Jump to content

Cooper S vs. JCW


TeemuM

Recommended Posts

Tervehdys,

Olen tässä miettinyt seuraavaksi autoksi JCW Miniä. Viimeiset kolme autoa ovat olleet 1.8t Audeja, joten ajattelin että taitaisi välillä olla aika ajatella laatikon ulkopuolelle ja miettiä jotain muuta autoa vaihteluksi. Joskus kävin koeajamassa normaalin Cooper S:n ja silloin jäi ostamatta kun suorituskyky tuntui jotenkin vaisulta silloiseen kulkineeseen verrattuna. Ajettavuudesta, ym pidin kyllä jo silloin.

 

Eli ajattelin JCW:ä, että jos siinä olisi tuo hieman vaisulta tuntunut suorituskyky korjattu. Kuitenkin kun hintoja vertaa, niin tällä hetkellä esim. nettiautossa halvin Cooper S 18200 ja halvin Works 25900, eli pyyntihinnoissa melkein 8t:n ero. Tosin autoissa on iässä, kilometreissä ja ym. eroja, mutta kuitenkin.

 

Eli kannattaako Worksista tosiaan maksaa noin paljon enemmin?

 

Ässään kun laittaa hihnapyörän, lastun ja putkiston niin saadaan samat tehot ja rahaa paloi vasta 3t. Ymmärrän kyllä että Worksin paketti on paljon muutakin kuin lastuviritys, mutta suorituskyky on kuitenkin tuossa se mikä itselle ratkaisee ja eikö se ole noissa (JCW vs. lastu/hihnapyöräviritetty Cooper S) melkein sama ole?

 

Jos Worksiin päädyn, niin luultavasti käyn hakemassa sen saksasta, niin voi edes vähän päästä valitsemaan väriä ja varusteita, kun on tarjontaa enemmin. Halvemmaksi se ei taida juurikaan tulla, mutta kun ottaa reissun loman kannalta niin ei sen halvempi siellä tarvitsekaan olla.

Link to comment
Share on other sites

Jos suorituskyky on se mikä ratkaisee, niin osta normi ässä ja siihen viritykset niinkuin jo mainitsitkin. Saat helposti jo vähän enemmänkin tehoja kuin worksissa alle 3K. Sitten jää vielä rahaa vaikkapa coilover alustaan, jolloin sulla on vielä parempi alustakin kuin worksissa :)

Link to comment
Share on other sites

Eli kannattaako Worksista tosiaan maksaa noin paljon enemmin?

 

Se riippuu siitä kuinka kauan ajattelit pitää autoa. Jos meininki on seuraavat 5 - 10 vuotta sillä ajella, niin JCW on oikea valinta.

Myös tuollaista olen huomannut > JCW-kitti on ainut minin lisävaruste josta saa "jotain" hyvitystä vaihdossa.

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia vastauksista! Ehkä se olisi "järkevämpi" virittää ässää, kun tosiaan halvemmaksihan se tulisi. Oma autonvaihtotahti on tähän mennessä ollu n. 1-2 vuoden välein, eli mitään pitkäaikaista kumppania tästä ei omalla pitkäjänteisyydellä luultavasti tule.

 

Radalla tulee kesäisin poikettua jonkun verran, eli tuolla S vs. JCW hintaerolla saa vielä melkeinpä päivitettyä jarrut ja alustankin koneen lisäksi.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...