Jump to content

Kirje delta-autosta


micco

Recommended Posts

Ko. merkin mainoksia tullut kiitettävästi viime aikoina, myös ton 147 mainos viime viikolla.

Alku talvesta tuli hieno Alfa Breran mainos, että olis tommonen auto nähtävillä/koeajettavana paikallisella myyjällä. Menin mainostettuna päivänä liikkeeseen, eikä tota ihmeellisyyttä näkynyt koko liikkeessä. Tiedä sitten oliko ainut koeajossa, en viitsinyt kysellä ...

Link to comment
Share on other sites

Joskus pari vuotta sitten tuli kirje, että 156 GTA olisi koeajossa, mutta eipä ollutkaan. Delta-auto sitten ilmeisesti ihan nätisti sanottuna kusettaa ihmisiä laajemminkin. Myyjä selitti: "No ku yks kaveri eile mälläs sen auton..."  ::)

Link to comment
Share on other sites

Tuli myös mulle mainos ja meni roskiin.

 

156 GTA:ta on tullut kengittyä muutamaan otteeseen ja on se kyllä hyvä. Vie vaan ihan liikaa menovettä, että olis mulle todellinen vaihtoehto joskus.

 

n.

Link to comment
Share on other sites

Aikaisemmin enne Miniä kun oli 3-sarjan BMW, niin noita eri merkkien koeajoja ja autoesittely-mainoksia tuli melkein viikoittain postitse, mutta nyt kun Mini on alla niin eipä ole enää postilaatikko kolahdellut  :) :)

Link to comment
Share on other sites

 

156 GTA:ta on tullut kengittyä muutamaan otteeseen ja on se kyllä hyvä. Vie vaan ihan liikaa menovettä, että olis mulle todellinen vaihtoehto joskus.

 

n.

 

Siinä unohtuu ne muutama ylimääräinen bensalitra, kun vie tollasen arvokkaamman Alfan vaihtoon pari vuotta ajettuaan, ja arvo on pudonnut tonnin joka kuussa... ;D

Link to comment
Share on other sites

Heh kyl tossa alfassa varmaankin hinta tippuu aikas lailla ja kuinka  moni liike edes huolii vaihdossa muutakun nimellistä korvausta vastaan ;) :D Tosin jollain tapaa  se merkki vaan kiinnostaa aina  :) :) Harmi kun ole varaa kokeilla alfaa eli toisinsanoen sama paljon tulee turpaan ja jos ei toimi niin vaihtaa pois ;) ;) Huollotkin varmaan sikahinnoissa ja huoltovälitkin ilmeisen lyhkäsiä :o :o Siinä onkin miettimistä minkä kärryn seuraavaks laittas ei toi uus minikään niin erilainen ole kun vanha :) :) z3 coupe ois takuulla erikoinen kärry eikä tule jokapaikassa vastaan ;) ;)

Link to comment
Share on other sites

Tuli toi Brera isommalla koneella koeajettua. Iso, raskas ja laiska. Mutta helvetin kaunis, sisältä ja ulkoa.

 

Eipä tosta voi muuta sanoa... Tehoa kaipasi ainakin 200hp lisää että menohalut yltäis ylkonäön puolelle...

 

 

.silli

Link to comment
Share on other sites

Minulla oli 2001 vuosimallin Alfa 156 1.8 ennen nykyistä miniä ja ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa siitä. Erinomainen ajaa ja kaunis katsoa, minihän ei ole kuin ensinmainittu ;)

Miccon pelkäämät huollot olivat Delta-Autossa teetettynä kalliita, mutta kukapa niitä siellä teettäisikään. Itse käytin erästä paikallista pajaa, jossa oli Alfa-tuntemusta ja hommat hoituivat hyvin ja järkevillä hinnoilla.

Huoltoväleistä sen verran, että öljynvaihtoväli oli 10tkm ja muuten sitten isompia oikeita huoltoja nesteiden tarkisteluineen ja vaihtoineen 20/30tkm välein. Isoin yksittäinen kustannuserä Alfassa (156/147/GT) on jakopäänhihna ja sen vaihto aina 3v tai 60tkm välein.

