Jump to content

rompepäivät


simonits

Recommended Posts

huomenna lähetään tampereelle pikkupussilla hyvinkääläisten erimerkkisten harrastajien kanssa rompepäiville teivon raviradalle,saas nähä mitä on tarjolla viimevuonna oli ongelma kun ostettavaa ois ollut paljon mutta lähettin liian pienellä autolla tänä vuonna ei sitä tapahdu,kirjotelkaahan jos käytte siellä että mitä aarteita kukakin löysi :)

Link to comment
Share on other sites

perinteiseen tapaan ollaan farmarilla menossa paikan päälle, soittele jos tulee tilasta uupeloa, niin saadaan romut ainakin lähemmäksi hyvinkäätä kuljetettua...

 

sami

 

PS. tosin löydöt tein jo eilen kun paikalliselta kirpputorilta löytyi kaksi Marchal 60 luvun sumuvaloa (se jossa on se lasikuula siinä keskellä lamppua) viidellä eurolla. Tosin molemmissa oli lasissa halkeama, mutta silti....

Link to comment
Share on other sites

Aina sieltä jotain löyty, mutta totuus on että mopo-osien myyjiä on vuosi vuodelta enemmän. Hyvä tietty mopoharrastajille...

 

Parhaimmat löydöt teki varmaan Timo joka saa kotona selittää että miksi rompetorilöytöä varten tarvii taas hakea traileri lainaan !!

 

Itse löysin vähän Lucas'in tavaraa ja vanhat kilpavyöt...saa nähdä mitä niillä keksis tehdä........

Link to comment
Share on other sites

kavereitten kanssa pohdittiin että pitäisköhän lähtee myymään römpepäiville minin osia kun on niin vähän niitä myynnissä siellä ja kaikilla on varastot täynnä minin osia,myyjä ois valmiina joka jaksaisi vääntää väitellä ja puhua paskaa ostajien kanssa mutta kanattako se vai säilöö ei tarvitsemia osia,ja millaisia kannattais yrittää myydä ja millaiset kannattais viedä roskiin että saatais tilaa enemmän varastoihin,tällä foorumilla kun yrittää myydä niin ostajia ei ainakaan ole tai jos kauppa syntyy niin osat pitää antaa ilmaiseksi ja tarjota vielä kahvit, :)

Link to comment
Share on other sites

Tuossa postauksessa on potentiaalia pitempäänkin filosofiseen keskusteluun.

 

Itse harrastan romutoreja, ja kierrän kaikki lähialueen rompepäivät. Tosin tosiharrastaja sanoo ettei tuo ole vielä harrastamista, muttei siitä sen enempää.

 

Ihan ensimmäiseksi täytyy sanoa, että kaukana on ne hyvät ajat jolloin rompetorit oli oikeita rompetoreja. Nyt alkaa nämä Teivon Swapitkin muuttumaan niin että joka kolmas koju on krääsää, ja joka kolmas mopotavaraa. Sitten se viimeinen kolmannes on osia myyviä kojuja, joista luonnollisesti Tampereen FHRA järjestämässä romutorissa on keskittynyt ameriikan autoihin. Mutta sieltä se yleensä parhaat löydötkin tulee, kun myyjä ei välttämättä edes tiedä että kyseessä on Minin osa, ja jos tietää niin hinta on toissijainen tekijä myyntitapahtumassa. Pääasia että saa romut pois. Itse kuljen näissä swapeissa jenkkiharrastaja (ei tötterötukka) kaverin kanssa, ja lompakossa hänellä on 500 euroa verrattuna minun 50 euroon. Yleensä minä tulen rahan kanssa myös pois, hän ei juuri koskaan.

