Jump to content

ark28

Jäsenet
  • Viestit

    27
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    3

Käyttäjän ark28 kaikki viestit

  1. Moro, Itselläni ei ko Miniä ole, mutta newtis.info:sta löytyi oheinen ohje. (Laita viestillä oma sähköpostiosoitteesi, niin voin laittaa kutsulinkin ko sivulle) Tuon mukaan täytetään ylempää ihan täyteen asti ja sitten kone käyntiin ja tarkistetaan tuleeko tuosta öljypohjan tarkistuspropusta öljyä.
  2. Tarpeettomana kattoluukun vaihdon jälkeen: Lasikaton etulasi 2 kpl, 20 e / kpl Lasikaton takalasi 2kpl, 20 e / kpl Varaosanumerot: 54102751803 (etulasi) ja 54102751804 (takalasi) Löytyy myös kattoluukun rikkinäinen kasetti. Mekanismistä on jotain rikki, ei ole tutkittu tarkemmin. Osat sijaitsevat Ylöjärvellä.
  3. Kappas, meni sitten väärään osastoon --- joo, ei taida onnistua kovin helposti vanhaan koppaan Kiitos, kun kerroit!
  4. Tarpeettomana kattoluukun vaihdon jälkeen: Lasikaton etulasi 2 kpl, 20 e / kpl Lasikaton takalasi 2kpl, 20 e / kpl Varaosanumerot: 54102751803 (etulasi) ja 54102751804 (takalasi) Löytyy myös kattoluukun rikkinäinen kasetti. Mekanismistä on jotain rikki, ei ole tutkittu tarkemmin. Osat sijaitsevat Ylöjärvellä.
  5. ark28

    R56 ei starttaa

    Oletko vikakoodeja lueskellut? Mielellään BMW:n omalla lukijalla.
  6. Päivitetääs tilanne tännekin... Eli keväällä oli alun perin tarkoitus ko. projekti tehdä. Ikävästi ebay:stä tilattu luukku tulikin palasina perille (lasit oli ehjänä, mutta muuten kasetti oli valmiiksi rikki). Erinäisten reklamaatioiden jälkeen sain rahat lopulta takaisin. Uusi käytetty luukkusetti löytyi Saksasta ja se oli pakattukin asianmukaisesti. Vaihtoprojekti meni suunnitelmien mukaan. Paras apu oli newtis.info:n mallikohtainen ohje. Eniten aikaa meni verhoilun purkamiseen (häikäisysuojat, sisäkahvat, pilareiden suojat, peili, sisävalo, katon kytkinpaneeli, kattopahvi, sivu airbagien kaasupatruunoiden irroitus). Kattopahvin kanssa sai hieman taiteilla että sai sen autosta ulos ilman taitoksia. Itse luukun irroitus oli suoraviivainen operaatio: 18 kpl ruuveja auki ja luukkupaketti oli irti. Tässä kohti apumiehelle oli käyttöä, sillä luukkupaketti painaa n. 24 kg ja on kooltaan sen verran suuri. Kasetin asennuksessa ei ollut mitään ihmeellistä. Ohjeen mukaan hankin keskitystapit luukun asemoimiseksi oikein -- käytännössä olisi pärjännyt ilmankin. Lopuksi verhoilun takaisin asennus. Kasetista on tullut 2007:n jälkeen useampikin versio, itselle tuli nyt realoem:n mukaan viimeisin (2012>) versio.
  7. Tervehdys! Tulipa sitten rikottua vaimon R56 -07:n panoraamakattoluukku. Erehdyin nyt talvella (plussan puolella toki keli) kokeilemaan luukkua. Aukesi joo, mutta eipä sitten enää mennytkään kiinni asti mitenkään. Manuaalisesti kiertämällä luukku meni melkein kiinni, kunnes pysähtyi kuin seinään. Käytin auton lopulta pajalla, jossa luukku saatiin kiinni ja diagnoosi oli, että vaijeri poikki toiselta puolelta poikki ja mahdollisesti muutakin rikki. Uusi kasetti 3500 e + asennus. En nyt sitten vielä siihen lähtenyt, vaan tilasin ebay:stä käytettynä -13 mallin koko luukkusetin laseineen päivineen. Netistä löytyi asennusohjeita (mm. newtis.info), mutta kyselenpä täälläkin, josko joku olisi moiseen projektiin ryhtynyt? Eli hyviä vinkkejä kaipailen Tarkoitus siis itse se joku viikonloppu vaihtaa....
  8. Chekkaapa tämä: https://workshop-manuals.com/mini/cooper_s_clubman_(r55)/l4-1.6l_turbo_(n14)/restraint_systems/air_bag_systems/air_bag/air_bag_harness/component_information/technical_service_bulletins/all_technical_service_bulletins_for_air_bag_harness/m651008/sep/08/restraints_air_bag_warning_lamp_on/codes_93b0_or_93b1/ Todennäköisesti siis löysä liitos kuskin puolen airbagissä. Toki kannattaa olla varovainen ja akusta virrat pois, kun airbagien kanssa touhuaa.
  9. ark28

