Jump to content

MattiH

Jäsenet
  • Viestit

    118
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    3

Käyttäjän MattiH kaikki viestit

  1. Joo, vika on hyvin vastaava kuin itsellä. Tuntuu että juuri kytkimen luistatuksen loppuvaiheessa (etenkin mäkilähdössä) alkaa pomopottaa. Ei tosin aina. Varmaan juuri kylmällä koneella helpommin, kun oletettavasti käy vähän huonommin ja alaväännöt heikommat. Ainakin tuo hydraulinen moottorinkannatin edessä vasemmalla oli aivan lysyssä, ettei suoranaisesti kannattele konetta, vaan lepää sitä kumia vasten. Varmaan sen ainakin uusin, mutta muita ei päässyt purkamatta toteamaan.
  2. Kiitos vinkeistä. Alan kallistua myös tuon moottorin tukikumin puoleen. Alunperin vika oli sellainen, että esim. talvella montuissa ja kesällä sellaisella hiekkatien kiharalla, kun eturenkaat yrittää sutia veto päällä, niin auto täristää voimakkaasti rattiin. Vikaa ei ole vapaalla mentäessä, vaan pelkästään kun pyörät sutii ja vähän pomppii. Ratti suorastaan kolkattaa käsissä. Vaihdoin molemmat etualatukivarren puslat, teetätin nelipyöräsuuntauksen ja uusin kaikki raidetangonpäät (suuntauksessa oli jumissa). Vika ei lähtenyt. Toki nyt auto kulkee suoraan. Tuo nykiminen liikkeelle lähdössä ilmeni vasta hiljattain. Varmaan siis kytkin menee nyt uusiksi, mutta mikä näistä tukikumeista kannattaisi myös tilata, tai mikä voisi vaikuttaa tuohon? Tai varmaan melkein mikä vaan, mutta osaatteko sanoa yleisintä, kun en pääse tutkimaan kunnolla. Olisiko eteen oikea? Näyttää ainakin sellaiselta hydrauliselta. Ja mikä öljy menis laatikkoon, jos nekin varalta vaihtais. Toivottavasti kestäis vielä hetken. https://www.autonvaraosat24.fi/mini/mini-r50-r53/15890/10638/moottorin-tyyny
  3. Hei, Kiitos vastauksesta. Millä kilsoilla tosta vois olettaa kytkimen menevän? Pakkikin kyllä vaikeaa saada silmään ja joutuu vähän kytkintä nostaa että tippuu peruutusvaihde pesään. Täytyypä yrittää tutkia tuota korvaketta
  4. Hei, Nyt on alkanut ilmenemään outoa tärinää varsinkin kylmänä, kun autolla lähtee liikkeelle. Vähän kuin moottorin tukikumi olisi irti, mutta niissä ei ole vikaa. Auto ajettu n. 160tkm. Kytkin alkuperäinen ja varmaankin lopussa, mutta mietin että meneekö näistä kaksoismassoja? Edellisessä S:ssä kaksoismassa oli tottakai ongelma, mutta mietin miten näissä vapareissa? Eli laitanko tilaukseen vauhtipyörineen, vai pelkkä kytkin?
  5. MisterAutosta. Takuu oli 2 viikkoa pitkä, eivätkä korvaa mitään vaikka vika ilmaantui jo takuuaikana. Tästä siis korjaamotodistus. Oli vain hetken pajalla, kun vikaa etsittiin ja sain reklamoitua sitten vähän myöhässä. Ei ymmärretty alkaa tutkia tehostinta, kunnes tehostus katosi yhtäkkiä. Oireena oli alunperin, että purki akun yön aikana. Suosittelen misterautoa - reilu meininki ja asiakaslähtöinen palvelu. Nyt pitäisi riidellä kuluttajaneuvojien kanssa, mutta en taida jaksaa kun pitäisi päästä ajamaankin.
  6. Ostetaan ohjaustehostin, vm 03 R53 Cooper S. TRW:n uusi kesti reilut 20.000tkm. Avatessa oli vettä sisällä ja tehostaja aivan syöpynyt/ruostunut. Eihän siinä, perus vuosihuolto siis kyseessä! mattihonkasalo@gmail.com / 041 439 2489
  7. MattiH

    R53 potpottaa

    Mulla aina ajon jälkeen haisee sellanen vähän palanut. Tai ihan kun autolle olis antanu kenkää ihan huolella. En oo enää yrittäny ees ettiä mistä se tulee, mutta saattaa olla joku öljy/neste mitä menny lisätessä ohi, ja valuu pitkin konetta.
  8. Ajotyylistä varmaan riippuu aika paljon. Ite en pääse alle kymppiin omalla r53:lla juuri koskaan. Pääasiassa kulutus jotain 11 l/100km -luokkaa.
  9. MattiH

