Jump to content

Käy, kukkuu ja käryää


Juselius

Recommended Posts

Höpsis. Nyt on asiat aika sekaisin. Jos puhutaan kumiristikkonivelistä - muttereita ei saa kiristää liikaa. Oikea kiristystiukkuus ilmoitetaan kuinka paljon kierrettä jää näkymään lukitusmutterin  yli. Nykyiset U-pultit jotka tulee nykyisten uustuotantoristikoiden mukana on mitä sattuu ja arviointi jää ihan asentajan tehtäväksi. Nyrkkisääntö on nyt, että ristikon ympäryspellit ei saa painua vastakkain, vaan pikemminkin olla kevyesti kiristettynä ja tiukkuus säilyy muttereitten lukituksen ansiosta.

Käytännössä ylikiristetyt ristikot ovat muutaman kymmenen kilometrin jälkeen entiset eli metallisen sisuksen vulkanointi kumiin on pettänyt hiertymällä ja kiertymällä.

Yleisesti on tiedossa, että LCB peltipakosarja kyllä myös käy kumiristikoiden kimppuun, mutta silti vaikutus on ajossa vähäinen.

Lopuksi, ei nää nykyiset ristikot kestä muutenkaan ikuisuuksia. Toisin oli ennen.

Link to comment
Share on other sites

Tämä tarvikenivelhän on hieman pienempi:

 

http://www.minispares.com/product/Classic/Drivetrain/CV%20Joints/QL5000.aspx?0801&ReturnUrl=/search/classic/nylon joint.aspx|Back to search

 

Seuraava vaihtoehto on "uudemman" Minin vakionopeusnivel.

Link to comment
Share on other sites

Minkälainen operaatio on vaihtaa vakionopeusnivelet nykyisten tilalle? Tilaan nyt ens hätään nämä nailon versiot. Kiitos taas vinkistä :)

Ahtaat paikat oli asentaa kaasuttimet, jarrusylinterin jalasta piti mirklata vähän pois, samoin kuin ilmanputsaristakin. Jäi vähän jännäämään jäikö väliin riittävästi tilaa moottorin heilua.

Link to comment
Share on other sites

Noiden nylonien pitäs korjata ongelma,vakionopeusnivelet vaatii perän avauksen,eli kone ylös.Niin ja pitemmät vetarit.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...