Jump to content

Have

Jäsenet
  • Viestit

    48
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Have kaikki viestit

  1. Myynnissä Miniin sopivat kattotelineet suksitelineineen. Kaupankäynti huuto.netin puolella: http://www.huuto.net/kohteet/thule-kattotelineet-miniin--suksitelinet/181172446
  2. Have

    Ovi ei aukea sisältä käsin

    Tai sitten avausvaijeri on katkennut, kuten minulle kävi hieman yli vuosi sitten. Joka tapauksessa tuo on hyvin helppo ja nopea tarkistaa irroittamalla oven sisäpaneeli.
  3. Have

    Hyvä nettikauppa Minin osille?

    Nyt on uudet osat autossa ja hyvin toimivat. Jarrulevyt ja palat tuli tilattua GTT:ltä (http://www.gtt.uk.com/home.asp) ja satulat Bigg Rediltä (http://www.biggred.co.uk/). Voin suositella erityisesti jälkimmäistä, jos koskaan on tarvetta jarrusatuloille. Täällä maahantuolla satulat olivat noin 250e kpl, kun Bigg Rediltä sai samaan hintaan kaksi. Alkuperäisiä ja käyttämättömiä BMW-osia.
  4. Have

    Minin kakkos huolto

    Mitäs roinaa tuossa kakkoshuollossa vaihdetaan moniurahihnan tiimoilta? Itse hihna ainakin ja sitten jotain rullia ja kiristimiä vai? Ajattelin tilata nuo huollossa tarvittavat hilppeet jostain ja viedä lähipajalle tehtäväksi. Luulisi pääsevän alle merkkihuollon 450 euron.
  5. Ach! No sitten ei varmaan ole siitä kysymys :)
  6. Eikös tuo vihellys ole ääni remmiahtimesta?
  7. Muistan lueskelleeni ulkomaanfoorumilta, että Minissä ei tosiaan ole tarpeeksi säätöjä madallusta varten ja autoon joutuu vaihtamaan osia jos haluaa välttyä renkaiden epätasaiselta kulumiselta jne. Useimmat miniin erikoistuneet nettikaupat näyttävät myös myyvän jos jonkinlaista säädettävää tankoa ja tukivarren kulmaa. Tarkempia tietoja en osaa sanoa, eli auta muuta kuin alkaa lueskelemaan Mini2.comia. Olen monesti miettinyt, että kyllä Mini-kuskeilla on asiat hyvin esim. Englannissa, kun siellä on useampia autoon erikoistuneita pajoja, joilta näyttää löytyvän tietotaitoa, osia ja työvoimaa melko edullisin hinnoin. Täällä on turha haaveillakaan moisesta.
  8. Minulla on vuoden 2002 Cooper S ja kohdat 2. ja 3. ovat tuttuja :) Ei noista ole ollut mitään haittakaa vielä. Ohjaustehostimesta lähtee kyllä melkoisesti ääntä, semmoinen terävä ujellus, mutta sitä on kuulunut jo pitkälle toista vuotta. Ulkomaista Mini2-foorumia lueskellessa huomaa aika nopeasti, että tuo ujellus on todella yleistä. Rohinaa taas kuuluu jos kytkimen päästää nopeasti ylös, mutta hitaasti jalkaa nostettaessa, ehkäpä noin 1 sek liikeradalla, rohinaa taas ei kuulu vapaalla. Mutta sanohan niistä ihmeessä liikkeelle ja kirjoita kuulumiset tänne, niin selviää myös meille muille paljonko noiden korjaus kustantaisi :)
  9. Have

    Hyvä nettikauppa Minin osille?

    Lohenilla tosiaan näyttää olevan kaikenlaista mielenkiintoista osaa myynnissä. Aika moni niistä näytti olevan jo skithundin autoon asennettukin :) Jarrusatuloita myyviä liikkeitä löytyi saksasta, vielä pitäisi päättää mistä tilaan ne. Samaan syssyyn voisi Lohenilta ehkä tilata tämän: http://www.lohen.co.uk/shop/proddetail.asp?prod=LB1&cat=96.
  10. Have

    Hyvä nettikauppa Minin osille?

