Jump to content

Muutoskatsastus 1000-1275


Samuli Koivusalo
 Share

Recommended Posts

On 15.9.2022 at 21.23, Samuli Koivusalo kirjoitti:

Moro. 

Miten on, täytyykö olla jarrutehostin kun tekniikan vaihtaa? Kyseessä alunperin mini 1000 1974.

Mitenkäs tuo muuten on, onko kaikissa vm levyjarrullisisa tehostin? Riippuukohan jarruista?

Edit: Juu "minor8" muistelin kanssa, että 8,4 tuuman levyjä oli ilman tehostinta. Muistelin vaan, että olisi ollut jossain muussakin mallissa kuin Clubman GT :ssä.

 

Edited by FD100L
Tarkennusta.. :)
Link to comment
Share on other sites

Tehostin pienentää poljinvoimaa mutta ei sinänsä lisää jarrutustehoa. Periaatteessa 7,5 tuuman levyt vaatii tehostimen mutta ymmärtääkseni niitä on leimattu ilmankin. 8,4 tuuman levyt oli esim. 1275 GT malleissa ilman tehostinta. Vuonna -89 tuli sitten se uusimman mallin paketti apparin puolelle konehuoneeseen. Makuasia, mulla oli sekä Clubissa (turbon levyt)  että pikkiksessä (7,5" levyt) toi uusin tehostin/2-piiripääsylkky ja tykkäsin kevyestä polkimesta. Clubi oli aikaisemmin tehostamaton ja pysähtyi hyvin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mulla on rummut vaihdettu 7,5" levyihin ja ei ole tehostinta. Eikä ole katsurit moittunu jarruja että pitäs kovasti polkea. Tainnu aina lukkoon mennä rullila. Joku paineensäädin varmaan pitäs olla, mitä mulla ei ole, takarenkaat tahtoo mennä lukkoon reippaissa jarrutuksissa. (Vanhoissa putkissa ei ollu ja luulin että se oli edessä, mutta se olikin paine-eron haistelija joka selvisi vasta matkan varrella) Muutoskatsastuksesta oli haynesin kirjasta kopio sivusta missä luki jarruista, sopivasti oli toisella sivulla se tehostin nii ei tullu puheeksi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...