Jump to content

mlt

Jäsenet
  • Viestit

    31
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän mlt kaikki viestit

  1. mlt

    Cooper S:n öljymittatikku

    Mielestäni omankaan cooper s:äni tikussa ei ole min/max kohtaa vaan tosiaan sellainen leveämpi kohta joka toimii asteikkona. Ja sopivan tiukka se tikun nostopää on sillä välillä sitä saa kiskoa ihan urakalla että saa irtoamaan.
  2. Jos satut saksaan minillä eksymään niin vaihtoehtoja pitäisi olla runsaasti. mm. tuttujen autoja virittänyt kelleners-sport tarjoaa K.sport motorkittiä(33 kW / 45 HP) 1200e hintaan asennettuna, ja muistaakseni tarjoavat jotain takuuta siihen. Lohen on tunnettu minien vauhdittaja briteistä ja heillä on hyvän hintaisia paketteja tarjolla. Harmi ettei vastaavia putiikkeja löydy suomesta vaan täällä vedetään hommaa hieman mutupohjalla ylistäen osia ja merkkejä jotka ovat "kuulema hyviä" ja asennus ja testauspalvelut ovat heikkoa tasoa. Kun puhutaan ~200hp virityksestä niin sanoisinpa että useiden yritysten tarjoamat paketit ovat hyvinkin samanlaisia, vaihdetaan pienempää kompressorin pyörää, erilaista suodatinta ja softaa. Vasta isommissa moottoritehoissa alkaa paketeissa olla suurempia eroja. Pelkkä softan vaihtokin saattaisi riittää mutta itse uskon paketteihin jossa vaihdetaan myös osia tukemaan uutta ohjelmaa (mm. paremmat tulpat ja ilmanotto). Itse kallistuin lohenin pakettiin hyvän hinnan ja suositusten perusteella. Ainakin tähän asti olen ollut tyytyväinen, vaivaavat ongelmat on olleet muualla kuin konehuoneen puolella. Tm postasikin jo linkin omista kokemuksistani lohenin kitin kanssa. Virityspaketti jolle tarjotaan takuuta on aina hyvä veto, mutta tosiaan usein takuu on voimassa vaan jos asennuksen on suorittanut pakettia tarjoava yritys.
  3. Cooper S:ässä ASC on rasittavan herkkä, itse ajan aina ilman sitä ja nykyään se menee pois päältä jo rutiinina huomaamatta käynnistyksen yhteydessä. Harmi vaan että myös talvella sama rutiini tulee tehtyä usein huomaamatta :) Ainakin omassa autossa ASC päällä kiihdytykset ovat nykiviä. Myös kovissa mutkanopeuksissa teho leikkaantuu jatkuvasti pois. Radalla on itsestään selvää että ilman ASC:tä täytyy ajaa, tietenkään koko ajonvakautus elektroniikka ei kytkeydy koskaan pois päältä (harmi).
  4. mlt

    Ohjaustehostin vinkuu?

    Kaikki varmaan tietävätkin jo että ohjaustehostimien pettäminen on hyvin yleinen ongelma 1gen newmineissä, mini2.comissa siitä lisää infoa Ohjaustehostimen kova vinkuminen tietää mineissä sitä että pumppu pettää todennäköisesti lähitulevaisuudessa. Itselläni ohjaustehostin petti viime talvena kesken liikenneympyrän, vaikka ohjaus onkin ilman tehostinta ajon aikana kevyempi niin silti ajauduin viereiselle kaistalle ennenkuin tajusi että tehostin petti ja tajusi alkaa veivaamaan rattia urakalla. Takuuta omassa autossani ei enää ollut, mutta tietenkin kaivoin tarvittavat todisteet että tehostimen pumpun pettäminen on tyyppivika. Ensin hankin uuden pumpun laakkosen kautta ilmaiseksi pyytämällä heitä tarkistamaan tehtaalta onko ne todettu typpiviaksi. Laakkonen halusi asennuskulut pumpun vaihtamisesta, tämän jälkeen käännyin maahantuojan puoleen ja pian asennuskulutkin olivat nollattu. Uusi pumppu pitää huomattavasti hiljaisempaa ääntä eikä ongelmia ole ollut. Jos ei huvita maksaa joka osasta niin kannattaa aina edes tarkistaa esim mini2.comista onko ongelma yleinen, tämän jälkeen selvittää onko osia koskien ollut recalleja / tyyppivika merkintä joissakin maissa ja onko eri maiden maahantuojat tai diilerit korvanneet osia tai kuluja.
  5. mlt

    Pulley removal toolia lainaan?