    R53 JCW -06

    En enää kunnolla muista millainen oli alunperin, mutta jäykempi tuo on kuin r50:n kytkin. Välillä tuntuu et vaihdot oli jotenkin sulavampia orkkiksella, mutta hyvä tuo on ollu.
  10. MattiH

    R53 JCW -06

    Oon ollu tohon kyllä tosi tyytyväinen. Se aikaisempi "kynnys" polkimessakin katosi itsestään. Luistattaessa haiskahtaa tosi helposti, mutta kuuluu asiaan. 8)
  11. MattiH

    -03 r53 kunnostus/viritys

    Juu, elikkä laturihan siellä oli rikki. Nyt on ollut ihmeen toimiva kampe jo monta viikkoa. Kävin Laakkosella hakemassa arvion lumivaurioista katolla ja konepellillä. Korvausarvio 5100 euroa. Katto vaihtoon, tuulilasi uusiks, konepelti uusiks ja maalaukset. Huhhuh. Saattaa mennä mini kohta vakuutusyhtiölle, ellei tarjoa järkevää kertakorvausta.
  12. Itselläkin pitää taas vaihteeksi jotain pientä napinaa. Vaihdettuja osia on melkein kaikki konepelli alla, mutta olin niin pihi etten viitsinyt kiristäjiä ja ohjureita vaihtaa moottorirempan yhteydessä. Varmaan ne sieltä jo menossa. Vasta vaihdettiin laturi. Kyllä se tästä.. :D
  13. MattiH

    R53 potpottaa

    Veikee ääni. Ei tosin mitään hajua, mistä tulee. Kovaa ajoa vaan. :D
  14. MattiH

    -03 r53 kunnostus/viritys

    Mut mulla nous myös kierrokset aina. Ei siinä, vois laturin jälkeen lähteä kattelemaan tuota abs-anturiakin. Katto ei menny ihan kauheen pahaks, mut konepelti näyttää siltä kuin olis tullu keilapallo keskelle. :D Sinänsä onni, kun olin muutenkin ajatellut sen maalauttaa.
  15. MattiH

    -03 r53 kunnostus/viritys

    Myöskin jos jollain on esim. käytettynä virtalukonpohjaa tai laturia myydä, niin olisin kiinnostunut. :D 105a laturi.
  16. MattiH

    -03 r53 kunnostus/viritys

    Noniin, viikko sitten tuli kerrostalon katolta lumet minin päälle. :D Menee katto ja konepelti uusiks. Ei siinä, vakuutusyhtiö hoitaa ne.. Sitten oikeaan vikaan. Lähiaikoina on digikello hävinny näkyvistä. Se ei joko syty kun käynnistää, tai sammuilee ajossa. Myös kierrokset monesti tyhjäkäynnillä nousee, kun kello sammuu. Pari päivää sitten kesken matka-ajon, alkoi yhtäkkiä palaa luistonesto, sekä nopeusmittari tippui nollaan. Korjautui itsestään, eli merkkivalot sammui ja mittari lähti taas toimimaan hetken päästä. Tänään syttyi yhtäkkiä taas luistoeston merkkivalo, mutta myös ABS-valo. Kello oli luonnollisesti tässä vaiheessa jo pimeenä, mutta havahduin kun radiokin sammui. Tämän jälkeen olikin jo melkein kaikki merkkivalot taulussa kirkkaina, vaikka auto kävi tyhjäkäyntiä. Sammutin valoihin, ja yritin käyntiin. Eipä lähdekkään. Napsuttaa vain, kuin akku olisi tyhjä. Työntämällä ohikulkijan avustuksella käyntiin. Toimii hetken, mutta ohjaustehostinkin on tässä vaiheessa pimeänä. Moottori alkaa käydä vajailla pytyillä, eikä ajovalotkaan pala. Sammutan auton, jonka jälkeen hinataan pajalle. Pajalla toisella akulla käyntiin, mutta jälleen sammuttelee valoja, sekä tekee aikaisempia vikoja. Arvauksena veikkaisin virtalukkoa/pohjaa, tai esim. laturin jännitteensäädintä. Onko kellään vastaavasta kokemusta, että mikä hitto tässä nyt on vialla? Maadotus on kunnossa ainakin akulta ja moottorilta.
  17. MattiH

    -03 r53 kunnostus/viritys

    Voisi hyvin tulla. Tuntuu kun poistaa raidetangon ja kokeilee ohjausvaihteen tangoista, samalla kun heiluttaa rattia. Saako sitä niveltä erikseen? Varmaan aika mehevä homma vaihtaa.. :D
  18. MattiH

