Jump to content

villetre

Jäsenet
  • Viestit

    121
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän villetre kaikki viestit

  1. villetre

    Paradice Cars...

    Joo,kauppaahan hän vain noilla tekee.Tuskin niin kovin kiintynyt on autoihin.. ;D No mä aikoinani myös ostin häneltä auton ja vikoja aluksi piisasi,mutta ei Miniä ostaessa voikkaan tuudittautua "että hyvä ostos tuli ostettua" vaan enemmän tai vähemmän harrastepelejä nuo ovat. Onneksi osat halpoja ja kohtuu helppoja on korjaukset. Onnistuu ihan harrastetiloissa/harrastusvälinein.. ;D
  2. Hmm,ihan pikkusen aikoinaan taistelleena pari hommaa... Ei anna "vikakoodeja" koska ei ole vikamuistia mistä vikoja voisi lukea.. ;D Alkeellinen pistoke on jotain lukemia varten mutta sellaisen testerin löytäminen taitaa olla kohtuu vaikeaa. Lottovoittokin helpompaa. Lämpötila-anturi sijaitsee imusarjassa vitumaisessa paikassa,vaihtoa suosittelisin. Alhaalta käsin varmaan pääsee jotenkin käsiksi. Kone täytyy ulvottaa aivan sairaan kuumaksi jotta on jotain saumaa päästä läpi käryistä. Heti vartin odottelu niin eipä tuu hyviä arvoja enään. Lisäksi omituinen systeemi siellä kaasupolkimen luona on jonkinlainen anturi joka antaa erilaisen määrän soppaa koneeseen. Eli kun auto on pakokaasutesterissä niin kannattaa painaa sisältä kaasua kuin että kaasuttelee konehuoneesta vaijerista vetäen vaiko oliko se nyt toisinpäin. ::) Joku minua viisaampi valaiskoon ideaa tarkemmin..
  3. villetre

    Takuuhuollot

    Lisäksi merkkiliikkeissä on valitettavasti töissä sellaisia ihmisiä joiden "ulosanti" on hieman puutteellista jolloin asiakkaalle jää kuva ettei haluta/osata palvella asiakasta.Luo väärän mielikuvan puolin ja toisin. ;D Itse olen parhaani mukaan omassa työssäni kertonut ihan suoraan asiakkaalle mitä mieltä olen tuotteesta ja olen jopa saanut tästä hyvää palautetta.Tiedä sitten mitä mieltä päättävät tahot on toiminnastani. ;) Korjaamot tosiaan elää korjaamisella joten korjaus "haluttomuus" on harvoin syynä ettei asiat etene...
  4. villetre

    Takuuhuollot

    Halu varmaan on kyllä korjata koska korjaamolle se tietää tuloja.. ;D Kyllä "takuu" korjauksia tehdään takuun loppumisen jälkeenkin kunhan vaan on saattanut prosessin käyntiin ennen takuun loppumista. Jos takuu on loppunut niin sitten sovelletaan ja neuvotellaan asioista.Kyllä kilpailu alkaa oleen markkinoilla nyt sen verran kovaa että ei ole monella korjaamolla varaa menettää yhtäkään asiakasta. ;) Noista vioista monet ovat nykyään niin ihmeellisiä ettei niitä tahdo saada "päälle" kun tekee koeajoa..Asiakkaat taas eivät halua että autoilla ajetaan liikoja ettei bensaa kulu.. ;D Välillä loputonta touhua tuntuu olevan.Koneet tekevät autot-ihmiset korjaavat ne.No lopulta kaikki saadaan kuitenkin kuntoon,kunhan vaan malttia piisaa.Sitä taas nykyihmisellä ei taas ole. ;D
  5. villetre

    Takuuhuollot

    JA kun on näemmä takuun alainen auto,sinulta ei veloitusta peritä vaan korjaamo perii sen maahantuojalta joka perii aikanaan tehtaalta. Eivät varmasti mielellään seisota sinun autoasi tässä tapauksessa... ;)
  6. villetre