 

Minin osia on luonnollisesti monenlaista, ja niistä joista on oikeasti tarve on hintakin yleensä kohdallaan. Harrastajalle joka on tottunut että Minin osat on halpoja, on kova kynnyskysymys maksaa 50 euroa osasta joka on täysin käyttökelpoinen. Sen sijaan Jenkkiautoharrastaja voisi pitää 50 euron sijoitusta lähes ilmaisena. Eikä kyse nyt ole rahapussin paksuudesta, vaan siitä mihin on tottunut. Haluttuja osia on varmaan peltiosat, jarrut, siistit sisustan osat ja viritys osat. Muista on varmaan ihan ylitarjontaa. Ongelmana on että peltiosat (ainakin tarvike sellaiset) ei juuri paljoa enempää maksa uutenakaan, ja muita ei juuri ole tarjolla. Siunatuimmassa tilassa on ne jotka ovat juuri ostaneet ensimmäisen Mini projektinsa pahvilaatioissa (kuten minä 10 vuotta sitten) ja joutuvat etsimään ihan perusosaa projektiinsa. Näille (myönnän) kehittyy helposti piheys, sillä ostettavia osia onkin paljon ja kaikki on tympääntyneinä kun luuli ostaneensa täydellisen auton kaikkine osineen. Sen sijaan, esimerkiksi nyt tuosta valkoisesta Ministä puuttuu enää alkuperäinen sisävalo, ja jos sellainen tulee vastaan, olisin valmis maksamaan siitä ihan täyden hinnan.

 

Kokoontumisissa olisi mukavaa jos siellä olisi aina Mini aiheinen romutori samalla. Mutta ymmärrän täysin ettei kukaan viitsi raahata osia mukana, kun suurin osa jää ostamatta, ja sitten vielä niitä pitää valvoa koko ajan ja näin missaa puolet tapahtumasta. Ja toinen juttu, kun porukka menee rompetorille, heillä on setelit mukana ja varautunut henkisesti rahan menoon, mutta kokoontumisiin tullaan yleensä juuri ja juuri kahvirahat taskussa ilman henkistä valmiutta siihen että "nyt shoppaillaan". Jos kaikki toimisi niinkuin Strömsöössä, niin täällä foorumilla vois huudella että onko kellään sitä ja tätä osaa ja sitten joku tai useampikin voisi varautua siihen tuomalla ylimääräiset osat mukanaan. Näin minäkin tämän kevään Mobiliassa sain muutaman puutteen korvattua itseltäni ja toinpa muutaman tavarankin myyntiin...

 

Jos menee FHRAn swappiin pystyttämään pöytää jossa on Mini osaa, niin veikkaan että saalis jää aika laihaksi, ellei sinulla ole myytävänä harvinaista ja priimaa...Luulen niin. Mutta siitä olen samaa mieltä, että olisi kyllä mukava nähdä tuttuja osia näissä tapahtumissa missä käyn, jos ei muuta, niin ihan silmänruoaksi.

 

Normaali romutorin ostotapahtuma on tällainen: Löydän harlikkamiehen näköisen myyjän - kalliiden osien pöydän- alta miljoonalaatikon, josta pengottuani löydän ruosteisen Minin nopeusmittarin ja paksun alustamassan peitossa olevan etuvilkun kumisuojan ja kannan. Tinkaan (tottakai) hintaa kympistä kahdeksaan euroon. Se mitä sain, oli ehkä toimiva matkamittarin koneisto, joka tulee tarpeeseen joskus viiden vuoden päästä kun edellinen jumittaa täysin 99999km:n kohdalle. Ja se vilkun kanta oli hyvä, ja saan vaihdettua jo hapettuneen vilkun kannan parempaan.

 

Tekikö kukaan bisnestä tai löytöjä? tuskin, mutta romutori tältä osin täytti tehtävänsä..

Link to comment
Share on other sites

Kyllä se tosiaan on niin, että melkein kaikki tavarat saa tuoda takaisin kerhomme kokoontumisista. Joskus saa myytyä jotain erikoisempaa (jos hinta sattuu kohdalleen). Varmaankin on totuttu siihen, että koko korista maksettiin Koskispullo ja muut osat sai kaupan päälle. Toisaalta Minin avaimet ovat menneet melkein kaikki ( 1-2 € /kpl, kaupassa kait 10€), muutama vielä jäljellä ;-)

Toisaalta harmittaa kantaa/vahtia osia koko aika, mutta kait sitä täytyy vaan kestää......

