Jump to content

Kirurgi

Jäsenet
  • Viestit

    54
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    5

Käyttäjän Kirurgi kaikki viestit

  1. Moikka taas,

    moottori haussa? Mä tilasin tolta: 

    https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/mini-motor-cooper-s-1-6l-163-170-ps-r52-r53-rumpfmotor-w11b16a/2140182389-223-9230

    Tosin sillon hinta oli luokkaa 1500. Posti oli reippa satkun. Tuli muutamas päivässä alkup. paketissa. Aika hianoo olla uus mylly oottamassa. Onhan sil hintaa mut just vaihdoin öljympumpun niin sekin maksaa liki 200e vai mitä se oli. Tos kun on kansi ja puola ja dampperi, öljynjäähytin sun muuta kuluvaa osaa. 

    Tos thredis kirjotin mitä kaikkee hulluu on tallille löytynyt:

    mcff.net/forum/topic/9990-mini-r5053-takalokasuojat/#comment-60484

    Käytettyi tuolta saksasta saa sit halvemmalla. Mut jos sellanen maksaa reilusti yli tonnin niin sit voi miettii.

    1. Show previous comments  18 more
    2. pulla

      pulla

      Tuo mötikkä lähti tulemaan Saksasta:

      MINI R53 / Motor neu W11B16A / 163 170 PS 11000430232
      W11B16A 
      2004-07 / 2006-09 
      https://www.proxyparts.de/autoersatzteilvorrat/teil/motorcode/w11b16/ersatzteil/motor/ersatzteilid/17845026/

      The engine was manufactured much later, we think around 2010 or 2011, that's what they told us. Is not old stock.

      Miniparts24

    3. pulla

      pulla

      Sulla on Scorpionin Manifold & Cat. Onko tietoa jos katin ottaa pois ja korvaa sen Scorpionin suoralla putkella, tuleeko merkkivaloja mittaristoon? Suorassa näyttäisi ehkä olevan anturin paikka. 

      Scorpion Orranje BMW MINI Cooper S R53 R52 R50 Exhaust Manifold & Cat  SMNX014 | eBay

      Scorpion Exhausts BMW mini Gen 1 de cat pipe R50 R52 R53 mini

    4. Kirurgi

      Kirurgi

      Joo, mulla on nostanut välillä sitä moottorimerkkivaloo vaikka ei oo ees aina ollut tuota tokan katin korvaajaa. Mut kun tos puuttuu se eka. Laitoin sinne väliin sellasen "minikatin" En just tätä mut vastaavan: https://www.airtecmotorsport.com/product/airtec-motorsport-mil-light-cheater/ . No silti joskus nosti valon ja mun koodari https://www.bemariohjelmointi.fi/ koodas sen pois. Sen jälkeen oisko tullut parin vuoden aikana kerran syystä jota tiedä en. Tosta skorppioonista saa sitten kivasti myös afr:n ulos kun siinä on yks ekstrapaikka. 

  2. Kirurgi

    chrono package asiaa

    2002-2006/7. Ei voi helposti jälkiasentaa. Ainakaan jos haluaa että kilsat säilyy. Joutuu kolvaileen aika hankalasti. Ja sitten oltava tarkkana jos noita osia hommaa että onko ennen faceliftiä tai jälkeen. Ei saa sekottaa. Noita keskusteluketjuja on maaliman minipalstat täynnä ja jotenkin tälläi ne aina päättyy. Itse laitoin ODB-lisämittarin tuulettimen reikään ja tuon ratintakaisen mittarin ympärille pari. Noilla saa tarkemmin ja enemmän dataa. Ja huomattavasti halvemmalla. Tai ainakin helpommalla...
  3. Hmm, mikäs toi nyt sitten on. Mikä ei toimi? Siellä on lukko, kaks kajaria, ikkunan nostin, valo lattiassa ja valo siinä sisäkädensijassa? Toi näyttäs olevan niinku siinä kohdassa missä on se isompi alakajari?
  4. Kirurgi