    Vikakoodin lukija

    Hyvä, toimivaksi todettu kaapeli löytyy esimerkiksi täältä: https://www.cable-shack.co.uk/products.php Halvimpien kiina-kaapelien kanssa saattaa tulla ongelmia (pientä driver säätöä) kun osassa niistä on FTDI-chipistäkin (USB serial) klooni. Itsellä on tuolla adapterilla varustettu kaapeli, joten sujuu e61, e90 ja vanhemmatkin autot.
  10. Nostetaas vanhaa aihetta. Eli vaihdettiin tänään R56 Cooperiin puhallin. Puhallin ei varoitellut etukäteen, vaan ei enää yhtenä aamuna lähtenyt pyörimään. Sain sen ensiavuksi toimimaan, kun avitti kädellä vänkärin puolelta (raitisilmasuodatin pois ja sieltä kädellä roottoria pyörittämään. Tämä ensiapu riitti vajaan viikon. Vaihto meni yo ohjeiden mukaan. Sen lisäksi otin kuskin penkin irti kokonaan (neljä pulttia + johtoliitin). Penkin irroittamalla tuli tilaa paremmin maata selällään naama kuskin jalkatilassa. Akun kenkä irti, niin ei tule airbag-herjaa liittimen irroittamisesta.. Aikaa koko hommaan meni vajaa pari tuntia. Itse moottori oli samassa kunnossa kuin Tommik:lla, eli kollektoriin oli kulunut ura, Hiilet olivat urassa ja ilmeisesti uran reunat aiheuttivat ylimääräistä vastusta moottorin pyörimiselle. Uusi puhallin on Valeon valmistama (ja näemmä alkuperäisessäkin on Valeon leima). Aeromotors.fi:n kautta hintaa tuli reilut 70 e + postikulut. Ruuvarina toimi Bilteman taipuisalla varrella varustettu meisseli + Torx-kärki.
  11. ark28

    Minin sähköt

    BMW/Minin oma vikadiagnosointiohjelma. Googlella löytyy lisätietoja. Sille sopivan kaapelin saa tilattua esim ebay:stä. btcf.fi:stä löytyy useita harrastajia pk-seudulta, jotka voinevat auttaa tuossa vikojen diagnosoinnissa.
  12. ark28

    Minin sähköt

    Moro! Nyt olisi hyvä saada auto piuhan päähän ja lukea ja nollata vikakoodit ISTA:lla, uskon että foorumilaisilta löytyisi tarvittava apu. Asutko missäpäin Suomea? Uuden BCM:n ainakin joutuu koodaamaan, ja veikkaan että käytettykin pitää, sillä varustelista ei välttämättä ole kohdillaan.
  13. ark28

    Vikakoodi P111B

    Meikäläisen kulkineessa (sama R56 -07) oli juurikin tuota oiretta, eli tyhjäkäynti vaelteli ja syttyi tuo moottorivalo. Katsoin koodit BMW:n omalla vikakoodinlukusoftalla ja sitä kautta selvisi että etummaisessa lambda-anturissa oli vikaa. Anturin vaihto on sinällään helppo homma. Mun osalta kävi niin, että tilaamani tarvike-anturi ei toiminut, vaan jouduin ostamaan alkuperäisen anturin.
  14. ark28

    Vikakoodeista

    Eipä ole suoraan muuts ehdotusta, kuin että olisi hyvä katsoa noi vikakoodit BMW/Mini:n omalla vikadiagnostiikkasoftalla (INPA, ISTA D). Kts. http://www.btcf.fi/forum/showthread.php?t=163302
  15. Vahva veikkaus, että on jarrupalat loppusuoralla. Jos vaan mahdollista, niin olisi hyvä katsoa vikakoodit ISTA /D:llä taikka INPA:lla jonkun BMW harrastajan toimesta. Nosturin kuva viitannee siihen, että on "vehicle check":n aika. Katsopa, mitä Service-info näyttää huoltojen osalta.
  16. ark28