    Minäkin voisin lähteä kimppaan, jos jostain löytyisi jarrusatulat taakse. Noita kauppoja on tullut surffailtua ja suurin osa tuntuu myyvän vain jarrupaloja, levyjä tai sitten ns. big brake conversion kittejä, jotka päivittävät etuosan jarrukaluston täysin. Mistään ei tunnu löytyvän satuloita taakse :-/
  11. Terve Satutteko tietämään mitään luotettavaa, edullista jne. perinteiset hyvän nettikaupan kriteerit täyttävää putiikkia, josta saisi tilattua osia Miniin? Amerikassa noita näyttää olevan, mutta hintoihin rapsahtaa äkkiä tullit lisää jos menee sen n.60e arvorajan yli. Nyt tarvitsisin uuden jarrusatulan auton oikean puolen takajarruun. Nykyisellään käsijarrun kanssa yhteistyössä oleva osa satulasta on nähtävästi niin väsähtänyt, että se vaatii huoltoa muutaman kuukauden välein tai käsijarru käytännössä lakkaa toimimasta kokonaan. Korjaamolla tiesivät kertoa, että uusi jarrusatula korjaisi tuon vian pysyvästi. Samalla pitäisi tilata pakoputken vasemman äänenvaimentimen kannatin, koska nykyinen on murtunut ja aiheuttaa inhottavan kuuloista metallista räminää matalilla kierrosalueilla. Mini2 -foorumilla jollakin oli jopa tipahtanut koko putki tielle, kun kiinnikkeet olivat pettäneet ruosteen takia totaalisesti. Maahantuojalta en ole vielä kysellyt hintoja noille osille, mutta siellähän on tunnetusti katteet kohdillaan, joten ihan halvaksi nuo tuskin tulisivat. Eli jos teillä on jotain kokemuksia hyvistä nettikaupoista, joista saisi Miniin osia, niin otan kiitollisena linkkejä vastaan.
  12. Have

    Kattoteline

    Reikää? :o Ainakaan minulla ei moisia ole, vaan telineet kiinnittyvät katon reunoilla kulkevien listojen alle eikä niistä listoistakaan tarvitse irroitella mitään. Ovitiivisteen kumin taivuttaminen sormella riittää. Uutena vuonna tuli käytyä taas lapissa lautatelineet katolla ja hyvin toimivat.
  13. Have

    Kattoteline

    Minulla on Thulen kattotelineet, mutta auton mallivuosi on 2002. Uuteen malliin tulee kuitenkin varmaan aika samanlainen viritys. Niiden asennuksessa on tosiaan hieman hommaa johtuen siitä, että autossa ei ole kuin kaksi ovea, joten normaalisti takaoven kohdalle tulevalle telintetangolle ei ole kiinnityskohtaa. Tuo on ratkaistu erillisillä "jatkovarsilla", jotka kiinnittyvät etuoven kohdalle. Tuota on hieman hankala selittää, mutta tässä kuvassa on samanlainen systeemi, josta käy ilmi millainen viritys on kyseessä: Tuosta näkee, että taaempi poikittaistanko ei kiinnity autoon mitenkään, vaan sen kiinnityksen hoitaa tuo kuvassa vaakatasossa oleva lisätanko, joka pitää taaemman telinetangon tiukasti paikoillaan. Ensimmäisellä kerralla kiinnitykseen meni noin 2-3h aikaa, mutta kun systeemin ajatuksen hoksaa, niin ei siinä kauaa kestä. Paitsi kiinnityskertojen välillä on ollut pitkä tauko :)
  14. Have

    Ovien jäätyminen talvella

    Nyt on lämmitinprojekti valmis :) Laitoin kytkimen takakonttiin akun viereen ja johdotus menee oviin verhoilun ja listojen alla täysin piilossa. Lämmittimiä ei saanut ihan kiinni lukkoihin ja ne ovat nyt noin 1-2cm päässä vastapäätä lukkokoneistoa. Testeissä nuo lämmittimet kuumenevat todella nopeasti, joten eiköhän se toimi säteilyvaikutuksella hyvin noinkin. Nyt vain sitten odotellaan pakkasia.
  15. Sitten on vielä yksi vakaudenhallinta nimeltään DSC. Tässä vielä linkit noihin selvityksiin: http://www.bmwworld.com/technology/dsc.htm http://www.bmwworld.com/technology/asct.htm
  16. Have

    Ovien jäätyminen talvella

    Projekti etenee, kun lämmitinelementit tulivat tänään Suizamanilta. Näyttävät aika yksioikoisilta asentaa, mutta eiköhän siinä vielä voimasanat sinkoile, kun päästään kaaviokuvien parista tositoimiin. Arvon vielä vähän systeemin vaatiman sulakkeen kokoa, mutta eiköhän siihenkin löydy vielä joku sopivan kokoinen. Edit: Leikin vähän yleismittarilla ja päädyin noin 1.2 ampeerin virtaan tuossa järjestelmässä. Eli 5-10 ampeerin sulakkeen luulisi olevan riittävä.
  17. Have

    Ovien jäätyminen talvella

    Ahaa hyvä tietää tuosta tiukasta läpiviennistä. Pitänee tutustua siihen ensin ennen kuin alan tekemään mitään sen kummemin. Osaatko sanoa tarkemmin mistä kohdin takakonttia tuo 12V ulostulo löytyi? Minulla on koko akku takakontissa ja eilen tutkailin vähän sen johdotuksia. Löytyi yksi vapaa liitin, jossa oli teksti "Amp" muovisessa liittimessä. Voisiko tuo olla se 12V jännitettä tarjoileva johto?
  18. Have