    Takuuhuollot

    Nykyään aikas monessa merkissä tilanne on se että osia ei ole saatavilla,pitävät mahdollisimman pieniä varastoja.Tulee jostain kaukaa ja tuntuu kestävän... Näin ainakin meidän merkeissä (ei Minejä). Tein töissä yhden Honda CRV:n nokkakolarin ja odottelen kuumeisesti yhtä etuiskaria tulevaksi Japanista saakka.Tehtaalta kyseltiin ekaksi miksi vaihdamme iskarin-vastattiin että se on vääntynyt-lupasivat lähettää uuden.Aikataulu huhtikuun puoliväli aikaisintaan. ;D Onneksi "asiakas" jätti auton myytäväksi liikkeeseen missä toimin.Eikä näin ollen kärsi tilanteesta.Mutta tosiaan kuvastaa nykyistä tilannetta varaosien suhteen.Ei ole eka kerta kun törmään asiaan. Ja merkkiliikkeessä kun olen töissä niin ei nuo korjaamotkaan rikastu kun autot seisoo viikkotolkulla,vievät pahimmissa tapauksissa tilaa sisältä jne.Näissä ei kukaan siis voita. :( Pyydä hyvitystä odottamisesta,sijaisautoa,halpaa huoltoa yms..Aina kannattaa valittaa! Voisi edes jotain muuttua.
  7. villetre

    Ovipeltien vaihto

    Ei kannata laittaa koriliimaa taitoksen alle.Ei saa enään kovinkaan helpolla pintapeltiä sitten pois... ;D Ehkä kuitenkin kannattaa noudattaa alkuperäisiä menetelmiä kiinnityksen suhteen.Suurin osa peleistä täysin kesäkäytössä,ohut kotelonsuoja öljyäminen riittää sisäpuolelle. Siistimpi lopputulos kaikinpuolin.Ja peseskelee aikaajoin ovien pohjiakin hieman... ;)
  8. villetre

    kuskin penkinlämmitin rikki

    Jos lämmitin elementti pimeä niin ei auta muu kuin vaihtaa se... :-? Kannattaa tosiaan mitata aluksi.Akun napa irti ennen kuin aloittaa ropaamisen,jos airbag penkin sivussa?!.Penkki varmaan kannattaa irroittaa,helpompi irroittaa verhoilu.Ei se mikään mystinen ole,penkin alta löytyy hakasia,katkoo ne vaan jos on moisia.Nippusiteet korvaa ne.Sen jälkeen riisumaan. Näin siis muiden merkkien kokemuksella tekeneenä.. ;D
  9. Ihme että täällä taas tulee heheh huutoa... ;D ;D ;D En mitenkään puolustanut merkkilliikkeitä(saati hintoja!) mutta ihan oikeasti on niillä eroja.Kuinka monta lasin vaihtoa olette seuranneet tehtynä?! Noi pienemmät putiikit elää sillä kuinka monta lasia ne vaihtaa päivässä niin luuletteko ihan oikeasti että ne jaksaa kovin syventyä juuri siihen teidän autoonne??? Suurimmalla osalla asiakkaista ei ole edes hajua mitä auton ympärillä on tapahtunut,pääasia että on uusi lasi ja sillä siisti. Merkkiliikkeissä asioivilla on tänä päivänä lähes kaikilla lasivakuutus,joten ei juurikaan tarvitse itkeä hinnan perään... ::) Ja mulla on aikaa hieman enemmän "siistimmin" vaihtaa se ikkuna. ps. ja olen tilkinnyt ihan pari lasia muuten toisten vaihtajien jäljiltä. :)
  10. Kannattaa katsoa sitten TOSI tarkkaan miten lasin vaihto on onnistunut.Halpaan hintaan on aina syynsä... Olen itse seurannut vierestä kun "ammattimainen" vain tuulilaseihin erikoistunut liike suorastaan repien raastivat väkisin kaikkia keinoja käyttäen lasin autosta irti.Ei ollu kaunista jälkeä!!!Vanhat hajonneet listat liimailtiin väkisin paikoilleen,mustia sormenjälkiä auto täynnä yms.. Syntyneitä naarmuja peltiin ei edes "täpätty" millään vaan sinne jäi muhiin pikku korroosiopommi seuraavalle omistajalle. ;D Älkää ihmetelkö tässä suhteessa pikku ruostetäpliä katon rajassa(tuulilasin ympärillä) ;) kun katselette vanhoja autoja,miksei tämä ongelma näy jo muutaman vuoden ikäisissä autoissakin. Ja toki tiedän mistä puhun,itse vaihtanut kahdeksassa vuodessa merkkiliikkeessä noin muutaman sata tuulilasia. Voin sanoa että ero on kuin yöllä ja päivällä kummassa paikassa lasi vaihdetaan.Itse pesen auton aina ennen aloitusta jotta ei kyljet naarmuunnu yms,imuroin auton koska roskaa syntyy taatusti,maalailen naarmut jotta ei ruostuisi jne(eli piiloonkaan ei jää mitään naarmuja).. Eli hieman enemmän työvaiheita kuin ed.mainituissa paikoissa tehdään.Uudet listat yms kiinnikkeet tulee aina vaihdettua jne...Ja onpahan työlle takuukin annettava tiiviyden,oikean asennuksen yms suhteen. ;)
  11. villetre

