Jump to content

drmrfi

Jäsenet
  • Viestit

    49
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    1

Käyttäjän drmrfi kaikki viestit

  1. drmrfi

    R56 etupalkin vaihto

    Todella harmillista, laadunvalvonta pettänyt pahemman kerran!
  2. drmrfi

    R56 etupalkin vaihto

    Tein rouvan R56 Miniin ison rempan viime syksynä, alta päin kaikki uusiksi, mm. molemmat apurungot. Pienessä tallissa tunkkien ja pukkien kanssa onnistui ihan mainiosti tekemään. Bilteman nostin https://www.biltema.fi/autoilu---mp/moottoripyoraily/korjaamovarusteet/mp-nostimet/mininostin-500-kg-2000040771 oli aivan ehdoton apurunkojen laskemisessa ja uusien paikalleen nostamisessa ja kohdilleen stemmaamisessa. Ostin apurungot Saksasta (alkuperäiset käytetyt, puhalletut ja pulverimaalatut). Ehkä kävi tuuri koska olivat aivan uuden veroiset ja todella laadukkaasti pulveroidut. Tarvikkeita en ostaisi ja uusissa alkuperäisissä on hyvä tsekata pinnoituksen laatu ja tarvittaessa käyttää pulveroitavana niin kestää "ikuisesti". Tällaisen tilasin ja voin suositella tuotetta ja firmaa: https://achse24.de/product-ger-118-Mini-Cooper-R55-R56-R57-Motortrager-Achstrager-Vorderachse-Pulverbeschichtet.html Alatukivarsien takapään puslat ovat etuapurungon "alla" ja ne kannattaa uusia kun apurunko on irti.
  3. Nämä kuvat taitaa olla meidän mamman Ministä. Ajettu 122tkm. Iso kiitos Eskolle, homma toimi todella ammattimaisesti ja juuri niin kuin sovittiin. Suorituskykyä tuli perstuntumalla havaittavasti lisää ja nykiminen sekä tyhjäkäynnin vaeltaminen hävisivät. Suosittelen!
  4. Hiljattain R56 Cooper S:n jousiasioissa kahlasin nettiä, enkä löytänyt mitään luotettavaa lähdettä värikoodien tulkkaukseen. Automaattivaihteisto ja lasikattoluukku erikseen tai yhdessä vaativat eri jouset, tuohon S:ään taisi eteen olla 3 eri vaihtoehtoa (kyseessä olivat punaiset JCW jouset). VIN:illä pitäisi merkkiliikkeen varaosatiskiltä selvitä mitkä autoosi käyvät. Netistä en onnistunut löytämään ETKA:aa tms., josta itse olisi voinut tuon tehdä.
  5. drmrfi

    R55 xenon vaihto

    Keväällä katsastusmies suositteli vaihtamaan rouvan 2008 Cooper S:ään uudet xenon-polttimot, olivat kuulemma menettäneet tehoaan. Vaihdoin tällaiset: https://www.motonet.fi/fi/tuote/431876/Osram-Night-Breaker-Laser-Xenarc-Xenon-D1S-200-85-V--35-W Itsellä on vastaavat jo muutaman vuoden ajan omassa toisenmerkkisessä käyttiksessä ja olen ollut erittäin tyytyväinen valotehoon ja ovat ainakin toistaiseksi kestäneetkin.. Ja joo, Miniin tuo D1S on oikea ja molemmat on syytä vaihtaa samalla.
  6. drmrfi

