Jump to content

Sautio

Jäsenet
  • Viestit

    50
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Sautio kaikki viestit

  1. http://www.nettiauto.com/938216 Myydään säilytyspaikan puutteen vuoksi. Hintaan kuuluu uusi laturi (vielä ostamatta mutta hankitaan ennen kaupantekoa). Mini on pelannut koko kesän ja syksyn erinomaisesti.
  2. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    No entäs kuinkas saisi tehdä tuosta rättikatollisen, pitääkö kattoa tai koria jäykistää tms? SIis en meinaa avoa vaan sellainen avattava rätti siellä katon päällä.
  3. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Minissä on ne aukeavat takasivuikkkunat, luulin että kaikissa olisi sellaiset. Onko mk3:n oviaukkokin erikokoinen kuin vanhemman, eli paljonko ovea joutuisi rälläköimeen/hitsaamaan jotta saisi veivi-ikkunallisen oven sopimaan tuohon vanhempaan?
  4. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Miniä ei tullut kummemmin sitten korjailtua koska pääsee talvella isompaan "huoltoon" jolloin vaihtuu mm. vaihdelaatikko pidempivälityksiseksi tonnisen laatikoksi, samoin kuin vaihteensiirrot vaihdetaan keppimallisiksi. Latausjärjestelmä täytyy muuttaa vaihtovirtapeliksi, eli maadoitukset täytyy kääntää toisinpäin, jne. Myös hammastanko täytyy joko kunnostaa tai vaihtaa notkeammin toimiva tilalle, ja jarruja odottaa täyskunnostus. Vielä kun löytyisi jotkin kelvolliset penkit ja uudemmanmalliset ovet (joissa on ne laskeutuvat ikkunat) niin pelillä voisi kuvitella ajavansa ensi kesänäkin hymy korvissa :) Niin ja pakoputki täytyy vaihtaa, tuo 1-vaimentiminen pitää sietämätöntä pörinää, vaikka uusi onkin, ilmeisesti 2-vaimentiminen on melkein tuplaten parempi vaimennuskyvyltään. Muutaman viikon päästä Mini seisontaan ja talviteloille. Tuskin jiikoo oma Minisi on tuon ikäisenä yhtään huonompi, elektroniikkaahan on helpompi korjata kuin loppuunkulunutta virranjakajaa tai kaasutinta :) Onhan tuo meidänkin Mini jo kahteen kertaan "kunnostettu" mutta eihän nuo kunnostamatta kestä ikuisesti.
  5. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Hello everyone! ;D Yhteinen taipaleemme minin kanssa ei vastoin odotuksiani päättynytkään alkukesäiseen kiukuttelukierteeseen vaan ohjastin tuota autontapaista läpi koko kesän :) Mini vei kuljettajansa nöyrästi aina määränpäähänsä, ei ollenkaan hassummin jo tuotapikaa keski-ikää lähestyvältä brittituotteelta ;D Muutin suhtautumistani minin vikoihin ja aloin kutsumaan niitä ominaisuuksisksi, tällöin säästyin vaivalta myöskään korjata niitä, eli tuohon rotteloon ei ole tarvinnut tehdä yhtään mitään muuta kuin lisätä bensaa tankkiin ja vettä jäähdyttimeen, joista viimeksimainitunkin voisi jättää tekemättä jos olisin vaivautunut vaihtamaan vuotavan syylärin yläletkun, toistaiseksi ei ole ollut tarvetta sillekään, sillä vuoto on säilynyt maltillisen pienenä. Lataushan loppui jo alkukesästä, siitä huolimatta akku ei ole loppunut kertaakaan, eikä sitä ole ladattu kuin alle 5 kertaa koko kesän aikana, eli luulen että laturissa voisi olla jonkinlaista elämää vaikkakin jännite näyttää sinnikkäästi 11V ja latausvalo loimottaa. Silti virta on aina riittänyt, tosin valojahan