    Ovien jäätyminen talvella

    Nostetaanpa taas tätä aihetta ylöspäin, kun kesä alkaa olla lopuillaan ja oletettavasti lukkokoneisto jäätyy taas tulevan talven aikana. Mitäs luulette, olisiko iso homma asentaa lukkokoneistoon lämmittimet ovien sisälle? Lämmitinelementiksi ajattelin jotain 12 voltin kahvanlämmitintä (http://sammysatv.com/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=30), jolle pitäisi sitten vetää johdotus. Tuon käytölle olisi oikeastaan kaksi erilaista vaihtoehtoa. Ensimmäinen tapa olisi ottaa virta suoraan akulta ja käyttää sitä sitten erillisellä kytkimellä, jonka voisi sijoittaa esimerkiksi takakonttiin. Toinen tapa olisi kytkeä tuo jotenkin lohkolämmittimen sisähaaroitukseen, jolloin lukot lämpiäisivät aina, kun auto on kytketty lämmitystolppaan. Ongelmaksi tuossa muodostuu sitten jännitteen muuntaminen, sillä tietääkseni sisähaarasta tulee 220/230 volttia. Jos tuota ensimmäistä vaihtoehtoa lähtisi rakentamaan, niin tiedättekö saako 12 voltin jännitettä valmiina auton ohjaamon puolelta? Muutenhan sille joutuu vetämään oman johdon takakontissa olevalta akulta.
  19. Have

    Minin kakkos huolto

    Minulla tulee tuo kakkoshuolto tehtyä aikalailla paloittain. Hihna vaihdettiin kiristäjälaakereineen vaihtoautotakuun piikkiin joulun tienoilla, mikrosuodattimen vaihdoin itse tuossa kesän alussa ja nyt pirssi on menossa jarru- ja jäähdytysnesteiden vaihtoon tällä viikolla. Huolto-ohjelmaan jää lähinnä tulppien ja öljyjen vaihto, jotka hoituvat alustan tarkisteluineen tutulla pienkorjaamolla. Huoltomittari näyttää vielä yli 18tkm seuraavaan huoltoon ja matkamittarissa on nyt lukemat 67tkm. Mutta eiköhän tuota käydä siellä öljyn- ja tulpanvaihdossa vielä lähiaikoina. Onko kenelläkään muuten tietoa tulppien hinnoista ja/tai mallista?
  20. Todella tyylikkäitä nuo car brat ;D http://www.hmsmotorsport.com/ximg/thumb/1924/hoodnbumper.jpg ei hyvää päivää...
  21. Have

    Kierroslukumittarin valot

    Kesällä et ilmeisesti käännä ratin vasemmalla puolella olevasta valoviiksestä valoja päälle? :) Noin se ainakin toimii täällä.
  22. Minulla on ollut noin kuukauden verran käytössä nyt Goodyear Eagle F1 GSD3 renkaat 16" koossa. Olen tykännyt, kun ovat suhteellisen hiljaiset ainakin tasaisella asfaltilla ja jämäkän tuntuiset ajaa. Tilasin kotiovelle sakemannien www.rengasonline.com sivuilta.
  23. Asensin eilen uuden suodattimen paikoilleen ja se olikin helppo homma. Aikaa ei kulunut kuin muutama minuutti eikä hommaan edes tarvinnut mitään työkalujakaan. Pikaisella kokeilulenkillä inhaa löyhkää ei enää tuntunut tulevan. Vanha suodatin oli muuten melkoisen täynnä kaikkea mustaa pölyävää likaa, joten oli jo aikakin vaihtaa. En tiedä mihin huoltoon raitisilmasuodattimen vaihto kuuluu, mutta suosittelen tarkistamaan suodattimen kunnon aina silloin tällöin.
  24. Kävinkin tilaamassa uuden aktiivihiilisuodattimen jo viime viikolla ja sen pitäisi tulla lähipäivinä. Asentelen paikoilleen varmaan viikonloppuna, se kun ei näyttänyt kovin isolta operaatiolta. Hintaa aktiivihillimallilla oli 48e ja halvemmalla perusmallin suodattimella muistaakseni 36e. Luin mini2.com foorumilta juttua tästä hajuongelmasta ja siellä ohjeistivat käyttämään täyttä lämmitystehoa noin 15min ajan. Ideana on ilmeisesti, että ilmaistointilaite kondensoi vettä ja tämä kosteus jää sitten haisemaan. Täyden tehon lämmityksen pitäisi sitten kuivata tuo kosteus ja samalla poistaa haju. Vinkki tuntui myös toimivan, sillä haju lieveni huomattavasti.
  25. Millainen ratkaisu tähän löytyi? Täällä olisi samankaltainen probleema.
×
×
  • Luo uusi...