Jump to content

karvalakki

Jäsenet
  • Viestit

    518
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    39

Käyttäjän karvalakki kaikki viestit

  1. karvalakki

    Abs ongelma 005DF5

    ... eli lyhyt vastaus: Sopi plug'n'play ainakin omassa autossani. Täsmälleen samat osanumerot.
  2. karvalakki

    EP mittarinäytössä.

    Se steptronic switch taitaa juurikin olla se katkaisijamoduli, joka mittaa sitä kepin siirtoa sporttimoodiin. Siellä on varmaan nyt joku huono kontakti, ja kun vemputit sitä keppiä sivuttain niin se saisikin kontaktin ja alkoi toimimaan.
  3. karvalakki

    EP mittarinäytössä.

    Ilmeisesti joku anturi vaihteistossa pätkii tai antaa huolestuttavaa informatiota ja vaihteisto laittaa päälle Emergency Programin (EP) varmuuden vuoksi. Kannattaisi lukea vikakoodit jollain Miniä ymmärtävällä koodinlukulaitteella (markettien OBD lukijat eivät auta), niin viasta saisi enemmän irti. ISTA/D osaisi antaa korjausohjeetkin. Joku paikallinen harrastaja, jolla on INPA tai ISTA/D varmaan auttaisi mielellään. Netistä googlaamalla löytää kyllä ohjeita, joilla vikamoodin voi yrittää resetoida, mutta ei se onnistu, jos siellä on jatkuvasti päällä oleva vika.
  4. Sanoisin, että ei syytä huoleen, jos auto lähtee kerran hyvin käyntiin. Näissä nyky-bemareissa hehkutus tehdään pimeästi ” hidden glowing “ ilman merkkivaloa paitsi aivan kovilla pakkasilla, ja hehkutus alkaa jo siitä kun kuskin penkille istutaan tai auto tunnistaa oman avaimensa. Hehkutus jatkuu useissa eri vaiheissa aina sinne saakka kun moottori vielä jo käy. Ainahan ne vikakoodit voi luetuttaa jos asia painaa mieltä.
  5. Antaako se jotain vikakoodia? Mistä tiedät ettei se hehkuta? Ei lähde käyntiin?
  6. No, minulla on nyt ollut uudesta saakka N54-koneinen 2007 BMW, joka niinikään on kuuluisa HPFP ongelmista. Pumppu vaihdettiinkin ensimmäisinä vuosina takuuseen kolme kertaa ennen kuin mittarissa oli 80tkm. Sen jälkeen on ajettu 12v ja 100tkm ilman bensapumppuongelmia. Sanoisin ettei se nyt ole mitenkään niin kirkossa kuulutettu että se pumppu hajoaa. Voi ihan hyvin kestää auringonlaskuun, jos se kerran näin kauan on kestänyt. Ei kun kovaa ajoa!
  7. Yllättävän lyhyt tuo range. Golf GTE:n akku on vain hitusen suurempi, mutta sillä pääsee kesällä lähes 50km ja talvellakin puolet siitä. Pieniakkuisen 530e:n akku on ~10kWh ja silläkin pääsee 20km talvellakin.
  8. karvalakki

    Mittarivalo

    Veikkaisin että se auton sähköjärjestelmä on tässä se tyhmä Jos vikakoodia ei tule, niin todennäköisesti jostain renkaasta katoaa ABS signaali hyvin lyhyeksi aikaa ja satunnaisesti. Silloin syttyy vain luistoneston merkkivalo, ei ABS valo. Itselläni oli sama juttu kahdessa Minissä. INPAlla tai ISTAlla voisi katsoa ajaessa niitä anturien antamia nopeusarvoja. Omissa autoissani viallisen anturin lukemat pomppivat välillä. Voihan vika toki olla DSC järjestelmässäkin, tai jopa imuvuoto tai MAF voi sytyttää tuon valon, mutta kyllä niistäkin vikakoodi pitäisi tulla.
  9. karvalakki

    Mittarivalo

    Eipä ollut merkkiliikkeestä mitään puhettakaan vaan asianmukaisesta BMW/Mini testeristä. No anyway, vikakoodi kertoo mikä nurkka kiukuttelee
  10. karvalakki

