Jump to content

Mitäs nyt hajosi...


Wile

Recommended Posts

Kukaan ei osaa sanoa esim. että mikä letku tuo on? Helpottaisi asiaa kun menen viidennen kerran puolen vuoden sisään syytämään rahaa Bemarille. Eri asia sitten että mitä muuta on hajalla. Kumma etteivät 50:n huollossa havainneet mitään. Ohjekirjassa ei ole mitään tietoa noista moottorin osista, miksiköhän  ::)

Link to comment
Share on other sites

arvaan vaikken ole kyseistä konetta ikinä nähnytkään..

 

jos tarkoitat tosta kuulerilta lähteviä letkuja niin kompurahan painaa tosta kuulerin läpi ilman koneelle..jos kone imee letkut lyttyyn niin joku on tukossa? pyöriikö ahdin jne??

 

vaikee noista kuvista on kenenkään mitään sanoa.

Pitääkö mitään ääntä? käykö kunnolla? eihän mikään ole irti? miten hajosi? kesken polkemisen vai itekseen parkkipaikalla? jne jne...

Link to comment
Share on other sites

jos painepuolen letkut on sisältä oljyssä niin aika varmalla todennäköisyydellä ahdin paskana..Eipä ne öljyt sinne painepuolelle oikein muualta taida edes päästä?

tosiaan en tarkkaan tuota rakennetta tiedä mutta nuo painepuolen letkut ei saa olla öljyssä, jostain se vuotaa läpi sinne..

Link to comment
Share on other sites

niin tonnehan taitaa jotain huohotusletkuja mennä imusarjaan? tarkoititko niitä?

niissähän tietty on öljyä ja jos tuo huohotuspuoli on jotenkin tukossa niin vika voi olla sielläkin..ton ahdin jutun katsoo helposti kun avaa ahtoputken/letkun ja katsoo onko öljyssä. se ei sais olla.

 

käsitin että tarkoitit ahtimelta tulevia paineletkuja...nojoo turha arvailla oikeastaan kun ei näe itse..

Link to comment
Share on other sites

En tiijä muuta, että kallis on toi ahdin.  :(

 

Kyselin hintaa -04 ja silloin maksoi ässän (ei works) ahdin noin 1400 egee. Works:n ahdin on lähes sama, jotain laakerointeja, pinnotuksia muutettu, bulley pienempi ...

 

noi laakeroinnit sun muut sälät saattaa nostaa kivasti hintaa + tietty sitten asennuksen työtunnit päälle..Vaikka se vika olisi vain jossain huohotuksessakin niin kyllä ne senkin korjauksesta osaa rokottaa.  >:(

Link to comment
Share on other sites

no jos en nyt ihan väärin näe niin tuohan menee venttiilikoppaan eli se on moottorin huohotusletkuja? taitaa vika löytyä moottorin huohotuksesta..voi olla yksinkertanenkin ongelma tai sitten vähän suurempi. en viitsi edes alkaa pelotteleen..

 

Käsitin tuossa hieman väärin aluksi, luulin että tarkoitit noita ahtoputkia/letkuja..

Link to comment
Share on other sites

Taidat olla ihan oikeassa. Luin Bemariforumilta että jos huohotinletku on tukossa, öljy tulee tiivisteiden välistä (kuten tässä tapauksessa) ja se lisää painetta kampikammiossa > kampiakselin tiivisteet saattaa poksahtaa ja se tulisi kalliiksi...

En ole vielä tänään pihalle uskaltautunut, mutta otan myöhemmin koko letkun irti ja puhdistan sen, jos auttaisi jotain.

 

Onneksi sattui edes vapaapäivä

Link to comment
Share on other sites

Ei sillä enää juuri ajetakaan, eilen vaan siirsin auton Lahdesta tänne Lappeenrantaan, ja huomasin tuon kumman äänen. Lähinnä auto nyt odottelee että joku soittaisi ja ostaisi sen pois. :)

Mutta käyn tuossa myöhemmin tänään varaamassa ajan huoltoon vaikka toisella autolla... Saa sitten vaikka systeri käyttää sen tuolla huollossa jos loppuviikolle olisi vielä aikoja, itse kun palailen taas Lahteen heti vapun jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

Ei mitään hätää, autolla voi huoletta ajaa, omassakin oli sama vika.

Eli kyseessä on tosiaan huohotinletku joka on vääränlaista materiaalia, pehmenee öljyhöyryistä ja lopuksi on niin vello ja pehmeä että ei pysy kasassa kevyelläkään alipaineella ja sitten pitää ääntä.

Oma oli pompannut jopa irti koska oli niin vetelä ettei paineen alla pysynyt enää nipassa tiukasti.

 

Vaihdetaan uudeksi, jäykempää materiaalia olevaksi niin loppuu ääni. Tosta pitäs löytyä ihan TSB:kin -> takuukorjaus, vaikkei se letkunpätkä varmaan paljoa maksaisikaan...

 

Itse en jaksanut viedä vaihdettavaksi vaan vedin kevyesti rivin nippusiteitä letkun ympärille siinä mutkan kohdilla joka piti letkun kasassa "pyöreenä" ja se toimi ihan hyvin.

 

 

.silli

 

edittiä: ja se öljy kuuluu asiaan, kun on venakopan huotin...

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...