Jump to content

meerha

Members
 • Posts

  121
 • Joined

Everything posted by meerha

 1. Clubmanin valmistenumeron alkuosa on yleensä XA2S2 ei XA252. Jos oikea valmistenumero löytyy niin kannattaa kysyä myös kansallisarkistosta.
 2. https://mk1-performance-conversions.co.uk/AKD3510 - Cooper & S.pdf
 3. Sisältyikö tuohon DHL:än 20 euroon myös tulliedun haku alkuperäisille GB-tuotteille? GB tuotteistahan ei tarvitse maksaa muuta kuin alv:it. Alkaa vähän kyllästyttämään itsetullaus kun joka kerta on juupas eipäs keskustelu tullin kanssa tulliedusta vaikka Mini Sportilta ja Sparesilta saa tarvittavat dokumentit.
 4. Kyllähän irtonumerotkin kelpaa. Minkä verran löytyisi ja miltä vuosilta? Hakusessa on siis ennen vuotta 2007 ilmestyneet lehdet. Laitoin yv:tä.
 5. Vihdoinkin löytyi täydennystä parille viime vuodelle! Yhä saa tarjota yv:llä. Vuosikerrat 2007 ja sitä vanhemmat ovat edelleen hakusessa.
 6. Tuossa on yksi vaihtoehto mittaristoksi, jos sen vielä nenän alle haluat: http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-1275GT-S ... 2a12c27679 Saisi helposti kiinni kun näyttää telinekin olevan mukana. Oikea 1275 GT Minin mittaristo eikä edes mikään mailimittari...
 7. Ei 145/80/12 vaan 145/70/12 näin takakontin orkkis varapyörässä näytti olevan. Tuskin noin reilukokoisen Weber-kotelon taakse mittareita mahtuu. Yksi vaihtoehto on hommata jostain kokonainen uudemman mallin Minin mittaristo ja kojelauta. Mittaritkin saattaa jopa nähdä ratin takaa...
 8. Ainakin 145/80/12 ja 165/60/12 pyörät pitäisivät sopia pyörimään...näitä ainakin -90 lukulaisissa pyörii alla. Kannessa on päätypultit mutta termarikotelon puolella näyttää olevan pinnapultti mutterilla ei pulttia. Onko lohkossa ne venttiilinostimien tuhkaluukut siellä pakosarjan takana? Mittarit on alunperin keskellä mutta ne on siirretty ilmeisesti tuon Weberin kotelon takia kuskin eteen.
 9. Arvelisin, että projektiisi menee tuosta summasta neljännes pelteihin? Eikä mikään huono sijoitus, eipähän tarvitse taas parsia parin vuoden päästä. Oma lompakkoni tuskin kestää vierailua kyseisessä paikassa...jos kestäisi niin tuskimpa tässä pelkkiä Minejä tyytyisin raplaamaan.
 10. Hieno peli tulossa ja pitkäikäinen koppa! Saahan niitä. Minispeedillä näytti olevan tarjolla hintaan 4650 puntaa, koppa sisältää myös luukut. Tietenkin rahdit vielä päälle eli kyllä tuohon rahaan muutaman tunnin töitäkin tekee jos itse vain pystyy tekemään... Joskus on tullut tilanteitä, että taidokkaiden peltihommien tekijä on katsastuskonttorilla kertoillut aika avoimesti tekemistään peltihommista ja onkin heti perään päässyt tekemään selvitystä vaihdetuista pelleistä, jotta saadaan konttorilla prosentit laskettua... Parempi vain pysyä hiljaa ja pitää tehdyt peltihommat omana tietona katsastuksen yhteydessä.
 11. Eipä ole pahemmin ollut tarjontaa ilmennyt Mini Magazine lehdistä. Taitavat nekin olla aarteita tai päätyä paperinkeräykseen... Kiinnostusta kuitenkin lehtiä kohtaan on eli saa yhä tarjota yv:llä.
 12. Noita Minin korjausoppaita löytyy kohtuullisen helposti ilmaisversioina googlettamallakin. Suurempi vaiva lienee löytää toimiva linkki. Alla pari vielä toimivaa linkkiä. http://www.minicoopersofmiami.com/MINI_ ... _76-89.pdf http://repair-manuals.blogspot.com/2010 ... rvice.html Noin vanhan Minin hätävilkuista ei ole omia kokemuksia mutta oma käsitykseni on, että hätävilkkujen täytyisi toimia ilman, että mitään muuta täytyy laittaa päälle ensin. 8.4" levyjarrusatseja löytyy myös Suomesta Paradise carsista. Hinta on jotain 300 euroa, 8.4" tuuman levyt edellyttävät tosin 12 tuuman pyöriin siirtymistä. 7.5" levyjarrusettejä löytyy tosiaan erilaisina versioina Englannista eikä niiden hinta kuitenkaan ihan järjetön ole. Kuitenkin tuollaiseen 300 euron käytettyynkin satsiin saa helposti upotettua pari sataa euroa lisää peruskorjauksen myötä...
 13. meerha

  mini van

  Joskus 7,5" levyjarruja kasatessa itsekin mittailin levy- ja rumpujarrujen letkujen pituuseroja. Rumpujarrujen etujarruletku oli pidempi kuin levyjarrullisen. Levyjarrujen letkun pituus ei riitä rumpujarrulliseen ja vastaavasti rumpujarrullisen letku jää roikkumaan levyjarrujen yhteydessä niin, että voi alkaa hinkata alatukivarteen tulevaa reaktiotankoa vasten.
 14. Itse ainakin olen saanut korjattua puslilla ja tapeilla. Katsoo vain, että aihio ei ole valmiiksi liian huono tai jonkun valmiiksi pilaama. Tuolta olen tilaillut erilaisia tappeja, kalvaimia ja helicoil-sarjoja. http://www.chronos.ltd.uk/ Toimitus on ollut myös aika ripeää.
 15. meerha

