Jump to content

Sähköistä kysyttää?


soppa

Recommended Posts

Eilen sain katottua vihdoin noita sähköjä ja niissä oli hiukan mietittävää!

 

Aloitetaan nyt vaikka virtalukosta, eli mulla on tossa kolmiasentoinen kytkin eli tuleeko asennossa 1 johonkin sähkö jo? Asennossa 2 ainakin p.aine pumppu saa sähkön ja puola, eli ne on oikein. Asennossa 3 solenoidi saa starttaus virran -> nämä oikein. Mutta toi asento yksi? pitäiskö tulla johonkin tarpeelliseen sähkö?

 

Toinen. Mulla on tuossa kojelaudan pienessä paneelissa 2 kpl sellaisia kaksiasentoisia pyöritettäviä vetokatkaisimia. Vanhassa kytkennässä ennen remppaa, ne toimi täten eli vasen katkaisin asento 1 parkki, asento 2 normi valot. Vetokatkaisimessa ei mitään. Oikea puoli, asento 1 tuuletin moottori, asento 2 ei mitään, vetokatkaisimessa tuulilasin pyyhkijät. Mutta tämän vaikean selostuksen pohjustuksena uusiin kytkentöihin. Eli kun katselin noita sähkökaavioita, niin huomasin että pyyhkijät olisivat mahdollisesti kaksi nopeuksia ja ne toimisi juurikin tästä kaksiasentoisesta kytkimestä? ja tuuletin taasen vetokytkimestä ( tämä kaksiasentoinen ja vetokytkin on samaa kytkintä ). Onko asia näin vai mitä sanotte?

 

Mistä pissapoika toimii? Tuleeko sille ohjaus vilkkuviiksestä kun sitä painaa?

 

No vaikesti selostettu mutta jos nyt jotain irtoo :o

Link to comment
Share on other sites

Nyt ihan ensimmäiseksi todettakoot että autosi sähkölaitteet eivät ole alkuperäisiä, joten alkuperäisiä sähkökaavioita pitää tietenkin soveltaa. muistaakseni vanhemmissa Mineissä ei virtalukon ykkösasennosta tule mihinkään virtaa, tietenkin mahdollista kytkeä siihen esim radion syöttö niin ei syö niin paljoa akkua jos haluaa paikoillaan kunnella akkua.

 

Pyyhkijän moottoreita on montaa mallia, mm. yksinopeuksista ja kaksinopeuksista. Tarkistamalla ainoastaan selviää mikä se on.

 

Pissapojan käyttö on viiksessä mikäli on uudempi monitoimiviiksi, mutta ilmeisesti sinulla ei sitä ole.

Link to comment
Share on other sites

Hei, ei millään pahalla, mutta tulihan iloinen aamu!

 

Koska meillä viiksestä painamalla soi töötti ja paikallaa voidaan kuunnella radiota (ei akkua, jossa mahtavat soundit)!

 

Anteeksi vielä kerran, mutta oli tosi iloinen aamurupeama ;o)   ;)

 

 

On se hyvä, että jollakin lähtee aamu hyvin käyntiin 8-) En kyllä tiedä mitä yritit selvittää mutta töötti sit vissiin toimii viiksestä ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 kuukautta myöhemmin...

No niin einari epätoivo täällä taas... Nyt ois kysymyksessä vuorostaan releet. Tossa minissä oli varmaan suht originelli rele paikoillaan, siinä on vain kaksi "pistikettä" ja se ei pelaa. Siis varaosa liikkeeseen ja kyseleen sellaista uutta, no ei sitä sitten mistään tietenkään löydy, onhan se minin osa.

Eli voiko tuon alkuperäisen releen korvata tavallisella releellä, jossa on kolme pistikettä? Ja jos voi niin mihin kahteen pistikkeeseen ne liittimet tökätään? Tuossa orkkiksessa on B ja L. Ja uudessa ois sit jotain ihan muuta kuin nuo B&L.

Link to comment
Share on other sites

[Ei todellakaan ole Minin oma relemalli. Tuota on käytetty noin miljardissa vanhassa autossa, suosittelen vaihtamaan varaosaliikettä jos ammattitaito on tuota luokkaa. Ihan ns. yleismallin 2napainen vilkkurele on./quote]

Juu, toi on ihan perus kaksinapainen vilkku-rele mikä käy, noitahan on joka puolella saatavana.

Link to comment
Share on other sites

Ei todellakaan ole Minin oma relemalli. Tuota on käytetty noin miljardissa vanhassa autossa, suosittelen vaihtamaan varaosaliikettä jos ammattitaito on tuota luokkaa. Ihan ns. yleismallin 2napainen vilkkurele on.

Juu, toi on ihan perus kaksinapainen vilkku-rele mikä käy, noitahan on joka puolella saatavana.

Aika suppea on ollut varaosaliikkeen valikoima, jos ei ole ollut hyllyssä noinkin tavallista osaa. Monikohan napaisia releitä hyllyssä oli?  :D Toisaalta, MINITRONista saa osia, jotka varmasti käy paikalleen...
Link to comment
Share on other sites

Heh, ei löytynyt paikkakunnalta edes varaosa tukusta relettä miniin.

No asiaan, onko muilla ollut ongelmia sulakerasian kanssa? Minulla häviää välillä virrat vilkuilta, valoilta ja siippareilta. Ne saa takas kun sorkkii, tökkii ja heiluttelee sulakerasiaa. Onko muilla tullut tällaista vastaan?

Link to comment
Share on other sites

Jos varta vasten haluat Miniin releen niin tuskin mikään nykykataloogi semmoista löytää. Sen sijaan mikä hyvänsä kaksinapainen rele käy. Kolminapainenkin käy, yhteen napaan vain tulee maadoituspiuha.

 

Minin sulakerasia on aika pirullinen keksintö, aika usein ne kontaktit ovat sen verran löysät että sulake ei saa kontaktia. Olen jo aikoja sitten pistänyt Minin oman sulakerasian eläkeelle ja tehnyt uudet sähköt laattasulakkeiden ympärille.

Link to comment
Share on other sites

No niin, taas onkelmia, nyt solenoidin kanssa. Hommasin uuden solenoidin kun minissä oli paikoillaan joku ooppelin solenoiri mikä oli survottu raidetangon suojakumin sisään ettei se lyö kipinää kokoajan, se ei ollut edes missään muussa kiinni kuin johdoissa. Se viritys kuitenkin pelaa, uutta lokasuojaan kiinnitettävää solenoidia en vaan saa toimimaan. Pitääkö tuota maadoittaa tai jotain tuota uutta solenoidia. Tässä on linkki kuvaan jos joku viisas viitsisi katsoo ja kirjoitella mihin mikäkin johto kuuluu. eli ylä, ala, oikee, vasen. kiitti jo etukäteen.

 

http://www.aijaa.com/v.php?i=2144395.jpg

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...