    avomini remmillä

    Siistin näköinen projekti, ainakin "erilainen". Konehuone todella hyvännäköinen! Ei olisi saanu kaasariviritystä korvattua millään yleismallin ruiskutus systeemillä?
  12. No eiköhän nuo kannata kaikki kysymykset suunnata sinnä liikkeeseen mistä autosi olet ostanut... Pitäisi varmaan myyjänkin osata kertoa "tuotteesta" jotain?! ::) Jos eivät niin sano että oli viimeinen auto minkä ostat ko. liikkeestä niin voi jotain tapahtua. Hyvä auto näemmä,neljä korjauskertaa jo... ;D Kannattaa sitten valittaa jokaisesta asiasta niin tuleepa kaikki "takuunalaiset korjaukset" suoritettua.Eivät lähettele kyllä ihmeemmin mitään kutsuja kotiin ellei ole turvallisuuteen liittyvä asia. ;D
  13. villetre

    Ravistusta kiihdytyksessä

    Täytyy kyllä huomata että 03-mallinen on jo viisi-kuusi vuotta vanha auto kohtapuoliin.Nykyään kun tehtaat etsii halvalla osia toimittavia alihankkijoita niin laatu ei kohtaa kyllä...Alapallot tolkuttoman väljiä jo 40tkm ajetuissa autoissa jne.Esimerkkejä riittää.Tuskin uusi ajamaton Mini juurikaan ravista?! Mutta jo 100tkm ajettu voikin olla toinen juttu. ::) Toisaalta auto mikä on Minin kokoinen ei voi koskaan välttyä kaikenlaisilta ääniltä/kolinoilta jne,auton koko kun on sen verran pieni niin välittyy hyttiin kyllä kaikki epänormaalit äänet. Sääli tosiaan kun pienet "ongelmat" sinänsä pilaavat mainion auton.Ehkä Englannin puolen foorumeilta voisi löytyä apua? :-?
  14. villetre