 

Arvohan noilla on alentunut hieman keskivertoa nopeammin, mutta luulen, että nykyiset 159/Brera/GT -mallit pitävät arvonsa aiempaa paremmin. Ostin omani syksyllä 2004 reilulla viidellätoista ja sain siitä hieman yli kaksi vuotta myöhemmin vaihdossa Miniin hyvitystä tasan 12ke.

 

Jos alfat kiinnostavat niin foorumilta osoitteessa www.alfabbs.fi voi lukea ja kysellä enemmän.

Link to comment
Share on other sites

Hyvä kun ex alfa kuski antoi mielipiteensä asiaan :) :) Eikös ainakin 159 ole ketjulla jo?? Niihän se taitaa olla että alfaa haukuttaan vaikka kyseisestä automerkistä ois mitään kokemusta ::) ::) Varmaankin kyseinen merkki on hyvin tunteita herättävä  :) :) Täytyy joskus käydä koeajamassa 147 tosin siihen voi jäädä koukkuun ::) ::)

Link to comment
Share on other sites

Täytyy joskus käydä koeajamassa 147 tosin siihen voi jäädä koukkuun ::) ::)

 

Pari vuotta sitten koeajoin ja onhan se melko hauska auto. Tosin ahtaamman oloinen kuin Mini ja kyllä se huutaa enemmän tehoa kuin mitä sen auton 1.6 pystyi tuottamaan. Viimeistely vähän sinne päin verrattuna Miniin.

 

Jos itse Alfaan vaihtaisin niin katselisin jonkun vähän ajetun GTV:n.

Link to comment
Share on other sites

Niin kaitse pitäs olla se parilitranen ennen kun mitään virkaa ja sit taas maksaa varmaankin kaikki enemmän  :) :) kuiteskaan ole rahaa moisen ylläpitoon ja kylläse jälleenmynti arvokin vaan jotain merkkaa ainakin itselläni mitä sen sillon väljä jos on varaa vaihdella autoja ilman pankin avustusta ;) ;) Mut tuo z3 coupe ois aikas härski mitä lunnossakin katellu  :) :) Ei oikein itseäni sytytä ns normaalit autot kun jokakadunkulmassa corollaa ja golffia sun muuta vaikka eihän ne huonoja ole ei sillä :D :D Mutsilla on smartti ja se herättää kans aikas hyvin hilpeyttä ihmisissä :) :)

Link to comment
Share on other sites

... Mut tuo z3 coupe ois aikas härski mitä lunnossakin katellu  :) :) Ei oikein itseäni sytytä ns normaalit autot kun jokakadunkulmassa corollaa ja golffia sun muuta vaikka eihän ne huonoja ole ei sillä :D :D Mutsilla on smartti ja se herättää kans aikas hyvin hilpeyttä ihmisissä :) :)
Klassikon ainekset on nähtävissä autoissa, jotka erottuu joukosta niin paljon, että monet ei niitä edes halua. Mutta se juuri takaa sen, ettei jokaisessa kadunkulmassa tule vastaan siinäkään vaiheessa, kun hinnan puolesta ois massoillakin varaa hankkia käytettynä. Z3 Coupessa on tiettyjä yhtäläisyyksiä myös ikivanhaan jaggen E-typeen, toki hieman kulmikkaammin - farmarimaisesti - muotoiltuna. Meikäläistä tuo auto säväyttää positiivisesti ulkonäöllään. :P
Link to comment
Share on other sites

Mäkin tavallaan pidän Z3 Coupen muotoilusta. Siinä on tosiaan jotain samaa kuin E-Typessa, ja toisaalta vaikkapa 1-sarjassa on myös hieman samoja piirteitä. ;) Oikeastaan kiinnostaa vain Porsche jos vaihtaisin auton. Boxsteriin voisin vaihtaa mutta kun olen liian pitkä ajamaan sellaisella. Täytyy odotella muutama vuosi niin laittaa sit Caymanin tai 996:n.

Link to comment
Share on other sites

Olishan tuo porsche  aikas miehekäs peli siitä pääse mihkään :) :) Tosin näillä rahoilla voi kun haaveilla moisista peleistä ::) ::) Tosiaan tuo 1 sarjalainen on sivusta hieman samannäköinen  : :) Millanen peli mahtas olla sillä 3 litranen koneella  6 koneen sointu kun on korville jotain uskomatonta :) :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...