Jump to content

Ratkaisu vapaa-ajan ongelmiin...


minorv8

Recommended Posts

Tuntuuko näin syksyn lähestyessä siltä ettei ole oikein mitään puuhasteltavaa ? No tässäpä ratkaisu ongelmaan: värkkää muutamat työkalut ja ei kun naputtelemaan !

 

post-235-13848035642573_thumb.jpg

 

Ja kun oikein mielikuvitus puuttuu eikä keksi muutakaan niin tämmöistä sitten tulee tuhrattua:

 

post-235-13848035643729_thumb.jpg

 

Kun en viitsinyt uhrata vajaata tonnia huonosti istuvaan jälkituotantolavaan niin ostin muutaman neliön 1,2 mm peltiä ja vietin vaimon riemuksi rattoisia iltoja autotallin lattialla. Ei se ole alkuperäisen näköinen mutta ainakin on tukevampi.

Link to comment
Share on other sites

Ja samalla tuli pahimmat hitsaushimot tyydytettyä? Kova jätkä!! >:D Paljonko otti aikaa?

 

Kova ??? Lähinnä ehkä hölmö ;D Pellit on hitsattu runkoon tulppahitsellä, porasin 3 sentin välein 4 mm reiät, isolla poralla viiste vielä peltiin ja sitten paistoin migillä pellin kiinni. Tällä varmistin sen että pelti tosiaan pysyy kiinni. Ei tuo hitsaus mikään paha rasti ole mutta se siistiminen hiomalla. Voi per*e että inhoan rälläköintiä.

 

Aikahan tässä hommassa on ihan epäolellinen, mutta yhden jäykistyksen naputtelu vie suurin piirtein tunnin jos siitä haluaa siistin ja jaksaa nuijia. Oli mulla kesällä sikkikonekin lainalla kaverilta mutta ei sillä tullut hommasta mitään. Sikkikone ruuvipenkkiin kiinni, tuettuna alapuolelta tunkilla lattiaan ja yläpuolelta toisella tunkilla kattooa ja siitä huolimatta notkui 0,8 mm pellin kanssa. Käsityö kunniaan sanoi entinen run**arikin :D

Link to comment
Share on other sites

Ei rälläköintikään paha ole, ensin karkeemmat fiiberillä ja sit vasta kivellä. Enemmän joutuu vahtimaan hitsatessa, ettei ole liian innokas, tulee helposti vääntymiä.

Link to comment
Share on other sites

Asiallista. Tuli mieleen että näin kerran erään Munga harrastajan "kotityökalut" tollaisten vahvistepokkausten tekoon, niitä kun ko. maasturissa on paljon ku kaikki peltilevyt on suoria pintoja (lisäksi pelti ei ole mitään millistä foliota, joten sikkikone ei ole vaihtoehto). Periaatteessa samantapainen kuin noi sun alustat mihin tuurnalla ja vasaralla olet pellin pakottanut, mutta se oli tehnyt myös sen "yläpuolen" muotin. Sitten vaan prässin väliin ja painoi muodon peltiin, muottien väliin tietenkin pitää tehdä pellin mentävä välys.

Link to comment
Share on other sites

Jep, mun alkuperäinen tuurna oli aika paljon pidempi mutta rajansa kaikella miten paljon pelti käsivoimin antautuu. Piti lyhentää pätkä kerrallaan kunnes pelti alkoi nöyrtymään. Ainakin vasarkäsi sai treeniä. On tosi kiva katsoa miten rodipajat tekee käsityönä noita peltejä, tosi pajoilla on pullmaxit sun muut värlit joilla työstää. Appiukon tallissa olis ollut iso prässi mutta ison pellin käsittely yksin olis ollut turhan työlästä. Tuli se noinkin... Vaimo tosin kiitteli kun talo jytisi !

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...