    Ravistusta kiihdytyksessä

    Ravistukseen voi olla montaa eri syytä:vetoakselien kuluneisuus,renkaat(liian leveät-tasapainotus-kuluneisuus yms),moottorin kannakkeet antavat periksi jolloin syntyy värinää.. Tukivarsien kumipuslat.. Tässä nyt jotain... Ei vaikeuta uuden auton takuita madallusjouset jos et mene valittamaan auton ajokäytöksen muuttumisesta madaltamisen jälkeen.. ;D Dieseleissä nykyään niin paljon vääntöä että vetarit ovat aikas kovilla,paikaltaan kiihdyttely pahentaa asiaa nopsaan.Mutta jos on tosiaan takuunalainen auto niin mikset ole jo peräämässä oikeuksiasi?! :o Jos ihmiset ei valita vioistaan autoissaan niin jää paljon korjaamatta ja autotehtaat suotta rikastuvat "ihmisilläjoitapikkuongelmateiväthetkauta".Silloin kun on takuuta niin kaikki kilinätkolinat syytä tutkituttaa ilmaiseksi korjaamolla,sitten kun se takuu loppuu niin monet ongelmat jäävät ratkaistaviksi lompakolla.JA kuten odottaa sopii niin Bmw:stä tai mistä johtuen niin aikas suolaisia näkyy nuo remontit olevan...Itse en moisia maksaisi(tuskin kyllä liikenisi noin paljon rahaakaan).
  15. Joo,niin näyttää.Sytkä tuo alumiinimöykky ,ainakin luulisin niin... ;)
  16. No vikaa on vaikea havainnoida kun se ei ole "päällä" silloin kun sitä tutkitaan. Tähän törmään päivittäin tuolla Volvo/Renault maailmassa. Liitokset kannattaa tarkastaa vielä sillai että ottaa liitimen irti,katsoo ettei ole päässyt vesi tekemään hallaa,suihkuttaa crc:tä liittimeen.Ed.mainituissa merkeissä xenonit renkkaa kun liittimet saavat kosteutta,muuttuvat vihreiksi... ;D Ei tosiaan huomaa muuten kun purkaa koko systeemit niin että saa käteen koko homman.(Siis etupuskuri pois,umpio käteen!!! :o Vieläkö ihmettelette korkeita hintoja?!)Neuvon jos ei ole paha nakki :ota umpio käteen,tarkista liittimet, pura hieman rakenteita nähdäksesi jos olisi edes jotain viitettä "korroosiosta". Uusi polttimo ensiksi(vaikka en usko siinä vikaa olevan,polttimo syttyy taikka ei syty!!!YKSINKERTAISESTI!!!)Sen jälkeen e-baystä sytytin yksikkö etsintään. Merkkiliike myy ainoastaan koko umpioo TÄYDELLISENÄ. Toki en uskalla satavarmasti umpioo näkemättä sanoa miten koko projekti onnistuu... ;)
  17. Sytytinyksikkö reistaa.Uusinta auttaa,huom ei tarvi sitten laittaa uutta polttimoa välttämättä vaikka mielellään sen sitten myisivät-kun varmaan maksaa 100e polttimo...Siis jos valo palaa kun viimein syttyy! ;)
  18. villetre

    Ääni/vesieristys minissä

    Jos oikein haluaisi panostaa niin uretaania pursottais kotelot täyteen.. ;D Toki kun helmat on urtsua täynnä niin kyllä mätäneekin hienosti.Alfa käytti joskus 80-luvulla tuota tekniikkaa,kysymys onko montaa jäljellä enään?! ;D ;D ;D
  19. villetre

    Ääni/vesieristys minissä

    Äänihän kulkee hyvin Minissä koska rakenteissa on paljon kotelorakenteita.Ja koska koteloita ei ole "lokeroitu" paljoakaan pitkilläkään matkoilla niin äänet kulkee hyvin niissä.Uusissa autoissa äänien kulkeutuminen katkaistaan koteloissa väliseinillä... Joita jossain helmoissa voi olla useita. Ulkopuolelle koria voi myös kiveniskumassalla saada hieman edistystä asiaan.Sisälokarit ainakin edessä auttaisi asiaa varmasti. Muutenkin auton koko vaikuttaa äänimaailmaan,isommat autot on aina niitä hiljaisimpia. Esim. mersun s-sarja,bmw:n 7-sarja,audin a8 jne..
  20. villetre

    Ääni/vesieristys minissä

    Bitumimattoa voisi liimata paloina hieman aluksi seiniin/lattiaan(muistaa kuumailmapuhaltimella lämmittää!) ,sitten paksumpaa mattoa hieman jopa liimaillen (kontaktiliimalla tms) ja siistin lopputuloksen viimeistelee uusi lattiamatto vaikka punaisena... ;D
  21. villetre

