pari liikettä kierretty.

Autokeskus Tampereella tarjosi säteilylämmitintä + sisähaaroitusta asennettuna hintaan 550 e.

AD-varaosan hinta oli 301 e sisältäen öljynlämmittimen + sisähaaroitus asennettuna.

 

Pitää vielä tsekkailla toisen auton tilanne ja rueta varaamaan aikaa. Myyjästä riippuen tuntuu olevan tarjolla milloin mitäkin...

Link to comment
Share on other sites

Kävin hakemassa Motonetistä Defan setin vuoden 2003 malliin. Kustansi n. 160 e (lohkoelementti+johtosarja+haaroitussarja ja sisäpistoke). Meinasin asentaa itse ja laitan tänne kommenttia oliko vaikea vai ei. Kuvista päätellen paikka elementille on aika ikävässä paikassa pakosarjan alapuolella, johon pääsee siis käsiksi vain alakautta.

Link to comment
Share on other sites

Jees, tulihan sitä 3 tuntia puuhasteltua ja tuloksena lohkolämmitin on kiinni ja ulkopistoke porattu parkkivalon viereen. Elementin paikka on todella vaikeassa paikassa, johon ei käytännössä pääse käsiksi suoraan. Tulppa irtosi aika helposti kunhan siihen pääsi lyömään. Läpivientiä sisätilaan ei tuntunut löytyvän millään, onko kellään tietoa onko siellä valmiita reikiä vai onko tehtävä oma?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Tampereen hatanpäällä akkusalo asensi lohkolämmittimen, pistokkeen ja sisäpistokkeen 300€ yhteensä. Ongelmana lähinnä se että defan ku lyö päälle auton sisällä niin hälyt alkaa huutamaan jos ovet laittaa lukkoon. Kyseessä siis MCS -02.

Link to comment
Share on other sites

Hälyn laukeaminen on ihan normaalia, sisätilalämppäriä käytettäessä pitää melkein autosta kuin autosta ottaa sisätilantutka pois päältä. Riippuu autosta miten sen saa pois päältä, mutta usein erittäin helppoa erillisellä kytkimellä tai sitten esim painetaan pitkään lukitusnappia/tms.

Link to comment
Share on other sites

Auto MCS -07 ja lohkolämmitin+sisähaara,ihan "itte"asensin,ei ollut paha homma.Helpoittaa tai oikeastaan välttämätön nosturipaikka/monttu.Defan lämmittimen mukana tuli kuvallinen ohje,mihin lämmitin asennetaan,vetarin tukilaakerin pultin alle.Lohko puhtaaksi 5x5cm alueelta,lämmönjohtotahna väliin,pultti kiinniLiitäntäjohto oikealle/alas,pikkuisen raotti sisälokari-huopaa ja kartio terällä

reikä mustaan helmamuoviin.Sisähaara on helppo asentaa.Akku pois kotelostaan,takana sijaitsee iso läpivientikumi ja yhteys jalkatilaan suora.Sisälämppäri kiinni jalkatilassa olevaan sulakerasian kanteen tai kuten itse laitoin, sisäilmansuodattimen kotelon kanteen.Helppo rasti,säästöä kertyy ostamalla tarvikkeet varaosaliikkeestä,ei tarvi olla Mini-kamaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...