    Mini Countryman Hybrid

    Ja sit tää: https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/9d024335-709d-487d-92ba-d517a42b981b Onneks on monta polttomoottorikäyttöistä ei-hybridiä/sähköhimmeliä jemmassa.
  5. Viime aikojen hankintoja tuolta kleinanzeigen:sta...
  6. Nois on aika paljo liikaa metallia varmaan sit sulle mut ehkä voi pyytää et leikkaa ylimääräset pois. Tonne pitää rekisteröityä ja siellä on sellanen historia systeemi. Voin toimia "bulvaanina" jos tarve . Toi on joku sakujen paikallinen ebay mutta kyllä ne on lähettänyt tännekin. Varo vaan, siel on kaikkee kiinnostavaa...
  7. Moi, löytykö nämä? Ebayssä on välillä. Itse tilasin yhdeltä Britiltä joka purkaa näitä. Voin kysyä josko sillä ois nyt. Myös tuolla yhet: https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/karosserieteil-r-l-mini-rueckleuchtenbereich/1936987154-223-1154
  8. Olikos se niin että ne on aina päällä kesät talvet jos auto on käynnissä - jos ne on. Näis on kyllä kummallisia yhdistelmiä, mullakin yks ruåttista tullut jossa on ruksattu tilatessa lämmitettävä tuulilasi muttei peilejä... Tietty joku voinut peilin lasinkin vaihtaa muttei oo saanut lämmitettävää. Napsasee peilin lasin irti niin siittähän sen näkee tuleeko siihen lasille 2 piuhaa. Tai sitten https://www.mdecoder.com/ laittaa VINin niin näkee onko tuota ominaisuutta olemassa.
  9. Moi, mustat nahkaset hyväkuntoset R52 takapenkit osat, pohja ja molemmat sivut ja päätuet. Sijainti Lohja.
  10. Eli ei kellee ois jäänyt R53 (tai R50) aero säleikköä, sitä alempaa mustaa osaa.
  11. Kirurgi

    Mini R53 ropausta

    Toi on ihan kiva näpräily toi alatukivarsipuslat. Juntturassa saattaa joku paikka olla mut jos ei oo pakko saada seuraavaksi päiväksi ajoon niin ok homma. Onnistuu hyvin etukelkka paikallaan mutta joku työkalu on hyvä olla millä niitä puslia vääntää ulos ja sisään. Ja puukkosaha millä irrotella rippeitä. Mä vaihdoin kans öljypohjan tiivisteen vain huomatakseni että vuoto olikin siinä lohkon päätylevyssä missä on öljypumppukin. Siinä sellainen pitkä tiiviste. Googlesta löytyy "BMW MINI One Cooper S JCW Timing Chain Cover Gasket & Seals R53 R52 R50 Gen 1" kitti jossa esim. noi kaikki tiivisteet siihe päätyyn.
  12. Vaikka lattiat ois nyt kuivat niin matot varmaan kuivuu vielä jonkun päivän? Jos siellä oikein vettä lillu niin tuo huurtuminen ehkä vielä siitä? Tuo lasinympärystän vuoto vaikutti hyvältä epäilykseltä. Jaa mutta vettä oli penkin takanakin. Ehkä ovitiiviste(kin) vuotaa. Aja pikapesuun ja kato tuleeko jostain vettä sisään?
  13. Mulla meni yks laturi ihan siinä kun parkissa säädin vaihtovaloa . Eikä mulla ollut sillon vielä ees GP:n softaa joka nostaa maksimia. Halpa osa tuo on verrattuna laturiin. Epäillyn rikkinäisen laturin kanssa sitten autosähköliikkeeseen että josko voisi testata tämän niin ei nykyään enää niitä kuulemma testailla tai korjailla. Tää on tätä aikaa kun ollaan olevinaan niin ekoja. Uutta vaan. No ostin eka sen jännitteensäätimen vai mikä se on niin ei auttanut. Ja uus laturi kun maksaa jotain 3 * ton pikkupyörän hinnan niin suosittelen tuunaus/ratapäiväveikoille.
  14. No en kyllä hevosia ajatellut vaan laturin kestoa, ehkä saman tien 10% niin laturi kiertää vähemmän ja kestääpi enemmän kun se vaikuttaa olevan heikko kohta. Eiköhän hyvä akku tuon talvellakin hanskaa. En minä ainakaan uunittanut, peruspikku-ulosvetäjä ja uusi voimalla kiinni . En muista mitään traumoja tästä operaatiosta jääneen. Muista riittämiin.
  15. No ainakin jos aikoo kierroksia hyödyntää niin kannattaa vaihtaa, 2 laturia mennyt just kierrättäessä. Lohdullista että Igorilla tuon kanssa kestänyt. Eikä mullakaan ole kyllä tuon asennuksen jälkeen ollut ongelmia. En osaa sanoo josko +10% tulisi ongelmia virran kanssa vaikka talvella pätkäajossa. Ehkä +5 ympärivuotiseen kauppakassiin ja +10 kesärassiin? Niin mä laitoin. Hihnan pituuteenhan tuo kanssa vähän vaikuttaa. Netis on niitä laskureita/taulukkoja jolla voi kokonaisuutta pähkäillä. Saiko sen vaihdettua sieltä pyöränkotelostakin ilman että irrottaa laturia, ehkä.
  16. Meinasin että oleellista jos laittaa tuon JCW:n tai GP:n softan. Mutta, hmm moottoripuoleen taitaa olla, facelift R53: - JCW airbox, ITG filter - Scorpionin pakosarja ja katti. Tossa extra-ulostulo omalle lambdalle - Milltekin pakoputki - JCW:n suuttimet 380cc/min - 15% ahdinpyörä - Ati 2% damper - GP välijäähy - M7 oil catch can - MSD puola ja johdot - Deatschwerks dw65v uprated fuel pump - Kavs +10% Alternator Pulley - jokkut tuuninkitulpat - Detroit Tuned Bypass Valve - GP:n softa Toi yhen version sisusta. Näit R53sia on nyt kolme, tähän jää koukkuun niinkun noihin classikkoihinkin. Kun joku hajois kunnolla niin sais hyvän syyn kannen läpikäyntiin ja uuteen nokkaan.
  17. Ehkä oleellista on se että minulla on myös tavan S:sään lisätty nuo JCW/GP:n suuttimet.
  18. Mulla on jotain samanlaista osaa kuin alkuperäisellä kirjoittajalla. Laitatin GP:n softan. Ollut ihan hyvä minusta muttei mitään faktaa. Täytyskin käydä kaasuttelemassa ja kattoo mitä AFR sanoo niin vähä tietää. Väittävät että se olisi aika rikassäätöinen tälläsille muutoksille, "varmuuden vuoksi"-tehty tehtaalla? Kiinnostaa kyllä jos joku osaa vaikka dynolla viilata tuota paremmaksi.
  19. Kirurgi

