Jump to content

Barclay

Jäsenet
  • Viestit

    51
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    4

Reputation Activity

  1. Haha
    Barclay reacted to karvalakki in R56 nokkahihna reistailee   
    Tämä alkaa lähentelemään rikollista hutilointia.
  2. Confused
    Barclay reacted to MikaJ in R56 nokkahihna reistailee   
    Orkkis sarja sen verran edullinen että en itsellenikään muuta laittaisi, varsinkin kun kyseessä on täysin susi konstruktio. Tarvikkeenakin tosin saa samaa niitattavaa ketjua.
     
    Mutta kun liike teettää asiakkeelle tommoisen työn niin halvimmallahan se teetetään. Juuri sain yhden hyvän esimerkin korjattua kun ostin isolta valkakunnallisesta ketjulta "romuna". He olivat teettäneet siihen remontin kun uusi omistaja oli valittanut öljyvuodosta. En tiedä missä maakuopassa se on korjattu, mutta kaikki niin päin persettä kuin voi olla. Alkuperäinen ongelma oli vuotava kampuran takastefa, samalla oli sitten asennettu kokonaan uusi kytkinpaketti vauhtipyörineen ja painelaakeri/työsylintereineen. Korjauksen jälkeen öljyvuodot oli vielä isompia ja uusi kytkinkin luisti, diagnoosi oli että moottorilohko halki. Nooh, mitä sieltä sitten löytyi:
    - Starttimoottori yhdellä pultilla kiinni
    - Laatikon ja lohkon välistä alavälipelti puuttui, vääntää laatikkoa millin vinoon.
    - Kampuran stefa asennettu väärinpäin
    - Vaihdelaatikon kytkinakselin stefa puuttui kokonaan.
    Aika kaukana haljenneesta lohkosta oltiin, edellisellä korjaajalla taisi olla pahasti halkinainen otsalohko. Tällä kertaa halpa korjaamo taisi tulla kalliiksi, mutta kait se pidemmässä juoksussa lyö leiville.
  3. Like
    Barclay reacted to timot in Mistä tunnistan viallisen jakopään?   
    Itsellä kaksi N18 koneella olevaa Miniä Paceman ja Countryman.
    Kumpaankin vaihdettu vuonna 2015 valmistajan takuuseen jakopää, eli on
    niissä ollut ongelmia varsinkin alkupään tuotannossa 2010-2012.
    Öljyt vaihdan 10 tkm välein ja joka toinen öljynvaihto moottoripesu ennen öljynvaihtoa.
     