 

Joskut järjestettiin Forssassa pelkästään kerholaisten kesken "rompetori" kahveineen yms, eipä taida enää kannattaa ...

 

Silti niitä osia on mukava penkoa .

 

Timo

Link to comment
Share on other sites

Rompetoreihin liiittyen tuli sit tänää roudattua yks uus elintenluovuttaja tallille. Tämän siis löysin kun juttelin yhden myyjän kanssa vanteista...

Aika rapsakka laitos on, mutta saapahan tosta ainakin puuttuneita pisteosia ja yhet lisäikkunat taakse. Muuten tulee varmaan laikkailtua toi kasaan.

 

Mut joo saattaa noilta rompetoreilta kanssa jotain löytää kun vaan menee juttelee myyjien kanssa, usein voi olla että myyjillä on joskus esim ollut mini ja siitä

on jäänyt osia mitkä on kaupan, eli pitää vaan rohkeesti kysellä.

 

15102011869.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Huhu tiesi jo kertoa, että 2 vanhempaa (?) herrasmiestä oli käynyt Minejä katsomassa. Hei, kenellä se Midas on Suomessa? Kirsi kyseli, kun siellä joku kaveri pitää siellä (Hollannissa) kirjaa missäpäin Midakset on. Laita Privana viestiä, jos muistat.

Timo

Link to comment
Share on other sites

Terveisiä Essenistä. Oli siellä täältä muitakin vanhempia herrasmiehiä matkassa. Eipä mitään ihmeellistä Mineihin eikä kovin runsaasti. Uustuotantotavaraa saksalaisiin halli toinen toisensa perään, eikä kovin erikoisia Minejä myynnissäkään. Mitä nyt yksi 60-mallinen Austin ja olikohan vain viistonnia ajettu, eikä sekään ollut ihan virheetön. Hieno vihreä Pick-Up kuvassa, mutta jo pilattu monin osin.

post-2350-13848035231095_thumb.jpg

post-2350-13848035231932_thumb.jpg

post-2350-13848035232828_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

nyt oli teivossa minin osia ja hinnat kohallaan,löytyi 70luvun hitsaamattomat ja ruosteettomat ovet 40e pari,coopperin tuplat 5e,60luvun mini ja vanin omistaja käsikirja ja vähän uudemman mini van ja pikupin saksan kielinen omistajan käsikirja. virranjakajan kansia ja 60luvun öljynsuodattimia 2e kpl,ei mopari miehet tiedä mitä myyvät ;)

Link to comment
Share on other sites

Oli niin inhottavan oloinen keli, että käänsin kylkeä aamusella ;)

Ja sinne olisivat kyseiset osat jääneet, vaikka olisivat vastaan tulleet.

Öljynputsareita olisi voinut ostaa muutaman. Maksavat firman naapurin varaosamaailmassa 7€/kpl.

Tuttuja olisi ollut mukava Bongailla. Siihen ne viime vuosien romutorikäynnit ovat huipentuneet ;D

Ovet oli kyllä oikeassa hinnassa, mutta kun ei itse koskaan tarvitse, niin eipä olisi viitsinyt lähteä raahamaan. Just kun on saanut omat kaikki myytyä pois nurkista.

Link to comment
Share on other sites

Ja minäkin löysin sieltä priimakuntoiset MK1takavalot ja MK1 maskin lista. Ja pojan kokoelmaan kolme pikku-Miniä lisää...

 

Aamulla oli tosi hankala kiertää, kun kaikki oli lumen alla. Sitten kun kahvitteli sisällä ensin pari tuntia, niin aurinko paistoi ja myyjät oli putsannut pöydät lumesta, joten löytöjä pääsi tekemään.

Link to comment
Share on other sites

Joskut järjestettiin Forssassa pelkästään kerholaisten kesken "rompetori" kahveineen yms, eipä taida enää kannattaa ...