    Konetta nostettiin ylös vain sen verran mitä se nousi irroittamatta liian paljon osia, se riitti juuri siihen että saatiin ulosvetäjämme keskiruuvi mahtumaan konehuoneen ulkopuolelle. Jep sama paikka. Sami on hyvä vaihtoehto kaikkiin yksinkertaisiin asennuksiin (putkistot, alustat, jarrut, vakaajat jne.) mihin hänellä riittää työkalut, kyllä vaikeammatkin nakit tuntunut hoitavan kiitettävästi :) Ollaan pidetty kaveri kiireisenä viimeisen vuoden aikana..
  6. mlt

    Pulley removal toolia lainaan?

    Tässä sitä juttua: http://carfreaks.net/content/?p=126 Asennuksessa siis suurin ongelma tuli tuon ulosvetäjän kanssa mutta noin siitäkin selvittiin ;)
  7. Löytyisikö kellään boardilta sattumalta laitetta jolla lukea vikakoodeja? Harmi että oma bluefin ei tue minejä. Kanttaillessa kovempaa syttyy abs, rengasrikko ja luistoneston varoitusvalot (käyttää tietääkseni yhtä samaa anturia). Olisi kiva nähdä vikakoodit oireille mutta laakkonen veloittaa tästäkin plug and play huvista lähdes 100 euroa, huoltorepilläkin taitaa kustantaa 70 euron pintaan. Toinen kysymys että onko kellään ollut vastaavaa ongelmaa?
  8. mlt

    Pulley removal toolia lainaan?

    Ei ole vielä asennettu, tulee ensi viikon aikana kiinni vähän yhtä sun toista autoon. Postailen tuosta juttua ja kuvia meidän saitille kunhan kaikki on asennettu.
  9. mlt

    Pulley removal toolia lainaan?

    Kiitos tarjouksesta, mutta päädyin ostamaan myös sen työkalun niin luulisi vanhankin irtoavan ehjänä. Eli jos jatkossa joku kyseistä työkalua kaipaa niin täältä saa lainaan. Toki olisi kiva saada vaikka joku pieni korvaus jos tuo kallis ja itselle kertakäyttöinen työkalu maksaisi itsensä takaisin joskus :)
  10. mlt

    Minin kakkos huolto

    Mitäs kakkoshuolto sisältää? Muistaako joku mitkä olivat eri huoltojen kilometrirajat ja mitä kukin huolto pitää sisällään? Taisi olla 2 vuotta maks mitä suositeltiin huoltoväliksi jos huoltokilometrit eivät tule täyteen. Olisi ihan hyödyllistä infoa postailla tänne..
  11. mlt

    Pulley removal toolia lainaan?

    Toinen kyssäri, onko kellään muulla tarvetta jos hommaan moisen työkalun (jos sellaista ei löydy keltään). Tai vaihtoehtoisesti tiedättekö jotain pajaa mistä sellainen löytyy. Ei viitsisi 100e työkalua ostaa (ainakaan yksin) kertakeikkaa varten.
  12. mlt

    ALTA Air Intake v2

    Aika hyvältä näyttää ja hauskalta kuullostaa, pyri pitämään filsu puhtaana... ;)
  13. mlt

    ALTA Air Intake v2

    Ei näy kuvat eikä video, kaipaa käyttäjätunnuksia ja salasanaa..
  14. Eli kuten otsikko kertoo, onko kukaan ostanut kyseistä hihnapyörän iroitus työkalua? Joutaisiko moinen tarpeen vaatiessa lainaan, voin toki korvata jotenkin..
  15. mlt

    ALTA Air Intake v2

    Olen tilaamassa Lohen:ilta kamaa, ilmoitelkaa jos joku haluaa lähteä samaan tilaukseen mukaan ja säästää postikuluissa.
  16. mlt

    Kutstu cocktailkekkereille.