  Mini 1000-78

  Itse en ole havainnut akseleissa eroa. Levyjarrullisten (7.5" ja 8.4") ulommat vetonivelet ovat tosin järeämmät kuin rumpujarrullisen.
 16. Tuolla tavalla se valo käyttäytyy kun SRS-systeemissä on jotain vialla eli vika havaittu. Kunnossa olevassa systeemissä valo sammuu mutta ei syty uudelleen. Liitoksiahan ei siellä hirveän montaa ole.
 17. Minispeedillä näyttää ebayssä olevan kaupan tehostinpaketteja. Katso tuolta... http://cgi.ebay.co.uk/Mini-brake-servo- ... 19c43ada75 Kannattaa kysyä ja varmistaa, että se on juuri Minin levyjarruille tarkoitettu. Samasta tehostajasta on useampia versioita eli eri kokoisia sylinteriosia on olemassa.
 18. Taisi olla -70 luvun puolivälissä 1974(?) kun 1275 GT siirtyi 12" pyörien käyttäjäksi. Vähän on sellainen hämärä muistikuva, että tällöin myös etujarrut vaihtuivat 7.5 tuumaisista 8.4 tuumaisiin. Tehostajan käytöstä ei hajuakaan näiden uudempien yhteydessä. Jossakin välissä siirryttiin myös 2-piirijarruihin. Tuli vaan mieleen jos tehostinta ei ehkä kerran ole 8.4 tuumaisissa 1275 GT:ssä ollut niin oliko niissä silloin 2-piirijarrut? Itselläni on muistikuva vain parista vuoden 1974 jälkeen tuodusta 1275 GT:stä. En tiedä tuliko yhtään virallisen maahantuonnin kautta. Vanhempia tuli kuitenkin alkuun Morrikset Voimavaunun ja Austinit Vehon kautta. Enimmät kuulema Vehon kautta.
 19. 1275 GT:ssä oli tehostaja alusta alkaen eli -69 loppuvuodesta lähtien myös 10" pyörillä. Kymppituuman pyörillä jarrut olivat 7,5" tuuman levyt edessä ja takana levitetyt rummut pitkillä pyöränpulteilla. Samat kuin "S":n jarrut paitsi tehostin oli uudemman mallinen eli sama kuin tuossa kuvalinkin konehuoneessa. -70 ja -80 luvuilla 1300 koneellisiin Mineihin vaadittiin konttoreilla ihan oikeasti vähintään Minin 7,5 tuuman levyjarrut plus jarrutehostimen. Jotkut katsastusinssit myös vaativat paperin jossa ilmeni, että Miniin on todellakin vaihdettu kyseiset jarrut. Aina ei riittänyt pelkkä paperi jossa kerrottiin mitä Miniin pitää vaihtaa 1300 koneen myötä. Se oli sitä aikaa kun omien jarrujen rakentamista ei katsottu hyvällä...
 20. Omastani sain vihdoin SRS-valon sammutettua. Aikani raplattuani ja koodeja ihmetellessäni päädyin vaihtamaan kuljettajan turvavyöpaketin niiden esikiristin hilujen kera. Kävi tuuri kun löysin ebaysta juuri samanlaisen kohtuuhintaan. Vaihdoin sen paikoilleen ja SRS-valo vihdoinkin sammui. En tiedä mikä vanhassa oli lopulta vikana, liitin kuitenkin oli kunnossa.
 21. meerha

  Mini 1000-78

  Tuolta löytyy jotain perusohjetta kannen viilailuun: http://www.mlmotorsport.com/forum/index ... c,4.0.html
 22. meerha

  koneen malli?

  Alla vielä engelsmannien tietoa 12H- lohkon numeroista jos niistä nyt mitään apuja on...
 23. meerha

  koneen malli?

  1300 GT Mailerissa oli ylimääräiset kannenpultit päissä ja kannessakin oli lisäksi meistettynä ylimääräinen numerosarja jossain siinä termarikotelon nurkilla. 1275 GT Minin kone on ihan peruskone ilman hienouksia ja noita lisäkannenpultteja. Noiden vanhojen 1300 koneiden kampiakseleita kannattaa myös hieman katsella jos sattuisi niistäkin löytymään se EN40B merkintä...
 24. meerha

  jarruongelma

  Kannattaisiko kurkata pääsylinterin sisään ja varmistaa ettei ole syöpynyt? Törmäsin joskus kauan sitten erään japsilaitteen kanssa vähän saman tyyppiseen ongelmaan. Loppujen lopuksi pääsylinteri vuoti sisäisesti eli käytännössä toinen piiri joutui avittamaan toisenkin piirin jarruttelua.
 25. Omassani alkoi vastaava ongelma viime kesän lopulla ja nyt viime aikoina olen yrittänyt päästä siitä eroon. Niitä liitoksiahan ei siellä SRS-järjestelmän johtosarjassa (se keltainen lisänippu) hirveän montaa lopulta ole. Olisko jotain 5 kpl:tta. Kannattaa tarkistaa etenkin se repsikan jalkatilassa sulakerasian yläpuolella oleva liitos sekä takapenkin sivuilla taskujen pohjilla olevat liitokset. Omassani tuli vikakoodit turvavöiden yhteydessä olevista liittimistä (takataskujen pohjalla) ja toinen koodeista poistui liitintä raplaamalla mutta toisen poisto on vielä hieman vaiheessa. Jos viet sen liikkeeseen vikakoodien lukuun niin käy kuitenkin nuo liittimet ensin läpi niin saat selville oliko liitinvika vai jotain muuta.
×
×
 • Create New...