    Jarruputket taakse

    Pari kk sitten vaihdoin takajarruputket R56:een ja silloin selvittelin asiaa. Merkkiliikkeestä saa putkia, mutta ne eivät ole muotoontaivutettuja vaan "nipussa". Ovat lisäksi varsin jäykkää tavaraa, putkentaivuttimen tarvitsee ja siltikin lienee työläs homma. Ostin varaosaliikkeestä kuparista metritavaraputkea, josta käsin taivutellen alkuperäistä mallina käyttäen tuli hyvät. Lisäksi maksoivat vain 1/3 merkkiliikkeen putkien hinnasta.
  7. Jaha. Kiva pikku yllätys :( Eli venäläistä rulettia aina kun irrottaa akunkengän.. Nice!
  8. Oisko sulake / sulakkeita palanut?
  9. Minin alkuperäiset 16' alumiinivanteet. - sopivat Countrymaniin ja Pacemaniin (5 pulttiset). - normaaleja käytön jälkiä, ei ajettu kanttareihin. Päällä hyväkuntoiset 205/60-16 kitkarenkaat. - Good Year Ultragrip Ice 2 - pintaa 7 mm - kaikissa renkaissa DOT 2915 Hinta 420€ (4 vannetta ja 4 rengasta). Sijaitsevat Kangasalla. 050-60896 (parhaiten tavoittaa txt:lla). Kuvia Nettivaraosassa: https://www.nettivaraosa.com/rengassarjat/2496782
  10. Tsekkaisin ekana moniurahihnan kunnon..
  11. On "öljynvaihtoja" ja öljynvaihtoja.. Varmistaisin nuo edellisessä postauksessa mainitsemani asiat ja / tai tarvittaessa tekisin itse tai teettäisin uudelleen oikein ennen kuin mitään muuta vikaa lähtisin etsimään..
  12. Onko tarkempaa tietoa laatikon öljyn vaihdosta? Oletko itse tehnyt ja tiedät, että kaikki on varmasti jiirissä vai onko korjaamo vaihtanut? Laatikon öljypohjan aukikäyttämisen yhteydessä vaihtuu noin puolet öljystä, pitäisi vielä sen jälkeen muutama kerta vaihtaa laatikon öljyt, jotta olisi lähellekään "uudet" öljyt laatikossa. Oikean öljymäärän mittaaminen on myös melko monimutkainen toimitus, joten on mahdollista, että korjaamon jäljiltä laatikkoöljyn määrä ei ole oikea. Ilmeisesti itse öljyt ovat olleet hyvää ja oikeaa laatua? Varmistaisin nuo ja tarvittaessa tekisin itse uudelleen oikein ennen kuin mitään muuta vikaa lähtisin etsimään.
  13. Meillä rouvan Countryman S:ään on uutena Laakkoselta myyty talvirenkaille Minin alkuperäiset 5-puolaiset 16" vanteet. Samoja vanteita näkee aika usein perus Countrymaneissä, mutta mahtuvat siis myös S:ään. Jako on Bemarin jako 5 x 120. Saksanmaalla näkee joskus myynnissä talveksi tarkoitettuja Minin orkkis 16" peltivanteita. Verraten ruman näköiset! p.s. Nuo 16" 5-puolaiset alut talven ajetuilla Good Yearin kitkoilla ovat tulossa myyntiin, kunhan ehdin / jaksan hinkata myyntikuntoon..
  14. drmrfi

    MINIn vanteet

    Makuasioita, mutta selkeä syy valita vf483 on se, että ovat taotut (keveämmät, kestävämmät, turvallisemmat). Yleensä lompakkokin kevenee kun kevyet taotut vanteet ostaa :)
  15. Merkkiliikkeessä hyllyssä, 2 puslaa 14€. Ei tuohon hintaan kannata tuhlata aikaa etsimiseen muualta.
  16. MINI Gen II (R56) Uusi, käyttämätön mattosarja (etu- ja takamatot, 4 kpl), väri carbon black. Varaosanro: 51 47 7 138 440. Hinta 40e. Löytyvät Lahdesta, mieluiten ostaja noutaa, mutta voidaan postittaa ostajan kustannuksella. 050-60896 / Mika
  17. Kauppa on kii, eli eivät ole enää myynnissä ;D
  18. Ok, harmi :( Jos olisivat olleet original 16", niin olisi tullut kaupat...
  19. Moikka, Ovatko alkuperäiset vai replicat? Onko koko tosiaan 17" vaiko 16"?
  20. drmrfi

    ****MYYTY****

    Ei pysty, liian hapokasta ;D
  21. drmrfi

    ****MYYTY****

    Ok, no hätä. Tarjoan 200 e, voin tulla noutamaan.
  22. drmrfi

    ****MYYTY****

    Moikka, muutama kysymys ensin ;) - Run-Flatit ? - Urasyvyydet ? - Tasaisesti kuluneet ? - Missäpäin sijaitsevat ?
  23. Puolan kuva ja tiedot Lohenin linkistä: http://www.lohen.co.uk/shop/proddetail. ... sdcoilpack Johdot ovat MSD:n omat, johto punainen ja päät harmaat. Näistä ei kuvaa. Puola ja johdot ovat uudet ja käyttämättömät. Viime kesänä asennettu paikalleen, mutta puolan mukana tulleet liian pitkät kiinnityspultit rikkoivat kiristettäessä muovisen venakopan... Auto seisoi viikon kun uusi koppa tuli Saksasta... Hintaakin toista sataa. V-käyrä kävi niin korkealla että asensin vakio-osat ja nämä jäivät tarpeettomaksi. :o Osat sijaitsevat Lahdessa, voin lähettää postissa ostajan kustannuksella. Myyn eniten tarjoavalle, pohjahinta näille 50 euroa, korotukset ainoastaan tähän viestiketjuun. Huutokauppa päättyy pe 12.3. klo 18.00.
  24. Viime kesänä uusin R53:een molemmat takarekisterivalot (kirkasta muovia, jossa metalliklipsit polttimolle ja laattaliittimet). En muista tarkkaa hintaa, mutta luokkaa 5-10e kpl. Tämä siis sieltä kuuluisalta kalliilta marmoritiskiltä (Laakkonen Herttoniemi) :o
×
×
  • Luo uusi...