    Mittarivalo

    Niinkuin tuolla aiemmin jo @next kirjoittelikin, jokin ABS-anturi pätkii. Ihan klassinen oire, noin sen on tarkoituskin toimia. Vikakoodi kertoo mikä antureista on viallinen. Vikakoodit täytyy lukea BMW/Mini testerillä. Perus-OBD vikakoodin lukijat näyttävät vain ECU:n koodit ja sieltäkin ne antavat vain P-koodit.
  11. Ymmärrän kyllä tympääntymisesi. Ei tuollainen peli vetele.
  12. OK, pikaisella luvulla ymmärsin että kyse oli polttomoottorin vioista eikä korkeajännitejärjestelmästä.
  13. Vuodesta '95 BMW/BMW Miniä harrastaneena sanoisin, että vika on nimenomaan merkkihuollossa eikä autossa itsessään. Jos autoa ei huolla/korjaa itse niin kannattaa käyttää riippumattomia BMW-spesialisteja joita löytyy paljon.
  14. Laitan loput osat roskiin viikon parin sisään. Ilmoittele jos joukossa on jotain joka sattuu kiinnostamaan.
  15. karvalakki

    Mini R53 ropausta

    Reiän tarkoitus on mahdollistaa jäähdytysnesteen ohivirtaus myös termostaatin ollessa kiinni. Tällöin kuuma jäähdytysneste pääsee kontaktiin termostaatin kanssa ja se aukeaa oikea-aikaisesti. Jos termarissa ei ole reikää, kauempana koneessa oleva kuuma neste ei pääse termarille saakka vaan tulee viileän nesteen blokkaamaksi. Tästä syystä kone voi keittää vaikka termari olisi ehjäkin. Vaikka termaria vasten olisi ilmaakin, se kyllä työntyy siitä reiästä toiselle nesteen työntämänä. Mutta on tietysti totta, että termariin nojaava kuuma nestepinta jää alemmas silloin kun siellä on ilmaa, ja siksi termarin käyttäytyminen voi häiriintyä. Siksi on varmastikin parasta laittaa se reikä yläreunaan.
  16. karvalakki

    Mini R53 ropausta

    Onko sillä reiän paikalla kamalasti väliä? Sen tarkoitushan on vain päästää neste pikkuisen kiertämään myös silloin kun termari on kiinni, jotta kuuma neste pääsee termarille asti.
  17. karvalakki

    Keskuslukitus

    Kannattaa katsoa minifanssista osanumero ja tilata osa sillä.
  18. karvalakki

    ABS yksikön vika.

    Tuossa omia kokemuksia:
  19. Veikkaisin, että ikkunannostin on rikki. Maksaa noin 90€ ( https://aeromotors.fi/kataloog/search?search_query=51332756083 ) ja mikä tahansa korjaamo vaihtaa parissa tunnissa, eli noin parilla satasella.
  20. karvalakki

    Mini R56 2010

    Tsekkaa runkonumerolla minifanssista oikea varaosanumero ja osta sen avulla uusi mistä tahansa varaosaliikkeestä tai nettikaupasta. Saat sopivan 99.99% varmuudella.
  21. karvalakki

    Kytkimen kytkin

    Juu, ei siinä sen kummempaa. Varmaan vain päässyt irtoamaan.
  22. VANNE ON MYYTY!!! --- Minin vannekin löytyi varastonperukoilta. Uusi täysin käyttämätön alkuperäinen Ronalin valmistama Minin 7Jx17 vanne. S-spoke 85, 36116773945 Koskaan ei ole edes sovitettu autoon, saati että olisi kumia nähnyt. Vain yksi kappale. Ostin aikanaan viallisen vanteen tilalle, joka ei ollutkaan viallinen ja loppujen lopuksi tämä jäi laittamatta alle. En tiedä miten tämän hinnoittelisi. Onkohan sääntörike, jos sanoo "tarjousten perusteella"? Vai olisiko 100eur liikaa? Tarjoa.
  23. Omaa kokemusta 335i:stä, 320d:stä ja Saab 9-3:sta. Lähipiirissä myös VAG:laisia. Kaikissa turboissa on saanut mukavasti lisätehoa, mutta kuten sanottu, ei se kulutus oikeasti laske. Pidän sitä mainospuheena. Ohjelmoinnissa on syytä kiinnittää huomiota myös siihen, kuka ohjelmoinnin tekee. Jotkut ohjelmoijat disabloivat rankalla kädellä myös moottorin vikadiagnostiikkaa, mikä on mielestäni törkeää ja amatöörimäistä.
×
×
  • Luo uusi...