    Mini R53 ropausta

    Munkin R56 jarru R53seen projekti valmistui. Mutta vielä ei kommentteja käytöstä koskapa ei leimaa koskapa ei oikeanlaista vaatimuksenmukaisuustodistusta tms. Öhlinsseille R53:seen. Anyone?
  20. Jostain syystä multa on mennyt 2 laturia enkä ole ainoa. Kovat kierrokset tappaa ainakin, joten itse olen vaihtanut latureihin vähän isommat pyörät. Laturin kiinnitysruuveissa on myös paljon väljää - liekö tarkoituksellista. Mutta olen laturia sihdannut mahollisimman suoraksi muihin pyöriin verrattuna. Jos tuota ei huomioi ja laittaa laturin ihan ääripään vinoon niin varmaan hihnan elinikä lyhenee.
  21. Oli puhetta vaihteiston väljyyden vähentämisestä niin satuin huomaamaan tällaisen kitin: https://www.ebay.com/itm/125299979298 . Mun mielestä tuota kuvassa oikealla alhaalla olevaa kuluvaa muoviosaa ei saa Miniltä uutena yksinään. Koko hässäkkä missä toi on maksaa taasen satkun.
  22. Jos löydät jonkun jolla R52 niin koita myydä sille kontin takasuojamuovi ja takapenkin selkänojat jotka on jostain syystä mun hyllyssä.
  23. Kirurgi

    Vaihdeloota öljyt

    Riippuu kai vähä onko tasauspyörästön lukko. Ainakin lukon kanssa olen päätynyt Redline MTL:llään. Vaikka sen sanottiin olevan vähän jäykempää talvella. Saa Motonetistäkin. 2 litran pönttöö. Ni paljon kunnes juu valuu takaspäin... 8 millin kuusio tais olla ainoo työkalu mitä tarvitaan.
  24. Täällä myydään sopivaa? https://www.huuto.net/kohteet/minin-kayttoohjekirjat-fin-uudet-3-erilaista/550642949
×
×
  • Luo uusi...