    Halvinta remonttia öljynvaihto.
  4. Like
    Barclay got a reaction from karvalakki in Mistä tunnistan viallisen jakopään?   
    Yleensä venynyt ketju pitää startatessa eli heti kun moottori lähtee käyntiin sellaisen voimakkaan "trrrrrrrrrrr" äänen. Enemmän tulee ääntä mitä kylmempi on ja lämpimällä ei välttämättä ollenkaan. Tosin vastaava ääni ei välttämättä aina tarkoita sitä, että ketju on venynyt. Pahasti venynyt ketjuhan pitää sitten ajaessa huomattavan pahaa ääntä, siinä 2000 kierroksen kohdalla kuulostaa kuin ajaisi traktorilla ja yleensä kun kone lämpiää, niin ääni katoaa. Mutta se ääni on kyllä niin kova että sen kyllä huomaa.
    Neuvoja siihen, että välttäisi sen venymisen, niin muistaa katsoa ne öljyt, ei ole mitään hyötyä päästää niitä minimiin eli ennemmin kun öljyt on puolessa välissä tikkua niin täyttää siihen maksimiin ne. Ketjun kiristin toimii öljynpaineella joten öljyt on aika oleellisessa osassa.
    Samaten enemmin vaihtaa ne öljyt 15000 kuin 30000 välein.
    Kylmällä koneella ei kannata revitellä, parempi aina yrittää ajaa kone lämpimäksi ennen kovimpia ralleja, varsinkin jos 25 asteen pakkasesta kylmänä lähtee, niin ei kyllä kannata lyödä suoraan lämää tiskiin.
    Ja sitten tietysti, jos alkaa kuulua ääntä, niin ei vaan kannata antaa olla. Jos esim käynnistyksen yhteydessä kuuluu se mainittu ääni niin vielä voi selvitä pelkällä kiristimen vaihdolla. Kiristimet kuluu niin, että ne ei enää liiku jouhevasti. Tästä minulla on ihan oma kokemus, käsin kasaan puristettaessa kiristemässä tuntui pykäliä ja se jäi jopa hieman jumiin. Homma selvisi pelkällä kiristimen vaihdolla.
  5. Like
    Barclay reacted to karvalakki in Valovika/ R56 one 2010   
    Jos vikailmoitus tulee niin kyllä sieltä joku vikakoodikin löytyy. 
    Johdot näyttäisi menevän suoraan GM:lle umpiosta. 
    Mitä tarkoittaa, että umpion nastasta eteenpäin virrat kulkee normaalisti? Tuleeko sinne umpiolle siis jännite? Eikä se polttimo ole varmasti palanut?
  6. Like
    Barclay got a reaction from skithund in Täysi aktiivihiilisuodatin   
    Pitääpä kirjoittaa tähän oma kokemukseni asiaan liittyen. Itsellä oli tuossa joku aika sitten ongelmaa että R56 ässä hyytyi kesken ajon. Ilman mitään sen kummempaa oiretta, ihan kuin bensa loppuisi, vaikka ei loppunutkaan. Ensimmäisellä kerralla tuli vikakoodia korkeapainejärjestelmästä ja syttyi tuo puolitehovalo. Vaihtoon meni sitten sen kummemin ihmettelemättä korkeapainepumppu, koska oireet ja käytös oli samanlaista kuin edellisen kerran kun se meni. Pari sataa kilometriä sillä sitten ajoin ja olin jo varma, että se oli siinä kunnes auto taas hyytyi. Tällä kertaa ei kuitenkaan tullut enää vikakoodia eikä syttynyt valoa. Muuta en siinä sitten tehnyt, kun että testerin pistin kiinni, jotta saa pa paineet näkyvii n, käynnistin ja auto lähti heti käyntiin.
    Seuraavaksi tutkin sitten tuon evap venttiilin. Ainakin tämä venttiili toimi niin, että kun alipainepumpulla imi imusarjaan päin, niin venttiili piti ja toiseen suuntaan imettäessä päästi läpi. No se vaikutti toimivan siltä osin ok. Sen sijaan putkessa juuri ennen venttiiliä on takaiskuventtiili, jonka on tarkoitus estää paineiden meno tankkiin ahdoilla. Tämä venttiili taas ei ihan näyttänyt toimivan, koska kun imusarjan suunnasta pisti painetta, niin venttiili ei aina pitänyt ilman pientä napautusta.
    Seuraavaksi kävin aktiivihiilisuodattimen kimppuun. Se löytyi oikean takapyörän lokarin alta. Säiliöön tulee letku tankilta, yksi lähtee imusarjaan ja sitten siinä on yksi otto raittiille ilmalle. Yhdestä lähdöstä kun puhalsi, niin kahdesta muusta tuli ilmaa aika helposti eli siinäkään ei tuntunut olevan vikaa. Puhalsin kuitenkin vielä sen raittiinilmanoton puhtaaksi paineilmalla ja sieltähän tuli oikein hienoa hiekkapölyä aika runsaasti.
    Sitten taas kaikki läjään ja auto käyntiin. Heti ensiksi huomasi sen että tankkiin ei kertynyt alipainetta enää. Autossa on ollut niin kauan kuin muistan, sellainen ominaisuus, että kun tankin avaa niin sihahtaa. Loppuvaiheessa alipainetta kertyi niin nopeasti, että ei tarvinnut, kuin hetken olla käynnissä, niin alipainetta kertyi jo niin paljon, että tankin avaaminen vastusti.
    Samaten kylmänä auto kävi vähän sellaista kolmilaukkaa ja sekin katosi. Enää ei ole hyytynyt ja nyt pidempään sillä ajettuani huomasin, että bensamittarikin näyttää oiken.
    Mittarissa oli sellaista, että tasaista nopeutta ajettaessa tolpat lisäntyivät kunnes bensa loppui, vaikka mittari väitti bensaa olevan. Hidden menusta kun katsoi niin oikea anturi ei mennyt ajaessa 6-8 litraa alemmaksi.
  7. Like
    Barclay reacted to next in Jakopää remontti   
    Olen samaa mieltä kuin Barclay. Se menee kasaan juuri kasatessa sen takia kun on tyhjä itse öljystä. Voi olla tekemätön jos täyttää.
  8. Like
    Barclay got a reaction from Igor in Jakopää remontti   
    Juuh, ei ainakaan mieleen ole jäänyt, että olisi kovasti saanut taistella. Eihän se kiristimen jousi kovin jäykkä ole.
  9. Thanks
    Barclay got a reaction from Jukka Rantala in Jakopää remontti   
    Tuohon kiristimen aukeamiseen, niin tuota itse kun vaihdoin 04 R50:een tuon kiristimen ja juurikin luin, että pitäisi laahainta painamalla vapauttaa se kiristin, niin tein ihan vaan niin, että vapautin sen kiristimen, kun se oli irti ja sitten pistin paikoilleen. En tiedä onko se hyvä idea mutta ei ainakaan levinnyt kiristin eikä moottorikaan eikä muistaakseni tarvinnut juurikaan jännittää rallatusta. Ideana oli juurikin se, että välttäisi sen rallatuksen ja ketjun löysällä käymisen.
×
×
  • Luo uusi...