ei ole tullut pidettyä päällä koska valokytkin hajosi niin että vain parkit toimivat. Jarrut ovat puoltaneet sisukkasti läpi koko kesän, sylinterienvaihdosta ja kenkien useista säätöyrityksistä huolimatta, joten annoin niiden olla sellaisinaan, ehkä aika on hieman tasoittanut niiden pahimpia särmiä, nyt ovat oikeastaan jo ihan tieliikenneturvalliset, kunhan muistaa varautua puoltamiseen. Auto on lähtenyt aina laakista käymään, ja öljyä ei ole kulunut tikun mukaan juuri yhtään, eikä sitä näytä vuotavankaan mistään alas, liekö tuo ollenkaan brittikone ;D Kuuma tuo on kuin pe***le, voissa paistukoon hän joka keksi laittaa Miniin nuo liukuikkunat, monta tuskaista helletuokiota on tullut vietettyä liikenneruuhkissa mustista keinonahkapenkeistä ja vaihtumattomasta kabiinin ilmasta nauttien. Että sellaista, ei se niin huono vekotin ollutkaan mitä luulin, tosin moottoritielle sillä ei edelleenkään haluaisi mennä, suuresti positiivisena seikkana mainittakoon naisten ihailevat katseet Minillä viilettävää prinssiä kohtaan ;D
  6. Ilmastointi? Saakos näihin sellaisenkin? ;D Rättikatto olisi varmaankin paras ilmastointitapa näin pienessä autossa, tai ainakaan itse en kamalasti välittäisi ajella minillä ikkunat kiinni kylmäkoneen pukatessa kylmää ilmaa.
  7. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Voi itku ja hammastenkiristys tuon ruppanan kanssa, nyt lopetti taasen lataamisen ja reissuunkin pitäisi tuolla romulla lähteä :( Hiilet on siis uudet ja näyttivät olevan paikallaan ja jouset myöskin, mikäköhän nyt meni rikki? Pakotin lataussäätimen kärjetkin kiinni eikä ladannut silloinkaan eli vika täytyisi olla kait sitten laturissa. Komuttattori ei ole puhki ja käämitykset olivat viimeksi mitatessa kunnossa. Mitenkäs muuten saa ohitettua sen lataussäätimen, eli kuinka tulee kytkeä niin että lataa aina? Tasavirtalaturi on niin heikkotehoinen ettei takuulla saa kuumentumaan 60Ah akkua vaikka ajelisi ilman valoja (ja nyt tulee ajeltuakin kun valokytkin hajosi pari päivää sitten).
  8. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Kukas teistä kurvailikaan 1.5h sitten Itä-pakilassa hienolla punaisella 70-luvun (?) Minillä? Itse olin pyöräilemässä hesasta Tuusulaan (polkupyörässä sentään toimii jarrut :D) mutta en pysynyt komistuksen perässä niin jäi tarkemmat tuntomerkit bongaamatta :D
  9. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Ok, pitääpä aloittaa kauppaneuvottelut penkeistä. On muuten "hieman" epämukavat nuo keinonahkapenkit näillä helteillä, ymmärrän hyvin miksi niissä oli päälliset :D Vielä kun Miniin ei saa edes minkäänlaista ilmanvaihtoa aikaiseksi niistä liukuikkunoista niin tunnelma on täydellinen. Onkos laitonta ajella ilman ovia ;D
  10. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Käykös eli mahtuukos Miniin Porsche 944:n penkit? Sellaiset olisi tiedossa mutta ei ole tietoa saisiko ne sovitettua paikoilleen, eli onkos Minissä mitään paikkaa johonka saisi pultattua kiskot kiinni vai pitääkö tehdä erilliset kiinnitysraudat?