 

Timo

 

Voisi tälläisen järkätä vaikka meidän pihalla(nurmea n.35 * 100m ) parin tunnin myynti/kokoontumistapaaminen. osia vain sen verran mukaan mitä Miniin mahtuu ja myyntilappu muille osille. On noita osia kertynyt meillekin mutta tosi huono olen niitä myymään. Päinvastoin olen aloittelijoita jeesanut "tavallisen" osien kanssa ja lahjottanut niitä. Ja tulishan tämä Läyliäinenkin Ministien kartalle. ;D

Onko se oikea pula noista kisa osistakaan, talvipäivälläkin niiitä oli myynnissä erittäin oikeaan hintaan?

Link to comment
Share on other sites

Rompehommat on kokoontumisissa menettänyt merkityksensä tämän "nettisukupolven" myötä.

Tavarasta tuntuu olevan "ylitarjontaa" joka puolella.

Kukaan ei viitsi raahata tavaroita edestakaisin ja päivystää myyntipöydän takana. Nykyään pistetään visat vinkumaan ja käteisellä ostettavat pitäisi saada ilmaiseksi ;)

Link to comment
Share on other sites

ovet vein kaverille joka kunnostelee 79v miniä ja oli kysellyt ovia muualta ja hinta oli paljon kovempi ja kaikenkisäksi ovet olivat mädät,kaverini oli todella tyytyväinen kun sai ehjät ja halvat ovet,harvemmin rompepäiviltä löytää minin alkuperäisiä ehjiä peltiosia :)

Link to comment
Share on other sites

Rompehommat on kokoontumisissa menettänyt merkityksensä tämän "nettisukupolven" myötä.

Tavarasta tuntuu olevan "ylitarjontaa" joka puolella.

Kukaan ei viitsi raahata tavaroita edestakaisin ja päivystää myyntipöydän takana. Nykyään pistetään visat vinkumaan ja käteisellä ostettavat pitäisi saada ilmaiseksi ;)

 

Niin no onhan se ihmeellistä että ihmiset ostavat ennemmin uutta osaa samaan hintaan kuin käytettyä ;)

esim.Minin puskurien kohdalla on usein näin, käytetystä (usein klommoisesta) peruspuskimesta pyydetään enemmän rompepäivillä kuin uusi rosterinen maksaa ja maskien kohdalla sama juttu......... eri asia jos on täysin virheetön alkuperäisosa voi siitä "käytettynä" pyytääkkin jotain.

 

ps.itse en edes omista VISAA saati muuta luottokorttia ;)

pps. ja välillä tuntuu että monet rompepäivien myyjät ovat kylmästi muuttaneet mk:an merkin €:si .

Link to comment
Share on other sites

Se kunnon tavara menee kaupaksi oikeaan hintaan ihan kotoa käsin, eikä tarvitse tinkailla ;)

Parin euron romua ei kannata käydä esittelemässä ja kuskailla näillä bensan hinnoilla.

Varsinkaan kun kukaan ei sitä edes huoli.

Niitäkin joku aina joskus kyselee ja hakee kotoa, sillä parilla eurolla.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

tuli käytyä kangasalan rompepäivillä,ei siellä ollut juurikaan autonosia myynnissä ollut,myynnissä olevat tavarat oli suurimmilta osin lasiesineitä vaatteita ja kaikenlaista krääsää sama kuin ois käynyt isolla kirpputorilla,pienemmillä rompepäivillä tekee vielä löytöjä kun niitä ei ole ammattikauppurit vielä vallannut

Link to comment
Share on other sites

Jep, täytyy ruveta keräämään Arabian kahvikuppeja näköjään ;-) Austin Sevenin (1961) Workshop Manual ja Mini Marcos tarttui käteen (Kangasalalta), siinä kaikki. Varmaan Virtanen & Co käynyt jo perjantaina tyhjentämässä laarit , vai mitä ;-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...