    -03 r53 kunnostus/viritys

    Tässä kuukauden tuskaillut katsastuksen kanssa. Vuosi sitten oli raidetangon sisäpäässä alkavaa väljää, josta kuitenkin selvittiin huomautuksella. Kuluneen vuoden aikana myös perästä alkanut kuulua kolinaa, joten otin auton pajalle tsekkaukseen ennen leimaamista. Molempien puolien raidetangot oli tiukat, eikä väljää meinannu löytyä millään. Ratissa se tuntuu kuitenkin selvästi, ja on vuoden mittaan lisääntynyt. Tulin lopulta siihen tulokseen, et se tulee ohjausvaihteesta.. :-[ Perästä ei sen jälkeen kiinnostanut ees ettiä, vaan ajattelin et otetaan vikalista, korjataan ja katsotaan meneekö hammastanko uusiksi. Tänään vein leimalle, istuin juomaan kahvia enkä jaksanu mennä ees mukaan katsomaan mitä löytyy. 20min myöhemmin inssi tulee takas ja lyö puhtaat laput pöytään. Tekniikka pelas hienosti, eikä ollu mitään moitittavaa.. :)) :)) Jänniä nuo ohjauksen nivelet, kun korjautuu itsekseen.. Nauroin sisäisesti, mut ajattelin kyllä selvittää vielä mistä se väljä rattiin tulee.
  19. MattiH

    -03 r53 kunnostus/viritys

    vähällä oot päässy Dille. Kyllä nykyään tuntuu, et kaikki alle 500e remontit on halpoja.. ;D Tälläkin hetkellä joku kolistaa takana, ja raidetanko väljä.. Mut onhan tolla jo ajettukin.
  20. Vähän on arpapeliä. Itsellä oli huoltokirjassa kaikki leimat ja täysi huoltohistoria. Niin vaan oli tekniikka silti ihan paskassa kunnossa, ja vei öljyä aivan helvetisti. Kilometrejä vajaa 150tkm. Meillä on kans tuollainen 1.6 perus cooper toisena autona, jolla on ajettu yli 150tkm. Hyvin pidetty, ja toimii edelleen todella hienosti. Paljon parjattu laatikko toimii, kuten kaikki muukin, eikä vie öljyä pahemmin. Joten jos se yksilö vaikuttaa hyvältä ja toimii hienosti, sekä et aijo vaihtaa autoa usein (paljon ajettuna mini on vaikea myydä), niin osta ihmeessä. :)
  21. MattiH

    -03 r53 kunnostus/viritys

    Mullahan on molemmat uusittu, eli se valeon setti kiinteellä vauhtipyörällä. Tänään kun tunnustelin, niin se tökkiminen tuntuu enemmän kytkintä nostettaessa, ei niinkään painaessa. Mene ja tiedä. Ehkä enemmän huolestuttava piirre on lievä palaneen kumin haju, kun autosta nousee ajon jälkeen. Ajattelin että se oli se luistava hihna, mutta jatkunut edelleen. Taitaa joku osua pakosarjaan/putkeen.. Pitänee ensitilassa selvittää, ettei tulis ainakaan oikosulkua. Onneks tuli huolella ja hyvin kasattua tekniikka... :D
  22. MattiH

    -03 r53 kunnostus/viritys

    Juuh, jännästi alko toimia kun uusi hihnan. Onko kellään muuten kytkinpolkimessa sellasta rutisevaa tuntumaa? Tai vähän, kuin polkimessa tuntuisi "kynnyksiä" nostettaessa tai painettaessa. En oo vielä alkanu selvittää mikä siellä vois olla hätänä, kun toimii kuitenkin normaalisti. Tuskin siellä mitään ilmaa voi olla, joten varmaan polkimesta tai laatikon päästä ottaa johonkin kiinni, tai sitten kasauksessa tullut joku kämmi.
  23. MattiH

    P0030 herja

    Itse koitin aluksi jutkuilla ja tilasin juotettavan yleislambdan. Vituiksihan se meni, ja lopulta piti orkkis laittaa. Jos haluaa oikoa tässä asiassa, niin tilaa vaan suoraan sen orkkiksen. :D
  24. Jyväskylässä homman teki hiomo Kantanen. Vaihtoivat kaikki laakerit yhtä lukuunottamatta. Oli kuulemma niin paska homma vaihtaa, ja laakeri oli heidän mukaansa täysin kunnossa. Olisi sekin onnistunut, mutta hintaa olis tullu reippaasti enemmän. Samalla poisti teflonit lavoista, kun oli lähtenyt irtoilemaan itsestään. Laakerit tilasin ite ebaysta. SKF:n laakerit tosin. Vaihto makso n ~200e. Tais olla vähän alle, en muista tarkkaan. Eli siellä varmaan tekee ihan mielellään. Soittelin itsekin silloin monta liikettä, ja edes turboihin erikoistuneet firmat ei suostunut tekee. Vissiin aika paskaa hommaa, kun kellekkään ei kelpaa.
  25. MattiH

    -03 r53 kunnostus/viritys

    Näistä on niin paljon ristiriitaista tietoa. Toisaalta googletin, että toi olis just se oikee.. :D Et sä next välttämättä ees väärin sitä linkannu. Voi olla että oon ite vaan lopulta ostanu väärän. Sama se, halpa ja helppo korjaus! :)
×
×
  • Luo uusi...