Jump to content

Minin vaihdelaatikon öljyt?


joonak

Recommended Posts

Vaihdoin öljyt vaihdelaatikkon, kyseessä Mini Clubman 2008 Diesel. Ja manuaalilaatikolla siis. Motonetin listaus tarjoaa tätä öljyä: https://www.motonet.fi/fi/tuote/593066/BMW-alkuperainen-OSP-oljy-75W-90-83222365987 Koska tuota öljyä ei ollut lähi-Motonetissä ja litrahinta on absurdi niin ostin sitten googlen neuvojen avulla perus GL-4 vaihdelaatikkoöljyä https://www.motonet.fi/fi/tuote/599515/Motox-Syntrans-75W-90-GL-4-vaihteistooljy-1-l

Kuitenkin kun valuttelin vanhat öljyt ulos oli ne punaiset ja tämä Motox-öljy on kirkasta. Pistin nyt kuitenkin Motoxit sisään kun muutakaan ei ollut. Onkohan tuo ulos tullut punainen jotain ATF:fää? Ja olisko suositella jotain öljyä tuohon laatikkoon? Kävin öljynvaihdon jälkeen lyhyellä koeajolla ja ihan nätisti vaihtui vaihteet, ei omituisia ääniä eikä takertelua.

Link to comment
Share on other sites

Manuaalilaatikko ei taida niin tarkka olla öljyjen perään kuin automaatti, joten kun viskositeetti on sama (75W-90), niin uskoisin tuon Motonetin vaihteistoöljyn olevan ihan passeli.

Ainut onkin, että jos sulla olisi ehta mekaaninen kitkalukko perässä niin sitten tuo bmw:n origineeli olisi todennäköisesti enemmän kuin suositeltu.

Tässä jotain Mobilin ATF:stä: https://www.mobil.com/Finnish-FI/Passenger-Vehicle-Lube/pds/GLXXMobil-ATF-320

 

Yksi mikä tietysti vähän mietityttää, on noi eri luokitukset ja niiden täyttö: täyttääkö Motonetin 75W-90 vaihteistoöljy bmw:n Minin laatikolle asettamat luokitusvaateet? Kannattanee tehdä soittorinkin Mini -liikkeisiin ja tiedustella mitä öljyä he käyttävät Minin manuaalilaatikkoihin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 kuukautta myöhemmin...

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...