Jump to content

Kymi ring & Mini


holkki

Recommended Posts

Ystäväni soitteli tänään ja tiedusteli halukkuutta kokeilla Miniä uudella,rakenteilla olevalla Kymi ringillä! Uusi asfaltti  on n.viikon vanha ja kuulemma piti ajella rataa, jotta pintaan nouseva piki poistuisi. Ehdin paikalle vain puoleksi tunniksi, mutta, aivan MIELETTÖMÄN hieno kokemus! Pelisäännöissä oli, ettei suorilla saanut ajaa yli 80km/h, puuttuu suoja-aitoja, törmäysvaimentimia(renkaita) , suoja-alueita yms. mutta muuten pääsi laskemaan kivasti! Radan profiili korkeuseroineen ja pimeine kohtineen oli todella siisti ajaa, R56 MCS tuntui viihtyvän, niin myös kuski! Niin innostuin, jotta on tarkoitus liittyä paikalliseen rata-ajo kerhoon! No, nyt on ensimmäiset Minit korkanneet Ringin!

20190726_174000.jpg

20190726_173951.jpg

Link to comment
Share on other sites

NOO, vedetään vähän vielä happea! Omat ratakierrokset taitaa olla tämän päiväiset, eli kokemusta ei juuri ole.Itse ringi oli viellä mun mielestä "infastruktuurin " puolesta hieman keskeneräinen, mutta valmistunee aikanaan. Tarkoitus on kyllä tosiaan liittyä tuohon ringin clubiin, sitä kautta varmaan jossain vaiheessa tulee "kerho-päiviä" jäsenille. Ja varmaan ratayhtiöllä tarkoitus vuokrata rataa halukkaille, tietty hinta taso tulee varmaan määrittämään "halukkaiden" määrää...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

No niin, Kymi Ringin ratayhtiö palkitsi uutterat Moto GP testipäivän talkoisiin osallistuneet epävirallisella "ratapäivällä". Porukat jaettiin autoihin, nopeisiin ja hitaisiin moottoripyöriin, parikymmenen minuutin ajovuoroihin.Nyt sai syöttää täysillä, mutta homman nimi oli ettei ambulanssia ja hinuria radalle soiteta....eli järki mukaan! Ammattimaisesti rata tarkastettiin jokaisen ajo session jälkeen! No, jo tuli hehkutettua, rata on kerrassaan upea ja mielestäni sopii Minille hyvin! Ensimmäinen kolmannes oli nopeaa, ajettavaa osuutta, R56 MCS mittari näytti himpun verran yli 200 km/h juuri ennen jarrumerkkejä! Toinen ja kolmas osio on todella vaikeaa, mutkaista,korkeuseroineen haastavaa pätkää...sitä mieltä on olleet eri lajien MM ja EM kuskit radalla vierailtuaan, viikolla viimeksi Markku Alen, Mika Salo yms.Rata palvelee jossain vaiheessa hyvin etelä-suomessa asuvia moottoriurheilun harrastajia, sijainti on aika keskeinen....liittenä muutama fiilistely kuva !

20190831_112414.jpg

20190831_123247.jpg

20190831_102411.jpg

20190831_110212.jpg

20190831_102341.jpg

Link to comment
Share on other sites

Vielä kun sinne keksivät järkevän hinnoittelun että esim mun edustamalla kerholla on varaa vuokrata edes muutamaksi tunniksi rataa per kesä sieltä.

Jos nyt ikinä jonoon edes pääsee kun tuntuu olevan täynnä jo nyt vaikkei ole edes auki....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...