Jump to content

Ilmastointi vm 90 - 96 Miniin ?


Minimani
 Share

Recommended Posts

Ilmastointi? Saakos näihin sellaisenkin?  ;D

Rättikatto olisi varmaankin paras ilmastointitapa näin pienessä autossa, tai ainakaan itse en kamalasti välittäisi ajella minillä ikkunat kiinni kylmäkoneen pukatessa kylmää ilmaa.

Link to comment
Share on other sites

Japanissa ja Australiassa taisivat olla yleisiä varusteita noissa viimeisimmissä mineissä. Jollei peräti ollut vakiovaruste. Jossain Mini lehdessä oli kuva Japanista Sanwa Trading & Co varastosta jossa uusia ilmastointeja oli kattoon asti.

 

Tällä sivulla näkyy ruiskuminin konehuone missä on ilmastointi. http://www.ozcooper.com.au/injected_min1.htm

 

Eli ei muutakun yhteyttä Australiaan tai Japaniin ja tilaamaan tommosta orkkis pakettia.

Link to comment
Share on other sites

Erittäin paljon helpommalla pääset kun ostat valmiin paketin mutta jos ylimäärästä intoa riittää rakenteluun niin kyllähän tollasen ilmastoinnin rakentaa osistakin..Komponentteja tarviit kompuran, kuivaimen, lauhduttajan, höyrystimen, termostaatin, letkut ja katkaisijan ni pääset alkuun. hintaa noille 1000-1500 riippuen tietty mistä ostat ja minkä kokosta jne..Työtä tollasessa on aika paljon mutta ei mitenkään mahdoton homma..

Link to comment
Share on other sites

Mulla tarttui mukaan Essenistä Mengers Special Cars- nimisen pajan esite, mainostivat messuilla muiden muutosten ohella juuri noita ilmastointeja vanhaan Miniin.

 

Noissa galleriassa olevissa Essenin kuvissa on muuten kaksi kuvaa ilmastoinnista vanhassa Minissä. Katsokaatten vaikka, kaksi kuvaa sinisen auton konetilasta, siinä Lotus seiskaa muistuttavan Duttonin jälkeen. Dutton sattuu vaan olemaan saman värinen ja kuvat peräkkäin, konetilakuvat on kyllä Ministä jaa juuri tuon firman osastolta.

 

Mengers löytyy www.mengers-special-cars.de. Vaikutti että ei mikään halpa paja, mutta yksi paikka kysellä hintoja   :)

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Terve !

Ostin aikoinani Mengersiltä avo-Minin valmiin sarjan . Ei halpa, mutta HYVÄ. Esitteli jo silloin ilmastointia Miniin (v 1992-5 ).

Jälkiasennetuista ilmastoinneista on itselläni vain huonoja kokemuksia (epätiiviitä, osien sovitus niin ja näin). Ilmastointi on ehdoton, ajelin Malesiassa ilmastoidulla Minillä (asennustilaa oli, koska ei lämmityslaitetta) ja heti tuli flunssa :-) ;D.

Lykkyä toki.....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...