Jump to content

Mini Cooper S Countryman vakiokokoiset pyörät


Juge

Recommended Posts

Hei!
 Tässä pähkäillään rouvvan kanssa, että mikä mahtaa olla 4-veto S Countrymaniin vakiokokoinen rengastus?

 

Minin omilta sivuilta löytyisi että siihen menisi 16 tuumaiset, mutta millainen rengaskoko ja pulttijako?

 

Meneekö esim. Clubmanin alkuperäiset renkaat+vanteet Countrymaniin?

Link to comment
Share on other sites

Ei mee Clubmanin vanne sillä on ihan omalla jaolla. Oliskohan ollu 5*120 jako jos en väärin muista. Voi olla muuten 16" minään muuna kuin orkkisvanteena melkosen vaikea löytää. Kaikki ne S:t on ollu min 17" vanteilla mitä on tullu kateltua.

Link to comment
Share on other sites

Meillä rouvan Countryman S:ään on uutena Laakkoselta myyty talvirenkaille Minin alkuperäiset 5-puolaiset 16" vanteet. Samoja vanteita näkee aika usein perus Countrymaneissä, mutta mahtuvat siis myös S:ään. Jako on Bemarin jako 5 x 120.

 

Saksanmaalla näkee joskus myynnissä talveksi tarkoitettuja Minin orkkis 16" peltivanteita. Verraten ruman näköiset!

 

 

p.s. Nuo 16" 5-puolaiset alut talven ajetuilla Good Yearin kitkoilla ovat tulossa myyntiin, kunhan ehdin / jaksan hinkata myyntikuntoon..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 kuukautta myöhemmin...

Tuossa nyt parisen kuukautta ajeltu Countrymanilla ja alla tosiaan originaalit runflat renkaat, 225x45x18.

 

Ovat mahottoman uraherkät tietyissä tilanteissa ja ensi kesänä jossain vaiheessa kummit menevät vaihtoon. Runflatit jäävät hyllyyn ja tilalle tulee normi kummit, se on varma, ja se jo varmasti vaikuttaa ajettavuuteen jo jollainlailla.

 

Mutta mitenkäs noi vaihtoehtoiset rengaskoot: Onko täällä porukka laittanut minkä kokoista kummia 18":lle vanteelle? Itelle juolahti mieleen koko 215x50x18, tuolla saisi kapeampaa kummia mutta halkaisija kasvaisi vain vähän, jotta saisi ehkä jopa vähän korjattua mittarivirhettä pienemmäksikin. Rengasonline.comista löytyi ko. rengaskokoa, mutta meneekö tuo tuolle vanteelle ettei jää liian kapeaksi renkaaksi?

Link to comment
Share on other sites

Vanteen leveys on tietääkseni 7.5 tuumaa, mutta mä varmistan vielä tuon.

 

On tässä onneksi tuleva talvi aikaa miettiä sopivaa kesärengasta, ehtii monet keskustelut käydä rengasliikkeen kanssa. Ja totta, tavallinen rengas on joka tapauksessa löysempi kuin tuo kivireki-runflatti, jotta todennäköisesti ei tarvitsisi ite rengasta kaventaa. Mutta on hyvä pitää vaihtoehdot auki... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 viikkoa myöhemmin...

Renkaiden osalta ensikesä tuli jo:
Tänään vaihtui Countrymaniin uudet suvikummit, edullisesti kun sai kun rengasliikkeet tyhjäävät varastoaan talvirenkaille.

Alle tuli Radar RZ-500:set samaa vakiokokoa 225x45x18. Toisena vaihtoehtona oli GT Radial Sportactivet. Googlen kuvahaku auttoi päätöksenteossa: RZ-500:sen kuviointi on pieniä vaaka- ja vinoviivoja ei nyt täynnä mutta niitä on, ja se tarkoittaa yleensä hiljaista kummia - niin nytkin. Varsinkin kun verrokkina kuusi vuotta vanhat, lähes loppuunajetut, alkuperäiset Gutiaarin kivi-run-reki-flatit...

Ja aaaaetttä sitä miedon matalaa lievästi bassovoittoista vain huminaa kun päästelee menemään asfaltilla uusilla kummeilla... :D

Aika näyttää miten noi Radarit pelaa...

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...