    Minin kakkos huolto

    Sama se suurinpiirtein on mihin vie,kun ilmeisesti toi 2-huolto on lähinnä öljynvaihto huolto.Ongelmaksi pikkuputiikeilla tulee lähinnä huoltovalon nollaus/vikakoodien luku jne. Kannattaa ottaa keltaiset sivut käteen ja soitella muutama paikka läpi.Säästää äkkiä aikalailla. Moniurahihnan vaihtoon ei juuri tarvi kylläkään vaihtaa mitään kiristiä tms... Toki myyvät äkkiä innokkaille kiristiä tms... ;D
  22. villetre

    Minin kakkos huolto

    Oletteko ikinä ajatellut kun käytätte noita hieman vanhempia pelejä 02-03 malleja merkkiliikkeissä niin HYVIN tuette ko.liikkeitä? Itse en käyttäisi kyllä vanhempaa peliä noilla hinnoilla.Kun kilpailua syntyisi hieman enempi niin hinnatkin voisi hieman järkiintyä merkkiliikkeissäkin. Auton arvo ei juuri alene vaikka huoltokirjassa olisi muitakin kuin merkkiliikkeen leimoja... Pääasia että on huollettu ja ajallaan.Pidempään jos on suunnitellut pitävänsä autoa niin kannattaa ehkä öljyjä vaihtaa vähän tiheämmin 10t välein vaikka.Tehtaathan ei juuri takuuajan jälkeen tapahtuviin moottoririkkoihin juuri ota kantaa.. ::)
  23. Vetarit luultavasti vahvemmat ässässä.Vetarit kuluu lähinnä kun lähdet paikaltaan kumit sutien ,ei juurikaan jos vauhtia on vähänkin ja "kiihdyttelet".Paikaltaan pyörät käännettynä sudittaen on murhaa vetareille. ;D ;D ;D Kannattaa joo takuuaikana olla tarkkana äänien ja kulumien suhteen,saa vielä pistettyä jotain tehtaan "piikkiin". ;)
  24. 1. Vetoakselien toimivuus helppo tarkistaa.Käännä pyörät tappiin,aja hiljalleen ympyrää,pitävät ääntä kyllä jos ongelmia esiintyy.Aja myös toiseen suuntaan ja vertaa ääniä. 2.Kytkimen painelaakeri?! Jotain kytkinpuolen murhetta.Tuskin haittaa ajoa vielä.Aja niin kauan kun toimii sievästi.Vaihtavat mielellään huollossa ko.osat mutta laskun suuruus varmasti hirvittää.. :o 3.Ohjaustehostin luultavasti kyllä.Kaveri kääntää paikallaan koneen käydessä pyöriä ääriasennosta toiseen ja itse kuuntelet ulkopuolella konepelti auki kuuluuko mahdollisia ääniä.Tarkista ohjaustehostimen öljynmäärä(huomaa kuuman ja kylmän öljyn ero tikussa) jos siis siinä eritelty kylmä-kuuma määrä.Altapäin voisi myös katsoa mahdollisia vuotoja alle.
  25. villetre

    Ongelmia uudessa MINISSÄ

    Täytyy vastata tähän vaikka en tiedä toivotaanko täällä enää millään tavoin että osallistuisin mihinkään keskusteluun... (viittaus tuolla classic-puolelle..) No kuitenkin,selvä vika kun ovat kiilloittaneet väärin.Vaadi uusiin vaikka lakkaus niiltä osin missä ongelmaa esiintyy.Niin kauan kun maalimassa alla(väri siis ehyt) on mahdollista pelkästään lakkauskin.Toki kun autollasi ajat vuoden päivät Suomessa niin isommat erot pinnassa kyllä tasoittuu,vaikka toki vi--tuttaa tietysti kun tietää ongelman.Voit lisäksi kinuta vaikka muutamat ilmaiset huollot kaupantekijäisiksi. Täysin uutta pintaa tuskin alkavat autoosi maalaamaan,jää siitäkin aina jäljet että on maalattu. Lasi ongelma aikas selvä,luultavasti anturi ongelma joka haistelee lasin asentoa.Eikös noissa se nosta lasia ylöspäin kun sulkee oven ja laskee kun avaa? Joko uusii anturin taikka uusi softa sisään.Näin meidän peleissä(ei Minejä siis!). t:Merkkikorjaamomekaanikko :)
×
×
  • Luo uusi...