    Käynnistysongelmaa

    Anturi ei ole kallis, jotain 20 € oli fixuksella tarvikeosa (alkuperäinen olisi mennyt tilaukseen Autokeskuksella). Helppo homma vaihtaa, sijaitsee moottorin vasemmalla puolella kuskin penkiltä katsoen. Anturi on kiinni klipsillä termostaattikotelossa. Muistaakseni on väriltään vihreä.
  17. ark28

    Käynnistysongelmaa

    Meikäläisen R56:ssa tuli mm. tuo misfire, kun lämpötila-anturi alkoi sekoilla. Auto oli tosi vaikea saada kylmänä käyntiin. Lämpimänä ei ongelmaa. Tosin sammuttamisen jälkeen flekti jäi aina huutamaan hetkeksi, joten osasin epäillä ko. anturia. Itse anturista ei mitään koodeja tullut.
  18. Samaan törmäsin itsekin, kun olin MINI:in vailla lämpötila-anturia Autokeskuksesta --- loppujen lopuksi tarvikeosa löytyi fixuksesta. Mutta joo asiaan: Olen tilannut itse alkuperäisosia täältä: http://www.original-teile.de(mm. tuon nokkaketjun kiristimen) Sieltä löytyy myös alkuperäisenä laatikkoöljyäkin. En tiedä näistä sen enempää, josko laatikkoon kävisi jokin muukin öljy, jota löytyisi ihan kotomaasta hyllyltä.
  19. ark28

    Vikakoodeista

    Moi, Ensimmäinen koodi siis viittaa katalysaattorin jälkeiseen lambda-anturiin ja jälkimmäinen taas VANOS-solenoidin jumittamiseen (kts. https://www.mcff.net/forum/topic/6822-vikakoodi-287d/) Tuo keskimmäinen koodi lienee vaan seurausta tuosta sammumisesta. Omassa R56:ssa sain talvella kerran koodin tuosta VANOS-ongelmasta -- en ole sille (vielä) tehnyt mitään, kun ei ole uusiutunut... Etummaisen lambdan ja lämpötila-anturin olen joutunut vaihtamaan. Lambdan vaihto on suht helppo homma tehdä. VANOS-solenoidin vaihtokaan ei näyttänyt googlettamalla mahdottomalta projektilta.
  20. ark28

    Vikakoodi 287D

    Ihan eri vikakoodit lambdoista tulee kuin tuosta vanos-ongelmasta, joten tuskin niitä lambdoja turhaan on vaihdettu. Olettaen että koodit on luettu jollain testerillä ennen vaihtoa...
  21. ark28

    Jarruhuolto -valo, nollaus?

    Kokeilitko nollata jarrujen huoltoväli indikaattorin mittariston kautta? Kts. http://new.minimania.com/Resetting_the_Brake_Wear_Service_Light
  22. ark28

    P0030 herja

    Katsopa tätä: https://www.mcff.net/forum/topic/6603-r56-lambda-ongelmaa/ Kuulostaa samalta ongelmalta, mikä meikäläisellä oli syksyllä. Kannattaa sulakkeet tarkastaa ennen lambdan vaihtoa. Samoin suosittelen tuota originaali lambdaa.
  23. ark28

    R56 lambda ongelmaa

    Suosittelisin vielä vikakoodin lukua esim BMW/MINI diagnostiikkaohjelmalla, saat todennäköisesti tarkemman vikakoodin ongelmasta. Eiköhän sieltä idän suunnasta löydy jokin harrastaja, joka voisi sen tehdä :-)
  24. ark28

    R56 lambda ongelmaa

    Täältä tilasin http://www.genuine-parts.de Hinta oli 183,19 e + postikulut 11,40 e Vertailun vuoksi: Autokeskus: 292e (etukäteismaksu ja tilaus myös ulkomailta) EDIT: Linkki korjattu
  25. ark28

    R56 lambda ongelmaa

    Päivitystä tähän ongelmaan ... elikkä lueskelin tuota NAM foorumia ja sieltä ei tullut suoraan vastaan "carbon built up" ongelmaa juuri tällä N12 koneella, sen sijaan ongelma tuntui olevan yleinen noilla turbokoneilla. Lambdan osalta löytyi kommenttia, että MINI:iin ei kelpaisi muu kuin orggis lambda. Luin koodeja uudelleen ja parhaimmillaan niitä oli 4 kpl juurikin tuosta lambdasta. Näytti siltä että uusi anturi on viallinen, taikka ei sitten vaan sovi tälle autolle (Liitin kylläkin täysin sama kuin alkuperäisessäkin). Palautin anturin takaisin liikkeeseen Saksaan ja tilasin originaalin (BMW) anturin. Ja avot, ongelmat hävisi! Engine valo sammui ja tyhjäkäynti on nyt tasainen. :)
×
×
  • Luo uusi...