Jump to content

Ilmastointi, takalasin lämmitys ja sisätilan kierto mykkänä. (Korjattu, Väärä BCU)


Ek1

Recommended Posts

Onko muilla tullut vastaan kyseistä vikaa että r53:sen ilmastointi, takalasin lämmitys ja sisätilan kierron napit kaikki mykkiä? Kaikki napithan ovat siinä samassa konsolissa vierekkäin. Mihinkään noista ei syty itsellä valot eikä ilmastointi edes hyrähdä. Itse se konsoli missä napit ovat, on vaihdettu, Vikakoodeja ei korjaamo löytänyt ja ilmastoinnin aineet ovat pysyneet paikallaan. Sulakkeet on myös katsottu. Voisi kuvitella että se on yksi ja sama vika joka aiheuttaa nuo kaikki kun samasta paneelista lähtevät. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 viikkoa myöhemmin...

Hämeen autosähkö ei löytänyt varsinaista vikaa mistään, mutta löysi kosteutta apukuskin jalkatilasta BCU:n läheltä ja jotain syöpymää liitoksista. Puhdistus ei auttanut mitään. Eli sieltä suunnalta yritän nyt vikaa lähtä metsästämään. Seuraava askel on saada vaihto BCU kokeiluun josko se auttaisi.

Link to comment
Share on other sites

Vika löytyi ja on nyt korjattu! Kirurgilla oli tarjolla vaihto BCU, kokeiltiin sitä kiinni ja kas kummaa ilmastointi pörähti käyntiin, samoin nyt myös toimivat takalasin lämmitys ja sisätilan kierto. Joku edellinen omistaja oli vaihtanut minun r53:seen, r52.sen BCU:n. Varmaan täysin ehjä osa mutta käypä vain avomalliin. Nyt on onneksi oikea BCU ja kaikki näyttää toimivan moitteetta.

Link to comment
Share on other sites

Kaikkea ne Valko-Venäläiset keksii... Mieluummin satanen koko hässäkästä kuin euroakaan sinne suuntaan.

Tuo musta kuutio ei muistaakseni maksanut edes kahta euroa.

Omassani isoin väljyys ton kuution vaihdon jälkeen on vaihdekepin mekanismin poikittaisessa akselissa. Tarttis jonkinlainen holkki työstää sinne, ettei se akseli pääse heilumaan siellä niin paljoa ennen kuin liike välittyy kaapeliin.

Link to comment
Share on other sites

  • Ek1 changed the title to Ilmastointi, takalasin lämmitys ja sisätilan kierto mykkänä. (Korjattu, Väärä BCU)
  • 2 kuukautta myöhemmin...

Meidän R53:n ilmastointi lakkasi kesällä toimimasta, nestettä on mutta lähikorjaamo sanoi ettei kompura käynnisty ja pitäisi vaihtaa. Mitä raati on mieltä, voisiko tuo kuitenkin olla esim. magneettikytkimen vika? Eikö se kompura saa voimansa hihnalta..

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...