  11. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Jarruja käytän todella säästeliäästi eli se ei voi olla syynä ilmiöön, enkä usko että kengätkään ovat liian lähellä tai napamutteri liian tiukalla sillä kylmänä rengas pyörii täysin vapaasti. Eli oire lienee nesteen huonossa takaisinvirtauksessa? olisikohan jarruletku tai -putki sitten tukossa sen verran että jarrutuksen jälkeen jarrukenkien jouset (uudet) eivät jaksa vetää kenkiä tarpeeksi lujaa takaisinpäin jolloin jarru jää päälle? Vai voisikohan jarrupääsylinterin jousi olla senverta kulahtanut että ei painaisi mäntää alas, mutta toisaalta mäntähän seuraa poljinta ja poljin nouseee jarrutuksen jälkeen kiltisti oikeaan korkeuteensa. Hyvä puoli tuossa on se ettei tarvitse painaa ylämäessä jarrua eikä käyttää käsijarrua (tosin sitten varmaan jäähdyttyään karkaa parkista jos käppäri ei ole päällä) :D
  12. Unohtui kysyä että minkä päivän illalla :D Eli ikkuna edelleen hakusessa.
  13. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Nettiautossa on myynnissä tarjouksien perusteella, eipä ole tarjouksia juurikaan tullut.. Kertokaapas mitä noille jarruille oikein keksisi tehdä, oma ymmärrys ei riitä selittämän miksi kylmänä pelaavat hienosti (eivät laahaa yhtään) ja 10-20km:n ajon jälkeen oikea puoli on ihan tartuksissa ja kuuma, eli laahaa ja jarruteho on olematon.
  14. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Nyt on Mineilty joka päivä, ja laiskuuttani jarrutkin on jääneet suurempaa huomiota vaille, työmatkan jälkeen pitää heittää sangollinen vettä toisen etunavan päälle niin ei syty palamaan, kävisi saunankiukaasta :D Siis mikäköhän tuota jarrua oikein vaivaa, kylmänä ei laahaa yhtään mutta lämpöisenä kylläkin, ja mitä kuumemmaksi menee niin jämähtää melkein pyörimättömäksi?? Rumpu on käynyt auki ja sylinterit eli männät liikkuivat ihan kivuttomasti, ja säädin kengätkin mielestäni ihan oikein. Onkos kenelläkään vieläkään intoa ostaa tuota, piakkoin olisi tarkoitus viedä kilvet veke (johan ne tilatut alkuperäiset kilvet ehtivätkin olla kiinni kuukauden :D)?
  15. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Nojoo, kylmä tallikin olisi ihan jees kunhan ei tarttisi ajaa maapohjan päälle. Siis eikö ketään oikeasti kiinnosta hyvä Mini? Itse en vaan kertakaikkiaan keksi mitään käyttöä moiselle kikottimelle.
  16. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Sama homma tuntuu olevan Suomessa kaikkien autojen suhteen, pitäisi myydä vähintään 75% tappiolla että jotain kiinostaisi, sittenkin pitäisi antaa puolenvuoden täystakuu ja maksuaikaa 4 vuotta. Mutta jos jotain kiinnostaa tuo Mini niin tarjouksia saa esittää, nettiautossa on se hinta mikä on, eipä tule ainakaan mitään typeriä parinsadan tarjouksia kuten yleensä. Saisikohan tuosta ministämme paremmin osina, purkaisi myytäväksi kelpaavat osat ja nakkaisi loput kaatopaikalle?
  17. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Ok, eli jos olisit omaasi myymässä (sen ollessa valmis) niin 1500-2500 euroa riittäisi omistajanvaihdokseen? Aika suhteellistahan näiden vanhojen autojen hinnanmäärittelyt on, esim. museokilpinen ja -kuntoinen samaniikäinen Saab ei ole juuri 500 euroa arvokkaampi :(
  18. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Paljonko tuollaisen vanhan Minin arvo voisi olla?
  19. Sautio