    Kutsu tuli, kai sitä voisi pyörähtää..
  17. mlt

    iPod Miniin

    Jepjep, kun on siellä text selector menussa niin sanoo "follow the instructions on the car display" tjsp. ja auton soittimessa ei lue mitään tekstiä. Eipä taida oma soitin siis tukea tekstejä kuten arvelinkin. Kai se on kohta aika päivittää selkeästi ikivanha kottero uudempaan :)
  18. mlt

    iPod Miniin

    Kiitos, täytyypä kokeilla kun lähtee duunista..
  19. mlt

    iPod Miniin

    Vaikka olen suht varma ettei radioni tue tekstejä niin voisi koittaa itsekin, joskus koitin menua operoida mutta en löytänyt "OK" nappia mistään jos valitsee menun 6-napista ja << ja >> liikkuu siellä, millä napilla niihin itse menuihin mennään? Täytyypä kaivella manuaali jostain kätköistä :)
  20. mlt

    iPod Miniin

    Itse asensin icelinkin vasta miniin. Sen asentaminen osottautui yllättävän pitkäksi operaatioksi kun sai purkaa paljon kamaa ohjaamosta että vakiomankan saa irti. Ikäväkseni huomasin myös että oma vakio boost cd-soitin on sen verran vanha että se ei tue tekstejä icelinkin kanssa. Käsittääkseni joskus 03 puolivälin jälkeen tulleet uudemmat soittimet handlaa tekstit. Toinen juttu mikä harmittaa on se että icelink telakan nano adapteri ei tue uutta nanoa, sain kuitenkin tietoa että uudelle nanolle on tulossa adapteri joten sitä odottaessa joutuu kytkemään ipodin hieman virittäen siihen telakkaan..
  21. mlt

    digitunning

    Vaikka luvatut tehot näyttääkin hyvältä, itse olen hieman skeptinen pelkkiin softiin. Useimmat saksanmaalla ässään tehdyt ~200-210hp virit pitävät sisällään muutoksia moottoriin / kompressoriin. Voin olla täysin väärässä, mutta uskon että optimoimalla konehuoneen palikoita saa ainakin luotettavuutta ja tasaisemman tehonlisäyksen eri kierrosalueille. En tiedä mikä on tapaus perus coopperissa. Itseä minin tehottomuus häiritsee, varsinkin radalla alaväännön puute ja kiihtyvyys on heikkoa. Lohen tarjoaisi 225 HP stage2 kittiä, mutta koska kyseessä ei ole pelkkä softa niin kitti olisi hyvä asennuttaa lohenin pajalla. Englantiin en kuitenkaan autoani vie, ja suomessa en uskalla sitä asennuttaa koska pajalla jonka sen asennuttaisi tulisi olla kokemusta kyseisestä kitistä. Ehkäpä se on kallistuttava ensi kesäksi saksalaisten kitteihin. Jos joku päättää kokeilla DigiTuningin softaa niin kertokaa kokemuksenne!
  22. mlt

    iPod Miniin

    http://www.northamericanmotoring.com/fo ... hp?t=68267
  23. mlt

    Laakkosen edulliset huollot

    Soitin heille juuri ja peruin ajan, pientä kuittailua tuli sieltä mutta kun ei takuutakaan ole enää voimassa niin hoidan homman jossain muualla.
  24. Eipä mennyt mini katsastuksesta läpi vikakoodin takia, ajoin suoraan laakkoselle mutta pikahuollossa oli tarjolla vain jonoa joten varasin seuraavaksi päiväksi ajan. Huolto oli varattu 10:00, ja kun haukkaulin happea pihalla 10:45, seisoo auto edelleen parkkipaikalla. Valittelun jälkeen he saavat auton työn alle, ja 5min päästä auto rullaa takaisin pihalle. Viaksi osottautui lambda-anturi, jota heillä ei ollut hyllyssä vaan jouduttiin tilaamaan uusi aika. Tämä 5min "huolto" kustansi 89 euroa. Ja ensi viikon huoltoarvioksi tuli 310e. Eli ~400 euroa pelkän anturin korjaamiseksi. Kyllä on ilo maksaa.
  25. mlt

    Ilkivaltaa?

    Tervetuloa suomeen, täällä mikä tahansa vähänkin enemmän silmäänpistävä auto saa kokea idioottien ilkivaltaa. Autoon tai muuhun omaisuuteen koskeva ilkivalta on mahdollisesti raukkamaisin teko mitä voi toiselle tehdä.
×
×
  • Luo uusi...