Jump to content

Minin vaihdelaatikon öljyt?


joonak

Recommended Posts

Vaihdoin öljyt vaihdelaatikkon, kyseessä Mini Clubman 2008 Diesel. Ja manuaalilaatikolla siis. Motonetin listaus tarjoaa tätä öljyä: https://www.motonet.fi/fi/tuote/593066/BMW-alkuperainen-OSP-oljy-75W-90-83222365987 Koska tuota öljyä ei ollut lähi-Motonetissä ja litrahinta on absurdi niin ostin sitten googlen neuvojen avulla perus GL-4 vaihdelaatikkoöljyä https://www.motonet.fi/fi/tuote/599515/Motox-Syntrans-75W-90-GL-4-vaihteistooljy-1-l

Kuitenkin kun valuttelin vanhat öljyt ulos oli ne punaiset ja tämä Motox-öljy on kirkasta. Pistin nyt kuitenkin Motoxit sisään kun muutakaan ei ollut. Onkohan tuo ulos tullut punainen jotain ATF:fää? Ja olisko suositella jotain öljyä tuohon laatikkoon? Kävin öljynvaihdon jälkeen lyhyellä koeajolla ja ihan nätisti vaihtui vaihteet, ei omituisia ääniä eikä takertelua.

Link to comment
Share on other sites

Manuaalilaatikko ei taida niin tarkka olla öljyjen perään kuin automaatti, joten kun viskositeetti on sama (75W-90), niin uskoisin tuon Motonetin vaihteistoöljyn olevan ihan passeli.

Ainut onkin, että jos sulla olisi ehta mekaaninen kitkalukko perässä niin sitten tuo bmw:n origineeli olisi todennäköisesti enemmän kuin suositeltu.

Tässä jotain Mobilin ATF:stä: https://www.mobil.com/Finnish-FI/Passenger-Vehicle-Lube/pds/GLXXMobil-ATF-320

 

Yksi mikä tietysti vähän mietityttää, on noi eri luokitukset ja niiden täyttö: täyttääkö Motonetin 75W-90 vaihteistoöljy bmw:n Minin laatikolle asettamat luokitusvaateet? Kannattanee tehdä soittorinkin Mini -liikkeisiin ja tiedustella mitä öljyä he käyttävät Minin manuaalilaatikkoihin.

Link to comment
Share on other sites

Itse laitoin redlineä kun se tavallaan on parempaa. 

Tota minin virallista öljyä ei ainakaan silloin saanut edes viikon tilaus ajalla kotimaasta.

 

Nam vai mikä foorumi olikaan mukaan vedin noi valvominen redlinet sisään. Ei ole ollut ongelmia ainakaan vielä ja joku 45tonnia päästelty.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Redline MTL vaihdettu kanssa pari kuukautta sitten ja hyvin pelaa ainakin vielä.Siinä on oikein Mini mainittu,eli pitäis olla silloin ehtaa kamaa askiin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...