    Takajarrujen jakotukki

    tarkoitatko tuota paineensäätöventtiiliä: http://drcwww.uvt.nl/~bogaard/manual/brakes/11.htm Se näyttäisi olevan avattavissa isolla hylsillä, josko vaatii uuden tiivisteen, tai sitten vai koettaa ruuvata tuota kiristysmutteria tiukemmalle? Jos siis vuotaa ulospäin niin ei kait ole muuta mahdollisuutta kuin tuo aluslevy mutterin alla, luulisi siihen käyvän kuparisenkin?
  20. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Ei se sponssaus vaan se että meilä on nyt jo 4 autoa (ok, yksi on -73 Saabi, ikuisuusprojektiasteella), yksi saksantuonti makaa korjaamolla puuhakilpisenä ja sitten on yksi Saabi ja tuo Mini käytössä. Kunhan saksanseisoja tulee pajalta niin sitten autoja on taasen liikaa :D Laitoin kaikki (paitsi tuon projektin) myyntiin, katsotaan josko joku menisi kaupaksi (huoh tätä autoharrastajan arkea, jatkuvaa sekoilua liikojen autojen kanssa ;D ) Käytännössä meikäläinen joutuu ajamaan tuolla Minillä, vaimo ei "yllättäen" pitänytkään sen ajettavuuudesta, ja meikän pitää ajella sillä muutenkin nyt ensialkuun ainakin niin kauan että luotettavuus saadaan kohdalleen, eli vaihdetaan sitämukaa osia kun alkavat krenaamaan, esim. nuo kaikki vesiputketkin näyttävät alkuperäisiltä eli kaikki pitäisi uusia kerralla. En kyllä yht'äkkiä keksi nopeampaa tapaa päästä Tuusulasta Helsinkiin kuin Tuusulanväylä, ei noita pikkuteitä jaksa ajella itse Erkkikään, eikä kotimatkaan todellakaan viitsi kuluttaa ylimääräistä aikaa. Ollaan kyllä muuttamassa takaisin hesaan asap (kunhan talon lopputarkastus on tehty ja talo täysin valmis), eli sitten tuota voisi käyttääkin ihan vakavin mielin, olisi erinomaisen näppärä pikkukinneri sinne ruuhkiin (etenkin jos vaihtaisi vaihtovistalaturin niin virtakin riittäisi ruuhkissa). Jos tiedätte jotain autoharrastajien talleja tms, johon voisi taltioida "toistaiseksi" tuollaisen Minin niin laittakaas vinkkiä ;)
  21. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Joo mutta tuollaisella 250e:n ravintolaillalla pääsee nauttimaan mm. lapdancesta ym. kulttuurinautinnoista ;D Oli mulla pari tallia Punavuoresta, toinen taisi olla 150e/kk ja toinen 180e, ja molemmissa olisi voinut vaikka hitsata, oli lämitys, valot ja vesipisteet. Pitäisi löytää jokin autoharrastajien talli/halliviristys jossa tuo saisi seistä aikojen loppuun saakka, olisi mukava kaivaa taas arkistojen kätköistä esiin joskus 10-20 vuoden kuluttua :) Edit: jos asuisikin vielä (jo) Helsingissä niin tuohan olisi mitä mainioin peli nurkkapyöritykseen, vaan kun mentiin rakentamaan talo tänne Tuusulan perämetsiin niin etäisyyttä on liiaksikin, eikä tuosta päivittäisestä sahaamisesta haluaisi tehdä yhtään ikävämpää ja hankalampaa kuin se nyt jo on, eli suomeksi sanottuna tuolla pikkukinnerillä ei jaksa/halua ajaa tuota puuduttavaa väliä, eikä oikein muutakaan käyttöä autolle keksi ::) Paljonko tuollaisesta voisi pyytää, siis ollessaan 100% kunnossa (tai niin hyvässä kuin 40-vuotias brittiauto nyt voi olla)? Laitoin tähtitieteellisen hinnan siksi että vaikka hinta olisi 500e niin aina joku tarjoaja tarjoaa siitä puolet eli 250e ja muistaa mainita että maksu käteisellä ;D
  22. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Näytti olevan seisontapaikka 50e kuukaudessa, eli silkkaa rosvousta, 600e vuodessa, kymmenessä vuodessa 6 tonnia ;D Halvinta olisi kaivaa kuoppa maahan, mini sinne ja multaa päälle ;)
  23. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Tungin sen nettiautoon tuplahinnalla, unohtui kirjoittaa että järkeviä tarjouksia kuunnellaan. Alkaa vain noita autoja olemaan jo liikaakin. Alunperin appivanhemmat pyysivät meitä myymään kyseisen pelin, mutta vaimon toiveesta päätyi rekisteriin ja hänen nimiinsä. Kiva tuolla on huristella mutta eipä oikein tuo työmatka-ajo tuolla onnistu, 30km suuntaansa ja pitäisi ajella reilua satasta jos meinaisi mihinkään ehtiä, ja pitäisi suhailla pitkin päivää milloin missäkin (ja arvatkaapas kuka sillä on joutunut ajamaan ;D ). Pelkkänä kauppakassina tuosta tulee turhanpäiten kuluja koska polkupyörälläkin hoitaa kauppareissut ihan ok. Ja talvella tulee taas säilytysongelmia kun on vain yhden auton talli. Autossa ei ole mitään niin fataalia vikaa että sen vuoksi sitä oltaisiin myymässä (ja pian nuo mainitsemani viatkin on korjattu). Mutta käteenhän tuo jää, joten katsotaan jos nappaisi syksymmällä kilvet pois ja tunkisi johonkin varastoon taas seuraavaksi 10 vuodeksi, ei tuota viitsi millään tonnilla kuitenkaan myydä, ja appivanhemmat sitä eivät huoli takaisin, ei kuulemma ole palautusoikeutta ;) Edit: jotta tuosta saisi vakavastiotettavan käyttöauton niin tuohon pitäisi vaihtaa erittäin pitkä perävälitys, meitsin hermot ei kestä ajella alle 120 nopeuksia kovinkaan montaa kilometriä :) Ja nopeuden myötä kaikenlaisia muitakin modernisointeja pitäisi tehdä, mm. äänieristyksen, levyjarrujen, ym, suhteen, eli helpointa olisi hankkia vaikkapa jokin vm. 1995-2000 Mini.
  24. Sautio

    Austin Mini ilmoittautuu

    Nyt meni syylärinletku eli se syylärin alapuolelta lähtevä letku joka haaroittuu lämppärin kennolle, mistäs tuollaisen saisi näin yhtäkkiä, vai pitäisikö vätkätä ihan normaalista mutkaletkusta ja tehdä väliin metallinen y-haara?
×
×
  • Luo uusi...